Και οι αστυνομικοί δηλαδή δεν είναι συνάνθρωποι σου? Ενδεικτικότατο δείγμα της ελληνικής κοινωνίας είναι ΒΑΝ. Δε τους κάνουμε εισαγωγή. Όπως εσύ νομιμοποιείς στον εαυτό σου τέτοιες ενέργειες, έτσι νομιμοποιούν και αυτοί τους εαυτούς τους στο να κάνουν τέτοιες παραβάσεις της δικαιοδοσίας τους. Ίδιοι είστε απλά δε το έχετε καταλάβει. Και δε βρωμάει η ελληνική δημοκρατία. Οι άνθρωποι της βρωμάνε και τα μυαλά που κουβαλάνε.
Και τι θα πετύχεις αν κάνεις τα επεισόδια; Έχεις καταλάβει τι θα πετύχεις; Έχεις συνειδητοποιήσει πως θα πετύχεις ένα τεράστιο τίποτα; Κοινωνία δίχως αστυνομία δε νοείται (εδώ δε μπορείτε ούτε στο φόρουμ δίχως μοντερέητορ καλά καλά) και αύριο, ακόμα και αν αυτά που έχεις στο μυαλό σου (που δε μας τα μοιράζεσαι) πραγματοποιηθούν, πάλι τους ίδιους αστυνομικούς θα έχεις. Παίρνεις φόρα και χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο.
1ον γραφε με μικρα.κανονες του φορουμ.Αλλιως θα ζητησω να σου σβηνουν τα ποστ καθως θα θεωρουνται προσβλητικα αφου ειναι σαν να φωναζεις.Εχω φιλους μοδ:p
2ον κοψε τα θαυμαστικα.κανονας δεν ειναι αλλα ειναι σπαστικα.
Η βία συχνά επιφέρει βία ως αντίδραση. Δεν είναι σωστό, και δεν οδηγεί παρά σε τραγωδίες. Συμβαίνει όμως.
Υπάρχει απο τη μία η βία των ομάδων, των συμμοριών, η βία που προέρχεται απο τα κάτω. Και απο την άλλη υπάρχει η εκ των άνω βία, η συστημική βία. Είναι η βία εκείνη απέναντι σε συγκεριμένες κατηγορίες του πληθυσμού, η οποία ενυπάρχει στην ίδια τη λειτουργία του συστήματος. Το ένα φέρνει τ’ άλλο, και η λύση δυστυχώς δεν είναι περισσότερη βία. Δεν είναι να πάνε κάποιοι και να σπάσουν αμάξια, ή να επιτεθούν στα όργανα του κράτους… ούτε φυσικά θα δοθεί η λύση απο τα όργανα αυτά.
Λυπάμαι πολύ για τη ζωή του παιδιού που χάθηκε. Κρίμα στα όνειρα του, εκείνου και των γονιών του. Κρίμα στην απερισκεψία όλων εκείνων που παρασύρονται απο τον - δίκαιο - θυμό τους. Λυπάμαι για τον αστυνομικό που απέδειξε για άλλη μια φορά πως πολλοί απο αυτούς απλά δε λειτουργούν με το μυαλό, παρά μόνο με τα αντανακλαστικά τους. Εκείνα της ωμής βίας.
@ χαλαρώστε τους τόνους παρακαλώ. Μην αποδεικνύετε περίτρανα με τα ποστ σας πως η Βία τελικά συνιστά βασικό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους.
ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ?
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ!
ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΚΙ ΑΝΤΑΛΑΣΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ!
ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ!
ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΦΟΝΙΑΣ!
Και στη Θεσσαλονικη εγινε της πουτανας,και ειχα την ατυχια να χω παρκαρει το αμαξι ακριβως μπροστα απο τη Θεολογικη.Δηλαδη στο “μετωπο”.Χεστηκα λιγο πανω μου,εισεπνευσα αρκετα δακρυγονα,αλλα τουλαχιστον το πηρα οπως το αφησα.
Με εξεπληξε παντως οτι μηχανακια και αμαξια παρεμειναν αθικτα,απ’οσο ειδα τουλαχιστον,ενω εγιναν αρκετες ζημιες στο κεντρο της πολης.
Τελικα σε αυτες τις καταληψεις που κανουν οι αντιεξουσιαστες κτλ μαλλον πληρωνουν καλα και σου δινουν και οπλο να κανεις και καμια μαγκια αμα λαχει σε κανα πιτσουνακι να ουμε!
