Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Παιδιά, η συζήτηση αυτή δεν έχει νόημα. Οι θέσεις τέθηκαν (πλεονασμός μου ακούγεται αυτό :p) και το ρεζουμέ είναι αυτό που είπε ο montecristo. Σεβασμός στο συνομιλητή και όλα θα πάνε καλά.

μπατσοι που συμπεριφερονται σαν ανθρωποι υπαρχουν απλα καποιοι δεν το βλεπουν και τους βαζουν ολους στο ιδιο σακουλι…και προφανως αυτοι ειναι θιασωτες του ρητου που λεει “μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα…”
δεν συμφωνω μαζι σας οτι να πρεπει συμπεριφερομαστε σε καθε μπατσο οπως συμπεριφερονται και οι μπατσοι που κανουν τις μαλακιες.τι φταιει δηλαδη ο μπατσος που μπορει να κανει σωστα την δουλεια του και τωρα ειναι στην εντατικη επειδη ενας αλλος μαλακας συναδελφος του εκανε οντως χοντρη μαλακια???

Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου. O Zούγκλας έγραψε μία εμπεριστατωμένη άποψη με την οποία συμφωνώ 10000% όπως και σε πολλά από αυτά που λέει ο εν λόγω user σε αυτά τα θέματα. Το «Θάνατος στους μπάτσους» όμως ή κάτι ανάλογο δεν είναι εμπεριστατωμένη άποψη είναι κάτι συνθηματολογικό. Και κάποιος που έχει ουδέτερη θέση για τα πράγματα όπως ο original αν αντιλαμβάνομαι καλά είναι λογικό να το παρεξηγήσει και να μην το καταλάβει. Η διαφορά είναι πως κάποιοι θεωρούμε τους μπάτσους εχθρούς (όχι απαραίτητα τα φυσικά πρόσωπα αλλά κυρίως τον ρόλο τους) και τα αστειάκια αυτά γίνονται αντιληπτά. Υπάρχουν όμως και κάποιοι ουδέτεροι που τους θεωρούν συνανθρώπους μας. Επίσης υπάρχουν δύο δηλωμένοι ακροδεξιοί σε αυτό το φόρουμ (ο ένας βέβαια έχει καιρό να γράψει) που τους θεωρούν αδέρφια τους. Το να προσπαθούμε να τους αλλάξουμε την άποψη μέσω εμπεριστατωμένων απόψεων είναι θεμιτό. Η συνθηματολογία όμως απλά ρίχνει λάδι στην φωτιά και αποπροσανατολίζουμε το τόπικ. Και φτάνουμε σε ανούσιες συγκρίσεις με αυτονόητη απάντηση όπως το ποιος είναι περισσότερο άνθρωπος, η Κούνεβα ή ο μπάτσος.

κρατάω αυτό και επαυξάνω!

btw, έγινε κάτι χτες? Σήμερα όπως ερχόμουν δουλειά είδα όλη τη μπατσαρία ακροβολισμένη να κόβει βόλτες!

όσο για τα κλειδώματα…

ναι, να κλειδωθούν και τα αθλητικά γιατί η Μπαγιερνάρα θα το σηκώσει φέτος! :stuck_out_tongue:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου original1924 ότι υπάρχουν αστυνομικοί που συμπεριφέρονται σωστότατα. Γιαυτό άλλωστε άλλοτε μιλάω για αστυνομικούς και άλλοτε για μπάτσους. Δεν υπάρχει κάποιο τυφλό μένος απέναντι στους αστυνομικούς γενικότερα. Πάρα πολλοί από αυτούς κάνουν τη δουλειά τους υπό άθλιες συνθήκες και την φέρνουν εις πέρας άσχετα αν διοικητικά τους έχουν χεσμένους. Με αυτούς μπορώ να ταυτιστώ , να τους συμπονέσω και να συνταχθώ μαζί τους σε κάποια διεκδίκηση για κάτι καλύτερο.

Με τους μπάτσους όμως, που βαράνε συνταξιούχους, φοιτητές, κοπέλες και διαδηλωτές δεν μπορώ να ταυτιστώ. Αυτό είναι πραγματικά αδύνατο.

Τελος νομίζω πως στηρίζεις την σκέψη σου πάνω σε μια υπόθεση, η οποία όμως δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι σωστή. Είσαι βέβαιος πως το χτύπημα κατά του αστυνομικού είναι εκδικητικό χτύπημα επειδή κάποιος συναδελφος του έκανε μαλακία. Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Σίγουρα υπάρχει πιθανότητα κάποιος εκεί έξω να την είδε ντέρτι χάρη και να πήρε τους μπάτσους παγανιά αλλά εξίσου πιθανό είναι να μην έχει καμία σχέση. Μπορεί π.χ. ο αστυνομικός να πούλαγε προστασία ή μπορεί απλά να έκανε τη δουλειά του σωστότατα και ένας κοινός κακοποιός να τον χτύπησε.

