Pantera

Παντελή το μπερδεψες με το logo των voivod ή μας τρολαρεις επειδή η μουσική των vektor (και ακόμα και το λογότυπο τους) έχει πολλές επιρροές από voivod? :stuck_out_tongue:

2 Likes

Μεγάλη κουβέντα, υπήρχαν οι Seps, προφανώς οι Metallica έπαιζαν σε αλλο επίπεδο, δεν έβγαζαν απλά ενέργεια και πώρωση, καταπιναν τη σκηνή, οι Suicidal Tendencies και σίγουρα πολλές hardcore μπάντες όπως λες κι εσύ.

Ακόμα και οι Guns N Roses έβγαζαν φοβερή ενέργεια εκείνη την εποχή.

1 Like

Shadowking για μένα οι pantera είχαν την περισσότερη ενέργεια και πορωση απ’ όλους. Οι sepultura ήταν πολύ κοντά σε αυτό, οι Metallica λίγο πιο κάτω (σε πορωση στο σανίδι, τσαμπουκα και επιθετικοτητα εννοώ) Από suicidal tendencies δεν σκαμπαζω και πολλά

1 Like

Ακόμα και οι Anthrax έβγαζαν, και βγάζουν, φοβερή πώρωση

2 Likes

Το δευτερο :stuck_out_tongue:

3 Likes

Πέρνα και μια βόλτα από τα τοπικς τους να τα πούμε… Μην είμαστε εδώ οφφτόπικ. :stuck_out_tongue:

Vektor (US)

1 Like

Είναι λίγο διαφορετικο το feeling που έχουν βέβαια οι anthrax και οι Metallica πχ σε σχέση με τους pantera ή τους sepultura, που βγάζουν αυτό το πολύ χυμα και επιθετικό στυλ

Πορωση βγάζουν και πχ οι acdc ή οι gnr σίγουρα, αλλά διαφορετικο στυλ. Από HC/metalcore επίσης δεν σκαμπαζω πολλά (οκ γουστάρω propain, agnostic front και άλλους 2-3 αλλα δεν λέει πολλά αυτό)

Για μένα η μόνη μεταλ μπάντα που θα συνεκρινα με τους pantera σε επιθετικοτητα και πορωση στο σανίδι είναι οι

φακιν σλευερ,ειδικα στα νιάτα τους

1 Like

Metallica Seattle '89, Sepultura εποχής Arise, Slayer

1 Like

121502020_4855580201149198_488071573182287757_n

Τα εχουμε ξαναπει. Napalm Death απο Αθηνα με Ανσελμαρα να τα σπαει απο πισω.

5 Likes

αν μπορούσα θα έβαζα 10 καρδούλες.
Καλά δεν τα σπάει (ο ανσελμος), αλλά γουστάρει σίγουρα…

1 Like

Επανεκδόθηκε ο αγαπημένος μου δίσκος τους, σε τριπλό CD. Το πρώτο θα έχει τον δίσκο σε mix του Terry Date (δεν είχε κάνει αυτός την παραγωγή), ένα δείγμα μπορούμε να ακούσουμε εδώ (ψιλογαμάει ε):

…ένα δεύτερο εδώ:

…κι ένα τρίτο εδώ:

Το δεύτερο CD είναι η remastered έκδοση του κανονικού mix, το τρίτο έχει 5 b-sides και κομμάτια που ήταν σε soundtracks κλπ (Avoid The Light, Immortally Insane, Cat Scratch Fever, Hole in the Sky, Electric Funeral). Αλλάξανε και το εξώφυλλο, μου άρεσε πολύ το αρχικό αλλά και αυτό εδώ ωραίο είναι, ταιριάζει και με τον τίτλο.

Γενικώς δεν είμαι φίλος των επανεκδόσεων που πειράζουν την αρχική έκδοση όταν αυτή δε χρειάζεται πείραγμα, αλλά εδώ επειδή μιλάμε για Terry Date κι επειδή τα δείγματα μου ακούγονται πολύ καλά ακόμα κι από το youtube, θα δώσω μια ευκαιρία…!

