Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Καμια απαντηση απο οσους υπερασπιστηκαν τον αστυνομικο? Καμια… Λογικο ειναι, κανενας απο τους μεγαλοεγκληματιες αυτους (του ομολογου) δεν ειναι Αλβανος…

Καρβου δεν κανω quote ολο το ποστ για να μην ξεχειλωνει η σελιδα…

Νομιζω οτι λες αρκετα πραγματα σωστα αλλα απο την αλλη θεωρω οτι καποια σου ξεφευγουν. Το προβλημα το δικο μου δεν ειναι με τον αστυνομικο αλλα με την αστυνομια. Εχει διαφορα. Δεν θελω να επεκταθω γενικοτερα για το τι χρησιμευει η αστυνομια σε ενα αστικο κρατος γιατι θα βγουμε πολυ off-topic. Οποτε θα εστιασω στην αστυνομικη βια…

Καταρχας, οσοι εχετε δει την ταινια “Το Πειραμα”, εκει φαινεται πολυ ωραια πως το να δινεις σε καποιον εξουσια (που τοσο πολυ μετραει στις μερες μας) ειναι πολυ πιθανο να την καταχραστει. Επισης, ξερετε πως προετοιμαζονται τα ΜΑΤ πριν απο μια πορεια η εναν αγωνα?

Λοιπον… Αν, ας πουμε, ειναι καλοκαιρι, κλεινουν τις διμοιριες σε δωματια χωρις εξαερισμο και air-condition σε πληρη εξαρτυση. Οπως ειναι φυσιολογικο οι ΜΑΤατζηδες σκανε απο τη ζεστη και αυτο προκαλει νευρα, πολλα νευρα. Καθε 5’-10’ μπαινει μεσα ο επικεφαλης της διμοιριας και τους λεει: “Σκατε ρε μ****α, ζεσταινεστε? Καλα να παθετε! Ξερετε ποιοι φταινε γι αυτο? Αυτα τα κωλοπαιδα και οι πορειες τους. Εξειτιας τους ειστε εδω και λιωνετε! Γι αυτο οποιο κωλοπαιδο τολμησει και κουνηθει σαπιστε το!!”. Ετσι φτιαχνεται η ψυχολογια του ΜΑΤατζη και με τον καιρο ποτιζεται απο αυτη και γινεται νοοτροπια…

Τελος, κατι ακομα. Ειναι πολυ ωραιο να πιστευουμε οτι ο κοσμος ειναι δικαιος και δεν ειναι ολοι οι αστυνομικοι ιδιοι, αλλα οι περισσοτεροι ειναι καλοι και τα παλιο-ΜΜΕ δειχνουν μονο τα στραβα. Εγω το βρισκω αυτο αφελες και ρομαντικο. Βασικα προπαθω να μην το προσωποποιω και να λεω “αυτος ο αστυνομικος ειναι καλος, αυτος ο μπατσος ειναι κακος”. Κοιταω μια συνολικη εικονα. Η συνολικη εικονα ειναι οτι η αστυνομια ασκει βια εκει που την παιρνει (για να σπασει τον τσαμπουκα), οτι η αστυνομια διαπλεκεται με εμπορους ναρκωτικων, με την πορνεια, με προστασια σε μαγαζια. Αυτος που πουλαει προστασια σε αρκετα μαγαζια εδω στην Φωκιωνος πρωην μπατσος ειναι, τον ξερω. Και ολοι μας πιθανον να ξερουμε αναλογα περιστατικα.