Το ξαναλέω, επειδή έχω μεγαλώσει σ’αυτές τις γειτονιές, ότι μάλλον περί μαφιόζικου χτυπήματος μού κάνει.
Στη Γκράβα η χοντρή διακίνηση ναρκωτικών είναι καθεστώς εδώ και δεκαετίες.

Aυτο προφανως: http://www.zougla.gr/news.php?id=33087

καλα σε αυτους τους μπατσους εναντιωνομαι και εγω!!!αυτα εννοουνται!ειμαι εναντιον της καταχρησης εξουσιας.
οσον αφορα το 2ο που λες ναι οντως αυτο που λεω στηριζεται σε υποθεση η οποια μπορει να ειναι και λαθος.

Bleeding δε νομιζω να αναφερονται ακομα σε αυτο το περιστατικο. Τωρα οσον αφορα αυτα που λενε ο Original και ο Zouglau ενω συνηθως συμφωνω με αυτα που λεει ο Zouglau και διαφωνω με τον Original εδω μαλλον θα παω λιγο αναποδα. Αν γινοταν καποιο αντιστοιχο αστειο για την Κουνεβα πχ. θα ειχε γινει της πορνης εδω μεσα απο τον αντιλογο και αν και θεωρω οτι οι ανθρωποι μπατσοι και οχι τα ζωα μπατσοι ειναι η μειοψηφια (λογω της φυσης του επαγγελματος τους) και καλιστα ο συγκεκριμμενος αστυνομικος θα μπορουσε και να ειναι γαμω τα αιδιοπανα, μαστρωπος, πρεζεμπορας κτλ. καλο ειναι να μην κανουμε χιουμορακι και να βγαζουμε συμπερασματα βασισμενοι σε υποθεσεις και οχι στοιχεια.

Πώς πέθανε ο τελευταίος ΚΝΙτης;

Διασπάστηκε μόνος του

Ανεκδοτάκι για να χαλαρώσουμε την ατμόσφαιρα και τσι :stuck_out_tongue:
Darthvader να συμφωνείς ΠΑΝΤΑ μαζί μου αλλιώς θα σε διαγράψουμε :stuck_out_tongue:

Γενικά πάντως προσοχή στο κέντρο. Περίεργοι καιροί… Και να μην φοράτε κουκούλα και να ξυριστείτε και να μην ακούτε μέταλ :stuck_out_tongue:

Στο αρχικό σου ποστ που απαυθυνόταν σε μένα πρόλαβε και σου απάντησε ο Κάρβου γράφοντας ακριβώς ό,τι θα έγραφα και εγώ.

Δεν διαφωνώ. Και εκεί έχουν υπάρξει φορές που η κατάσταση ξέφυγε και οι μοδεράτορες σίγουρα μπήκαν στον πειρασμό.
Πέρυσι πολύ περισσότερο, φέτος ευτυχώς το πρωτάθλημα κρίθηκε νωρίς και με τρόπο που δεν επιδεχόταν αμφισβητήσεις. :wink:

Ώπα! Και στο αρχικό σου ποστ προς εμένα με (προ)κάλεσες να κάνω αστειάκια με την Κούνεβα και ειλικρινά ρε ζούγκλα δεν νομίζω να μην κατάλαβες το αρχικό μου ποστ.
Αφού λοιπόν -όπως και εσύ ανέφερες πιό πάνω- πρέπει να εξηγούμε τα αυτονόητα: Προφανώς και δεν πρόκειται να κάνω κανένα αστείο για κανένα θύμα βίας, δεν είναι κάτι που θα το έβρισκα ποτέ αστείο με βάση την προσωπική μου ηθική. Αντί λοιπόν να με προκαλείς/εγκαλείς για αυτό, απευθύνσου καλύτερα αυτούς που κρυφογελάνε με το εμετικό σύνθημα “1-2-3 (δις) δεν βλέπω τον Ματζούνη σε αυτή τη διμοιρία” και τα αντίστοιχα “αστειάκια” που σου παρέθεσα στο αρχικό μου ποστ απαντώντας στην προ ημερών απορία σου για το “Πότε κάποιος είπε Θάνατο στους μπάτσους σε αυτό το φόρουμ;”
Επαναλαμβάνω και εξηγώ (αφού χρειάζεται) πως η αναφορά μου στο τι θα γινόταν εδώ μέσα στην περίπτωση που κάποιος (σίγουρα όχι εγώ) θα έκανε αντίστοιχα “αστειάκια” με την Κούνεβα έγινε για να καταδείξει την υποκρισία και τα διπλά στάνταρ που τείνουν να γίνουν αποδεκτά στο φόρουμ (και ναι αυτό ενοχλεί και εμένα και άλλους από ό,τι φάινεται)

Εδώ εξηγείς την λογική του συμψηφισμού και των διπλών στάνταρ. Σε ευχαριστώ γιατί με βοηθάς να στηρίξω αυτό που έγραψα.

