Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Λογικά αύριο μεσημέρι θα παίξουν οι δικές του δηλώσεις.

Όχι δεν νομίζω. Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να μιλήσει γιατί όλη η υστερία έχει στηριχθεί πάνω σε αυτό το περιστατικό. Αν βέβαια έχει φάει μπουνιά και τον έπιασε και η καρδιά του γιατί να βγει να υπερασπιστεί τους μπάχαλους που του την έριξαν?

Επίσης επειδή δεν είναι για όλους μας αυτονόητα κάποια πράγματα ας ποστάρω και αυτό εδώ…http://www.tvxs.gr/v27855
Ασφαλήτες με αμφίεση ¨κουκουλοφόρου"( SIC) παρέα με συναδέλφους στη Κρήτη.
Το ίντερνετ μας δίνει ωραία πραγματάκια :smiley:

Σωστα. ακριβως επειδη δεν υπαρχει ακριβης ενημερωση και απο τον ιδιο, ακουγονται πολλες ερμηνειες. αναμενουμε.

Για να πω την αλήθεια δεν αναμένω και τίποτα ιδιαίτερο. Είδαμε και το Μάνθο εδώ πάνω τι δηλώσεις έκανε μετά τον ‘‘ξυλοδαρμό’’ του.

Αντε να πει οτι εχει να πει, να μπορουμε μετα να εκφερουμε γνωμη, εχω βαρεθει ο καθενας να πεταει οτι του κατεβει στο κεφαλι. Ευχομαι ομως να πει την αληθεια και οχι οτι βολευει πολιτικα το Πασοκ να πει, για να δικαιολογηθουν πραξεις και εντολες…

πρόλαβα λίγο συνέντευξη χρυσοχοϊδη στο άλτερ.
οϋτε λίγο ούτε πολύ, όταν ο παυλόπουλος τον ρώτησε γιατί ΤΟΣΕΣ πολλές προσαγωγές, απάντησε πως δεν είναι κάτι παράνομο και πως ΓΙΑ ΟΛΕΣ υπήρχε κάποιος σημαντικός λόγος ή σημαντική από πριν πληροφόρηση, οπότε ήταν όλες δικαιολογημένες.

Και στο τέλος φυσικά, μας είπε πως το πασόκ θα καταργήσει την αυθαιρεσία, τις ζαρντινιέρες μπλα μπλα μπλα μπλα…

Υπάρχει κι από άλλους η έντονη επιθυμία να γκρεμιστούν: Mega, Alpha, Alter, ANT1.
Και ταυτόχρονα: Έθνος, Καθημερινή, Βήμα.
:?:
Με αυτή τη σειρά προτεραιότητας.

that’s my point. . τι θα πιστεψεις τελικα.

Επειδή φεύγω από την δουλειά τώρα θα σου απαντήσω αύριο μόνο και μόνο γιατί για όλα όσα γίνονται γύρω μας πρέπει να υπάρχουν και διαφορετικές οπτικές γωνίες, δεν διαφωνώ σε κάτι ριζικά με αυτά που ειπώνονται απλά δεν μπορώ τις υπερβολές και τις θεωρίες συνομωσίας που για ψύλλου πήδημα δημιουργούνται, ας είμαστε λίγο ρεαλιστές…και απεχθάνομαι την πολεμική αντιμετώπιση των πραγμάτων, το μίσος δημιουργεί μίσος όπως θα ξέρεις.

Ας πούμε ότι κάποια από αυτά π.χ. που γράφεις ή που διαβάζω γενικά στο thread τα βλέπω ΓΡΑΦΙΚΑ, υπερβολικά με άλλα λόγια. Ε θα αντιδράσω… π.χ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ οτι ΟΛΟΙ αυτοί που φάγαν τα δακρυγόνα ή που πέρασαν ένα βράδυ στην ΓΑΔΑ το έκαναν βασισμένοι σε κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο ή για κάποιον απώτερο σκοπό πέρα από την μαλακία της στιγμής. Πιστεύω ότι βασίστηκαν στον χαρακτήρα χαβαλέ που απέκτησαν πέρσι οι πορείες με τα παιδάκια να πετάν νεράτζια σε αστυνομικά τμήματα κλπ κλπ. και οι μπάτσοι να μην κάνουν τίποτα και αυτό ήταν ένα ωραίο παιχνιδάκι. Επαναλαμβάνω ότι αναφέρομαι στα συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. Εσύ τώρα ή οι υπόλοιποι, αντί να πείς, “ναι ρε μαλάκα αρκετοί μαλακίζονται και δημιουργούν πρόβλημα” τρελαίνεσαι λες και είμαι ο χρυσοχοιρίδης… Μήπως είστε υπέρ του δέοντος πονηρεμένοι? Τα μισά πόστ περιέχουν ξύλινες κατά κύριο λόγο “αριστερές όσο δεν πάει” πολιτικοποιημένες αναφορές, chill out λίγο, το μαμημένο το balance που είναι δηλαδη? Αν δεν υπάρχει εδώ τότε που?

