Νομίζω είχε κι ένα φωτοστέφανο που αχνοφαινόταν.
Τι άλλη μαλακία θα διαβάσουμε, ω θεοί!
Ώσπου, ένας άγνωστος ψηλόλιγνος νεαρός, με ευγενική φυσιογνωμία, όπως θυμάται ο πρύτανης, του ζήτησε να τον εμπιστευτεί και να τον ακολουθήσει!
Βleedin alert:p
αχαχαχχαχαχχχ!
Εγώ δεν έχω βοηθήσει ποτέ ούτε γιαγιά να περάσει το δρόμο. Τον πρύτανη θα έσωζα?
Ε, αδικία, το σκέφτηκα κι εγώ!
Θα ήμουν σίγουρος όμως, ΜΟΝΟ αν έλεγε ότι ο ψηλόλιγνος νεαρός έσωσε τον πρύτανη παίρνοντάς τον στους ώμους του και κάνοντας stage diving από τα σκαλιά της πρυτανείας…
:lol:Παραλίγο να πνιγώ ρε!
AHAHAHAHAHA :lol:
σαν τον μωυσή άνοιξε το δρόμο.
the true story…
Υπάρχει Θεός τελικά.
Μια παρατήρηση σημαντική κατ’εμέ. Τα “Ιουλιανά” είχαν δεδομένα αιτήματα και όσοι έβγαιναν να διαδηλώσουν τότε ήξεραν ακριβώς τι ζητούσαν και που ήθελαν να οδηγηθεί η χώρα.
Πέρσι το Δεκέμβρη κατέβηκαν αυθόρμητα πάρα πολλοί άνθρωποι, αλλά δίχως εννιαία και σαφώς οριοθετημένα αιτήματα (από τους περισσότερους άκουγες “γενικότητες” όπως “ένα δικαιότερο κόσμο που δε θα πεθαίνουν 15χρονα” και λογικό αφού ήταν αυθόρμητο γεγονός). Το ίδιο λίγο πολύ όμως έγινε και φέτος. Εμένα, ως εξωτερικό παρατηρητή (δηλαδή κάποιον που τα βλέπει τα πράγματα πιο αποστασιοποιημένα και με λιγότερο φανατισμό-πείσμα από όσους έζησαν τις συνθήκες των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών) αυτή η εικόνα μου δόθηκε συνολικά από όσα διάβασα-άκουσα όλο το τελευταίο μήνα. Ακόμη κι ένα χρόνο μετά, όλοι αυτοί που κατέβηκαν να τιμήσουν αυτή την “ημέρα μνήμης” συνέχιζαν να μην έχουν κάποια σαφή κοινά αιτήματα. (Για αυτό και πολλές οργανώσεις με διαφορετικά πολιτικά πιστεύω, προσπάθησαν, προσπαθούν και θα συνεχίσουν να προσπαθούν να καπελώσουν ιδεολογικά αυτές τις διαμαρτυρίες, αφού εντοπίζουν το κενό στο ιδεολογικό τους υπόβαθρο)
Με λίγα λόγια, καταννοώ και τη δήλωση της Παπαρήγα για τη μη επίσημη συμμετοχή του ΚΚΕ και βλέπω μια τεράστια διαφορά από τα Ιουλιανά, που δε με κάνει το ίδιο “αισιόδοξο” με εσένα.
Όσο για το “όσοι δεν ήταν στην πορεία ας μη μιλάνε”, εγώ καταννοώ γιατί το λέτε τώρα, αλλά καλό θα ήταν και για εσάς να μην κλείνετε τα αυτιά σε όσους τα βλέπουν τα πράγματα ως εξωτερικοί παρατηρητές και από διαφορετική οπτική. Στη χειρότερη δε σας λέει κανείς να συμφωνήσετε με τον Mule ή εμένα ή τον Vic. Για τις συνθήκες της διαδήλωσης εγώ δε μίλησα γιατί προφανώς και δεν ξέρω, αλλά για γύρω από αυτές “αίτια-αποτελέσματα-παρασκήνιο-συμφέροντα-κλπ” νομίζω πως δικαιούμαι να έχω άποψη και να την εκφράζω. Ακριβώς όπως δε χρειάζεται κάποιος να είναι απόφοιτος ΑΕΙ για να έχει άποψη για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.
To χετε καταλαβει οτι το θεμα του ασυλου κρεμεται σε μαγαλο βαθμο απο τις προθεσεις του πρυτανη ετσι?Αυτος εχει τον ελεγχο τωρα…Μπορει να εφαγε μια και να πει οπως λεει η γυναικα του οτι ηταν κατω και τον βαρουσαν αλυπητα μπορει να εφαγε 10 και να πει οτι τον χτυπησε η δολοφονκη πορτα που ανοιγε ενω μετα του δωσαν μπεταντιν και γαζες…:!:
Ρισκάρω, κάνοντας πρόβλεψη ότι τελικά θα πει την αλήθεια πάνω κάτω, ότι δηλαδή του επιτέθηκαν κάποιοι λίγοι “θερμόαιμοι” οι οποίοι στη συνέχεια σταμάτησαν μετά από παρέμβαση των υπόλοιπων.