Όταν εξισώνεις όμως τους αστυνομικούς με τους εμπόρους ναρκωτικών, με τα γουρούνια ή με οτιδήποτε άλλο (ακόμα και αν το πιστεύεις για ένα μόνο μικρό ποσοστό αυτών) δεν πέφτεις και εσύ ο ίδιος στην παγίδα? Το να λέω ότι οι αστυνομικοί είναι φασίστες και ρατσιστές (εκτός του ότι από μόνο του ως δήλωση είναι φασιστικό) δεν είναι και το ίδιο εκνευριστικό με το να ακούς κάποιον να λέει ότι όποιος έχει μακριά μαλλιά είναι ρεμάλι? Σκέψου ότι οι αστυνομικοί για το μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου τραβάνε ότι τραβάνε και επειδή υπάρχουν κάποιοι κάφροι συνάδελφοι τους καταλήγουμε να τους βρίζουμε και αυτούς.

Όπως δε μας άρεσε στις πορείες να εξισώνουν οι δημοσιογράφοι το φοιτητικό κίνημα με τα βλαμμένα που πέταγαν δίχως λόγο τις μολότοφ και κατέστρεφαν περιουσίες, έτσι δεν πρέπει και εμείς να εξισώνουμε όλη την αστυνομία με τον ηλίθιο που πλάκωνε το μετανάστη. Ακόμα και μέσα από τα αστεία διαμορφώνεται ένα κλίμα που κατά την άποψη μου, δεν αποδίδει στους αστυνομικούς το σεβασμό που τους αξίζει.

Άσε που για την κατάσταση της Ελληνικής αστυνομίας είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι (όχι εσύ και εγώ προσωπικά, αλλά η ελληνική κοινωνία με τη νοοτροπία της)

Δεν τον εχουμε εκει για να φοβαται. Αν φοβαται ας γινει τσομπανος ή πυρηνικος φυσικος. Οταν εμπαινε στην σχολη δεν ηξερε τι θα αντιμετωπισει? Τους σηκωσαν ολο το σπιτι, μιλαμε για περουσιες. Αν δεν επεμβαινει εκει η αστυνομια τοτε τι την εχουμε? Για να μου ριχνει χημικα εμενα? Οχι, ευχαριστω. Αν ο ληστης εχει ενα οπλο, οι αστυνομοι εχουν δεκα. Κι αν δεν μπορουν να τα βγαλουν περα να παραιτηθουν. Δεν ειναι λογικη αυτη. Αν δηλαδη καιγεται το σπιτι μου εμενα και μου πει ο πυροσβεστης “ξερεις φοβαμαι να παω εκει μεσα τωρα, γαμα το μωρε, ας καει!” θα πρεπει να τον δικαιολογησω? Δεν ζητησα απο τον φουρναρη απεναντι να ρθει να επεμβει, ζητησα απο επαγγελματια που εκπαιδευεται, προοριζεται και πληρωνεται γι’αυτο. Αλλα ακομα κι ετσι, ποιος νομιζει οτι ειναι αυτος ο γαμιολης που θα μας μιλησει τοσο ειρωνικα? Δηλαδη ειλικρινα, αν ειχα τοτε (που δεν θα μπορουσα γιατι ημουν μικρος) τις γνωριμιες που εχω τωρα, θα ζητουσα να τον καθαιρεσουν. Την εχει δει ο καθενας εξουσια.
Κατα την διαρκεια μιας επιχειρησης εγω δεν ειμαι αντιθετος με την χρηση βιας εναντια στην βια ομως και μονο τοτε. Αν του επιτεθει ο ληστης, σαφως και να τον χτυπησει ωστε να τον ακινητοποιησει. Οχι να τον πυροβολησει ή να τον βαραει ενω ειναι δεμενος και σε καμια περιπτωση αυτο το αισχος που εγινε. Γιατι αυτο που εγινε ΚΑΜΙΑ σχεση δεν εχει μ’αυτο που λες τωρα. Τι αδρεναλινη στα υψη? Του εφεραν του αλλου δυο παιδακια που εκλεψαν την τσαντα μιας γυναικας και αρχισε να βγαζει ολη του την ανωμαλια. Που κολλαει αυτο μ’αυτα που λες? Δεν χωραει καμια δικαιολογια εδω περα, οσο κι αν προσπαθειτε ορισμενοι. Τερμα. Κι επειδη εχω πιο πολλες επαφες με αριστερους απ’οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα, αυτα ολα που λετε περι τοποθετησης ολων των αστυνομων στο ιδιο καζανι, δεν ισχυουν. Αν το συμπεραινετε απο το “μπατσοι γουρουνια δολοφονοι” και κανα-δυο αλλα συνθηματα τοτε κατι παιζει. Οταν λες οτι οι αστυνομικοι ειναι ανικανοι και διεφθαρμενοι, δεν εννοεις οτι ο ταδε και ο δεινα ειναι ολα αυτα. Εννοεις οτι ο θεσμος της αστυνομιας παραπαιει, βλεπεις χιλιαδες αστυνομους που δεν μπορουν και δεν θελουν να επιτελεσουν το εργο τους, βλεπεις οτι η ηγεσια ειναι ξεπουλημενη και τα παιρνει για να κανει τα στραβα ματια, βλεπεις οτι τα ακομα ανωτερα στελεχη που βγαζουν τις εντολες λειτουργουν φασιστικα, βλεπεις οτι κανουν διακρισεις, βλεπεις οτι ο καθενας που μαλωνει με την γυναικα του βγαζει την κακια του στα παιδια, στους φοιτητες, στους συλληφθεντες και σ’οποιον βρει, βλεπεις… Αν ουτε τωρα δεν γινεται κατανοητο, επιμενω πως κατι παιζει…