Τέλοσπαντων βλέπω ότι το κλίμα είναι καθαρά πολεμικό και δεν χωράει εύκολα συζήτηση…κάτι πρωτόγνωρο για μένα στο φόρουμ…

P.S.: Γιατί ρε τόση φαγούρα με τους Φοργκόττεν Τούμπ?

Ναι, γιατί ξερωγω όταν οδηγώ την μηχανή μου και φοράω κράνος λέει, ειδικά αν κουβαλάω και σακίδιο είμαι ύποπτος και πρέπει να προσηχθώ. Απίστευτα πράγματα. Μπράβο Υπουργέ, μπορεί να κουβαλάω πέτρες ή άλλα κακά πράγματα για να χτυπήσω τα καλά παιδιά με τις στολές και τις ασπίδες. Σωστά τα λες.

Απαράδεκτος.

Μάτια μου, το μίσος δεν περιμένει να γεννηθεί, υπάρχει, και είναι αμφίπλευρο.

Επίσης κανείς δεν είπε ότι δεν παίζουν μαλακιστήρια που γαμάνε τα πάντα. Ναι όλα αυτά υπάρχουν, αλλά δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ που συζητάμε, ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ από την εξουσία και ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ της στο να παραδεχτεί αληθινά περιστατικά. Σε όλα αυτά, προσθέτεις και βασικές κοινωνικοπολιτικές διαφορές που παίζουν στο σκεπτικό διαδηλωτών-εξουσιαστών και καταλαβαίνεις γιατί πρέπει να είσαι με κάποιους. Το μόνο που μένει είναι απλά να “καθαρίσουμε” λίγο τις πορείες από τα μπαχαλάκια (που κυρίως πιτσιρικάδες καυλωμένοι για ξύλο είναι) και αυτό είναι αλήθεια πως φέτος περιορίστηκε σε πολύ σημαντικό βαθμό. Και αυτό οφείλεται και στην καλή οργάνωση του αντιεξουσιαστικού μπλοκ και στο μάζεμα που έκαναν ορισμένες φορές από το ν’αποτρέψουν μαλακίες (χαρακτηριστικό το παράδειγμα την Κυριακή που ήμουν μπροστά στα McDonalds στο Σύνταγμα κι έτρωγε λίγος κόσμος μέσα, κάτι τύποι ψιλοάκυροι πήγαν για σπασίματα και οι υπόλοιποι τους φώναξαν να ξεκολλήσουν και τους μάζεψαν από κει).

Εγώ πάλι ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ κάνεναν να απαξιώνει τη δράση χιλιάδων ανθρώπων από τη βόλεψη του ήσυχου σπιτιού του.

Το κλίμα είναι πολεμικό γιατί έτσι επέλεξε το μΠΑτΣΟΚ. Είτε διαλέγει κάποιος πλευρά είτε διαλέγει ουδετερότητα, κάτι όμως που τον κάνει αυτόματα ξενέρωτο Ελβετό.

PS 1. Το μαμημένο το balance είναι κάπου στα ηχεία σου.
PS 2. Oι Φοργκότεν Τούμπες είναι για τον μπούτσο. Ελπίζω να αυτοκτονήσουν από την “κατάθλιψή” τους.

Δεν είναι τόσο απονήρευτοι όσο τους βγάζεις. Απλά δεν βλέπουν τις πορείες (ειδικά αυτές που έγιναν για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου να μπορούν να τους λύσουν κάποια από τα θέματα τους. Αυτό έγραψα και πριν.
Σίγουρα δεν είναι η συμμετοχή στις πορείες κριτήριο αντίληψης και συνειδητοποίησης, μην τρελαθούμε…:roll:

Με το συμπάθειο κιόλας… αλλά που ξέρεις και εσύ που ήμουν εγώ;:-k
Mήπως με παρακολουθείς;
Manson είσαι ασφαλίτης; :p:lol:

Σοβαρά τώρα, φαντάζομαι πως απλά θυμάσαι τα περυσινά μου ποστς όπου έγραφα πως δεν πιστεύω πως οι περυσινές κινητοποιήσεις προσέφεραν κάτι ουσιαστικό. Ας μην ανοίξουμε εδώ την κουβέντα για το αν δικαιώθηκα ή όχι. Απλά για να απαντήσω σοβαρά στο “που ξέρω” να σου πώ και πως κυκλοφορώ αρκετά στο κέντρο -και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια από το '85, πολύ πιτσιρικάς- και άνθρωποι που γνωρίζω καλά και εμπιστεύομαι ήταν στις πορείες και ήταν σε θέση να μου μεταφέρουν με ακρίβεια ποιοί ήταν εκεί. Πάντως δεν περιμένω να ενημερωθώ για αυτά από τον ΔΟΛ που γράφετε. Σε κάλυψα ελπίζω

