Αυτό που πρέπει να εξηγούμε τα προφανή είναι λίγο τραγικό, παρολαυτά καλά έκανες φίλε disorder.
O NOVITSKI είπε το πιο σωστό, η “θέαση” των γεγονότων εξαρτάται από την κοινωνική θέση στην οποία βρίσκεται κανείς. Ή, τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε να είναι αφού η διάβρωση της εργατικής (μισθωτής αν θέλετε) τάξης έχει οδηγήσει σε φαινόμενα εκφυλισμού της σκέψης της (“να προσπαθήσω κι εγώ να ζήσω ως [μεγαλο-]αστός”).
Η θέση κάποιου απέναντι στο θεσμό της αστυνομίας, έχει να κάνει με την πολιτική του τοποθέτηση. Αστυνομία υπήρχε και υπερασπιζόταν τα φεουδαρχικά δικαιώματα, αστυνομία τώρα υπερασπίζεται τα αστικά δικαιώματα, κάποιου τύπου “αστυνομία” θα υπερασπίζεται και τα λαϊκά δικαιώματα αν κάποια στιγμού μεταβούμε σε τέτοιες κοινωνίες.
Από κει και πέρα, ειδικά για την ΕΛ.ΑΣ. (αφού εδώ ζούμε, αυτούς έχουμε), όποιος δε βλέπει την αμορφωσιά, την εξουσιολαγνεία ακόμα και του τελευταίου σε ιεραρχία μπάτσου (ατάκα μπατσίνας σε έλεγχο χαρτιών μετανάστη: “και πού ξέρω ότι δεν είναι πλαστά” -γι αυτό σε πληρώνουμε καριόλα) και κυρίως τη διαπλοκή με το μεγάλο έγκλημα, ναι είναι τυφλός. Και ηλίθιος.
bold=λαϊκά δικαιώματα,δηλαδή αταξική κοινωνία,οπότε καλά έκανες και έβαλες τη λέξη αστυνομία σε αυτάκια,πλέον μιλάμε για “αυτοοργανωμένο σε ένοπλη δύναμη πληθυσμό” [SPOILER]Φρήντριχ Ένγκελς [/SPOILER]
Μπορείς να μην βρίζεις και να κάνεις μια ανθρώπινη κουβέντα σεβόμενος τον συνομιλητή σου που (θεός φυλάξει) ίσως να έχει διαφορετική άποψη από εσένα; άιντε δημοκράτη μου…
βέβαια θέλει προσοχή σε αυτήν την “αυτοοργανωμένη ένοπλη δύναμη” γιατί ακόμα και στην λαική μάζα πολλοί αλλοτριώνονται όταν πέφτει εξουσία στα χέρια τους.
αυτό που λές είναι ακραίο.
δεν μου φαίνεται σωστό να μήν δείχνεις σεβασμό σε συνομιλητή επειδή έχει άλλη άποψη από σένα και την υποστηρίζει.
απο την μία είναι σωστό αυτό που λές αλλά από την άλλη το οτι ο άλλος μπορεί,για τους λόγους του (όποιοι και να είναι αυτοί), να μην θέλει να πάρει ρίσκο δεν σημαίνει οτι είναι ανάξιος σεβασμού.
πω ειναι κουραση αυτες οι συζητησεις απο το νετ. μια ζωη τα ιδια πραγματα. αν εχεις διαφορετικη αποψη και ερθω και σε σαπισω, αυτο ειναι αντιδημοκρατικο. το να σε πω βλακα επειδη νομιζεις οτι ο σουβλατζης και ο μπατσος εχουν την ιδια επιδραση στη ζωη σου και πως το 2ο ειναι ενα επαγγελμα που ο καθενας λειτουργει απ το κεφαλι του αρα υπαρχουν καλοι και κακοι επαγγελματιες και μπορεις να κρινεις τον καθενα ξεχωριτα, αυτο ειναι μια χαρα πολιτισμενος διαλογος. εδω μιλαμε για ενα κομματι του συστηματος που σου χει γαμησει τη ζωη και εχουμε καθε τοσο εναν να πεταγεται με την ατακα “δεν ειναι ολοι ιδιοι”.