Πιστευεις οτι η Ελληνικη Αστυνομια σημερα, στον τομεα της βιας κανει καλα τη δουλεια της??:-k

απαντώ στο ποστ του ChrisP:

Ο έλεγχος των πορειών είναι ένα από τα πολλά καθήκοντα των αστυνομικών και είναι κρίμα να επικεντρωνόμαστε σε αυτά, ειδικά όταν επί το πλείστον η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι πολιτική απόφαση και όχι απόφαση της αστυνομίας. Από γνωστό μας αστυνομικό, η προετοιμασία των ΜΑΤ πριν από πορείες ήταν αρκετά διαφορετικές, αλλά και πάλι όχι και τόσο τιμητικές :stuck_out_tongue: . Δε θα επεκταθώ όμως.

Η συνολικη εικονα ειναι οτι η αστυνομια ασκει βια εκει που την παιρνει (για να σπασει τον τσαμπουκα), οτι η αστυνομια διαπλεκεται με εμπορους ναρκωτικων, με την πορνεια, με προστασια σε μαγαζια. Αυτος που πουλαει προστασια σε αρκετα μαγαζια εδω στην Φωκιωνος πρωην μπατσος ειναι, τον ξερω. Και ολοι μας πιθανον να ξερουμε αναλογα περιστατικα.

Και αυτή είναι η γενική εικόνα της αστυνομίας? Συγγνώμη αλλά διαφωνώ. Θεωρώ ότι παραβλέπεις μεγάλο κομμάτι από την προσφορά της αστυνομίας στην ελληνική κοινωνία, το οποίο δεν πρέπει να αμεληθεί για τις παρανομίες μερικών…

Χμ, εγω δεν βλεπω καμια ιδιαιτερη προσφορα, αλλα προσωπικα προτιμω να σταματησω την αντιπαραθεση εδω γιατι μου φαινεται κουραστικη πλεον. Ο καθενας μας εχει την αποψη του κι απ οτι βλεπω ειμαστε κι οι δυο αρκετα ισχυρογνωμονες (δεν το λεω με κακη προθεση)…

Ξαναδιάβασε με γιατί δε βλέπεις καλά…

@freedomofrock

Έχει πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα και έχει πάρα πολλούς μαλάκες μέσα στις τάξεις της (όπως και στα περισσότερα επαγγέλματα). Τι προτείνεις όμως? Εγώ αυτό περιμένω να ακούσω. Προτάσεις και όχι να πάμε να τους κρεμάσουμε όλους τους αστυνομικούς. Εκτός αν πράγματι πιστεύετε ότι η αστυνομία δεν έχει λόγο ύπαρξης σήμερα, οπότε τελειώνει το θέμα. Το να είμαστε κήνσορες είναι που δε μου αρέσει…

