Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

http://link.brightcove.com/services/link/bcpid1463312990/bctid4128532001

στο βιντεακι ματατζης λεει “…να αμολυσω τους χρυσαυγιτες να τους πιασουνε…”

απο zougla.gr :

Έσπασε η βιτρίνα του κράτους!
7 Δεκεμβρίου 2008, 11:59

Η έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έμοιαζε με επικήδειο κατόπιν ταφής (εορτής). Οι φιλότιμες προσπάθειες του υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λειτούργησαν αντίθετα, ρίχνοντας άπλετο φως στο χάος των αδυναμιών του σύγχρονου κράτους, το οποίο η σημερινή κυβέρνηση έχει αναλάβει να ανασυγκροτήσει…

Η Ελλάδα επέστρεψε εικοσιπέντε χρόνια πίσω στις δολοφονίες των Κουμή -Κανελλοπούλου, και του μικρού Μιχάλη Καλτεζά.

Είναι δύσκολη υπόθεση ο επιμερισμός ευθυνών όταν χάνεται μία ανθρώπινη ζωή, πολύ περισσότερο ενός παιδιού δεκαπέντε ετών -το οποίο ούτε ο δικός του χώρος προστάτεψε επαρκώς- από την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, του ανεκπαιδεύτου αστυνομικού, του ανόητου μπάτσου ο οποίος αφού απομακρύνθηκε σε πρώτο χρόνο προκειμένου να προστατεύσει το περιπολικό του, επέστρεψε με την σιγουριά του όπλου να αντιμετωπίσει την παρέα του δεκαπεντάχρονου.

Είναι σχήμα οξύμωρο αλλά μπορεί να θεωρηθεί ευτύχημα ότι οι νεκροί δεκαπεντάχρονοι δεν είναι περισσότεροι μέσα στην ραστώνη του κυβερνητικού Σαββατοκύριακου!

Το κράτος κατά την διάρκεια των εορτών και των αργιών είναι ανύπαρκτο. Το κράτος έχει αρχίσει να γίνεται ανύπαρκτο καθημερινά.

Ούτε που μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο ελλιπή είναι τα μέτρα φύλαξης των υψηλών προσώπων από αστυνομικούς με συνείδηση λαμόγιου, που κοιτάζουν πως θα την κοπανήσουν από την υπηρεσία για να την πληρώσει ο επόμενος.

Αυτοί που αδυνατούν να επιβάλουν μία υποτυπώδη τάξη και πειθαρχία για τη δική τους ασφάλεια, πιστεύει κανείς ότι είναι ικανοί να περιφρουρήσουν την ασφάλεια των πολιτών και πολύ περισσότερο την ασφάλεια ενός επαναστατημένου- θυμωμένου παιδιού;

Ποιος θα εξηγήσει τώρα στον Κλιντ Ίστγουντ που άφησε το περιπολικό του αμυνόμενος εκατό μέτρα μακρύτερα για να επιστρέψει πεζός και να καθαρίσει πυροβολώντας, ότι εκτός από το έγκλημα που έκανε, ξεβράκωσε ταυτόχρονα και την ανυπαρξία του κράτους και μάλλον γι αυτό θα τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Για να μάθει ο επόμενος αστυνομικός ότι πρέπει να συμπεριφέρεται σαν μπάτσος. Με τη λογική της ζαρντινιέρας αρκεί να μην το πάρει η κάμερα και όχι με την υπευθυνότητα, την οργάνωση και τον προσήκοντα σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή, στην έννοια της οποίας συμπεριλαμβάνεται και η δική του φυσικά…

Οι μπράβοι αστυνομικοί που «τσάκισαν» τον Κύπριο φοιτητή στην Θεσσαλονίκη έπεσαν στα μαλακά και οι προϊστάμενοί τους που βγήκαν σήμερα να κλαφτούν, εκφράζοντας την οδύνη τους για τον χαμό του ανήλικου αντιεξουσιαστή, είναι οι ηθικοί αυτουργοί μίας ακόμα δολοφονίας.

Τώρα αφήνουν κάποιους ανεγκέφαλους να ξεσπούν πάνω στις περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών και μεροκαματιάρηδων. Είναι κι αυτό μέσα στο κόλπο, γιατί η κοινή γνώμη πρέπει να πειστεί ότι από τον κακοποιό μπάτσο είναι πιο επικίνδυνος ο αναρχικός που σπάει βιτρίνες.

Έλα όμως που δεν είναι έτσι…

Αυτοί είναι, οσο κι αν τα βλέπαμε μόνο στις ταινίες (και ο συγκεκριμένος ήταν απλά ηλίθιος και τον σκότωσε, ο δικός μας είναι απλά ΚΑΘΙΚΙ).

χ8ες παντως που εφευγα απο το τηνιακο κατα τις 2:30 ηταν γεματο μπατσους εκει στην αλεξανδρας…

Ενταξει το γεγονος δεν υπαρχει…Ετυχε χτες να ειμαι εξαρχεια λιγο μετα το συμβαν γινοταν ενας χαμος…κατεβηκα πριν αρχισουν οι πολλες φασαριες…

Μεγαλυτερη εντυπωση μ κανει η αρχικη καταθεση των μπατσων…Οτι πηγαν οι 2 τους…ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ…και οτι αρχικα τους την πεσαν 30 ατομα…οτι να ναι ρε.

συγχαρητήρια λουνατικ, ευτυχώς για μας δεν έγινες μπάτσος. λίγο πολύ, και είτε το θέλουμε είτε όχι, οι αστυνομικοί είναι τα αναλώσιμα του συστήματος, ξέρουν όλοι πριν γίνουν μπάτσοι ότι θα αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά και γι’ αυτό πρέπει να εκπαιδεύονται. η ευθύνη των αναρχικών (ή τι στον μπούτσο είναι) είναι ότι άφησαν τον 15χρονο να έρθει μαζί τους, η ευθύνη του δολοφόνου (στην καλύτερη γι’ αυτόν) είναι ότι δέχθηκε μια τέτοια δουλειά γνωρίζοντας ότι δεν είναι κατάλληλος, στην χειρότερη γι’ αυτόν, η ευθύνη του είναι ότι είναι πουτάνας γιος και τη βρίσκει με το να σκοτώνει κόσμο. η μεγαλύτερη ευθύνη που έγινε τούτο 'δω είναι στους κουστουμαρισμένους και το στενόχωρο είναι πως άλλη μια φορά δεν θα πάθουν τίποτα ούτε από τους αναρχικούς ούτε από τη “δικαιοσύνη”. χελ γιέα.

Αφαιρέθηκε μια ανθρώπινη ζωή. Ένας 16χρονος δεν ζει πλέον. Αυτός που τον σκότωσε( είτε κατά λάθος είτε επίτηδες) θα έχει και αυτός τα προβλήματα του φαντάζομαι…Αν θέλει κάποιος πάντως να κρίνει το περιστατικό, καλό θα είναι να αναρωτηθεί σε ποιους το κράτος δίνει όπλο. Με ποιες διαδικασίες δηλαδή κρίνει αν κάποιος είναι ικανός να φέρει όπλο, να τον εκπαιδεύσει και να τον βγάλει στον δρόμο για περιπολία. Ποιοι είναι αυτοί που επιλέγουν να γίνουν ειδικοί φρουροί και τι μυαλά κουβαλάνε. τέτοιες ερωτήσεις πρέπει να γίνουν.

Επίσης εκνευρίστηκα με το ρεπορτάζ της ΝΕΤ. δεν δέχομαι να ακούω την άποψη της αστυνομίας ως επίσημη και ως βαρύνουσα. Θέλω να ακούσω όλες τις απόψεις και να κρίνω μόνος μου. Δεν δέχομαι να ακούω τον Παυλόπουλο να μιλάει για θάνατο και μετά να μιλάει για έρευνα η οποία θα δείξει…τι να δείξει? Αν είναι δολοφονία( που απότι φαίνεται για τέτοια περίπτωση μιλάμε) τι θα κάνει ο Παυλόπουλος? Θα τιμωρήσει τον κακό μεμονωμένο μπάτσο όπως τιμώρησε και την κακή μεμονωμένη ζαρντινιέρα στην Θεσσαλονίκη?
Και στην τελική τον άκουσα να λέει πως θα αποδοθούν ευθυνες στους ενόχους και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι…Μάλιστα…Δηλαδή θα πάει φυλακή κάποιος πολιτικός? Κάποιος αστυνομικός διευθυντής?? Κάποιος τελοςπάντων που να είναι υπεύθυνος για την ΜΗ εκπαίδευση των αστυνομικών και γενικότερα για την δομή και την νοοτροπία του αστυνομικού σώματος. Την απάντηση δυστυχώς την ξέρουμε όλοι σε αυτό…

To protect and to serve…

Να γίνει μία διευκρίνηση εδώ για να ξεκαθαρίσει το θέμα από την ΨΕΥΤΙΚΗ κατάθεση των μπάτσων χτες βράδυ που την αποδεχεστε ως σήμερα το μεσημέρι ως αληθινή:

Δεν υπήρξε ντου σε μπάτσους, δεν περικυκλώθηκε κανέναν περιπολικό.

