Vektor (US)

Τους ακούει κανενας ??? υπερτατη νεοσυστατη Thrash μπαντα απο Αμερικη, εχω σκαλωσει πολυ μαζι τους τον τελευταιο εναμιση+ χρονο… ενα περιεργο μιγμα απο Destruction, Voivod, Nocturnus και αλλους, αλλα με αρκετα προσωπικό ήχο, “περιεργα” φωνητικα - love them or hate them!, ριχνουμε στο blender tou Thrash και μερικους πλανητες και space concept και εχουμε τους VEKTOR !!

[SIZE=“4”]http://www.youtube.com/watch?v=zsudyBzPGEI[/SIZE]

τοσο καιρο ελεγα οτι ειναι απο τις αγαπημενες μ μπαντες και ο βλακας δεν ανοιγα θρεντ απο αμελεια.

2 εκπληκτικα αλμπουμ, και αλλο ενα ερχεται, λογικα τον ΙΟΥΝΙΟ, η μπαντα αυτη τη στιγμη ηχογραφει και ανα 1-2 μερες ενημερωνει για τα σχετικα στη σελιδα της στο facebook.

ειναι μακραν η πιο ΠΟΙΟΤΙΚΗ μπαντα που εχω ακουσει να ΞΕΚΙΝΑΕΙ την τελευταια δεκαετια και ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ, για μενα και παλι, θα γινουν ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛ. ειναι ο ορισμος του θρας μεταλ. τραγουδια οπως το hunger for violence απλως ειναι ηδονη…

Μόλις άκουσα 2-3 κομμάτια στο youtube.
Σκάλωσα άσχημα, πολύ άσχημα όμως.
Από αύριο θα ακούσω και τα 2 άλμπουμ οπωσδήποτε.

χωρις κανενα ιχνος υπερβολης, οσοι καθονται και ακουνε αυτη τη μπαντα (που ειναι ακομη αγνωστη και ΜΟΝΟ γι αυτο δεν εχουν κατσει ακομη πολλοι να τους ακουσουν) πορωνονται ασχημα, ενδεικτικο οτι οι φαν τους ειναι πολυ τρελαμενοι με αυτους.

επισης οι πιο πολλες μπαντες του ειδους, οι μικρες κυριως που εχω διαβασει συνεντευξεις, λενε τα καλυτερα γι αυτους ενω απο τις μεγαλες ο Mille των Kreator σε ερωτηση που του εκανα εγω κιολας μ ειπε οτι τους θεωρει παρα πολυ καλους και με μελλον. (ελπιζω να τ εννοουσε χαχα!)

Εξαιρετική νέα μπάντα τεχνικού Thrash. Στο κομμάτι που χει παραπάνω ο nr1 εκεί που έχεις γλαρώσει με τα πιο τεχνικά περάσματα σε αρπάζει και σε χτυπάει κάτω σα χταπόδι!:smiley: Χίλια μπράβο και μπαίνουν στα υπόψιν για τσεκαρισμα.

δεν ειμαι και πολυ του thrash αλλα οι vektor γαμανε

[B]φιλε Dεadmeat μονο με εναν Ελληνα εχω πιασει κουβεντα για Βεκτορ, με εναν τυπο με μαλλια κ γυαλια εξω απο τους Enforcer, πες μου οτι εισαι αυτος να τρλαθω! χαχαχα

για μένα ειναι αυτην την στιγμη η καλύτερη “νεαρη” Θρας μπαντα εκει έξω, ειναι οι μόνοι που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ! απιστευτες δομες στα κομματια τους… αν συνεχισουν ετσι σιγουρα εχουν πολυ μελλον. και το απιστευτο ειναι οτι την πρωτη φορα που τους ακουσα λεω “ενταξει ΓΑΜΑΤΟΙ, αλλα σκεψου ΠΟΣΟ πειραγμενο στο στουντιο ειναι για να βγει αυτο το αποτελεσμα, ειδικα στα φωνητικα”… και μετα βαζω στο γιουτιουμπ το “Accelerating Universe” σε λαιβ και οι τυποι το παιζουν ΑΚΡΙΒΩΣ πανω στην σκηνη, ακομα και τα φωνητικα! εκει εμεινα μλκς… απιστευτη μπαντα πραγματικα…
και ειχα κ την κολοφαρδια κ τσιμπησα με την βοηθεια ενας φιλου το διπλο πρασινο βινυλιο + slipmat ! limited to 200 !![/B] 8)