karvou το γυρίζεις εκεί που θέλεις όμως ε ακόμα και μετά από 2 διευκρινήσεις, χαχ
Δεν είμαι υπέρ των γενικότερων μπάχαλων δικέ μου. Τέλος πάντων δεν θα κάτσω να κάνω ιντερνετική κουβέντα για πολιτικαλ μπιλιφς, εδώ δεν το κάνω από κοντά γιατί δεν βγαίνει ποτέ άκρη, λολ. Ίσως είμαι περίεργος στο τι πιστεύω, ίσως δεν ξέρω κι εγώ τι πιστεύω στην τελική γιατί βρίσκω αρκετές φορές τον εαυτό μου να πέφτει σ’αντιφάσεις κι αυτό γιατί δεν ακολουθώ κάποια θεωρία υπάρχουσα ως την αλήθεια αλλά ψάχνω για μία που θα ταιριάζει σε μένα. Παρόλα αυτά όμως κάτι μέσα μου μου λέει, πως φωτιά σε τράπεζες και συμβολα καπιταλιστικά και ενέργειες αντιεξουσιαστικές είναι καλές, έτσι ρε παιδί μου γεμίζουν την ψυχή μου (δεν το παίζω κανάς μάγκας ε, μην φανεί κάτι τέτοιο, όνειρα μικρού παιδιού είναι τα περισσότερα).
Να καταλήξω κάπου πάντως και να πω τα λόγια ενός φίλου για το θέμα:
Το ζήτημα είναι ότι δεν δικαιολογείται ο αστυνομικός ακόμα κι αν είχαν κάνει ντου για επίθεση. Κάτι που αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι δεν έγινε. Άρα το να στηρίζεις τον μπάτσο είναι επειδή θες να στηρίξεις τον μπάτσο, που θα το κάνεις μόνο λόγω ιδεολογίας. Επι λέξη, τα συμπεράσματα σας και προσοχή στις λεκάνες μη μαζεύουμε εμετούληδες τέτοια ώρα.
Λευτέρη, έξυπνος είσαι καταλαβαίνεις τι γράφω, μην απαντάς ό,τι να ΄ναι. Σαφέστατο αρχικό ποστ, δε δικαιολογεί την αλλοιωμένη ερμήνευση που του κάνεις. Η έννοια του “δείγματος” είναι δεδομένη…
η ζωη του μπατσου δεν ειναι ανθρωπινη?
τα παιδια του δεν θελουν γονεα?
ρε ανθρωποι δε λεω ζητω που πεθανε ενας ανθρωπος,αλλα δεν κατηγορω πριν μελετησω ολα τα ενδεχομενα!
καταλαβετε με επιτελους!
δεν ειμαι χρυσαυγιτης!
Το κοκκινο πάρτο πίσω ειλικρινα. ολο αυτη η κατάσταση έχει και μια ΙΣΤΟΡΙΑ απο πίσω της, σοβαρά μιλάω, με ανθρώπους που πεθάνανε για κάποιες ιδέες που εσυ μπορεί να τις θεωρείς δε ξέρω γω τι. Μ αυτα ποτε δεν είμασταν ίδιοι.
Το οτι εσυ λές οτι δε νοείται κοινωνία δίχως αστυνομία δε δικαιολογεί την εξουσια, την αισχρή αυτη δυναμη, που δίνεται στην αστυνομία να σκοτώνει.
να σε πώ και κάτι ψυχρό; Διαλαλει ο χώρος μας τόσα χρόνια οτι συγκρούεται κ έχει πόλεμο. Ε λοιπόν ακόμα ένα θύμα απο τη πλευρά μας. η δικιά τους πλευρά όμωε ει΄ναι αυτη που το παίζει “ανθρωποι” και ολα τους χαρακτηρισμούς σε εισαγωγικά και όταν εχει αυτή ενα νεκρό προπαγανδίζεται σαν ήρωας και οι δικοί μας σαν καταραμένοι αλήτες, ένας λιγότερος κ.τ.λ.
Ρε φιλε δεν ειπα οτι εισαι χρυσαυγιτης. Ελεος. Απλα μου την εδωσε ενα ποστ σου γιατι δεν εδειχνε ιχνος σεβασμου για το παιδι που αυτη τη στιγμη ειναι νεκρο απο σφαιρα. Μαντεψε. Απο σφαιρα μπατσου (!). Αυτο. Τελος.
Το οτι ενας αντιεξουσιαστης, ενας αστυνομικος, ενας μαγος, ενας ποντιος και ενας κατασκευαστης ψυγειων ειναι ισοι το ξερω. Αλλο το ισοι και αλλο το ιδιοι. Μηπως υπερβαλεις στην τελικη? Μηπως βρωμαει η αστυνομια? Μηπως εχουν συσσωρευθει πολλοι wannabe ενοπλοι δημοσιοι υπαλληλοι? (την πολιτικη ιδεολογια δε τη μετραω). Λεω εγω τωρα… Και απλα να πω, οτι οι μπατσοι εδω πανω, μου εχουν δωσει τελειως διαφορετικη εικονα. Παλιοτερα ισως να ημουν προκατειλημμενος, αλλα το σωστο και το αληθινο ξεχωριζει. Ετυχε να βρεθω σε πορεια εδω πανω. Με τα οσα εχω ζησει και ξερω, μπορω να πω οτι η ελληνικη αστυνομια ειναι μια ομαδα ενοπλων μισθοφορων νταβατζηδων. Εννοειται οτι δε μιλαω για ολους. Μιλαω ομως για αυτο που εκπροσωπουν ολοι αυτοι.
