Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Νομιζω οτι αν κατι ειναι να γινει, πρεπει να γινει απο αυτους. Ισως φταινε το ιδιο και αυτοι δλδ, με αυτους που τα κανουν. Το οτι ειναι οκ αλλα ο συναδελφος τους χτυπα μεταναστες πχ, δεν σημαινει οτι δεν εχει επιπτωση και στον ιδιο. Η αστυνομια δεν ειναι rpg. Αστυνομικο ΣΩΜΑ λεγεται. Ακριβως για αυτο το λογο.

Γιωργη, παρακαλα (:

δε σε πιανω!εξηγησε το!

karvou μερικές φορές ο ορθολογισμός πρέπει να παραγκωνιστεί, ορθολογισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο μέρος στο οποίο υπάρχει η λογική. Όταν έχει εκλείψει και μαζί μ’αυτήν ένα σωρό αξίες προτιμώ ν’ αφεθώ σε κάποιο όνειρο ή παραμύθι.

Τώρα για την ιδεολογία που στηρίζει τον μπάτσο ο φίλος απάντησε “χαχα” και με κάλυψε.

“Ελατε ρε παιδια, δεν ειναι ολοι οι παπαδες ετσι…”
Αυτο μου φερνει στο μυαλο αυτο που λες. Μια κοινωνικη ομαδα την κρινουμε βαση της γενικης εικονας που δινει και οχι με το αν υπαρχουν μεμωνομενες περιπτωσεις οι οποιες μειοψηφικα ξεχωριζουν για θετικο λογο.
Ετσι οι χαρακτηρισμοι για μπατσους, παππαδες, ταξιτζιδες, πολιτικους, κουλουρτζηδες και δεν ξερω και 'γω για ποιους αλλους, βγαινουν με βαση την συμπεριφορα του κλαδου τους και αυτο ειναι κατι απολυτως λογικο.

Edit: Και για αυτο που λες οτι οι περισσοτεροι αστυνομικοι ειναι μια χαρα ατομα. Δεν μπορω να πω οτι ειναι και πολυ φυσιολογικος καποιος που επιλεγει να γινει αστυνομικος και μαλιστα στην ελληνικη αστυνομια. Μην πω οτι μου φαινεται και ανωμαλος που παει να βγαλει τα κομπλεξ του.

Λες οτι οι αλλοι επιτιθενται σε αστυνομικους χωρις να τους ξερουν.
Ε τι ηλιθια λογικη ειναι αυτη.
Να πανε για καφε δηλαδη πρωτα και μετα να πλακωθουν.

Και οκ καταλαβαμε οτι εχεις φιλους μπατσους και ειναι καλα παιδια και και και.
Απλα διαβασε λιγο τι λενε οι αλλοι.
Οπως ειπε ο Βακιλλος,ειναι ΣΩΜΑ.Οχι ο Γιωργακης,ο Κωστακης και ο Δημητρακης.

Εν τω μεταξύ τι λέτε γαμώτο πιο πίσω για τους μπάτσους;

Στο σώμα των ΜΑΤ ξέρω γω πάνε καλά παιδιά ε;
Όταν πας να μπεις εκεί ξέρεις τι δουλειά θα κάνεις: ΞΥΛΟ ΣΕ ΚΟΣΜΟ

Ε δεν θέλεις κρέμασμα και μόνο στην συμφιλίωση με αυτήν την ιδέα;

Κωλοπαίδια είναι τα συγκεκριμένα και όλα όσα πάνε σε παραπλήσια σώματα, τι κάθεστε και συζητάτε.

ρε φιλε,δε λεω οτι επειδη ειναι παλιος σου συμμαθητης ειναι και καλο παιδι!
λεω οτι μπορει να ειναι καποιος ανθρωπος που διατηρουσατε φιλικες σχεσεις και γνωριζεις τον χαρακτηρα του!

Οφ οφ οφ.
Δεν βγαινει ακρη.