Πολλες μοναδες της Αστυνομιας πρεπει να καταργηθουν, καθως δεν οφελουν σε τιποτα… Βελτιωσεις στην Αστυνομια φυσικα και πρεπει να γινουν, οπως εχουν γινει και αλλωστε( βλεπε συνδικαλισμο, το οτι μπορει να μπαινει ο οποιοσδηποτε στο σωμα κλπ)… Καποιος (μαλλον εσυ karvou) ειχε πει οτι ολα ειναι θεμα πολιτικης ηγεσιας… Εδω συμφωνουμε, ο αστυνομος δεν ειναι τιποτε αλλο παρα το οπλο του συστηματος, οχι το ιδιο το χερι… Σκυλια ειναι, αβουλα οντα που δεχονται εντολες, τους γαμανε την ψυχολογια και ετσι εχουνε μαθει… Εχω ξαναπει, με τον απλο τον αστυνομικο δεν εχω απολυτως τιποτα μαζι του…Ισα ισα που δουλευει κατω απο δυσκολες συνθηκες… Ομως τον μπατσο τον κωλοπαιδαρα που επειδη εχει εξουσια θελει να κανει το μαγκα για να ριξει καμια γκομενα η να βγαλει το αχτι του πανω στον καθε αοπλο που θα βρει μπροστα του, αυτον να τον βρασω… Και δυστυχως η Αστυνομια σημερα εχεις πολλους τετοιους…

Ε καλά, εννοείται. Είπαμε για τα πάντα θα φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση. Βέβαια. Και για το ότι δεν έρχονται οι Aerosmith η κυβέρνηση φταίει. Σοβαρά.

Ε. Είπαμε…

Λες???:-s

Αμα ξαναψηφισω Καραμανλη εμενα να μου τρυπησουνε τη μυτη…:lol: :stuck_out_tongue:

Μήπως δεν έχει μόνο η αστυνομία πολλούς τέτοιους και έχει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία? Νταήδες υπάρχουν στα σχολεία, στα γήπεδα, στα αυτοκίνητα, οι πορτιέρηδες, στα φόρουμ (αν και αυτοί τρώνε ban από τους καταπληκτικούς moderators!!!). Νταής δεν είναι και αυτός που οδηγεί μία Porsche και απαιτεί να του συμπεριφέρονται λες και είναι ανώτερο ον επειδή έχει λεφτά? Από τη στιγμή που στην Ελλάδα, το 80% των Ελλήνων δε θέλει να κάθεται δίπλα σε ένα μετανάστη, προτιμά να οδηγά ένα Hammer H2 από το να παίρνει το μετρό για να δείχνει ότι έχει λεφτά, ή προτιμά να το βουλώνει και να μη χλευάζει όσους τα κάνουν, ας μη μας παραξενεύει που η αστυνομία είναι γεμάτη με δαύτους. Μέχρι να αλλάξει η κατάσταση τέτοιοι τύποι θα εμφανίζονται συχνά στις τάξεις της αστυνομίας και δε θα πρέπει εμείς και τα media να το παίζουμε έκπληκτοι όποτε τα εμφανίζονται και να κράζουμε δεξιά και αριστερά.

Από τη στιγμή που συμφωνείς ότι τα πάντα ανάγονται στην πολιτική βούληση, καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Δεν είναι η αστυνομία το πρόβλημα. Η πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται από την Ελληνική κοινωνία είναι το πρόβλημα και επειδή είναι αφελές να πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία αλλάζει μέσα σε μία βραδιά, ως τότε θα πρέπει να βολευόμαστε με μέτρα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα (ώσπου να αποδώσουν τα μακροπρόθεσμα) και να μην πέφτουμε στην παγίδα να τα φορτώνουμε όλα στην αστυνομία. Δε βλέπουμε το δάσος έτσι…

Εμένα αυτή είναι η άποψη μου :wink:

Επαναδιατυπωσε γιατι αλλο εννοεις αν δεν απαντησα σ’αυτο που θες.

