Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Kια η αντίδραση του Συριζα για τα χθεσινά:

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α΄ Αθήνας Αλέξης Τσίπρας κατάθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων σε χώρο που γινόταν παρουσίαση βιβλίου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του πολίτη

Θέμα « Εισβολή αστυνομικών δυνάμεων σε χώρο που γινότανε παρουσίαση βιβλίου»

Λίγο μετά το τέλος παρουσίασης του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη σε βιβλιοχώρο των Εξαρχείων, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Σ. Θεοδωράκη και ομιλητή εμένα, που μόλις είχα αποχωρήσει, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στον χώρο.
Με προκλητικό τρόπο, με ενέργειες που παραβιάζουν κάθε έννοια νομιμότητας, ζήτησαν τα στοιχεία των παρευρισκομένων και μετά προέβησαν αναίτια σε προπηλακισμούς και συλλήψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφων.
Συγκεκριμένα συνελήφθηκαν οι Δ. Παπαχρήστος, Σ. Ελληνιάδης και Σ. Δαματόπουλος οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι όπως πληροφορηθήκαμε, μόνο μετά από δική σας παρέμβαση.
Το κλίμα τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί στα Εξάρχεια το τελευταίο διάστημα, έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων, αφού μέχρι στιγμής 2.500 πολίτες και επιχειρηματίες έχουν υπογράψει κείμενο όπου ζητούν να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

? Τι μέτρα θα λάβετε ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων;
? Σε τι αποσκοπεί αυτή η προσπάθεια μόνιμου κλίματος αστυνομοκρατίας στα Εξάρχεια από τις 4 Οκτωβρίου και μετά;
? Τι μέτρα θα λάβετε ώστε να υπάρξουν συνέπειες για όσους αστυνομικούς προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες, αφού εσείς ο ίδιος έχετε δεσμευτεί πως δεν θα επιτρέψετε φαινόμενα αυταρχισμού από τις αστυνομικές δυνάμεις;»

http://www.syriza.gr/press/anakoinoseis/erotisi-toy-al.-tsipra-pros-ton-ypoyrgo-prostasias-toy-politi-m.-chrysochoidi-gia-tin-eisboli-astynomikon-dynameon-se-bibliochoro-sta-eksarcheia

Παιδιά δεν γίνεται να σταματήσει να υπάρχουν οι κύριοι αστυνομικοί στα Εξάρχεια επειδή το ζητάνε οι πολίτες (το είπε κι ο καρβου), ποιοί είναι οι 2500 κάτοικοι των Εξαρχείων που θα πούνε στην σοσιαλιστική ηγεσία τι να κάνει, από πότε δηλαδή ο κόσμος μπορεί και έχει και γνώμη για τα πράγματα; Ότι θέλαμε το είπαμε στις εκλογές, τέλος.

Εφόσων η πρώτη κίνηση του υπουργού προστασίας των αφεντικών είναι να κάνει ό,τι έκανε στα Εξάρχεια, το σταύρωμα του είναι απόλυται δικαιολογημένο και θεμιτό. Από την τρίτη μέρα του στο υπουργείο άρχισε τα σκατά; Από την ίδια μέρα θα φάει και τα σκατά. Χωρίς καμία δικαιολογία περαιτέρω.

Επίσης δεν έγινε κανένας βανδαλισμός πριν μπουν τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Οπότε πώς εκτιμάς ότι το έκανε για να σταματήσουν οι βανδαλισμοί;

Το δίλλημα που θέτεις είναι βασικά το δίλημμα που θέλει να θέσει το κράτος. Σε στημένα διλήμματα δεν υπάρχουν απαντήσεις.

Επίσης, να αναφερθεί ότι οι 8 της Νίκαιας δεν προφυλακίστηκαν.

Επίσης κάπου στα ψηλά πέρασε και ο θάνατος του μετανάστη. Αλλά παίζει να ήταν βάνδαλος. Προληπτικά το σκότωσαν. Ας περιμένουμε λίγο ακόμα πριν σταυρώσουμε το Χρυσοχοϊδη. Το μόνο που έχει κάνει μέχρι τώρα είναι να στρατικοποιήσει τα εξάρχεια, να σκοτώσει μετανάστες και να δείρει κάποια άτομα. Και είναι μόνο 1-2 'βδομάδες στη εξουσία! Εγώ λέω να περιμένουμε πριν κρίνουμε. Δεν ντρεπόμαστε λέω 'γω όταν λέμε τέτοια πράγματα.

