Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Μπα, δεν το πήγαινα εκεί, ωραίος συνειρμός, όμως.

Δεν είναι μόνο η αυτοάμυνα. Είναι σε διάφορες φάσεις της ζωής σου. Δεν μπορείς να λες ότι είσαι κατά της βίας έτσι γενικά, όταν καθημερινά ανέχεσαι απίστευτη βία από παντού, αλλά ασκείς και βία που δεν καταλαβαίνεις. Η φράση ‘‘είμαι κατά της βίας’’ δεν στηρίζεται πουθενά, απλά. Εκτός κι αν είσαι ακραίος πασιφιστής στυλ Μαχάτμα Γκάντι. Πες απλώς ότι είσαι κατά κάποιων μορφών βίας.

[COLOR=“Indigo”]Δεν καταλαβαίνω σε ποια βία αναφερεσαι συγκεκριμένα. :-k
Άλλο το τι θέλουμε, και άλλο το τι μπορούμε να κάνουμε. Τώρα δηλαδή μου λες ότι βλέπω βίαια γεγονότα γύρω μου και δεν κάνω τίποτα? Το θέμα είναι τι περνάει απο το χέρι μου να κάνω. και ό,τι μπορώ κάνω… και λές ότι ανέχομαι απίστευτη βία και ασκώ βία που δεν καταλαβαίνω… πες μου ακριβώς για να καταλάβω…
Γιατί δεν μπορείς να μιλάς για τη δική μου ζωή λες και την γνωρίζεις…

Εσένα ποιά είναι η θέση σου σ’αυτό το θέμα? γιατί μέχρι τώρα μιλάς πολύ γενικά και δε συννενοούμαστε…[/COLOR]

Αυτο που σου λενε τα παιδια ειναι οτι ουσιαστικα η φραση “ειμαι κατα της βιας” ειναι ενας ευφημισμος κενου νοηματος. Με την εννοια οτι ζεις σε μια κοινωνια βιαιη, οπου δεχεσαι βια αλλα επισης ασκεις και βια. Αναλογισου ποσες φορες ασκησες βια… Οχι απαραιτητα σωματικη. Ποσες φορες εκμεταλλευτηκες την οποια ιδιοτητα σου, την ηλικια σου, κ.ο.κ για να επιβληθεις, εστω και ασυναισθητα σε καποιον.

Όχι, ρε παιδάκι μου, δε θέλω να στην πω. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι ουτοπικό και πολύ εύκολο να λες: ‘‘είμαι κατά της βίας’’. Τα πάντα, από την ύπαρξη των φυλακών, μέχρι τη μισθωτή εργασία έχουν βίαια μορφή. Δε σου λέω αν είναι σωστά ή όχι. Απλώς είναι βίαια. Π.χ. με τον αγώνα ενάντια στην Κατοχή των ναζί, συμφωνούσες υποθέτω. Ε, βία είναι.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι κάθε βία κακή. Και όσο και να το προσπαθείς, εφόσον επιλέγεις να ζεις στην κοινωνία που ζεις, ανέχεσαι καθημερινά τη διάχυτη βία του συστήματος.

Καλά, εγώ μιλούσα συγκεκριμένα. και είπα τι πιστεύω εγώ.
Αυτά που μου λέτε είναι πολυ γενικολογίες.
Το ότι ζω σε μια βίαιη κοινωνία και σε έναν βίαιο κόσμο δε σημαίνει οτι μ’αρέσει, ούτε ότι συμφωνώ μ’άυτά που γίνονται, ούτε τα προκαλώ εγώ… Και όταν με ενοχλεί κάτι δεν μπορώ απλά να λέω "Ε, τι να κάνουμε, έτσι είναι ο κόσμος σήμερα… " Αλλά θα λέω αυτό που σκέφτομαι!!
Εγώ είπα ότι δεν νιώθω καλά όταν βλέπω κάποιον να υποφέρει , πόσο μάλλον όταν εγώ τον κάνω να υποφέρει. Πάντα έτσι λειτουργώ στη ζωή μου… Δεν καταλαβαίνω που κόλλησες σ’άυτα που είπα.
νομίζω το θέμα ξέφυγε πολυ…