+1
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν είναι κανένας τυχαίος για να έχει κίνητρο για να πει ψέματα. 2000 citations, σημαντική ακαδημαϊκή καριέρα στο χώρο της Ιατρικής, 65 χρονών πλέον, λίγο πριν τη σύνταξη, δεν έχει κανένα λόγο για να πει ψέματα.
Εγώ βέβαια δεν το είπα υπό αυτή τη σκοπιά, το είπα από τη σκοπιά ότι πλέον η δουλειά έγινε. Οι εφημερίδες και τα κανάλια είπαν για αιμοσταγείς τραμπούκους που τον χτυπούσαν ανηλεώς με λοστούς, καδρόνια και βαριοπούλες και πλέον η έννοια του ασύλου απέκτησε περεταίρω αρνητική φόρτιση στο μυαλό του λοβοτομημένου τηλεθεατή/ακροατή/αναγνώστη.
Δεν νομίζω να υπάρχει από την κυβέρνηση πραγματική διάθεση να τεθεί επί τάπητος θέμα ασύλου τώρα. Της αρκεί η φιλολογική κουβέντα σε κίτρινες εκπομπές εντολοδόχων τύπου Πρετεντέρη και η σταδιακή απαξίωσή του.
Μα πραγματικα ας μου πει καποιος υπαρχει ανθρωπος που μπορει να μην τριψει τα ματια του μετα απο δακρυγονο?
Καταλαβαίνεις και εσύ όμως πως διαδήλωση-αχταρμάς “ας πούμε ένα σύνθημα και για αυτό” δεν στέλνει και κανένα πολύ ξεκάθαρο και συγκεκριμένο μήνυμα στον οποιονδήποτε παρά μόνο μία αίσθηση γενικευμένης δυσαρέσκειας του κόσμου. Άσε που με τον τρόπο που γίνονται οι πορείες και προβάλλονται από τα ΜΜΕ τελικά αυτό που μένει ως εντύπωση στον κόσμο είναι τα επεισόδια, το τι έγινε με τον πρύτανη και όλα αυτά που συζητιούνται σε μεγάλη έκταση και εδώ μέσα αν δεις πόσα ποστς έχουν γίνει σχετικά με αυτά.
Ξαναδιάβασε τι σου έγραψα αν θες, εκεί που μου απαντάς αυτό δεν αναφέρομαι σε “κατανόηση του τι συμβαίνει στις πορείες” αλλά σε πολιτικοποίηση και συνειδητοποίηση γενικότερα.
Αν ψάχνεις σώνει και καλά να μου κρεμάσεις την ταμπέλα του “καναπεδάκια” δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη, δεν πιστεύω στις πορείες ούτε τις περυσινές ούτε τις φετινές ως μέσο διεκδίκησης στη σημερινή Ελλάδα. Επίσης, για ιδεολογικούς λόγους, δεν θα συμμετείχα ποτέ σε οτιδήποτε θα μπορούσε έστω και μία στις εκατό να καπελωθεί από την αριστερά. Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό αυτό; Επίσης προσπερνάς εύκολα αυτό που σου γράφω για το πόσα χρόνια γνωρίζω τα Εξάρχεια, που μου επιτρέπει και εμένα να γνωρίζω πρώτο χέρι πράγματα που εσύ ίσως δεν πρόλαβες να γνωρίζεις: Όπως το πως τα Εξάρχεια τα ίδια έχουν μετεξελιχθεί, πως οι πιό βίαιες και “μπαχαλίστικες” τάσεις έχουν κυριαρχήσει εκεί κλπ.
Η σύγκριση σου με τα Ιουλιανά παραλείπει πως σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει η βασιλεία που ο ρόλος της ήταν καθοριστικός τότε, για να μην αναφερθώ στο διαφορετικό διεθνές περιβάλλον, την συμμετοχή στην ΕΕ και όλα αυτά που όσο και αν κάποιοι επιμένουν να αγνοούν επηρεάζουν καθροριστικά ό,τι γίνεται στη χώρα.
Τέλος, η αναφορά μου στις εκλογές επαναλαμβάνω πως είχε να κάνει με τα κόμματα που μαυρίστηκαν λόγω Δεκεμβρίου, δλδ τη ΝΔ (σίγουρα όχι μόνο λόγω Δεκεμβρίου) και το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θεωρώ πως η άνοδος του ΛΑΟΣ συνδέεται άμεσα με τα όσα έγιναν τον Δεκέμβριο.