οχι δεν ειμαι αυτος! προφανεστατα ομως ειμαι ΕΣΥ μιας και αυτα τα υπογραμισμενα και μπλε τα εχω πει και σκεφτει ακριβως με τις ιδιες λεξεις!!! :lol:

απο κει και περα θεωρω ατυχους τους ανθρωπους που δεν τους εχουν ανακαλυψει ακομη και πιο ατυχους οσους εχουν κολλημα με τα τσιριχτα φωνητικα και αρα δεν θα τους λατρεψουν ποτε οσο πρεπει. (σαν θεους και τιποτα λιγοτερο δηλαδη) απο κει και περα πιστευω ακραδαντα πως ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ αυτη τη στιγμη ειναι να εχουν διαρκεια. γιατι ταλεντο εχουν και ειναι και παρα πολυ μαλιστα!

οσον αφορα τα λαιβ εχω δει και εγω βιντεακια και ειναι εξαιρετικοι αποδιδοντας σαν να ηχογραφουν το αλμπουμ. τα φωνητικα και γαμω, καρακανονικα. και μαλιστα αρχικα μου φαινοταν λιγο γκεικη η τσιριδα που κανει αλλα τωρα τη λατρευω.

να πω σ αυτο το σημειο, επειδη εχω λιωσει να ψαχνω γι αυτους, οτι απ’οτι εχω καταλαβει, το ΜΥΑΛΟ στη μπαντα ειναι ο τραγουδιστης, Dave Disanto, ο οποιος ειναι με διαφορα πιο μεγαλος απο τους αλλους (27,23,22,22 νομιζω οι ηλικιες) και απο οτι φαινεται και στα λαιβ εχει γραψει καραγαματα σημεια της μουσικης τους. επισης απο οτι φαινεται στα βιντεακια που βγηκαν για το προηγουμενο, μπλακ φιουτσουρ, φαινεται οτι αυτο το παλικαρι ειναι καμενο με την μπαντα μιας και τη στιγμη που ολοι εινια στα αρχιδια τους την ωρα που γυριζεται το βιντεο και μαλακιζονται, αυτος συνεχιζει να παιζει και να δουλευει (και το κανει με τροπο που δεν φαινεται καθολου να πουλαει μουρη). ειναι λοιπον το μυαλο πισω απο τη μπαντα και γι αυτο του αξιζει πιστευω η αναφορα αυτη και ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη μοναδικη μουσικη που δημιουργει.

να πουμε κιολας οτι το κιθαριστικο στυλ της μπαντας -ειδικα στο ντεμολισιον- ειναι μοναδικο και εξωπραγματικο, ουτε ιχνος αντιγραφης-το αντιθετο μαλιστα: “ευρεσιτεχνια”… ελπιζω ποτε να μην βρω μια μπαντα που να παιζει κθαριστικα οπως οι βεκτορ στο ντεμολισιον γιατι θα ξενερωσω! αν καποιος ξερει, μην την πει εδω! :lol:

χαχαχα σωστοοοος !!

ρε φιλε το εχω σκεφτει λιγο, ξερεις τι λειπει απο το ΜΕΤΑΛ σημερα ??? ουτε τα ριφς, ουτε η πορωση, ουτε τιποτα. υπαρχουν ολα αυτα. αυτο που λειπει απο τις μπαντες ΚΑΙ ΜΟΝΟ (κατα την ταπεινη μου αποψη) ειναι Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΗΧΟΣ !!! γιατι λεμε νταξει, θεοι οι Lonewolf πχ, αλλα ειναι σαν Running Wild, γαματοι οι Insane (italy) αλλα σαν Slayer, ωραιοι οι ταδε γκρουπ του 2005, αλλα ειναι σαν τους ταδε του 1985 klp klp klp. ειναι πολυ λιγες οι μπαντες που χτιζουν τον ΔΙΚΟ τους ηχο. και μια απο αυτες ειναι και οι Βεκτορ. εχουν μεν τις επιρροες τους εννοειται, αλλα δημιουργουν κατι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ. πολυ μεγαλη υποθεση για μενα…

mega-cheers to Deadmeat!

συμφωνω απολυτα σε αυτο. οπως ειπα και και πιο πριν, το ποσο εκπληκτικο ειναι το στυλ αυτης της μπαντας καλυτερα φαινεται στο Demolition οπου η οχι πεντακαθαρη παραγωγη κανει τις κιθαρες να ακουγονται διαστημικες και γενικα δινει στη μπαντα ενα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ μοναδικο στυλ. στο black future ηρθε η τρομερη παραγωγη, καρακρυσταλινη, να τους στερησει ενα κλικ τη μοναδικοτητα αλλα ταυτοχρονα να δωσει στους φαν τη δυνατοτητα να ευχαριστηθουν στο επακρο την καθε νοτα. και σε αυτη τη μπαντα, η καθε νοτα μπορει να προσφερει οργασμο…

[SPOILER]ειμαι πολυ πορωμενος, το ξερω :lol:[/SPOILER]

ΚΑΤΑΡΕΣ ΣΕ DEADMΕAΤ που ήταν η αιτία να ακούσω το Black Future 45 φορές και βάλε από την παρασκευή μέχρι σήμερα:?

Σοβαρά τώρα, έτσι ακριβώς όπως τα λέτε είναι, personality zero στο 99% των κυκλοφοριών, έτσι όμως αποκτούν τεράστια αξία οι κυκλοφορίες που ξεχωρίζουν όπως αυτή των Vektor ή (για μένα τουλάχιστον) των The Faceless το Planetary Duality, το οποίο θεωρώ εξίσου μοναδικό στην σύλληψη αλλά σε ποιο Death.
Άλμπουμ που οι ασύλληπτες συνθετικά στιγμές τους είναι στιγμές “διαρκείας”, υπερσπάνε το σύμπαν ολόκληρο με το τεχνικό κομμάτι να είναι μεν κυρίαρχο αλλά ταυτόχρονα καταφέρνουν και δημιουργούν ένα ανεπανάληπτο σε δύναμη και ορμή ήχο, Modern Old School Thrash, όπως διάβασα κάπου!! Τυχεροί όλοι αυτοί που τους αποκαλύφθηκε το συγκεκριμένο άλμπουμ γιατί δεν είναι και εύκολο, καλώς ή κακώς πρέπει να έχεις ακούσματα από αντίστοιχα αριστουργήματα παλαιότερων χρόνων (αλλά πολύ παλαιότερων όμως!) για να μπορέσεις να τους “πιάσεις”.

Κλείνοντας να πώ τούτο: ΤΙ ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BLACK FUTURE?
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΤΟΣ ΚΑΘΟΛΟΥ? ΤΑ 35 ΦΤΑΣΑΜΕ ΔΕ ΜΑΣ ΛΥΠΑΣΤΕ, ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

φιλε ΜΑΤΙΑ χαιρομαι που το θρεντ εγινε αφορμη να τους ανακαλυψουν κι αλλοι, μιλαμε για μπανταρα. cheers σε οσους γουσταρουν. ειδικα σε αυτους που γουσταρουν μετα απο χρόνια “θητείας” στο ειδος…

^^^^ το μεγαλειο τους και το ιδιαιτερο στυλ φαινεται απο το πρωτο και πιο ακατεργαστο αλμπουμ. παρτε κομματαρα : FAST PACED SOCIETY και τα μυαλα… στο διαστημα !!

Ωραία πρόταση ρε μάγκες. Τσέκαρα κι εγώ Black Future και μου άρεσε. Έχουν κάτι από Voivod και η φωνή μου θυμίζει λίγο Destruction αλλά έχουν όντως προσωπικότητα οι τύποι. Cheers!

οι Vector είναι αρκετά γαμάτοι, έχουν αναφερθεί καμιά δεκαριά φορές στο τόπικ

http://rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=697689&postcount=725

το οποιο fast paced society θα επανηχογραφηθει μαζι με τα moonbase και tetrastructural minds (απ’οτι ειχε πει ο ντραμερ τους) και θα μπει στο νεο αλμπουμ οπως κ τα oblivion κ destroying the cosmos στο προηγουμενο…

και λιγες ειναι!!!