1. γονατιστός πέφτω να μου πεις ποια είναι η ιστορία και πως ξεκίνησε η βεντέτα στα Εξάρχεια. Το ζητάω εδώ και ώρα… Και σπάνια παίρνω πίσω κάτι που γράφω. Κάποιος που επιτήθεται σε αθώους αστυνομικούς δε διαφέρει στα μάτια μου από τους αστυνομικούς που επιτήθονται σε αθώους πολίτες. Και ειλικρινά χαίρομαι που δεν έχουν και οι 2οι όπλα (παρά μόνο μολότωφ) γιατί τότε θα θρηνούσαμε πολλά θύματα. Ανήλικα τα περισσότερα από ότι βλέπουμε…

2. Καμία τέτοια εξουσία δεν έχει η αστυνομία. Οι αστυνομικοί θα λάβουν (ελπίζω) τις νόμιμες ποινές και ο λαός (ελπίζω) θα δείξει τη δυσαρέσκεια του στις επόμενες εκλογές. Το να λες, πως επειδή ένας αστυνομικός σκότωσε παράνομα έναν πολίτη και θα υποστεί τις συνέπειες, σημαίνει και νομιμοποίηση, ισοδυναμεί με το να λες πως επειδή ένας δολοφόνος σκότωσε ένα πολίτη και τρώει ισόβια, νομιμοποιήθηκε από τη βρωμερή μας κοινωνία στο να σκοτώνει…

3. Σου προτείνω το κομμάτι “Us and Them” από τους Pink Floyd… Αφιερωμένο και πραγματικά στεναχωριέμαι για αυτά που πιστεύεις…

Που είδατε μωρέ να λέω πως είναι άγια η Ελληνική αστυνομία? Θα με τρελάνετε? Προφανώς και έχει προβλήματα. Αλλά όχι τόσο σημαντικά που να δικαιολογούν τα επεισόδια που γίνονται. Η βία δεν είναι λύση. Μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει και ο ξύστης δημόσιος υπάλληλος, υπάρχει ο εξουσιομανής, υπάρχει ο φιλήσυχος, ο ηλίθιος και ο κομπλεξικός. Το σίγουρο είναι πως όσοι κάνουν τα επεισόδια δεν είναι ξύστες ή φιλήσυχοι. Εξουσιομανείς είναι σίγουρα αυτοί που στέλνουν 16χρονα και στρατούς και χαίρονται να τους λένε “αχ ναι, καλά τα λέτε, κάτω οι αθηναϊκές πινακίδες”.Κομπλεξικοί είναι αυτοί, που όλα τα σκατά της ζωής τους και την αστυνομική βία που υπέστησαν κάποτε, την προβάλλουν σε όλους τους αστυνομικούς και περιμένουν στη γωνιά το λάθος ενός για να επιτεθούν σε όλους. Για τους ηλίθιους δε θέλω να μιλήσω. Δεν πρέπει να υπάρχουν, γιατί όλοι μπήκαν στο Πολυτεχνείο από ότι έμαθα…:stuck_out_tongue:

τα λογια περισσευουν…
μου αρεσει που μιλας με γεγονοτα!

Eδώ συμφωνώ.

Να σε πώ κατι; και άμα θές πέστο και στερεότυπο…Οσοι πήγαν μπάτσοι και τους ξέρω ήταν άτομα ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ.

1 παράδειγμα; Τον είπανμε τον άλλο να κάνουμε τελευταία ώρα κοπάνα και μας λέει “ναι να ρωτήσουμε πρώτα τον καθηγητή”

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

φιλε μου,λυπαμαι που δεν καταλαβαινεις…
πιστευεις πως οποιος παει στην αστυνομια γουσταρει να βαραει κοσμο…
δεν εχεις συζητησει με νεο αστυνομικο νομιζω…

δεκτο…
εγω παλι εχω γνωρισει αναμεικτες περιπτωσεις…
στον δικο μου πλανητη δεν πανε αστυνομικοι μονο φλωροι και φονιαδες…

E τον αλήτη. Γεννημένος φονιάς.

Ok,ασε το “αστυνομικος” γιατι εσυ εκει κολλας.

ΜΑΤ σου κανει?
Ποια ειναι η δουλεια των ΜΑΤ?
Και αν πεις παλι οτι εκει ειναι ο Μητσος που μενει απεναντι σου και ειναι καλο παιδι,ε σορυ αλλα τον παιζεις.

δε βοηθάς όμως. Εκτός αν τις ιδεολογίες αυτές τις ξέρεις επίσης διαισθητικά.