Πάντως το να βρίζεις χοντρά εν τέλει κάποιον που μπορεί να έχει αντιδραστική άποψη είναι και αυτό αντιδραστικό και μικροαστικό εν τέλει.Αυτό που κάνεις δηλαδή δεν διαφέρει από τη λογική “ο καθένας την άποψη του”.Δεν βρίζεις τον άλλον επειδή έχει αυτή την τοποθέτηση,γιατί δεν την έχει έμφυτη και δεύτερον γιατί θεωρείς ότι εσύ είσαι πιο μάγκας που βλέπεις τα πράγματα αλλιώς και ο άλλος ηλίθιος που δεν τα βλέπει (μικροαστισμός με άλλα λόγια).
Τεσπα,νοβίτσκι επειδή ξέρω και την τοποθέτηση σου ,είτε η θέα σου είναι στον τρίτο όροφο του αστισμού ,είτε πάνω στο εργατικό βουνό όταν ένας ένστολος βαράει ένα μη ένστολο του ασκεί βία άρα υπάρχει αστυνομική βία είτε εσύ κλείνεις τα μάτια σου είτε όχι.Το αν κάποιος τη θεωρεί απαραίττητη οφείλεται στο αν πήρε το ασανσέρ για τον τρίτο ή τα πόδια του για το βουνό.Εγώ προσωπικά που θεωρώ ότι μαρέσει το περπάτημα, τη βία τη βλέπω έμφυτη στο σύστημα,και είτε ο μπάτσος έρχεται από το ΜΙΤ είτε από το δημοτικό πάλι μπάτσος θάναι και πάλι όργανο θάναι.
Λύκε, ούτε εμένα με έχουν δείρει ποτέ μπάτσοι ούτε μου έχουν μιλήσει άσχημα (πέρα από έναν ασφαλίτη μία φορά που είχα βγει κατά τη μία με ένα φίλο μου και αυτός είχε τρομερό υφάκι όταν μας έλεγε που πάτε).Αυτό σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος είναι στην ίδια κατάσταση με εμένα?δηλαδή δεν έχει φάει ξύλο κλπ?Η τα περιστατικό που συμβαίνουν (που έδωσε στο φως του φόρουμ και η άλτερντ κορς) αποδεικνύουν ότι περισσότεροι άνθρπωοι δέχονται βία και άρα είναι κάτι το οποίο δεν οφείλεται στην αδιαθεσία ενός αστυνομικού αλλά εν τέλει στην αυξητική τάση του συστήματος να δείχνει τον εαυτό του?
Πραγματικά, χωρίς να θέλω να προσβάλλω κάποιον, αλλά αρκετοί από εδώ μέσα κάνετε αυτό για το οποίο κατηγορείτε τους άλλους…Οκ, να το δεχτώ ότι υπάρχει αστυνομική βία, ή ότι τα μπατσόνια πιάνουν ένα γκλοπ και ξαφνικά νομίζουν ότι μπορούν να γαμήσουν όλον τον κόσμο, ή ότι, στην τελική, είναι όλα τα παραπάνω και συν τοις άλλοις, “τσιράκια” των πολιτικών και των λαμόγιων. Αυτό δεν λέτε; Σύμφωνοι. Γιατί, όμως, να παραβλέψω και το καλό, που κάνουν μερικοί άλλοι (που ούτε μάγκες το παίζουν,ούτε βία ασκούν -εκεί που δεν πρέπει τουλάχιστον-, κι ούτε τσιράκια κανενός χρειάστηκε να γίνουν); Γιατί να τους γυρίσω την πλάτη, όταν πιάνουν έναν κλέφτη, ας πούμε; Μήπως να πάμε να ζητήσουμε και συγγνώμη από αυτόν που μας έκλεψε για την “απρεπή” συμπεριφορά των μπάτσων; Νομίζω ότι όσοι μιλήσαμε για τη “δουλειά” των αστυνομικών -αυτή που θα έπρεπε να κάνουν-, εννοούσαμε αυτό ακριβώς το πράγμα. Η βία των αστυνομικών κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει -δεν αποδίδουν οι μπάτσοι “δικαιοσύνη”,δεν είναι δική τους αρμοδιότητα! Άσχετο, βέβαια, αν έχει καταλυθεί κάθε αξία και έννοια ανθρωπιάς και δικαιοσύνης