Τί να σου πω freedom, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι σφαίρες ήταν πλαστικές. Υπάρχει κάποια πληροφορία (όχι από ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.!) ότι ήταν κανονικές;
Πλαστικές ή όχι, η μάρτυρας είπε ότι ήταν κατευθείαν στην καρδιά του πιτσιρικά…
Και στο βίντεο ακούω δύο πυροβολισμούς μέσα σε μισό δευτερόλεπτο, οπότε προφανώς ο μπάτσος ούτε να ακινητοποιήσει ήθελε, ούτε να φοβερίσει.
Δύο ποστ μου σβήστηκαν και αυτό υπάρχει ακόμα. Μπορεί να ταν, αν και το βιντεο δεν δείχνει κάτι τέτοιο.
Οι μπάτσοι όμως δεν έχουν δικαίωμα να ασκούν δικαιοσύνη. Άμα έβλεπες το σκηνικό, την μεταφορά του στο νοσοκομείο και όλη τη διαδικασία μέχρι να ξεψυχήσει να δούμε αν θα πέταγες τέτοιες πίπες. Κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει, ή πολύ απλά είναι κωλοφασιστόμουτρα. Και πέτρες να του πέταγε, και μπουκάλια, δεν θεωρείται αυτοάμυνα η αφαίρεση ζωής. Του άλλου όπως ξαναείπα αλλά μου διέγραψαν το ποστ, του κοπανάγανε το κεφάλι στη ζαρντινιέρα. Είχε όπλο πάνω του? Μπορούσε να αμυνθεί? Γιατί να το κάνει ένας μπάτσος όταν δεν υπάρχει απειλή?!
Οι δύο αστυνομικοί είναι ειδικοί φρουροί και ανήκουν στη δύναμη του ΑΤ Εξαρχείων.
Ο 37χρονος, που πυροβόλησε τον μαθητή, πήγε στο τμήμα από το 1999, μόλις αποφοίτησε από την Σχολή για τους Ειδικούς Φρουρούς ενώ το 2002 εντάχθηκε στα πληρώματα των περιπολικών. Ο αστυνομικός είχε λάβει και εύφημο μνεία για την σύλληψη ενόπλου μετά από καταδίωξη. Και οι δύο είχαν περάσει εκπαίδευση από τις ειδικές δυνάμεις του Στρατού.
Ο 31χρονος συγκατηγορούμενος ειδικός φρουρός για πρώτη φορά χθες ήταν συνοδός του 37χρονου. Πληροφορίες αναφέρουν όρτι είχε πρωταγωνιστήσει σε επεισόδιο με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο ίδιο σημείο στα Εξάρχεια.
Και βγαινουν κατι τραγικουληδες και μιλανε για ευθυνες, ηταν τοσα ατομα, οχι ηταν τοσα τελικα, παιδεια κτλ. Μιλαν αυτοι που δε ξερουν τι σημαινει ανθρωπινη ζωη. Ουτε ιχνος σεβασμου στο νεκρο παιδι και την οικογενεια του. Φανταζομαι αυτοι οι τραγικουληδες, οταν βλεπουν θριλερ καλυπτουν τα ματια τους με τα χερια τους αλλα κοιτανε μεσα απο τις τρυπουλες… Τραγικη ειρωνια.
Και κάπου εδώ ρωτάω ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΠΟΣΤ ΜΟΥ
ΟΚ ας καψουμε τραπεζες και αντιπροσωπειες και ολα λυθηκαν!!! Να σαι καλα ρε φιλε που δινεις την λυση:)
Οσοι απο εδω μεσα πιστευετε ΕΙΤΕ οτι καλα εκανε ο αστυνομικος που εφαγε το παιδι, ΕΙΤΕ δινετε δικιο σε αυτους που τα σπανε σημερα, περαστικα… ατομα σαν και εσας συντηρουν τετοιες αρρωστες καταστασεις…
δεν ξέρω… και εγώ αυτό περιμένω επιτέλους. Ένα χωρίς βρισιές για να το αφήσω…
Δε νομίζω. Οι ειδικοί φρουροί νομίζω οπλοφορούν κανονικά, μερικοί μάλιστα έξω απο πρεσβείες κλπ φέρουν και ημιαυτόματα όπλα.
