Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Η οποία μεταξύ μας είναι η επίσημη κρατική μορφή της ΚΑΓΚΟΥΡΙΑΣ. Οι τύποι υποτίθεται πως είναι κει όξω για να χτυπάνε την εγκληματικότητα του δρόμου, αλλά όλο σε κεντρικές αρτηρίες βολτάρουν, σε στενάκι δεν παίζει να τους πετύχεις ποτέ. Λες και ο διαρρήκτης/ληστής θα προτιμήσει να την κάνει την ομορφιά στη μέση της Μεσογείων ξερωγώ. Κατά τ’αλλα “μαγκιά κλανία κι εξάτμιση” δε σοσιαλιστικ βέρσιον.

Ναι αλλά τέτοιες ξερογκαζιές σε δικάβαλο πρέπει να τις εκτιμούμε :stuck_out_tongue: Αν τους δω και σε διαδηλώσεις τότε ναι είμαστε στη νέα εποχή του george papandreou the 3rd.

επειδη ημουν εκει χθες…πρωτα ακουστηκαν 1-2 εκρηξεις,και μετα εμφανιστηκαν τα ματ…δεν ξερω αν εγιναν προσαγωγες,το μονο που βλεπαμε ηταν διμοιριες να κοβουν βολτες και φασαρια απο τους γυρω δρομους…

Άντε μπράβο να μπαίνει μια τάξη σε αυτή τη χώρα. Πάει ο κάθε άεργος τεμπέλης και πίνει μπύρες στα εξάρχεια σε πάρκο που θα έπρεπε να είναι πάρκιν. Αμάν πια με τους ύποπτους. Ένοχους θέλουμε 8)

Μιας και ήταν από τα θέματα που πραγματικά με ενόχλησαν με όσους συνελλήφθησαν, σας παραθέτω κείμενο από τη σημερινή “Ελευθεροτυπία”:

Η δημοσίευση φωτογραφιών και ονομάτων υπόπτων εκτός από το ότι είναι παράνομη σε αυτό το στάδιο της ποινικής διαδικασίας αποτελεί και διαπόμπευση της ανθρώπινης προσωπικότητας, παρατηρεί η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που υπενθυμίζει πρόσφατη περίπτωση νεαρού, του οποίου η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα και τελικά αφέθηκε ελεύθερος, «πλην όμως διά βίου στιγματισμένος».

«Η συστηματική πλέον πρακτική δημοσίευσης από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. των φωτογραφιών και των ονομάτων των συλληφθέντων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και η ταυτόχρονη πρόσκληση στο ευρύτερο κοινό να παράσχει πληροφορίες με την υπόσχεση της διασφάλισης ανωνυμίας στους πληροφοριοδότες, έρχεται σε αντίθεση με θεμελιώδεις αρχές της ποινικής έννομης τάξης», αναφέρει επί λέξει η Ενωση, παραθέτοντας τις σχετικές διατάξεις, που δίνουν και το μέγεθος των παρατυπιών από μέρους των διωκτικών αρχών.

Ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει ότι «η μετάδοση από την τηλεόραση ή η κινηματογράφηση ή μαγνητοσκόπηση ή φωτογράφηση των προσώπων που οδηγούνται ενώπιον των δικαστικών ή εισαγγελικών ή αστυνομικών και λοιπών αρχών απαγορεύεται (άρθρο 8, παρ. 2 του Ν. 3090/2002)» και πως «το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, καθώς και το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη εκτίθεται σε σοβαρό κίνδυνο, καθώς η παροχή πληροφοριών από ανώνυμες πηγές όχι απλώς δεν υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο, αλλά ενδεχομένως παίζει -ανέλεγκτο- ρόλο σε δικαστικές κρίσεις σε διάφορες φάσεις της ποινικής διαδικασίας (π.χ. προσωρινή κράτηση)».

ψιλα γραμματα για ολους αυτους…

Δύσκολοι καιροί που θυμίζουν πρακτικές χούντας. Και αν σε κάποιους φαντάζει υπερβολική η λέξη ας την αντικαταστήσουν με την λέξη ‘ολιγαρχία’. Γιατί δημοκρατία δεν έχουμε δυστυχώς.

Ρε συ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πρόσφατα ψήφισα?