Ήταν καθαρός φόνος έτσι για το ξεχού, να περάσουμε καλά, να δούμε τι χρώμα αίμα έχει το αλητάκι.

Γαμώτο καημένοι μπατσούληδες τους χτυπάει ο κακός κοσμος ενώ αυτοί για μας φροντίζουν.

Και μην πεταχτεί κανένας να πει για μεμονωμένο περιστατικό ή ότι “επειδή το έκανε ένας βρίζεις όλο το σώμα;” γιατί θα πάρω όπλο θα τον βρω και θα τον σκοτώσω στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα με την πρώτη ευκαιρία.

και οι 2 πλευρες αναλωσιμες ειναι για το κρατος
αυτο απο οτι φαινεται δεν το καταλαβαινουν και παρα πολλοι

κατα τα αλλα
συμφωνω με quote του isis απο τη zougla.gr

Κρίμα για τον πιτσιρικά. RIP.

Συλλυπητήρια στους δικούς του.

το κουότ που κολλάει; είχε το ποστ μου κάτι από αυτά που αναφέρεις μέσα; είναι πολύ απλό αυτό που λέω, διάβασέ το —> ο δεκαπεντάχρονος δεν έπρεπε να είναι εκεί, είτε θα γινόταν ντου είτε θα γινόταν “τι θα μου κάνεις”. ο λόγος είναι αυτός που είπε ο σίγκναλ —> αναλωσιμότητα.

Δεν υπήρχαν αναρχικοί να πάει μαζί τους, εκεί κολλάει.

Ούτε ήταν 15 άτομα, μία παρέα ήταν που πέρασαν οι μπάτσοι και τους έβρισαν.

ούτε για το πόσοι ήταν είπα. η μαλακία για μένα είναι το να υπήρχαν ενήλικοι στην παρέα που δεν απέτρεψαν τους μικρότερους. αυτό. τέλος.

Kαι ακριβώς μέρος της εκπαίδευσης τους είναι η χρήση του όπλου ΜΟΝΟ σε περοπτώσεις αυτοάμυνας και προστασίας της ζωής τους.Εκτός αν θεωρείτε οτι οι αστυνομικοί οφε’ιλουν να είναι οι ηρωϊκά πεσόντες απέναντι στις διαθέσεις του οποιουδήποτε …Aυτά ισχύουν πάντα στην περίπτωση που οι δημοσιεύσεις που διάβασα μεχρι και σημερα το πρωί… ισχύουν …Ανακριτική αρχή δεν ειμαι και μονο απο την πληροφόρηση που παρεχεται μποεώ να ενημερωνομαι …αν για καποιο λόγο υπαρχει καποος ο οποιος διαθετει αδιαψευστες πηγες πηγες παρακαλώ να τις καταδείξει …Αλλα τα κενά μου ειναι τα εξης,
Τί σκατα ηθελε ενας 16χρονος με μια 30μελη ομαδα αντιεξουσιαστων…?αυτό ειναι ανεξαρτητως εκβασης τραγικό απο μόονο του
To οτι αλλάζει καποιος καταθεση δεν ειναι αποδεικτικό ενοχής για μενα αλλα αποδεικτικό πολιτικής παρέμβασης για να σωθεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ η κατασταση…
Η κοινη γνωμη ειναι πολυ συναισθηματική ενω εγω προτιμω να σκεφτομαι απλα λογικα και να αναρωτιεμαι αν 2 ατομα ρισκαρουν τη ζωη τους,τη θεση τους ,την κοινωνικοι κατακραυγη ,πυροβολώντας,επειδη μονο και μονο τους επιτεθηκαν 30 ατομα φραστικα…
Εχω πετυχει επισοδια νατιεξουσιαστων στα εξαρχει για να γνωριζω καλα ποιί προκαλούν ,ποιους…
Οπως και να εχει ειναι τραγικος ο θανατος του παιδιου,συλληπητηρια στην οικογενεια του(η οποια by the way αγνοουσε οτι το παιδι τους βρισκοταν στα Εξαρχεια πετώντας Μολότοφ?)