υπάρχει μια διάσταση απόψεων,δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει:p

Στα περισσοτερα συμφωνουμε…:slight_smile:

Επιτελους!!!:smiley: :stuck_out_tongue:

οκ, αν το θες.

Για αρχή εξήγα την τελευταία πρόταση

Αν ουτε τωρα δεν γινεται κατανοητο, επιμενω πως κατι παιζει…

Για τη συνέχεια κάτσε και δες ότι 2 φορές στο κείμενο μου λέω ότι το ξύλο που έριξε στους τσαντάκηδες είναι κατακριτέο και πρέπει να εκδιωχθεί από το σώμα. Το λέω στην αρχή που μιλάω για οπλοκατοχή και στην τελευταία μου παράγραφο. Παρόλα αυτά με κατηγορείς ότι τον υπερασπίζομαι και μου βάζεις ως επιχείρημα την αδρεναλίνη που έχει ειπωθεί για τελείως άλλο σκοπό. Για τις στιγμές που κινδυνεύει ο αστυνόμος ενώ επιτελεί το έργο του μίλαγα και όχι για όταν είναι στην καρέκλα του στο αστυνομικό τμήμα.

Λες:

Δεν τον εχουμε εκει για να φοβαται. Αν φοβαται ας γινει τσομπανος ή πυρηνικος φυσικος. Οταν εμπαινε στην σχολη δεν ηξερε τι θα αντιμετωπισει? Τους σηκωσαν ολο το σπιτι, μιλαμε για περουσιες. Αν δεν επεμβαινει εκει η αστυνομια τοτε τι την εχουμε? Για να μου ριχνει χημικα εμενα? Οχι, ευχαριστω. Αν ο ληστης εχει ενα οπλο, οι αστυνομοι εχουν δεκα. Κι αν δεν μπορουν να τα βγαλουν περα να παραιτηθουν. Δεν ειναι λογικη αυτη. Αν δηλαδη καιγεται το σπιτι μου εμενα και μου πει ο πυροσβεστης “ξερεις φοβαμαι να παω εκει μεσα τωρα, γαμα το μωρε, ας καει!” θα πρεπει να τον δικαιολογησω? Δεν ζητησα απο τον φουρναρη απεναντι να ρθει να επεμβει, ζητησα απο επαγγελματια που εκπαιδευεται, προοριζεται και πληρωνεται γι’αυτο.

Πραγματικά δε σε αναγνωρίζω από τα παραπάνω λόγια.

Τι λες ρε Νίκο? Τον πληρώνεις για να σκοτωθεί? Δηλαδή πόση αξία έχει για σένα η ανθρώπινη ζωή? Όσο ένα επιπλομένο διαμέρισμα ώστε να αξίζει να σκοτωθεί ο ληστής ή όσο ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου οπότε αξίζει για να σκοτωθεί ο αστυνόμος?

Όσο για το ύφος που σας απάντησε, στο λέω ευθέως. Δε με νοιάζει. Παίρνεις μία προσωπική σου εμπειρία και την προβάλεις λες και είναι κάτι γενικευμένο…

Τέλος, σε ρωτάω και εσένα να μου πεις τι προτείνεις? Τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση?

Στο θεμα της αδρεναλινης τα ειπα κι εγω. Τον δικαιολογω αν χρησιμοποιησει βια για να συλλαβει εναν εγκληματια αλλα ως εκει. Να χρησιμοποιησει βια με μετρο. Αν απειλειται οντως η σωματικη του ακεραιοτητα και οση βια ειναι απαραιτητη. Να μην του επιτεθει για παραδειγμα με λοστο ο αλλος και βγαλει το πιστολι και τον κανει κωλο. Σε οποιαδηποτε μα οποιαδηποτε αλλη περιπτωση δεν του δικαιολογω τιποτα και δεν του βρισκω κανενα ελαφρυντικο. Αν λες αυτο (που μαλλον αυτο λες) συμφωνουμε. Αν λες οτιδηποτε αλλο, διαφωνουμε και το ληγουμε εδω γιατι δεν χωραει περαιτερω συζητηση το συγκεκριμενο ζητημα.