σε παρακαλώ, αν μπορείς μη γράφεις με μωβ γράμματα, αλλά με τα μαύρα default που εχουμε. Ευχαριστώ και καλώς ήρθες :slight_smile:

ρε παιδια η κοπελα ειπε ενα “ειμαι κατα της βιας” και καταφερατε να μπερδευτειτε με μια απλη φραση…ελεος μην “ψαχνετε” τοσο πολυ καθε φραση που λεει καποιος!!!μπορει να εννοει κατι απλο και με το να το " ψαχνετε" να χανεστε

THΑNX,
Κρίμα πάντως… μου αρέσει πολύ το μώβ… :cry::cry::cry:
Οκ. θα γράφω με μάυρα default…:yesmaster:

Ρε, δεν ψάχνουμε ούτε χάσαμε τίποτα. Πολύ απλά προσπαθούμε να πούμε ότι μια τέτοια φράση δε στέκει και πολύ.

Προσωπικά δεν κόβομαι και τόσο πολύ να αλλάξω άποψη σε κάποιον, απλώς αυτή η φράση έχει γίνει τόσο μόδα τελευταία και αυτό είναι λίγο ανόητο.

Αν τώρα ο άλλος δε θέλει να καταλάβει τι λέμε, ΟΚ, άλλο θέμα αυτό, εγώ πιστεύω ότι έγιναν κατανοητά όσα είπα εγώ ή ο Isis. Αυτά.

το μπολνταρισμενο ισχυει παντως

http://www.zougla.gr/news.php?id=45621

Νέα «ζαρντινιέρα» στη Θεσσαλονίκη

[SIZE=“4”] Ξυλοκόπησαν γυναίκα μέσα στο Τμήμα
[/SIZE]

Τα σημάδια στο πρόσωπο και στο λαιμό της γυναίκας, αδιάψευστοι μάρτυρες του ξυλοδαρμού της, ο οποίος βεβαιώθηκε και με ιατροδικαστική έκθεση, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη. Το νοσοκομείο Παπανικολάου, στο οποίο οδηγήθηκε όντας κρατούμενη, διέγνωσε και ρήξη τυμπάνου!

Η 35χρονη Ευγνωμία Ξυνού, μητέρα ανήλικου παιδιού, είχε την ατυχία να πατήσει λάθος το συνδυασμό του συναγερμού στο μπακάλικο που διατηρεί με το σύζυγό της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο συναγερμός άρχισε να χτυπά και καθώς η γυναίκα προσπαθούσε να τηλεφωνήσει στο σύζυγό της για να της πει πώς να τον απενεργοποιήσει, κατέφθασν τα? όργανα της τάξης. Της είπαν να πάει μαζί τους στο Τμήμα, για εξακρίβωση στοιχείων. Διαμαρτυρήθηκε, επειδή είχε αστυνομική ταυτότητα και όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής την γνώριζαν.

Ομως, στο σύγχρονο Μαρκοζιστάν δεν υπάρχουν δικαιώματα. Ακόμα και η κοινή λογική υποχωρεί μπροστά στη θέληση του μπάτσου. Αρπαξαν τη διαμαρτυρόμενη γυναίκα, της πέρασαν χειροπέδες και άρχισαν να τη σέρνουν, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επαγγελματιών της περιοχής! Τα χειρότερα, όμως, δεν είχαν έρθει ακόμα.