στο μπουρδέλο που ζούμε. Εκεί δεν φταίνε μόνο οι αστυνομικοί, αλλά και εκείνοι που αποκρύπτουν αυτά τα περιστατικά και δεν ασκούν κανέναν έλεγχο -κατά συνέπεια, και η κοινωνία μας ευθύνεται! Τα ίδια ισχύουν και για την ατιμωρησία. Άσκησε βία ο μπατσονάκος -πηδήξτε τον!:roll: Αν κράτος-αστυνομία και δικαιοσύνη “ο Θεός να την κάνει” τα 'χουν κάνει πλακάκια εις βάρος των πολιτών, πώς γίνετε να επιρρίπτουμε ευθύνη μόνο στη μία πλευρά; Αυτό δεν κατάλαβαίνω εδώ. Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν (μόνο) οι μπάτσοι. Οι μπάτσοι μια ζωή, μπάτσοι θα είναι -έστω η πλειοψηφία αυτών- και ο ρόλος τους να προστατεύουν τους πολιτικούς και την ανομία!..Έστω λοπόν,νομίζετε ότι αν καταργηθεί η αστυνομία, θα καλυτερεύσει (έστω και λίγο) η κοινωνία μας; Ε λοιπόν τα ίδια ΣΚΑΤΑ θα 'μαστε και τότε, γιατί έχουμε μάθει να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος! Γιατί προασπιζόμαστε την έννοια της αντικειμενικότητας και παράλληλα, κατηγορούμε όλο το αστυνομικό σώμα (…) και ξεχνάμε που φταίξαμε και μεις. Η κοινωνία τόσον καιρό και πριν ξεσπάσει η κρίση, δεν έβλεπε τα προβλήματα; Ήταν όλα καλά τότε; Ή απλά είχαμε επαναπαυτεί και τώρα που ζοριστήκαμε τα βάλαμε με το σύστημα, τους μπάτσους κλπ κλπ; Πάντα υπήρχαν αυτά, απλά λίγοι νοιάζονταν…τώρα που βουλιάζουμε όλοι μαζί, βαλθήκαμε να κατηγορούμε όλες αυτές τις κυβερνήσεις που εμείς οι ίδιοι αναδείξαμε(!!) -μερικοί μάλιστα, τις στηρίζαμε με σθένος! Δε μιλάω για σας, για μας, αυτή τη στιγμή, μιλάω για όλους! Έπρεπε να χαθεί μία ζωή για να ξυπνήσουμε οι περισσότεροι; Τέλος πάντων, όσο η κοινωνία ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές, τόσο κάποιοι θα “πατάνε” εκεί για να πατάνε και μας! Άρα συνολικά, όλοι φταίμε! Α και οι χαρακτηρισμοί είναι τελείως άκυροι, απόψεις ανταλλάσσουμε. Όποιος δε μπορεί να δεχτεί την άποψη του άλλου, καλύτερα να μην απαντάει ή να απαντάει όπως του απάντησε ο άλλος και όχι με βρισιές (αυτό το σχόλιο απευθύνεται, ειδικά,σε κάποιους). Αυτά.
Αυτά, που λες, silent winter. Μην είσαι απαισιόδοξη όμως, “αυτά” θα τα ανεχόμαστε μόνο μέχρις ότου συνειδητοποιήσουμε πως μεγαλύτερο έκτρωμα από τον πολιτισμό (και τα συνεπαγόμενά του) δεν υπάρχει και τον καταστρέψουμε με συνοπτικές. ΤΙ ΛΕΣ;
Στο όνομα του πολιτισμού (και ό,τι τον απαρτίζει) διαπράχθηκαν τα μεγαλύτερα εγκλήματα! Αλλά αυτό που λες, δε νομίζω να γίνει και ποτέ. Όσο υπάρχουν οι άνθρωποι, θα υπάρχει και ο πολιτισμός, οι θρησκείες, οι νόμοι κλπ, γιατί έτσι έμαθε από την αρχή της ζωής του και με βάση αυτές τις “αξίες” την οργάνωσε!..Μπορεί, όμως, να καλυτερεύσει τα δεδομένα και να βελτιώσει τα πράγματα, από τον καθένα εξαρτάται. Αυτό πιστεύω προσωπικά, το ξέρω ότι ακούγεται πολύ παιδιάστικη η απάντησή μου, δε μπορώ όμως να σκεφθώ κάτι άλλο…