Για το αλλο. Μαλλον εσυ δεν καταλαβες τι λεω, κι οχι το αντιθετο. Δεν τον πληρωνω για να παει να σκοτωθει και σαφως με νοιαζει η ζωη του. Αλλα δεν ειναι δικαιολογια ο φοβος του για να μην κανει την δουλεια του! Αν ειναι δηλαδη δυνατον! Στην τελικη, 3 η ωρα το βραδυ ηταν, μπορουσαν καλλιστα να ερθουν 2-3 περιπολικα με ειδικες δυναμεις ασφαλειας, να μπουν μεσα και να τους συλλαβουν. Δυο ατομα ηταν. Δηλαδη αν φοβομαστε δυο ατομα που κανουν διαρρηξη, ας το κλεισουμε το μαγαζι να μην εχουμε αστυνομια. Γιατι αλλιως σε τι μας χρειαζεται? Σε τι, πες μου. Για αποπειρες δολοφονιας? Μα θα εχει οπλο ο αλλος! Για ναρκωτικα? Ποτε εκαναν κατι? Εχουν εκπαιδευτει πληρως, εχουν τον καταλληλο εξοπλισμο ωστε να συλλαβουν καθε εγκληματια. Και αλεξισφαιρα εχουν, και ειδικα οπλα εχουν και τα παντα εχουν. Και ξερουν τι ελιγμους να κανουν, πως να παγιδευσουν, πως να διαπραγματευουν αν χρειαστει. Αν παρολ’αυτα καποιος σκοτωθει κατα την διαρκεια των επιχειρησεων, θα λυπηθω αλλα τι να κανουμε? Ειναι ο κινδυνος του επαγγελματος αυτος. Δεν βαζω πιο πανω μια περιουσια απο την ανθρωπινη ζωη, απλα αν ο ρολος της αστυνομιας δεν ειναι να μας προστατευει απο ληστες ή δολοφονους (γιατι κι εδω μπορεις να πεις οτι ο δολοφονος ειναι οπλισμενος, αρα ο αστυνομος φοβαται) τοτε γιατι υπαρχει? Ποιος ειναι ο ρολος της? Να ξερω, αμα ειμαι στο ελεος του καθε εγκληματια, να παρω μια καραμπινα σπιτι μου και τον νομο στα χερια μου. Γιατι ξερεις, αμα φοβαται μια φορα ο εκπαιδευμενος και οπλισμενος αστυνομικος, φοβαμαι χιλιες εγω μη καμια μερα μπουνε αυτοι οι ληστες σπιτι μου. Γιατι να μην το κανουν, αμα δεν τους κυνηγαει και κανενας…

Οσο για το υφος. Κανεις σαν τον Πολυδωρα που λεει οτι το περιστατικο του βασανισμου ηταν μεμονωμενο. Αυτο μονο.

Τι προτεινω σε ποιο θεμα απ’ολα?