:lol::lol:
Mule εγώ τόνισα ότι δε μπορεί κάποιος που δεν κατεβαίνει σε πορείες να κρίνει τι γίνεται στις πορείες. Όχι φυσικά επειδή δεν δικαιούται να έχει άποψη, αλλά επειδή χάνει πράγματα και γεγονότα που ούτε διαβάζονται σε βιβλία, ούτε μεταφέρονται με λέξεις. Κάποια πράγματα απλά βιώνονται. Επίσης δεν έγραψα ότι όποιος δεν κατεβαίνει σε πορείες απαραίτητα δεν καταλαβαίνει γρι από πολιτική κλπ. Εσύ ας πούμε διαβάζεις και ενημερώνεσαι και δεν κατεβαίνεις σε πορείες. Και να ξέρεις ότι προτιμώ ανθρώπους που ενδιαφέρονται και την ψάχνουν ακόμα και αν βρίσκονται σε άλλο ιδεολογικό χώρο απτον δικό μου, παρά ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για τπτ πέρα από την καθημερινότητα τους.
Πιστεύω όμως, από αυτά που βλέπω γύρω μου έτσι, ότι ο μέσος έλληνας είναι φλομωμένος στο ψέμα από αυτα που βλέπει/διαβάζει.Δεν ενδιαφέρεται βέβαια και ιδιαίτερα να την ψάξει. Αν λοιπόν αρνείται να κατέβει έστω σε μια πορεία για να δει ο ίδιος τι συμβαίνει, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να πιστέψει το οτιδήποτε.
Nιώτης στα ΝΕΑ:
Από την άλλη, απορρίπτω την άσκηση της προληπτικής Δικαιοσύνης. Είναι αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Σε φυλακίζω προληπτικά, δηλαδή, γιατί θα μπορούσες να κάνεις κάτι παράνομο. Είναι αυθαιρεσία και στάση επικίνδυνη για τους θεσμούς και τη δημοκρατία.
Τουλάχιστον, ας το πει αυτός που τον ακούνε, γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε επαίνους για το “παιδομάζωμα”.
Μόνο εγώ έχω την εντύπωση ότι ο υπουργός προπο θα τον παραιτήσει άμεσα?:-k
εχει φυγει και δεν το εχει παρει χαμπαρι
εντιτ:
μαλακιες αποφασεις βγαζει και το συμβουλιο της νομικης.αρκετα τραβηγμενο μετρο αποφασισανε
Νομίζω πως, κατακρίνοντας ένα μέρος του πληθυσμού το οποίο πραγματικά δεν ενδιαφέρεται και το βολεύει να χάφτει ό,τι του λένε, προβάλλεις ? και δεν είσαι ο μόνος ? έναν άκυρο αφορισμό προς όλους όσους «δεν πηγαίνουν σε πορείες» ή «δεν πήγαν σε συγκεκριμένη πορεία».
Η γνώμη μου είναι ότι, κατ αρχήν, οι παραστάσεις κάποιου που πήγε σε μια πορεία δεν είναι απαραίτητα η απόλυτη αλήθεια, γιατί συμμετέχοντας αποκτά παραστάσεις από συγκεκριμένη οπτική γωνία. Είναι το φαινόμενο του «απόδειξέ μου αν υπάρχει ένας ρινόκερος μέσα στο δωμάτιο», αν το έχεις υπόψη σου. Θεωρώ φερ? ειπείν ότι κάποιος που έχει δει ένα περιστατικό το οποίο διαδραματίζεται στο δρόμο από τον τέταρτο όροφο έχει πιο σφαιρική εικόνα του τί συνέβη.
Επιπλέον, το επιχείρημα «κάποια πράγματα απλά βιώνονται» θα μπορούσε να ερμηνευθεί και από την ανάποδη. Και ο διαδηλωτής δεν έχει βιώσει αυτό που βιώνει ο αστυνομικός και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι εικασίες (και μάλιστα έντονα φορτισμένες και πιθανότατα μη αντικειμενικές, εφόσον βρίσκεται στο απέναντι «στρατόπεδο»). Για αυτό το λόγο πιστεύω πως ως επιχείρημα είναι μάλλον αδύναμο.
Τέλος, μου δημιουργείται η εντύπωση ότι πολλοί βαυκαλίζονται και υπερβάλλουν τη σημασία της συμμετοχής τους σε διαδηλώσεις, για να πατσίσουν την αναποτελεσματικότητα του αγώνα τους. Η προκλητική ερώτηση «έχεις κατέβει ποτέ σε πορεία;» είναι ανούσια, γιατί τα περί «καναπέ» είναι σχετική έννοια. Αφενός είναι σαν να λέει η κυρά στη δούλα: «έφαγες όλο το πρωί να πλένεις σκάλες, άρα δεν πήγες στην εκκλησία, άρα θα πας στην κόλαση» και αφετέρου κάποια βιώματα δεν έχεις δικαίωμα να αναγκάσεις τον άλλο να τα εξωτερικεύει ή να τα μετατρέπει σε λάβαρο.
Παρακαλώ θερμά να μην με προσβάλετε, αν διαφωνείτε με την άποψή μου. Έχω την αίσθηση ότι την τεκμηρίωσα αρκετά και δεν θα ήταν τίμιο να την μειώσετε με ειρωνείες.