Ουφφ, έλιωσα αλλά τα διάβασα όλα. Πάνω-κάτω αυτά περίμενα να διαβάσω.
Ε, ειπώθηκαν σχεδόν όλα και από 4 και από 5 φορές. Όμως…

(καταρχάς ξεκινάω με το δεδομένο ότι ΔΕΝ ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη. Εξάλλου ο καθένας θα πάρει την εκδοχή που τον βολεύει και αυτή θα πιστέψει μέσα του, είτε το παραδεχτεί είτε όχι.)

Ο αστυνομικός ΗΘΕΛΕ να πετύχει τον μικρό? Γιατί? Επειδή είναι ένα ανθρωπόμορφο κτήνος, αιμοδιψής με ακατάσχετο μίσος στην καρδιά του ωσάν άλλος οπαδός του Ολυμπιακού που βλέπει κάποιον με κασκόλ του βάζελου? Για μένα σε αυτό το σημείο υπάρχει ένα μεγάλο κενό. Κανείς άνθρωπος είτε το κάνει για ανθρωπιστικούς λόγους είτε για εγωιστικούς (του καταστρέφεται η ζωή μετά από αυτό. ή έστω για όσους πιστεύετε ότι θα γίνει συγκάλληψη, μπαίνει σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ μπλεξίματα. εξάλλου αυτός θα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της κυβέρνησης) δε θα ήθελε να τον πετύχει.

Αυτή ακριβώς είναι η απορία μου. Μη βγάλετε αυθαίρετα συμπεράσματα σας παρακαλώ, δεν έγραψα το τι πιστεύω για το περιστατικό. Απλά αναρωτιέμαι ειλικρινά γι’ αυτό που είπα και θα ήθελα να ακούσω καμία άποψη.

αυτοπτες μαρτυρες,επικοινωνησαν με ραδιοφωνικο σταθμο και ειπαν
οτι προηγηθηκε φραστικο επεισοδιο μεταξυ των μπατσων και μιας παρεας παιδιων
ασχετα με τους αναρχικους.και μετα το φραστικο επεισοδειο υπηρξε αυτη η λυπηρη καταληξη.
απλα την ιδια ωρα στα εξαρχεια λαμβανε χωρα επιθεση αναρχικων στους ματατζηδες που φυλαγαν το πασοκ στην τρικουπη.
ο δε νεος εκτελεστηκε εν ψυχρω με 2 η 3 σφαιρες στο θωρακα.

Τα έλεγα και χθες, τα ξαναλέω. Η βία ως τυφλή αντίδραση δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε ένα ξέσπασμα οργής. Αναφέρομαι στα σημερινά επεισόδια, αλλά και στη γενικότερη στάση του “τα σπάμε όλα”. Η Βία είναι δομικό στοιχείο του συστήματος, και των μέσων καταστολής του. Το να αντιδράει με όμοιο τρόπο η άλλη πλευρά δε βοηθάει - αντίθετα, μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα. Χάνει και τη δύναμη που θα μπορούσε να αποκτήσει στα μάτια του κόσμου… Χρειαζόμαστε άλλες μορφές αντίδρασης, απο το να σπάνε μαγαζιά, ουσιαστικές μορφές. Αυτό είναι γενικό.

Δεν έχω δει ούτε λεπτό απο την τιβί, και ούτε θέλω. Ξέρω πως θα με ενοχλούσε ο τρόπος που παρουσιάζει τα πράγματα. Τα κανάλια είναι ένα αδηφάγο τέρας που τρέφεται με αίμα και τραγικά επεισόδεια… Δε τα ενδιαφέρει η ουσιαστική ενημέρωση, ούτε φυσικά η προτροπή του κόσμου σε προβληματισμό.

Και μετά το ποστ της Lunatic somnambulist καταλαβαίνεις γιατί έκανα την διευκρίνηση.

Lunatic κορίτσι μου, σύνελθε λέμε. Υπηρξαν αυτόπτες μάρτυρες, παιδιά και μεγάλοι που λένε πως έγινε ακριβώς το σκηνικό. Οπότε για τελευταία φορά θα τα πούμε κι αν συνεχίσει κανείς να λέει τα δικά του ε τι να πω, συζητήστε μόνοι σας:

Τί σκατα ηθελε ενας 16χρονος με μια 30μελη ομαδα αντιεξουσιαστων…?αυτό ειναι ανεξαρτητως εκβασης τραγικό απο μόονο του

Δεν υπήρξε καμία τριανταμελής ομάδα.