6 Likes

Ήρθα να δηλώσω ότι άκουσα χτες από το spotify την επανέκδοση του Reinventing the Steel, με το mix από τον Terry Date. Η αγάπη μου για τους Pantera είναι σε επίπεδα Metallica για όσους με ξέρουν, δηλαδή τεραστίων διαστάσεων. Αυτό σίγουρα έχει να κάνει με το ότι μεγάλωσα με το Vulgar Display of Power, από πολύ τρυφερή ηλικία (δημοτικό), δώρο του θείου μου, ο οποίος είχε πάει τότε στο Metropolis λέγοντας στον υπεύθυνο ότι θέλει να του δώσει ένα CD “…το οποίο να μοιάζει με Metallica”.

Αν για τον Παντέλο ακριβώς από πάνω, είναι ο αγαπημένος του δίσκος από δαύτους, για εμένα ήταν ανέκαθεν ο λιγότερο αγαπημένος, χωρίς όμως να καταλαβαίνω απόλυτα τον λόγο, αφού τα τραγούδια του μου άρεσαν αρκετά - χωρίς όμως να πιάνουν τις κορυφές των προηγούμενων. Χτες λοιπόν, συνειδητοποίησα τι μου έφταιγε τόσα χρόνια και αυτό ήταν η παραγωγή. Η μίξη του Terry Date τον κάνει να ακούγεται άλλο δίσκο, είναι άλλο επίπεδο - 100 επίπεδα πάνω - δηλαδή επίπεδο Pantera. Χωρίς να το έχω συνειδητοποιήσει μέχρι χθες, για 'μένα τουλάχιστον ο Terry Date ήταν κάτι σαν το 5ο μέλος του συγκροτήματος.

Μου άρεσε τόσο πολύ, που αγόρασα τη νέα εκδοση - έχοντας ήδη φυσικά και το original από τότε. Τσεκάρετέ το οπωσδήποτε.

6 Likes

έτσι για την ιστορία, ξέρουμε γιατί δεν είχε κάνει τότε παραγωγή ο Terry Date ;

Γιατί την είχαν κάνει ο Vinnie Paul με τον Dimebag.

σε όλα έκαναν συμπαραγωγή . Κυρίως ο Vinnie.

Όχι ότι το θυμόμουν αλλά με ένα γρήγορο ψάξιμο , παραγωγή στο RTS είχε κάνει ο Winfield που έκανε παραγωγή και στο αλμπουμ των Damagaplan.

Έλεγα μήπως υπήρχε καμιά πληροφορία ότι έψαχναν κάτι διαφορετικό στον ήχο τους τότε ή ότι ο Date είχε άλλες υποχρεώσεις εκείνη την περίοδο , τέτοια πράγματα.

1 Like

Άγνωστο το γιατί δεν την είχε κάνει ο Date.

Σχετικά με τον ήχο ενός album (και όχι με τη σύνθεση/ενορχήστρωση), όταν βλέπω co-produced από μέλος του συγκροτήματος - τουλάχιστον όταν έχει να κάνει με μεγάλους παραγωγούς - συνήθως το διαβάζω ως π.χ. “Produced by Terry Date - Co-Produced by ο πρηξαρχίδας της εκάστοτε μπάντας (σχεδόν πάντα ο drummer) που δε με αφήνει να κάνω τη δουλειά μου”

Αυτο το στερεοτυπο σου εχει δημιουργηθει εξ’ αιτιας καποιου συγκεκριμενου μουσικου;

2 Likes

Όχι.

5 Likes

Φοβερή σύμπτωση, πριν λίγες μέρες άκουγα ξανά τα κλασικά Pantera μετά από χρόνια. Το “Vulgar display of power”, ρε γαμώτο, ενώ ξεκινά και είναι best-of κάνει έντονη κοιλιά για 'μένα στο δεύτερο μισό (για να ξαναπάρει μπρος στο τέλος).

Αντίθετα, το “Cowboys from hell” το ακούω ακόμα με μεγάλη απόλαυση.

1 Like