Προφανώς αλλιώς εννοούμε την δημοκρατία Vic…

=D>

KI ΕΓΩ! :yahoo:

Πως ακριβώς την εννοείς αλλιώς; Αυτή τη στιγμή, σε περίπτωση που δεν σου αρέσουν οι πρακτικές της κυβέρνησης, μπορείς να ψηφίσεις άλλο κόμμα από μία πλειάδα επιλογών, να προσπαθήσεις τους γνωστούς σου αλλά και αγνώστους μέσω πολλών διαφορετικών μέσων ενημέρωσης, έχεις την ελευθερία στη καθημερινότητα σου να πεις ότι θέλεις και να συζητήσεις για ότι θέλεις με όποιον θέλεις, μπορείς να διαλέξεις άπειρες διαφορετικές πηγές ενημέρωσης, είτε με πιο παραδοσιακά μέσα (βιβλία, περιοδικά), είτε μέσω ιστότοπων όπως το rocking.gr, κτλ. Τι ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις ότι τα πράγματα είναι όπως το 1967, δηλαδή σε καταστάσεις χούντας όπως έχεις γράψει και σε άλλα τόπικ;

Το χειρότερο στο να λέγονται πράγματα του στυλ “δεν έχουμε δημοκρατία”, είναι ότι αργά ή γρήγορα κάποιοι θα επικαλούνται αυτή τη φανταστική χούντα για να δικαιολογούν κάθε είδους πράξεις.

Εγώ θέλω να ψηφίσω αύριο για το αν επιθυμώ να μου μειώσουν τον μισθό, πού μπορώ να το κάνω?

ε πρωτα θα στον μειωσουν, ακολουθως θα ψηφισεις την αντιπολιτευση που θα καταδικασει τις κυβερνητικες επιλογες, θα την ανεβασεις στη κυβερνηση και “ω, τι περιεργο”, θα συνεχισει την ιδια πολιτικη ριχνοντας το αναθεμα στην προηγουμενη…this is democracy…

Α, ΟΚ, θεεεεεενκς!

Το αν θα σου μειώσουν το μισθό δεν είναι ένα ζήτημα όμως που αφορά μόνο τη πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τι ποιότητα της δική σου εργασίας. Με λίγα λόγια, ψηφίζεις για το πόσο καλά πληρώνεσαι κάθε μέρα στη δουλειά σου με την εργασία σου, αλλά και εκτός αυτής με βάση την εκπαίδευση που λαμβάνεις για να γίνεις καλύτερος αλλά και το τρόπο που καταναλώνεις.

Τώρα όσο αφορά την απάντηση του Isis, πέρα απο το ότι όπως αναφέρθηκε δεν έχεις μόνο δύο επιλογές, μου δημιοουργεί και μία απορία: αφού τόσο πολύ μαύρο χάλι βλέπεις τη δημοκρατία εδώ, ποια ακριβώς είναι η εναλλακτική πρόταση σου;

wat??

Λοιπόν, όσον αφορά αυτό έχω να πω πως

[SIZE=“4”]ΩΧ! ΒΡΕΧΕΙ ΣΚΑΤΑ! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?!?!??![/SIZE]

1. Tι οριζεται ως ποιοτητα εργασιας ή μαλλον ποιος την οριζει?? Μπορουμε εμεις οι 2 να παρεχουμε εργασια ιδιας “ποιοτητας” και αν όχι η διαφορα αυτη που θα αντανακλαται? Στον μισθο? Στις ωρες εργασιας? Στις εξτρα παροχες?

2. Οι επιλογες στην αστικη δημοκρατια ειναι αποκλειστικα και μονο 2. Ειτε ψηφιζεις τα αντιπροσωπευτικα της κομματα ειτε διαλεγεις την ρηξη και την ανατροπη. Προφανως η ανατροπη δε θα ερθει απλα και μονο με την ψηφο σου. Απο εκει και περα, για χαρη της κουβεντας να δεχτω οτι το κοινοβουλευτικο συστημα σου δινει μια πληθωρα επιλογων. Τεραστιος ευφημισμος. Γιατι απο τη μια εχεις παραδειγμα “ΠΑΣΟΚ-MEGA-ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ” και απο την αλλη το χ,y κομμα που στερειται παρομοιους μηχανισμους προπαγανδας αλλα και οικονομικης υποστηριξης. Αρα αυτοματα μιλαμε για σημαντικο ελλειμα δημοκρατιας.

Ειναι σαν να μου λες οτι στο πεδιο της “ελευθερης” αγορας ο συνοικιακος μικροπωλης μπορει να ανταγανωνιστει τον Βασιλοπουλο.