To οτι αλλάζει καποιος καταθεση δεν ειναι αποδεικτικό ενοχής για μενα αλλα αποδεικτικό πολιτικής παρέμβασης για να σωθεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ η κατασταση…

ντόιν.

Η κοινη γνωμη ειναι πολυ συναισθηματική ενω εγω προτιμω να σκεφτομαι απλα λογικα και να αναρωτιεμαι αν 2 ατομα ρισκαρουν τη ζωη τους,τη θεση τους ,την κοινωνικοι κατακραυγη ,πυροβολώντας,επειδη μονο και μονο τους επιτεθηκαν 30 ατομα φραστικα…

Ότι είπα παραπάνω. Όσο για τον τρόπο που σκέφτεσαι δεν σου το εύχομαι να έχει το παιδί σου τέτοια κατάληξη σε 20-30 χρόνια. :slight_smile:

Εχω πετυχει επισοδια νατιεξουσιαστων στα εξαρχει για να γνωριζω καλα ποιί προκαλούν ,ποιους…
Οπως και να εχει ειναι τραγικος ο θανατος του παιδιου,συλληπητηρια στην οικογενεια του(η οποια by the way αγνοουσε οτι το παιδι τους βρισκοταν στα Εξαρχεια πετώντας Μολότοφ?)

Καλά αυτή τη μαλακία την είπε και το BBC και κόντεψα να ξεράσω, ότι δηλαδή πήγε το πιτσιρίκι να ρίξει μολότοφ και τότε τον πυροβόλησε.

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.

Επίσης για το τελευταίο που είπες, μάθε να ξεχωρίζεις κάποια στιγμή τι είναι ο αντιεξουσιαστής και τι είναι ο μπάχαλος. Μην το κάνουμε σαν τα ΜΜΕ.

Αυτο ακριβως.

Με το λιγο μυαλο που διαθετω, αδυνατω να δεχτω οτι 30 ατομα εκαναν πεσιμο σε περιπολικο στις 9-10 το βραδυ.

Διαβασα ολα τα ποστ και θα μπορουσα να ασχοληθω με ορισμενα πραγματα που ειπωθηκαν αλλα δεν ειναι της παρουσης.Απλα να τοποθετηθω στο πιο σημαντικο πραγμα που διαβασα. Δε με ενδιαφερει καν ποιος το ειπε, αλλα το οτι κοινωνια χωρις αστυνομια δεν υπαρχει. Δεν ειναι ετσι. Δεν υπαρχει ταξικη κοινωνια, εκμεταλλευτικα καθεστωτα και κρατος χωρις ενοπλες δυναμεις και σωματα ασφαλειας. Ετσι απλα.Το που στρεφονται τα οπλα των τελευταιων ειναι μια αλλη, διαφορετικη υποθεση.

Aπο τα quotes που κανεις Βan μου δείχνειςοτι πετας την ουσια και κρατας τη φλουδα…
-Αν δεν ηταν 30 ατομα ηταν 15…ο αριθμός σε κολλησε?
-Η αλλαγη της καταθεσης αν δεν σου κανει ανωθεν υποκεινουμενη ,τί ακριβως σου λεει εσενα?
-Το δικο μου το παιδι δε θα καταληξει ετσι…Γιατι θα ξερω (ευχομαι )ΠΟΥ θα πηγαινει στα 16 του.Είναι ο ρολος των γονεων απεναντι σε να 16χρονο.
-Αναφερσου στις πηγες σου…Καταλαβαινεις και μονος σου οτι το υπηρχαν "αυτοπτες μαρτυρες "δεν εχει καμια απολυτως βαρυτητα…
-Οι χθεσινοι μπαχαλοι υπο το label των αντιεξουσιαστων εδρασαν χθες…
-Οταν λες “Συνελθετε” θεωρεις οτι τελούμε υπο καθεστως παραληρήματος?
Για μια ακομα φορα θα αναφερω οτι η γνωμη και η κριση μου διαμορφωνεταιαπο τις πηγες μου…Αν εχει καποιος εγκυρες ή διαφορετικες ας τις παραθεσει…Εμπρος!

Εμαθα για το επεισιδιο και σοκαριστηκα. Ειδα και στις ειδησεις καποια πραγματα. Αλλα δεν ειμαι επαρκως ενημερωμενη για το θεμα οποτε δεν θελω να πω κατι. Προσπαθησα παντως να διαβασω ολη τη συνομιλια.