@matia: αν ειναι να με καταραστεις γι αυτο τοτε γουσταρω τρελα! αφου λιωσεις το black future (με επιτομη το Hunger For Violence και το ανεπαναληπτο σολο του) τοτε κατσε και ακου (πιο πολυ μιας και ειναι λιγο πιο δυσκολο) το demolition. εκπληκτικη μουσικη.

To Βlack Future είναι ΔΙΣΚΑΡΑ. Οι σκέψεις μου είναι ακριβώς αυτές που είπαν οι περισσότεροι. Ξεχωρίζουν από μίλια. Από New Wave Of Old School Thrash δεν γουστάρω μπάντες κι αυτή είναι η μόνη thrash μπάντα που μου αρέσει από το 91 και μετά.

Ο Πρώτος δίσκος θεωρώ (από τα 2-3 τραγούδια που έχω ακούσει) πως είναι λίγο κακοπαιγμένος και ορθά αποφασίσανε να επαναηχογραφήσουν τα κομμάτια αυτά.

Χαχα τi να κάνω, μιλάμε δεν έχει σταματήσει να παίζει και αυτό είναι το λιγότερο, σαν ναρκωμένος το ακούω και κάθε φορά όλο και κάτι καινούριο προσέχω αλλά το αποκορύφωμα είναι τα απίστευτα σημεία πόρωσης και κοπανήματος με πρωτοστάτες τα σόλο βέβαια αλλά εδώ είναι το θέμα με τα παληκάρια, ότι δεν είναι μόνο τα σόλος, έχουν απίστευτο δέσιμο και τα riffs σκοτώνουν. Το Hunger For Violence με έκανε και έψαξα το άλμπουμ και το άκουσα ολόκληρο, όντως είναι highlight που δεν χορταίνεται με τίποτα αλλά και τα 10λεπτα κομμάτια τους είναι πραγματικά απίστευτα, ακόμη και με την κοιλιά που κάνουν, λόγω διάρκειας, είναι για όσκαρ.

Η πλάκα είναι ότι άρχισα να ξανακούω Aspid λόγω των Vektor γιατί πρίν δεν είχα κάτι άλλο παρόμοιο να βάλω μετά και δεν μπορούσα να το ακούσω παραπάνω από 2 φορές συνεχόμενα!!, δεν ξέρω αν το βρήκες όλο το άλμπουμ αλλά αν το ακούσεις θα χαζέψεις τώρα που έχεις εξασκηθεί.
Ίσως είναι λίγο πιο δυσκολοάκουστο (λεξάρα!) λόγω των ρώσικων φωνητικών αλλά εμένα μου ακούγονται το ίδιο ευχάριστα/δυσάρεστα όσο και των Vektor, όπως και να χει τα riffs και τα τρελαμένα σόλο θα σε αποζημιώσουν έστω και με καθυστέρηση 20 χρόνων. Μιλάμε έχω ξανανιώσει με αυτά που ακούω τον τελευταίο καιρό, ενέσεις ζωής για τα αυτιά μου και το metal γενικότερα.

Και λίγο Aspid για ενημέρωση:
Give Me (Play For A Ballet)
Comatose State

ναι ναι ναι !!! Aspid, Korozzia Metalla (ta 2 prwta), Chorny Obelisk, γαμαει το ρωσικο speed/thrash :smiley:

συγκρινοντας το με το δευτερο οντως φαινεται κακοπαιγμενο. αν τα ακουγες παντως με χρονολογικη σειρα ισως και δεν σε ενοχλουσε τοσο. περιεχει παντως απιστευτα κομματια και οντως θα ειναι πολυ καλο το οτι θα τα επανηχογραφησουν.

@matia: τις 2 φορες που ακουσα τραγουδια τους στη γιουτουμπα, οι ασπιντ “κουρασαν” ευχαριστα τα αυτι μ κ θα τους ακουσω λυσσαλεα αμεσα! δειχνουν να εχουν τρελη ποιοτητα αν κ ειναι μαλακια π εχουν μονο 1 αλμπουμ…

Πολυ γαμω οι Aspid!! Στηριζω κι εγω…

korrozia metalla δε πολυ-στηριζω παντως…[-X