Δηλαδή τι να σχολιάσω ρε ΒΑΝ? Δεν είσαι βέβαιος για το αν αυτό που πιστεύεις είναι σωστό, ξέρεις πως συχνά ανακαλύπτεις αντιφάσεις σε αυτά που σκέφτεσαι, δε το έχεις σκεφτεί διεξοδικά και επιλέγεις ως τη βέλτιση λύση, όχι αυτή που σου λέει το μυαλό σου, αλλά αυτή που σου λέει η διαίσθηση σου; Δηλαδή τι να απαντήσω? Δε μπορώ να απαντήσω τίποτα. Να λάμβανες τις αποφάσεις αυτές με ορθολογικά κριτήρια, να προσπαθούσα να σε μεταπείσω. Δε το κάνεις όμως, άρα δεν έχει νόημα…
Για το πως έγινε το περιστατικό, όπως είπα και πριν εγώ θα περιμένω από τις επόμενες μέρες. Ο ειδικός φρουρός, για τους λόγους που ανέλυσε ο Isis, προφανώς και ήταν ελλειπώς εκπαιδευμένος ή δεν ήταν ικανός να φέρει όπλο. Η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως όσους του επέτρεψαν να φτάσει σε αυτή τη θέση. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών (κάτι που τόνισα εξ αρχής, αλλά βολεύει να το προσπερνάτε), αλλά έχει ένα σημαντικότατο ελαφρυντικό αν ήταν όντως σε αυτοάμυνα. Αυτοί που του έδωσαν το όπλο δε το έχουν.
Και είμαι πολύ περίεργος να μάθω ποια είναι η ιδεολογία που “στηρίζει το μπάτσο”. Περιμένω απάντηση σε αυτό…
κατα τη γνωμη μου,αυτο που εκπροσωπουν ειναι να κυκλοφορει καποιος ανθρωπος χωρις να κινδυνευει!
το οτι αρκετες φορες πολλοι απο αυτους παρεκτρεπονται και κανουν καταχρηση εξουσιας ειναι γεγονος!
ομως,φιλε μου,ο παλιος σου συμμαθητης που εγινε αστυνομικος δεν ειναι απαραιτητα εγκληματιας!
εχω γνωρισει πολλους αστυνομικους!
οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι μια χαρα παιδια και δεν εχουν σχεση με ακροδεξια-βια-καταχρηση εξουσιας!
αυτο το μερος των αστυνομικων τι φταιει?
γιατι οταν μια ομαδα αντιεξουσιαστων δει ενα περιπολικο θα του επιτεθει χωρις να ξερει την ιστορια των επιβατων του!
τοσο αδικο νομιζετε οτι εχω?
Ο καθε αστυνομικος που παιρνει εντολη ριξε δακρυγονο στο μαλακισμενο που πεταει πετρες εκει απεναντι πινει καθε μερα καφεδακι με τη γιαγια του μαλακισμενου ε?
Ρε παίδες απλό είναι:
Το ότι κάποιοι (ή μια μεγάλη πλειοψηφία από) μπάτσοι είναι σαδιστές, γουρούνια, φασίστες, γ…μένοι, δεν σημαίνει ότι τους παίρνει όλους η μπάλα.
Και σωστά αναφέρθηκε ότι πλέον οι νέοι σήμερα κοιτούν ασφάλιση περισσότερο παρά να κοιτάξουν την ευημερία της κοινωνίας.
Δεν σημαίνει ότι κοιτούν ΜΟΝΟ αυτό.
Ασφαλώς και υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Γενικά μιλώντας, από την στιγμή που ο άλλος σου επιτίθεται θα πρέπει να αμυνθείς, και αυτό συνήθως οδηγεί σε εσφαλμένα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές και μερικές φορές σε ΤΡΑΓΙΚΑ.
Δεν υπερασπίζομαι τους μπάτσους.
Σαν σώμα τους σιχαίνομαι όσο σιχαίνομαι και αυτούς που πάνε και τα σπάνε έτσι στα καλά καθούμενα.
(σαν σώμα και δεν μιλάω ατομικά για κάθε μπάτσο)
Αν δω μπάτσο να κακομεταχειρίζεται μετανάστες, να προκαλεί, να κάνει κατάχρηση της εξουσίας, θα παρακαλέσω να υποφέρει με τον χειρότερο τρόπο.
Ακριβώς το ίδιο θα κάνω και σε αυτόν που πάει και σπάει αμάξια κόσμου, καίει περίπτερα, σπάει βιτρίνες.
Πραγματικά πολύ θα ήθελα να μαζευτούν οι μαλάκες της κάθε πλευράς σε ένα μακρινό τόπο και να σφαγιαστούν μεταξύ τους.