Λοιπον: Στο μεγαλυτερο μερος συμφωνω, εκτος απο το οτι ειναι παρεξηγημενο σωμα απο την αριστερα, δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ παρεξηγημενο απο την αριστερα, Επισης συνηθως επιβαλει την ταξη οπως αυτος νομιζει και αναλογα με αυτα που πιστευει εκεινος γιατι ετσι εχει μαθει να κανει. Οκ μπορει να ξεσπασει ο αστυνομικος και να ριξει καμια στον ληστη με το οπλο που ανοιγει σπιτια αλλα αυτο που ειδαμε στο βιντεο ξεπερνα τα ορια γιατι δεν το χωραει ο ανθωπινος νους, τωρα οταν βγουνε αυτοι απο μεσα και τον εκδικηθουνε κρφωνοντας του μερικες μαχαιριες ή σφαιρες (κατακριτεο φυσικα) ποιος θα το εχει προκαλεσει ??? ΑΥΤΟΣ! Να παει σπιτι του λοιπον και ας αρχισει να ψαχνει δουλεια, ας βγει στη βιοπαλη να δει τι μαλακια εκανε. Επισης κυκλοφορουν πολλα σκατα στην ΕΛ.ΑΣ. που κανουν πλατες σε μαστροπους σε μααφιοζους εμπορους πρεζας και δουλεμπορους, ωραια, πολυ ωραια. Φυσικα και δεν απαξιωνω στο συνολο ολη την ΕΛ.ΑΣ αλλα πιστευω οτι υπαρχουν παρα πολλα σκατα εκει μεσα.

Συγνώμη αλλά μάλλον κάτι δεν έχω πίάσει …Αυτό που δείχνει το βιντεάκι είναι δείγμα ωμής βίας από τον αστυνομικό πρός τους κατηγορούμενους; :?
Εκτός κι αν είδα λάθος βίντεο, είδα έναν αστυνομικό να δινει κάμια σφαλίαρα αντε και καμια κλωτσία στον κώλο και να βαζει τον έναν να χαστουκιζει τον άλλον , εγώ δεν είδα κάτι το σοκαριστικό , ούτε το τόαο σπουδαίο. προσωπικά έχω γνωρίσει πολλούς αστυνομικους και κατα πλειοψηφία είναι καλοί άνθρωποι. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και οι κομπλεξικοι , και οι παλιοχαρακτήρες αλλά δεν είναι όλοι.
Σε κάθε επάγγελμα, τόπο, μερος κλπ υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί , ας μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι.
κάτι ακόμα που θα ήθελα να πώ στο θέμα τις κατάργησης του θεσμού της αστυνομίας , κάντε ένα πείραμα. καθήστε κάπου που να μην φαίνεστε καλά και φωνάξτε με όλη σας την δύναμη βοήθεια να δείτε πόσοι θα ανταποκριθούν στην κλήση σας για βοήθεια… κατα 90% κανένας, τουλάχιστον αυτοί θα έρθουν (ακόμα κι αν κάποιες φορές αργούν τραγικά). :wink:
Μην μου δίνεται σημασία, αλλώστε οι απόψεις μου δεν είναι για υιοθέτηση:p

Έχω μια ερώτηση να κάνω.Ας πούμε οτι η αστυνομία λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων των δικών μου και οχι μιας ανώτερης τάξης…Αν αυτοί που έκλεψαν μια τσάντα φάγαν ξύλο , αυτοί που κλεβουν τα ταμεία τι πρέπει να πάθουν ?
Να σας πω εγώ τι θα πάθουν ? Το πιο πιθανό είναι να μη δικαστούν καν …και είναι κάτι παραπάνω απο τσαντάκηδες μέσα σε αυτή την κοινωνία…
Και witch το θέμα δεν είναι τόσο το ξύλο όσο ο εξευτελισμός…Αστυνομικοί, όργανα της τάξης και και και , να τραβάνε videakia και να βάζουν μικροκλεφτρόνια να αλληλοσφαλιαρίζονται με τόσο εξευτελιστικό τρόπο…
Στο κάτω κάτω υπάρχει το δικαστήριο να τους δικάσει, και αν αυτό δεν υπάρχει τελικά όλοι θα έπρεπε να σφαλιαρίζουμε αυτούς που κλέψανε τα ταμεία.

Δοκιμαστε μια μερα να κυκλοφορησετε με το αυτοκινητο σας χωρις πινακιδες .Το πιο πιθανο ειναι να σας πανε μεσα.Εκτος αν ειστε αστυνομικος…