Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Σωστά.
Για πες τα θετικά.

οργη.

edit για το αποπάνω:

Έσφιξε το στήθος μου με αυτό που είδα.
Δεν είναι κάτι καινούριο,αλλά κάπου πρέπει να ξεχειλίσει αυτό που νιώθουμε όλοι μας και να το κεράσουμε σε αυτούς που πρέπει…

Ρε μάγκες,η Νένιελ ρωτάει κάτι πολύ απλό.

Αν δεν υπήρχε αστυνομία στην δεδομένη κοινωνία που ζούμε θα γινόταν μπορντέλλο η φάση η όχι?Και αν γινόταν (που τουλάχιστον στην αρχή θα γινόταν),πείτε τι θα ίσχυε σε αυτή την υποτιθέμενη κοινωνία.

Είμαι κατά αυτού του ερωτήματος εξ’αρχής,και θα μπορούσα να απαντήσω με τρόπο που πιστεύω θα είχε κάποια βάση,αλλά θα επιλέξω να μην το κάνω.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ερώτηση δεν είναι λογική.

Γουόου, ξαφνικά πέφτετε πάνω μου να με φάτε ε; Να σας λείπουν όμως οι προσωπικές “μπηχτές” εφόσον δεν με ξέρετε από κοντά και εφόσον δεν επιτέθηκα σε κανέναν σας προσωπικά.

Ναι η αστυνομία έχει θετικά και έχει και 1002 αρνητικά. Στα θετικά είναι ότι ευτυχώς υπάρχουν ακόμα ορισμένοι αστυνομικοί που κάνουν την δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν και σέβονται τον πολίτη. Όχι δηλαδή το να βαράνε στο ψαχνό και όποιον πάρει ο χάρος αλλά να σκέφτονται με λογική. Αλλά αυτοί φυσικά είναι λίγοι. Π.χ. ένα θετικό είναι ότι με την ομάδα ΔΙΑΣ να κάνει τόσες βόλτες σε όλα τα στενάκια της γειτονιάς κάθε μέρα έχω μήνες να δω ανταλλαγή ναρκωτικών π.χ. μέρα μεσημέρι. Γενικά περιφρούρηση γειτονιάς για κλεψιές κ.α. Ο κόσμος το εκτιμάει αυτό.

Αυτό όμως που γίνεται αυτές τις μέρες είναι ένα αίσχος. Πάρα πολλοί θα έπρεπε να τιμωρηθούν είτε γιατί κάνουν πλάτες σε χρυσαυγίτες είτε γιατί βαράνε ήσυχους ανθρώπους είτε γιατί πετάνε χημικά σε όλον τον κόσμο.

Προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζονται τεράστιες αλλαγές όχι μόνο στην αστυνομία αλλά και σε όλους τους θεσμούς αν θέλουμε να υπάρχει κράτος και όχι μπουρδέλο.

Μπορείτε να απαντήσετε και χωρίς ειρωνία ρε παιδιά. (αν και μέρες όπως η σημερινή ομολογώ δύσκολο)…

Το θέμα δεν είναι (για μένα) αν υπάρχει αστυνομία ή αν δεν υπάρχει… Αλλά ποιόν εξυπηρετεί σαν σώμα… Ποιός ορίζει την εκπαίδευση και την οργάνωση της… Τι ρόλο θεωρούν οτι κατέχουν μέσα στην κοινωνία τα μέλη της…

Και το ίδιο πάει και για τους νόμους ενός κοινωνικού συνόλου: Ποιός τους ορίζει. Ποιόν εξυπηρετούν. Ποιός έχει κάποιο ρόλο στην εφαρμογή τους.

Υπάρχουν λοιπόν εκείνοι που θεωρούν πως η αστυνομία (και οι νόμοι) υπάρχουν για “να υπηρετούν την κοινωνία και τα συμφέροντα του πολίτη”… (το δεύτερο το λένε συχνά “ασφάλεια”)… Και υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν πως οι υπάρχοντες νόμοι και η αστυνομία ουσιαστικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ισχυρών και του στάτους κβο. Και μαζί μ’αυτήν ο στρατός και όλα τα οπλισμένα σώματα. Θα [I]μπορούσε[/I] θεωρητικά σε μια άλλη κοινωνική οργάνωση σώματα όπως η αστυνομία να περνάνε απο άμεσο κοινωνικό έλεγχο και να εξυπηρετούν όντως τα συμφέροντα των πολιτών, αλλά στην περίπτωση μας δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ελπίζω να σε κάλυψα. Και πιστεύω πως συμφωνούμε. :slight_smile:

Μην αποπαίρνετε το Neniel, κάντε διάλογο.

Neniel η αναφορά σου, είναι σε ένστολους αστυνομικούς μπλέδες που τους φωνάζεις οταν σου κλέψουν το σπίτι π.χ.