1. Και στις 5 Οκτώβρη (ή πότε ήταν η πρώτη σκούπα… δε θυμάμαι) έγιναν βανδαλισμοί στο Κολωνάκι και χθες με βάση τα ρεπορτάζ που διάβασα μια 4άδα αστυνομικών δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους και από εκεί ξεκίνησαν όλα

2. Προφανές. Με άλλο κράτος θα είχαμε άλλα διλήμματα.

3. Ποια ψιλά; Σήμερα έφτασε και η υπόθεση στα χέρια του εισαγγελέα (αν μιλάμε για τον Πακιστανό που πέθανε 2 εβδομάδες μετά την απελευθέρωση του για βία σε ανήλικο, δηλαδή πριν τις εκλογές).

Ο θάνατος του μετανάστη δεν πέρασε στα ψιλά. Το Πασόκ μάλιστα το έχει κρατήσει στην επικαιρότητα. Ακόμα και ο Παπανδρέου αναφέρθηκε για αυτό στη βουλή. Ο πρώτος ιατροδικαστής βέβαια απεφάνθη πως αιτία θανάτου ήταν πνευμονικό οίδημα. Περίεργη υπόθεση.

Δηλαδή όταν έγιναν οι βανδαλισμοί στο κολωνάκι, αμέσως με τα αντανακλαστικά της αστυνομίας 2000 μπάτσοι μπήκαν στα εξάρχεια.

Ναι, για αυτόν τον πακιστανό λέω, που ο μυνητής απέσυρε την μύνηση όταν τον είδε γιατί δεν τον αναγνώρισε.

Γενικώς σε τέτοιους καιρούς αυτές οι μετριοπάθειες, τι να πω. Με κάνουν κάπου βαθιά μέσα μου να εύχομαι να φάνε ξύλο από μπάτσοι αυτοί οι άνθρωποι ώστε να ξεκουνήσουν από την ουδετερότητα.

Στα ψιλά στο forum εννοούσα. Sorry για το double post.

Η ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης λειτούργησε σαν ταύρος σε υαλοπωλείο σε ένα χώρο που απαιτεί τρία πράγματα: λεπτούς χειρισμούς, μεθοδική δουλειά και λιγοστές δηλώσεις. Έπραξε τα ακριβώς αντίθετα και οδήγησε σε αποδιάρθρωση την ΕΛΑΣ.

Όποιος διαφωνεί να σηκώσει χεράκι.

Εγώ διαφωνώ, τα Εξάρχεια δεν χρειάζονται κανέναν λεπτό χειρισμό. Δεν χρειάζονται τον οποιοδήποτε χειρισμό βασικά. Είναι η γειτονιά στην οποία κυκλοφορώ (οποιαδήποτε ώρα της μέρας) τα τελευταία 7-8 χρόνια περισσότερο κι από εκεί που μένω. Πέρα από τα γνωστά λιγοστά (πλέον) πρεζάκια στην πλατεία (τα οποία ανάθεμα κι αν ενοχλούν κανέναν τελικά), μιλάμε για την πιο ζωντανή περιοχή της Αθήνας, τη μόνη ίσως που δεν κατακλυζεται από λοβοτομημένα ανθρωπάκια που η ζωή τους είναι δουλειά/σπίτι/καναπές-TV/“διασκέδαση”-το-Σάββατο. Εκεί σε ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ τους θα βρεις αριστερές οργανώσεις, αναρχικές ομάδες, καλλιτεχνικούς ομίλους, απογέυματα φιλοσοφικών συζητήσεων (DaSein), πληθώρα μουσικών, εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία και δισκοπωλεία, ανεξάρτητες θεατρικές παραστάσεις, μέχρι και δωρεάν μαθήματα κιθάρας είχε κάποτε το Nosotros…

Προφανώς όλη αυτή η ζωντάνια ενοχλεί…

+1

και

κάρβου κάπου είδα έγραψες πως θα έπραττες ανάλογα με τον ΠροΠο στη θέση του. Δε μπορώ να καταλάβω το παραμικρό θετικό σημείο στην κατοχή μιας περιοχής από τέτοιες δυνάμεις. Γιατί μιλάμε για ΜΑΤατζήδες (πανίβλακες ζώα ρόμποκοπ δηλαδή). Η εικόνα 50 αντρών με χακί στολές, πλήρη εξάρτηση, ασπίδες, όπλα κλπ σε κάνει να νιώθεις ασφαλής; Εμένα με τρομοκρατεί. Ας παρατήσουν πλέον όλοι αυτή τη περιοχή, είναι μια χαρά και ζωντανή, με πολύ μικρή εγκληματικότητα. Περιπολείες απ’ το κοντινότερο ΑΤ ας γίνονται. Στρατοί κατοχής και τέτοια είναι από άλλους καιρούς. Και ναι, όποιος αποκλείει χουντικά και κατ’ εξακολούθηση μια περιοχή με τους χιμπατζήδες ρομποκοπ του, προφανώς και θα “σταυρωθεί” στη συνείδηση μας. Δε κατάλαβα γιατί να υπάρξει ανοχή σε ένα χουντικό κατάλοιπο όπως ο Χρυσοχοΐδης.