Το σχόλιο μου είχε το νόημα του να παρατηρήσει κανείς ποιά κόμματα μαυρίστηκαν και αποδυναμώθηκαν σε σχέση με την στάση τους τον Δεκέμβριο.:wink:

Τα αιτήματα που λες υπήρχαν στις κινητοποιήσεις των περασμένων δύο ημερών;

Ναι.Τα άκουσα που τα λέγανε σε μία φάση.Εξάλλου βγήκαν και άλλοι εκτός από νεολαία και διαδήλωναν και δεν έλεγαν μόνο για τους μπάτσους ξέρω γω.Έλεγαν και γι’αυτά

Ποιος ειπε μωρε οτι ειμαστε υπερμαχοι του balance?
Οταν εχεις απο τη μια μπατσους να πυροβολανε 15χρονους, να ορμανε KAMIKAZEEEEEEE σε γυναικες με τις μηχανες τους, να συλλαμβανουν κοσμο μαζικα και να τους σπανε τα κεφαλια επειδη δε τους αρεσουν οι μουρες τους και βρεθηκαν σε πορεια αντι να καθονται σπιτι να λενε δε βαριεσαι", εσυ μου στεκεσαι στους πιτσιρικαδες που κανουνε χαβαλε και λες εμας υπερβολικους?

Οταν με το μπαχαλο που γινεται γυρω σου εσυ βγαινεις και σημαδευεις με το δαχτυλο τους δεκαδες χιλιαδες που βγαινουν στο δρομο και φτυνουν αιμα για να μη τους πηδηξει το κρατος χειροτερα απ’οτι τους πηδαει ηδη, λεγοντας τους βλακες ή δεν ξερω κι εγω τι αλλο απο τον καναπε σου, τοτε η αντιδραση και τα ποστ που εισπραττεις εδω περα, συμφωνω οτι ειναι επιεικη.
Τα δικαιωματα σου να ξερεις, δεν κατακτηθηκαν απο απολιτικ μπαλανσοπαδους. Και προφανως ουτε διαφυλασσονται απο τετοιους.

Και κατι αλλο. Αν δε σε πειθει το σφυροδρεπανο, πες μου σε παρακαλω τι σε πειθει. Ετσι να ξερουμε

Για την κατανόηση του τι ακριβώς συμβαίνει στις πορείες είναι ΜΟΝΟ η συμμετοχή σε αυτές.

Άρα παραδέχεσαι και ο ίδιος πως πέρυσι δεν ήσουν καν στους δρόμους άρα δεν μπορείς να έχεις προσωπική άποψη. Δεν χρειαζόταν να γραψεις ένα ολόκληρο κατεβατό, θα μπορούσες απλά να πεις: “δεν ήμουν αλλά έτσι μου είπανε”. Από εκεί και πέρα τα κέρδη του Δεκέμβρη του 2008 είναι πολύ νωρίς για να αναγνωστούν από τωρα. Πάντως υπεραπλουστεύσεις του στυλ “ο Δεκέμβρης αύξησε τα ποσοστά του ΛΑΟΣ” είναι απίστευτα κοντόφθαλμες κατά την άποψή μου. Την δεκαετία του '60 κάποιοι καναπεδάκηδες έλεγαν πως το μόνο που πέτυχαν τα Ιουλιάνα ήταν η Χούντα και φαίνεται τόσο ηλίθιο πλέον αυτό το επιχείρημα αν αναλογιστεί κανείς πως η γενιά των Ιουλιανών ήταν και αυτή που πραγματοποίησε την μεγαλύτερη ανατροπή σκηνικού μεταμφυλιακά (και αναφέρομαι στο Πολυτεχνείο). Και αυτή η γενιά δημιουργήθηκε και γαλουχήθηκε από τον Ιούλιο του 1965. Και για να ολοκληρώσω την αντιστοιχία: Μπορεί ο Δεκέμβρης του 2008 να ξύπνησε τα ακροδεξιά αντανακλαστικά μιας (έτσι και αλλιώς) συντηρητικής μερίδας της κοινωνίας, μπορεί ο Χρυσοχοϊδης να εγκαθιστά μια άτυπη χούντα υπό την πίεση του εξαιρετικά δημοφιλή Καρατζαφέρη αλλά όποιος πιστεύει πως η γενιά του Δεκέμβρη θα μείνει στον… Δεκέμβρη σε βάθος χρόνου θα διαψευστεί πλήρως.

H πτυχή της συζύγου του Πρύτανη στο NewsIt:

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=6838&catid=3

σουρεάλ σκηνικά :lol:

Gotta love τετοιες περιγραφες.