Τα παιδιά εδώ αναφέρονται σε ομάδες καταστολής που κάνουν άλλη δουλειά και δεν σε προστατεύουν, μπορείς να καταλάβεις αυτή την ειδοποιό διαφορά;

Φυσικά γνωρίζω την διαφορά. Και ήδη μερικοί κατάλαβαν το ερώτημά μου. Πάμε παρακάτω τώρα.

Ωραία τότε τι σχέση έχει η ερώτηση σου (που αφορά αστυνομικούς που σε προστατευουν), με τους αστυνομικούς που λέμε (τουλάχιστον αυτές τις μέρες εδώ) που έχουν σκοπό την καταστολή, την προστασία 300 ηλιθίων που προβάλλουν κάποια δημοκρατία (ενώ ο λαός ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ, τι σόι δημοκρατία είναι αυτη; ), και όχι μόνο αυτό αλλά αυτά τα μαλακισμένα που δέρνουν, δέρνουν τους ίδιους ανθρώπους που τους πληρώνουν;

Σόρρυ, αλλά εφόσον το θέμα λέγεται “Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ.” μπορώ ανα πάσα στιγμή να θέσω κάποιο σχετικό ερώτημα χωρίς να πάρω κάποια άδεια. Οπότε φυσικά δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με τα σημερινά γεγονότα.

επειδη εγω ειμαι ροματνικος πολυ κ δε θα σε καλυψει σιγουρα η απαντηση μου, εσυ τι θα πρωτεινεις?

Ωραία, αν και δεν κατάλαβα στα τελευταια 1000 ποστς ποιος ειπε για καταργηση της αστυνομιας, και το ρώτησες, με το συγκεκριμενο πολίτευμα και τα υπάρχοντα δεδομένα, μια ωραία ιδέα που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες με το όνομα “άμεση δημοκρατία” (είναι τα ίδια πράγματα που λέει ο αναρχικός χώρος τα τελευταία πόσα χρόνια, αλλά η αναρχία ειναι ταμπού, κακιά λέξη, δεν την συμπαθούμε), λέει για την συμμετοχή του κοσμου στις αποφάσεις που τον αφορούν, για κοινωνικές ισότητες και για ελευθερίες. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι γίνεται όταν εξαλείφονται οι κοινωνικές ανισότητες; Αν θα προκύψει κάποια πτώση εγκληματικότητας ίσως; Αν ο κοινωνικός αποκλεισμός μπορεί να είναι εφικτός σαν τιμωρία;

Μα δεν μιλάει για το πολιτικό σύστημα,μιλάει για την ‘δικαιοσύνη’ ρε συ BAN.Αν θες να απαντήσεις πραγματικά,απάντα άμεσα.

Τι (άμεση) σχέση έχει η άμεση δημοκρατία με το αν η κοινωνία του μέλλοντος θα έχει εγκληματικότητα ή χαμηλό αίσθημα δικαιοσύνης?

Θα μπορέσει η κοινωνία να αυτοαποκλείσει κάποια πραγματικά επικίνδυνα άτομα?Και αν ναι πώς?

Αρχικά έλεγχο και να φεύγουν οι σκάρτοι. Όπως θά’πρεπε να έχει γίνει βέβαια ήδη και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Δεύτερον, η αστυνομία να έχει κυρίως τον ρόλο της προστασίας του πολίτη και όχι της καταστολής. Για να γίνει αυτό θα πρέπει όμως πρώτα να βγει η χώρα απ’αυτή την χαοτική κατάσταση γιατί τώρα δεν βοηθάει ώστε να λειτουργήσει οτιδήποτε καλά. Χρειάζεται ψυχραιμία και να γίνουν όλα απ’την αρχή.
Τρίτον, προσωπικά όμως δεν μπορώ να προτείνω κάτι το πολύ συγκεκριμένο. Έχω μια αμυδρή εικόνα στο μυαλό μου της κατάστασης που θα ήθελα να δω στο μέλλον. Καλύτερα να προτείνουν λύσεις για την αστυνομία όσοι το έχουν ψάξει το ζήτημα περισσότερο από μένα. Εγώ έθεσα το ερώτημα γιατί θεωρώ ότι πάνω στην συζήτηση πάντα μας έρχονται ιδέες ή πάντα θα μιλήσει κάποιος που έχει ασχοληθεί πολύ με κάποιο θέμα. Φυσικά αν μελλοντικά έχω να προσθέσω κάτι θα το κάνω. :slight_smile:

το πολιτικο συστημα ρε camealot δηλαδη δεν εχει σχεση με την ενοια “δικαιωσυνη”?

Neniel moderator είσαι, έχει δικαίωμα να γράφεις ό,τι θέλεις όπου θέλεις, αλλά μετά από μια ΑΚΟΜΑ μέρα που η ΕΛ.ΑΣ. (χεστήκαμε αν είναι μπλε, πράσινοι, μαύροι ή εμπριμέ) αποδεικνύει πόση δημοκρατία υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, έρχεσαι και μας ρωτάς τι θα προτείναμε να αντικαταστήσει την αστυνομία.