Οπως καταγγέλλει η συνήγορός της Ολγα Βλόντζου, όταν η Ε. Ξυνού σύρθηκε στο Τμήμα οδηγήθηκε σε ξεχωριστό δωμάτιο, φορώντας ακόμα τις χειροπέδες. Εκεί, ο αρχιφύλακας Κιτμερίδης Αλέξανδρος άρχισε να τη χτυπά στο πρόσωπο και να την πετά στους καναπέδες του δωμάτιου και στο πάτωμα. Οταν η γυναίκα σωριάστηκε κάτω, πέρασε τα δυο χέρια του στο λαιμό της και άρχισε να την πνίγει! Ενώ η σοκαρισμένη γυναίκα φώναζε «βοήθεια», αυτός την έβριζε με φράσεις όπως «πουτάνα, θα σε γαμήσω, μαλακισμένο κ.ά.». Λίγο πριν λιποθυμίσει από το σφίξιμο στο λαιμό, την άφησε, ενώ παρά τις κραυγές της κανένας από τους παρόντες μπάτσους δεν παρενέβη για να τη βοηθήσει. Αντίθετα, λίγο μετά και ενώ ήταν φανερά τραυματισμένη, ο διοικητής του Τμήματος της έδωσε τη «χαριστική βολή» χαστουκίζοντάς την με δύναμη.

Στη συνέχεια ακολουθήθηκε η πεπατημένη. Την τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί και την παρέπεμψαν στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της «αντίστασης» και της «εξύβρισης». Η μήνυση που έκανε κατά των βασανιστών της δεν ακολούθησε τη διαδικασία του αυτόφωρου, αλλά θα αποσταλεί? ταχυδρομικά στην εισαγγελία, η έδρα της οποίας είναι μερικά τετράγωνα παρακάτω (αυτά παθαίνει όποιος πολίτης κάνει το λάθος να καταθέσει μήνυση στην Αστυνομία, αντί να πάει κατευθείαν στην Εισαγγελία. Στο αυτόφωρο η Ε. Ξυνού ζήτησε τη νόμιμη αναβολή και αφέθηκε ελεύθερη, ενώ η δίκη της προσδιορίστηκε για χθες Παρασκευή.

Οπως καταγγέλθηκε, από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το γεγονός του ξυλοδαρμού της, ο σύζυγός της δέχεται σωρεία απειλητικών τηλεφωνημάτων.

http://entasifm.org/index.php/eidiseis/nea-zarntiniera-sti-thessaloniki.html

Εχουν αγριεψει πολυ τα χορτα και τα λουλουδια στο κεντρο της Θεσσαλονικης,καπνιστε οσο προλαβαινουμε!

Εχει καιρο που εγινε αυτο το περιστατικο ρε,κανα 2 βδομαδες τουλαχιστον.

Ρεπορταζ της δημοσιογραφικης ομαδας του TV χωρις συνορα.

http://www.youtube.com/watch?v=tNIMI_lTxrQ&feature=player_embedded

Απο τα καταγγελθεντα, παρομοια περιστατικα εχω να βεβαιωσω 2.

1. πριν καποια χρονια στην μενανδρου περιμενοντας το 051 για κτελ κηφισου, μπατσοι σταματησαν αλλοδαπο με νομιμα χαρτια διαμονης στη χορα και του τα εσκισαν και εν συνεχεια δενοντας τον με χειροπεδες αρχισαν να τον χτυπανε με αγαπη.

2. Ο αδερφος του κολλητου μου, νεοκοπος μπατσος και αποτυχημενος φοιτητης μαθηματικων, μου εχει ομολογησει κυνικα οτι σταματαει μαζι με συναδελφους του μεταναστες και τους παιρνουν ,(προφανως υπο απειλες θα συμπληρωσω εγω) τα χρηματα που κουβαλουν.

Listening to: The American Dollar - The Technicolour Sleep
via FoxyTunes

Δεν όλοι έτσι όμως ε… Να το τονίσουμε αυτό!

τα 3/4 :stuck_out_tongue:

αχαχαχ ο παυλοπουλος ειναι ολα τα λεφτα. του λεει για το περιστατικο με το ξεβρακωμα και χωρις να ξερει αν ειναι αληθεια και χωρις ερευνα το υιοθετει και οταν του λεει ο αλλος οτι η αστυνομια ταυτιζεται με τις τακτικες της χρυσης αυγης, αρχιζει τα “μα ειναι σοβαρα πραγμτα αυτα που λετε???” και τετοια… θανατος.