Και ναι, θέλει πολύ μαγκιά να σπάσεις το τσαμπουκά σε 15χρονα παιδιά.
Και από ζελέ να ήταν, όταν ο άλλος σημαδεύει με το όπλο προς ανθρώπους χωρίς λόγο (από ό,τι αποδεικνύεται από όλα τα λεγόμενα), τι σημασία έχει;
Aυτό είναι που πιστεύουμε (θαρρώ) όλοι, αν όχι η συντριπτική πελιοψηφία. (δηλαδή ότι συμφωνούμε με την τελευταία πρόταση ε!)
Δυστυχώς το ζήτημα είναι εξαιρετικά λεπτό και δεν πρόκειται να βγει άκρη.
Έρχονται μεγάλες μέρες (ναι το ξαναλέω).
Δεν λυθηκαν ολα αλλα ειναι μια αυθορμητη αντιδραση… Οπως χτες που μονο 3-4 ωρες μετα την δολοφονια μαζευτικε 3000 κοσμος… Μπορει εσυ να μην μπορεις να δικαιολογησεις τα σπασιματα αλλα αμα το νιωθεις λιγο η Οργη σου ειναι τεραστια…
το παιδι απο δω ειπε το σωστοτερο πραμα εδω μεσα…+1 απο μενα
Ισως εχει,γιατι αμα καταφερουν και το πανε το θεμα στην αυτοαμυνα,τοτε θα του δωσουν και δικιο και νεο επαινο,που χρησιμοποιησε πλαστικη σφαιρα για να σωσει το τομαρακι του.Η οποια καταλαθος βρηκε το παιδι στο στηθος.2 φορες.
Ορίστε. Και μετά σου λέει ότι υπάρχει θεός.
Αν υπήρχε, δε θα έστελνε κανα καρκίνο σε τέτοιους μπάτσους?
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Με τόσους αυτόπτες μάρτυρες αποκλείεται να πάει το θέμα στην αυτοάμυνα.
Πάντως υπάρχει μία σύγχηση για το πόσες φορές πυροβόλησε ο “αστυνομικός”. Στο βίντεο ακούγονται δύο, ενώ όλοι που ήταν παρόντες λένε τρεις; Υπάρχει πιθανότητα να πυροβόλησε και μετά;
ο καρκιινος αγορι μου κανει 2 χρονια να εμφανιστει…:D,οποτε αναμενουμε
Χμ λες ολοι οι αυτοπτες μαρτυρες να καταθεσουν?Μεχρι στιγμης ολα ανωνυμα γινονται.
Εχει σημασία διότι αν όντως ήταν πλαστικές, καταρρίπτει το μύθο ότι δεν είναι επικίνδυνες και χρησιμεύουν απλώς και μόνο για εκφοβισμό, επομένως δεν έχουν λόγο να διαμαρτύρονται όλοι όσοι κατήγγειλαν (πέρυσι αν δεν κάνω λάθος) την απόφαση του Υπουργείου να εγκρίνει τη χρήση τους.
Θα μου πείτε τέτοια ώρα τέτοια λόγια, αλλά νομίζω ότι έχει την αξία του και γενικά πρέπει να τα προσέχουμε και κάτι τέτοια “μικρά”, γιατί μπορεί κάποια στιγμή να φτάσουμε στο σημείο να επιβληθεί τέτοια τρομοκρατία, που δε θα τολμάει κανένας να αντιστέκεται και να κατεβαίνει στο δρόμο (γιατί όσο για αφορμές, άλλο τίποτα…)
Thats the point. Αργά και βασανιστικά.