Φαντάζομαι πως θα συμφωνήσεις όμως πως -δυστυχώς- τα ποστς αντεγκλήσεων, προσβολών, ύβρεων, και “χιούμορ” έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα “ενημερωτικά” ποστς στο συγκεκριμένο θρεντ και -όπως εγραψε και ο Κάρβου- το επίπεδο που θα έπρεπε να υπάρχει σε αυτό το θρεντ τελικά δεν υπάρχει. Μήπως θα ήταν καλύτερα λοιπόν όσοι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα να συνεχίσουν την ενημέρωση τους στα γνωστά sites/blogs που υπάρχουν και ασχολούνται με αυτό, εκτός rocking, κατά προτίμηση σε αυτά που μαζεύονται και μόνο ομοϊδεάτες και δεν δημιουργούνται παρεξηγήσεις;

Γιατί σε αυτό το φόρουμ αν μη τι άλλο είναι ξεκάθαρο πως δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι τους “μπάτσους” ως μιάσματα που δεν τρέχει και τπτ κάποιοι να τους σκοτώνουν, όσο και αν δεν έχουμε καλή γνώμη για την αστυνομία. Υπάρχει αρκετός κόσμος πιστέυω που δεν γουστάρει κηρύγματα μίσους από όπου και αν προέρχονται.

Πίστεψε με, δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο με βάση την προσωπική μου ιδεολογία να ζητάω “λογοκρισία”. Νιώθω το βλέμμα του Frank Zappa από ένα εξώφυλλο στη δισκοθήκη μου να με αγριοκοιτάζει! :stuck_out_tongue:
Απλά θεωρώ πως το συγκεκριμένο θρεντ αυτή τη στιγμή κάνει κακό στο φόρουμ, δημιουργεί περισσότερα και σημαντικότερα προβλήματα από την όποια ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων προσφέρει και τελικά συμβάλλει και αυτό στο να παίρνουν δρόμο χρήστες (ας μην μπώ στο θέμα με τους “παλιούς, καλούς χρήστες” που έχουν αραιώσει για διάφορους λόγους και ξεφύγουμε).

και κουρευτείτε! Άιντε! Γεμίσατε ψαλίδα βρε! :stuck_out_tongue:

για τσεκαρετε κι αυτο εδω

http://www.zougla.gr/news.php?id=33172

Για μένα είναι κρίμα αυτό το τόπικ να κλειδωθεί επειδή ελάχιστα άτομα ειναι εκτός κλίματος. Αυτό είναι το ρεζουμε για μένα. Με κάλυψες με το ποστ σου mule, αν και δεν νομίζω πως τείνουν να γίνουν αποδεκτά στο τόπικ διπλά στάνταρ .

δηλαδη εγω που φοραω κουκουλα την γ…α αν παω κατω στο κεντρο ε???:stuck_out_tongue:
θα την βγαλω κανα βραδυ χωρις λογο σε κανα κρατητηριο…:lol::lol:

Σεβασμός λοιπόν στη “μειονότητα” :wink::smiley: (ή μήπως είναι “σιωπηλή πλειοψηφία”; ) και δεν θα υπάρχει λόγος για κλείδωμα!

Ουουου ντροπή… άνθρωπος είναι και αυτός και ας είναι ΚΝΙτης… ουουου… ντροπή, κλειδώστε το τώρα…

οσον αφορα αυτο το πολυ πνευματωδες συνθημα πρεπει να δικαολογησουμε αυτους που το ειπαν γιατι ειναι παιδια της γεννιας των 700 ευρω,ειναι αγωνιστες της ελευθεριας και των ανθρωπινων δικαιωματων και εχουν διαβασει πολλα-πολλα βιβλια κοινωνιολογιας και φιλοσοφιας.
αρχιζω και φοβαμαι οτι στη χωρα μας εχουμε χασει ολοι την ανοιχτομυαλη κριση και τα κοιταμε ολα μονοπλευρα και δογματικα.
δικαιολογουμε την καθε μαλακια ως αγανακτιση και οργη, ενω ο κωλοπαιδαρισμος διακρινει μονο τους μπατσους, οι οποιο ζουν σε αλλη κοινωνια με υψηλα standard ζωης και πολλα προνομια.
οσο θα υπαρχουν ζωα που θα γελανε με τετοια αστεια, αλλο τοσο θα υπαρχουν μπατσοι που θα τους βαρανε…και παλι απο την αρχη…

Αποσυναρμολογιση του Αστυνομου-Σαϊνη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Σκουρια και Ανακυκλωση στον τενεκεδομουρη Ρομποκοπ.

Μολοτοφ στα τηλεκατευθυνομενα αυτοκινητακια-μπατσικα που θετουν στην κυκλοφορια εταιριες-προπαγανδιστες.

Θελετε να βαλω και φατσουλες μηπως παρεξηγηθει κανενας?