ειλικρινα χωρις να θελω να σε προσβαλλω, πιστευω πως αυτα που λες ειναι αστεια στο συγκεκριμενο ποστ σου.
πηγαινεις να κατευθυνεις τους χρηστες προς τη μερια σου.
δε λεω οτι τετοια περιστατικα δεν συμβαινουν, αλλα θα γινω γραφικος και νοικοκυραιος και φασιστας και θα σου πω οτι τα περιστατικα αυτα ειναι λιγα.
αν εσυ ξερεις εναν τετοιο, που δεν αμφισβητω οτι λες αληθεια, εγω εχω γνωρισει 10 που δεν ειναι.
και δηλαδη που περιμενετε να καταληξετε σε αυτο το thread μερικοι???
οτι ολοι οι μπατσοι ειναι γουρουνια?
οποιοσδηποτε σεβεται τον εαυτο του και εχει λιγη κριση παραπανω θα καταλαβει οτι η προπαγανδα παει συννεφο.

manson21 οσο και να θελεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.
ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΤΣΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΝΗΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.
κι ουτε εχω λογο να τους υπερασπιζομαι.οταν ομως υπαρχει ενα ρευμα που επηρεαζει διαφορους, εγω θα κανω αυτο που θεωρω σωστο, να κρινω.

χωρις καμια προθεση για διαπληκτισμο…

ακου λοιπον, γραφικε, νοικοκυραιε, φασιστα ή οπως αλλιως θελεις να ονομαστεις…

τα χω ξαναπει εδω μεσα, στην οικογενεια μου εχω θειους.ξαδερφια, θειαδες μπατσους και ναι οσο και αν (καποιους) τους αγαπω, παρολ’αυτα ακομα και απο αυτους εχω δει ή εχω ακουσει σκηνικα που με κανουν να κουνω με ντροπη το κεφαλι. Ακομα και με τον τροπο που μιλανε. Ακομα και με τον τροπο που “χαιρονται” την ιδιοτητα τους ως φυλακες του πολιτη (sic).

Απο εκει κ περα…επι προσωπικου…

• οταν στα 15-16 μου , σε μια γαμημενη πολη της επαρχιας χωρις ιδιαιτερα (τοτε) κοινωνικα προβληματα, εχω δεχθει τραμπουκισμο, απο ασφαλιτες και απο συμβατικους μπατσους, οχι μια αλλα 2 φορες. Χωρις λογο και αιτια, γιατι ΕΤΣΙ γουσταρανε να σπασουνε πλακα με μαθητες, γιατι εκει τους επαιρνε.

• οταν έχω φαει δακρυγονο στον ωμο με συνοδο εγκαυμα, λιγα εκατοστα δηλαδη και θα το ετρωγα κατακεφαλα με συνεπειες που ολοι μπορουν να φανταστουν.

• οταν χωρις λογο κ αιτια, στο γηπεδο, χωρις να προκαλεσω μου βριζουν, με λογια που αν στα πω θα χωθεις στην κοιλια της μανας σου ξανα, γονεις, αδερφια σογια. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝΕ

• οταν περπαταω με την κοπελια μου και αρχιζουν τα σφυριγματα και τις χυδαιοτητες τα ΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, και δε σε παιρνει να μιλησεις γιατι θα φας καμια ξωφαλτση.

• οταν πρωτοετης φοιτητης στην αθηνα, μακρυμαλλης τοτε, δεχομαι χαρακτηρισμους του τυπου “κοπελια” και “πουτανιτσα”, γυρνωντας σπιτι μου , ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝΕ.

• οταν εχω δει να ανοιγουν κεφαλια απο γκλομπιες μπροστα στα ματια μου

• οταν εχω δει/ακουσει αυτα που ανεφερα

-οταν δολοφονουν , οταν…οταν…οταν…οιταν… ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ

• κ οταν υπαρχουν καποιοι που δεν λειτουργουν ετσι σαν ζωα, αλλα δε μιλανε γιατι ειτε φοβουνται, γιατι ειτε δε τους ενδιαφερει παρα μονο ο μισθουλης τους…

ετσι και εγω, θα τους κραζω οσο γουσταρω…

Listening to: 01 - A Shade Of Jade
via FoxyTunes

Mα ρε Isis και συ, υπερβαλεις!Ειπαμε δεν ειναι ολοι ετσι!