Ίφριτ, ήδη χρήστες ευχήθηκαν να φάω (ξανά) ξύλο από μπάτσο. Φαντάζεσαι τι θα ευχηθούν αν κάτσω να επιχειρηματολογήσω σε αυτό που με ρωτάς; Για να εξηγούμαι πάντως, δε μου αρέσει η νοοτροπία των ΜΑΤ, δε τους συμπαθώ (αλλά προσωπικά και δε τους φοβάμαι), δε μου αρέσει η τωρινή δομή της αστυνομίας και δε θεωρώ 100% αγνούς τους σκοπούς του Χρυσοχοϊδη. Για αυτό κι όλας, εγώ ο ίδιος σας πόσταρα για τη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα για αυτό το θέμα στα Εξάρχεια γιατί πρέπει να σταματήσει. Στο γιατί οι ενέργειες του Χρυσοχοϊδή την παρούσα στιγμή είναι μονόδρομος δε θέλω να κάτσω να το εξηγήσω. Δεν έχω και καμιά όρεξη εξ’άλλου να διαβάζω μετά ένα κάρο βλακείες για το πρόσωπο μου…

Δε νομίζω ότι ειπώθηκε με κακία ό,τι ειπώθηκε για σένα. Όποιος ευχήθηκε να φας ξύλο από μπάτσο, μάλλον σου τόνισε γλαφυρά ότι τα πράγματα δεν είναι απλά και έχουν σκληρύνει. Πολύ εύκολα μπορούμε να μιλάμε για κατοχή στη συγκεκριμένη περιοχή άλλωστε.

Πάντως παρατηρώνται στο θρεντ κωλοτούμπες ανάλογες των αθλητικών εφημερίδων για τον Ολυμπιακό.

Τελικά οι επιχειρήσεις στα Εξάρχεια είναι απλές κινήσεις εντυπωσιασμού ή όντως εκεί “παίζει κάτι” και είναι απαραίτητη η παρουσία των ΜΑΤ κ λοιπών αστυνομικών δυνάμεων?

By the way για να φοβηθείς τα ΜΑΤ πρέπει να βρεθείς απέναντί τους.

αμα συνεχισουν ετσι περιμενετε 2ο αλεξη τον δεκεμβρη :frowning:

η βια φερνει βια.

τα υπολοιπα ειναι για να χαλαμε σαλιο.

η βια φερνει βια και η εξουσια αλαζονεια

Ακουστε και τη γνωμη του δικηγορου Νικου Μαβιδη σχετικα με τα χθεσινοβραδυνα σκηνικα…

http://www.tvxs.gr/v24086

Μάλλον είναι εμφανές πως όλοι προτιμάτε ένα πόντιουμ της 1,5 άποψης (η δικιά σας και άλλες 9 παρεμφερείς). Εγώ είμαι περιττός από ότι φαίνεται.

Διαφωνώ με τις κωλοτούμπες που μου αποδίδεις και θεωρώ πως προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις εις βάρος της άποψης μου επομένως με τέτοια προκατάληψη δε βλέπω και το λόγο να απαντήσω. Για αυτό το λόγο, κάνω 3-4 ρόδες και σαν πιο male εκδοχή του Μελισσανίδη την κάνω από τη συζήτηση. Ας γράψει και κανένας άλλος τίποτα… Δε θέλω να μονοπωλώ το τόπικ.

Άψογος. Λιτά και κατανοητά εξηγεί τα πράγματα.

http://www.tvxs.gr/v24098

Τελικά μάλλον δεν έγινε τίποτα για τον ΠροΠο εχθές.

«Αλήθεια σας λέω λυπάμαι πολύ γι? αυτό που παρέλαβα. Που ένα λαμπρό σώμα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Αν δεν αρέσει στον κ. Τσίπρα και σε όποιον κ. Τσίπρα η αστυνομία να είναι στους δρόμους, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι»

Ο υπουργός απάντησε στις δηλώσεις του Α. Τσίπρα και αναφέρθηκε στις χθεσινές συλλήψεις στα Εξάρχεια, δηλώνοντας ότι η αστυνομία θα είναι στην περιοχή μέχρι κι ο τελευταίος χούλιγκαν να φύγει από ?κει

τα χει μπλέξει λίγο ο μάστορας…

χαχαχαχα χουλι χουλι χουλιγκανς.

Χούλιγκαν είναι τα κοπρόσκυλα που αμόλησε ο μαλάκας.