Και σε ενοχλεί η ειρωνεία? Ευχαριστημένη να είσαι.

Άρρηκτη.

Αλλά αυτό θέλω να είμαι μπροστά όταν θα το πεις σε 2-3 (χιλιάδες?) δολοφόνους εκ νοημοσύνης,σε κάτι πασσάρηδες και σε κάτι κλεπτομανείς.

Με αυτούς τι θα κάνεις?Θα τους πεις ότι η κοινωνία σου τώρα πια είναι αυτορυθμιζόμενη?

Αν μιλάει για τη δικαιοσύνη τότε να σταματήσει να εφευρίσκει ελαφρυντικά σε εγκληματίες.

Για δικαιοσύνη μιλάνε και όλοι οι υπόλοιποι εδώ πέρα, αλλά για να το καταλάβει κάποιος απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βλέπει πέρα από τη μύτη του.

cum a lot, το Neniel πόσταρε αυτό

Προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζονται τεράστιες αλλαγές όχι μόνο στην αστυνομία αλλά και σε όλους τους θεσμούς αν θέλουμε να υπάρχει κράτος και όχι μπουρδέλο.

Μίλησε για αλλαγές, ανέφερα αλλαγές και την μη-ύπαρξη αστυνομίας που φέρουν αυτές.

Στη συνέχεια έχουμε αυτό

Αρχικά έλεγχο και να φεύγουν οι σκάρτοι. Όπως θά’πρεπε να έχει γίνει βέβαια ήδη και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Δεύτερον, η αστυνομία να έχει κυρίως τον ρόλο της προστασίας του πολίτη και όχι της καταστολής. Για να γίνει αυτό θα πρέπει όμως πρώτα να βγει η χώρα απ’αυτή την χαοτική κατάσταση γιατί τώρα δεν βοηθάει ώστε να λειτουργήσει οτιδήποτε καλά. Χρειάζεται ψυχραιμία και να γίνουν όλα απ’την αρχή.
Τρίτον, προσωπικά όμως δεν μπορώ να προτείνω κάτι το πολύ συγκεκριμένο. Έχω μια αμυδρή εικόνα στο μυαλό μου της κατάστασης που θα ήθελα να δω στο μέλλον. Καλύτερα να προτείνουν λύσεις για την αστυνομία όσοι το έχουν ψάξει το ζήτημα περισσότερο από μένα. Εγώ έθεσα το ερώτημα γιατί θεωρώ ότι πάνω στην συζήτηση πάντα μας έρχονται ιδέες ή πάντα θα μιλήσει κάποιος που έχει ασχοληθεί πολύ με κάποιο θέμα. Φυσικά αν μελλοντικά έχω να προσθέσω κάτι θα το κάνω.

Εσύ προτείνεις πράγματα, πολύ όμορφα. Χρειάζεται λες να γίνουν όλα από την αρχή, άρα αναφέρεσαι στην ανατροπή της παρούσας εξουσίας, σωστά; Έχεις δει ποτέ εξουσία να παραδίδεται αν τους το ζητήσεις ευγενικά; Εδώ τόσος κόσμος κατέβαινε και ΝΟΜΙΖΕ οτι με ειρηνικό τρόπο θα περάσουν τα αιτήματα τους, στην Ισπανία (άλλοι αφελείς από κει), τα ίδια. Η μοναδική λύση για επανεκκίνηση των πραγμάτων (και σε άλλη βάση), είναι η ένοπλη πάλη (όσο αστείο ή σκληρό ή ο,τι θες πες το κι αν σου ακούγεται).

Κατα τ’ άλλα μία ερώτηση, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω: έχεις σεξουαλικές επαφές με αστυνομικό όργανο;

o πασσαρης παντως για ενα περιεργο λογο λεει πως θελει να παει στο αγιο ορος πλεον. εκει θα τους εστελνα.

ChrisP, βρισκόμαστε σε φόρουμ, είσαι παλιός και ξέρεις πώς λειτουργούν αυτά. Εφόσον το τόπικ δεν λέει “ποστάρετε μόνο σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα” μπορώ κι εγώ ανα πάσα στιγμή να ποστάρω ερώτημα. Χωρίς φυσικά να περιμένω απάντηση εδώ και τώρα. Θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει αργότερα, άλλη μέρα, χωρίς να είναι εν βρασμώ ψυχής. Αν θίγω κανέναν προσωπικά ή αν ειρωνεύτηκα μπορεί κάποιος να το δει αν κοιτάξει τα ποστ μου και να μου κάνει φυσικά report.

Επίσης, μπορείτε να μάθετε να αγνοείτε κάποιο ποστ που σας χαλάει την ροή και να συνεχίσετε κανονικά την κουβέντα σας :wink: no hard feelings.

[και lol ΒΑΝ, δεν έχω τέτοιες σχέσεις με αστυνομικό ούτε τρίτου τύπου ούτε πατέρα αστυνομικό ξερωγώ :p]