Τελευταία φορά που κοίταξα όλες οι κοινωνίες, ανεξάρτητα από το ιδεολογικό πυρήνα γύρω από τον οποίο αναπτύχθηκαν, είχαν αστυνομία. Άρα θα χαρώ αν μπορείς να μου πεις ποια είναι η ιδεολογία που στηρίζει την αστυνομία. Στη χειρότερη ρώτα το φίλο σου. Αν και δε μου αρέσει να μιλάω με ενδιάμεσους…

Σύμφωναμε τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, οι δυο ειδικοί φρουροί στην κατάθεσή τους σχετικά με τα δραματικά γεγονότα υποστηρίζουν τα εξής:

Στις 21:10 ανέβαιναν τη Χαριλάου Τρικούπη με περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων, κατευθυνόμενοι προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, για να επιληφθούν σε περιστατικό μετά από τηλεφωνική κλήση.

Στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου το περιπολικό δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα που πέταξαν εναντίον του διάφορα αντικείμενα.

Οι δύο ειδικοί φρουροί, όπως λενε οι ίδιοι, απομακρύνθηκαν προς στιγμήν, αλλά σε μικρή απόσταση επί της Χαριλάου Τρικούπη σταμάτησαν το όχημα, βγήκαν έξω και γύρισαν πίσω για να καταδιώξουν τους δράστες.

Εκείνοι όμως όταν είδαν τους ειδικούς φρουρούς να τρέχουν προς το μέρος τους επέστρεψαν και κινήθηκαν πάλι εναντίον τους.

Τότε ο οδηγός του περιπολικού πέταξε προς το μέρος των νεαρών μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ ο συνοδηγός πυροβόλησε τρεις φορές με το υπηρεσιακό του όπλο. Στην κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα και μια στο έδαφος.

Οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή και τότε διαπιστώθηκε ότι ένας ήταν πεσμένος αιμόφυρτος στο δρόμο.

Ο δεκαπεντάχρονος που τραυματίστηκε διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος.

Ο Αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός διέταξε να συλληφθούν οι δύο ειδικοί φρουροί και επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας ζητώντας να οριστούν τρεις εισαγγελείς προκειμένουν να εποπτεύσουν τις έρευνες.

Παράλληλα διέταξε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.

Οι δυο ειδικοί φρουροί οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την προανάκριση.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τους ισχυρισμούς των πρωταγωνιστών του τραγικού περιστατικού, ενώ υπό την εποπτεια των εισαγγελέων λαμβάνουν καταθέσεις και από πολίτες, αυτόπτες μάρτυρες, για να ολοκληρώσουν τη δικογραφία.

Οπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, ερευνώνται οι ισχυρισμοί των δύο ειδικών φρουρών για το κατά πόσον τα γεγονότα έγιναν όπως τα περιγράφουν, ενώ έχει διαταχθεί και ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα αποδείξει αν η σφαίρα που έπληξε θανάσιμα το θύμα, προέρχετσι απο εξωστρακισμό όπως ισχυρίστηκαν αρχικά οι ειδικοί φρουροί, ή από από απευθείας βολή.

Φανταστείτε μόνο το σκηνικό ε, οι 2 πρώτες σφαίρες με το χέρι ψηλά στον αέρα και η τελευταία στο πάτωμα για έναν περίεργο λόγο και Ω! ΓΑΜΩΤΟ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΤΗΚΕ. Το γεγονός και μόνο ότι λένε ψέματα για ένα πράγμα είναι αρκετό για να αμφισβητηθεί όλη η παπαρολογία που επινόησαν. Ευτυχώς που υπήρχαν και οι περαστικοί και ήδη άλλαξαν κατάθεση λέγοντας ότι η σφαίρες έφυγαν ευθύβολα.

ρε αδερφε,δηλαδη ειναι ανθρωπινο να πετας μολωτοφ σε καποιον μονο και μονο γιατι ανηκει σε ενα σωμα?
πιστευω ειναι το ιδιο με το ενας αστυνομικος να βαραει καποιον γιατι φοραει μια μπλουζα με το Α της αναρχιας…

TON ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΡΕ ΚΑΡΒΟΥ, ΜΗΝ ΑΛΕΞΣΧΥΜΠΟΛΙΚΙΖΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ,