Δηλαδη δεν το θεωρρεις και τιποτα σπουδαιο αυτο που εγινε ?? Δεν μπορεις να καταλαβεις τον εξευτελισμο που ενιωσαν οι αυτοι οι δυο.
Εγω δεν μιλησα για κατργηση της αστυνομιας αυτη την αποψη την θεωρω ανοητη και ουτοπικη, φυσικα και υπαρχουν παντου καλοι και κακοι σε ολα τα επαγγελματα.
[QUOTE=Cozy;149479]Ε καλά, εννοείται. Είπαμε για τα πάντα θα φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση. Βέβαια. Και για το ότι δεν έρχονται οι Aerosmith η κυβέρνηση φταίει. Σοβαρά.
δεν καταλαβαινω την ειρωνια σου…μαλλον δεν εχεις παρακολουθησει τις εξελιξεις…
Μονο που ενας κακος φουρναρης το πολυ πολυ να φτιαξει ανοστο ψωμι, ενας κακος αστυνομικος μπορει να και να πυροβολησει καποιον στο κεφαλι επειδη δεν σταματησε σε νοημα που του εκανε (πραγματικη υποθεση, στην Κρητη νομιζω πριν μερικα χρονια)…
Κι επιτελους καταλαβετε πως δεν γινεται να προσωποποιουμε το πραγμα και να λεμε “εσυ ο καλος μπατσος δεξια, εσυ ο κακος μπατσος αριστερα”. Κρινουμε την αστυνομια ως σωμα κι οχι ως ατομα…
Θα πω το εξης. ΕΙναι γνωστο οτι η αστυνομια διαπλεκεται με πορνεια, ναρκωτικα, προστασια σε μαγαζια. Αυτο το φαινομενο διαρκει εδω και παρα πολλα χρονια και δεν φαινεται να εξαλειφεται. Αν ολα αυτα τα κανουν καποιοι “κακοι” αστυνομικοι, τοτε η αστυνομια ειναι αχρηστη αφου διατηρει τετοια ατομα στο σωμα της και δεν τα απομακρυνει. Αν ολα αυτα ειναι συνολικη νοοτροπια της αστυνομιας τοτε η αστυνομια ειναι επικινδυνη αφου αντι να προστατευει τους πολιτες απο τη παρανομια, παρανομει η ιδια…
Οσοι ειπαν για καταργηση της αστυνομιας να ξερουν οτι αστικο κρατος χωρις αστυνομια και δικαστηρια δεν γινεται. Ποιος θα προστατευει το ιδιωτικο συμφερον?
Στις μεγάλες απατεωνιές είναι και πολύ πιο δύσκολο να βρεις στοιχεία για να ασκήσεις δίωξη. Αυτό είναι γνωστό σε όλους. Τι προσπαθείς να πεις με το παραπάνω σχετικά με το θέμα μας? Δεν το έπιασα…
Για το ύφος, στα τέτοια μου αν το χρησιμοποιεί ο Πολύδωρας. Ο Πολύδωρας περπατάει και με 2 πόδια, μήπως να το αλλάξω και αυτό? Το περιστατικό που έτυχε σε εσένα ή ο αστυνόμος που έχω τσακωθεί εγώ μαζί του, δεν είναι ενδεικτικό δείγμα. Είτε το θες είτε όχι.
Και για την περίπτωση που μου λες, η αστυνομία τέτοια άτομα που δεν κάνουν το καθήκον τους, μόνο ένα τρόπο έχει να τους βρει. Με επίσημη καταγγελία από κάποιον που γνωρίζει το περιστατικό (εσείς στη συγκεκριμένη περίπτωση). Να μυρίσει τα νύχια της δε μπορεί…
Πρότεινε τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί το πρόβλημα της κακής εικόνας της αστυνομίας. Πώς θα αλλάξει η εικόνα? Τι θέλουμε να γίνει ακριβώς? Τι ζητάμε?
Και που εχει γινει δεν εχουμε δει βελτιωση… Το πολυ πολυ θα φανε μια μεταθεση και ολα ξεχασμενα περιμενοντας το επομενο θυμα…
Βιάζεσαι για άλλη μία φορά… Περιμένετε να δούμε τι θα γίνει και βλέπουμε. Δε θα παρθεί η απόφαση μέσα σε μία μέρα. Και εννοείται είμαι ενάντια σε παραδειγματική τιμωρία. Να φάει την καμπάνα που αξίζει αυτό που έκανε και τέρμα. Και να ληφθεί υπόψιν το παρελθόν του (δεν αποκλείω κατά τα άλλα να είναι ένας εξαίρετος αστυνομικός, μπορεί να φαντάζει απίθανο, αλλά θα είναι και κρίμα να αγνοήσουμε την έως τώρα πορεία του για ένα παράπτωμα)
Στο πρωτο διαφωνω… Τι βιαζομαι? Στην υποθεση της ζαρντινιερας δεν εγινε τιποτα… Σε δολοφονιες παιδιων απο αστυνομικους παλι δεν εγινε τιποτα… Δεν ξερω αν εχει υπαρξει αστυνομικος που να εχει τιμωρηθει με ποινη φυλακισης… Δυστυχως, δεν πιστευω οτι οι ανθρωποι αυτοι θα τιμωρηθουν οπως τους αξιζει…
Για το δευτερο, οκ… Ισως να ητανε η στιγμη εκεινη, αλλα τωρα τελευταια πολλοι αστυνομικοι “χανουν την ψυχραιμια τους”, δε νομιζεις?:-k
Για αυτή την υπόθεση μιλάω ότι βιάζεσαι, όχι για τις άλλες. Για τις άλλες δικαίως κράζουμε. Γενικά πάντως, πολλοί Έλληνες χάνουν τη ψυχραιμία τους κάθε μέρα, απλά αυτούς δε τους τραβά η κάμερα και αν τους τραβά δε νοιάζει τα media να το προβάλλουν… Ξεφεύγουμε όμως νομίζω
Κατι μου λεει οτι και αυτη η υποθεση θα παει στο αρχειο…
Anyway…
Κατ’αρχην ενα μεγαλο :respect: στον Led, προσωπικα συμφωνω με ολα οσα εχει πει… Δυστυχως δεν εχουμε να κανουμε σε καμια περιπτωση με ενα μεμονωμενο περιστατικο αλλα με ενα φαινομενο που εχει αρχισει να λαμβανει ανυσηχητικα μεγαλες διαστασεις. Και ναι ωραια, οι περισσοτεροι ειπατε πως η ενεργεια του συγκεκριμενου αστυνομικου ειναι κατακριτεα και πως δεν θα πρεπει να το γενικευουμε. Για συγγνωμη ρε παιδια, αλλα οι υπολοιποι αστυνομικοι μεσα στο τμημα ηταν αμοιροι ευθυνων? Μπροστα τους δεν γινονταν ολα αυτα? Γιατι δεν εκαναν τιποτα να τα εμποδισουν? Το να καθονται να γελανε και να κανουν χαβαλε με την ολη κατασταση δεν τους κανει λιγοτερο γουρουνια στα ματια μου απο τον συγκεκριμεο φασιστα… Το ιδιο βεβαια ισχυει για καθε αστυνομικο τμημα στο οποιο εχουν γινει παρομοια πραγματα αλλα και σε καθε μορφης δραση, συλληψη κλπ οπου εχει χρησιμοποιηθει αδικαιολογητα υπερβολικη βια με παρουσια αλλων αστυνομικων οι οποιοι ομως δεν εκανα ΤΙΠΟΤΑ για να δειξουν οτι δεν ειναι ΙΔΙΟΙ με αυτους που τα εκαναν… Στην τελικη αν την ψαξετε μπορει και να δειτε πως τελικα οι αστυνομικοι που κανουν σωστα τη δουλεια τους σεβομενοι τα ανθρωπινα δικαιωματα ειναι θλιβερη μειοψηφια:(
Αν και γενικα εχω πολλη αρνητικη γνωμη για την αστυνομια και αυτο μαλλον ειναι γνωστο, δεν θα προτεινα σε καμια περιπτωση την καταργηση της. Πιστευω πως οντως μπορει να βοηθησει σημαντικα στην οργανωση μιας κοινωνιας αλλα με καμια Παναγια μιας κοινωνιας ποτισμενη με την αθλια και αρρωστημενη νοοτροπια των Ελληνων. Θλιβομαι πολυ που το γραφω αυτο αλλα καπου μεσα μου πιστευω πως ειναι αληθεια. Και ναι, συμφωνω με karvou πως η σαπιλα της κοινωνιας εχει περασει και στο σωμα της αστυνομιας αλλα για μενα αυτο ΔΕΝ αποτελει δικαιολογια. Αν δεν μπορει να αλλαξει τα πραγματα αυτος που εχει εξουσια τοτε ποιος μπορει? Αν πχ δεν μπορει να κοψει τον αερα στον μαλακα τον νεοελληνα με το ακριβο αυτοκινητο που το παιζει γαμιας στους ελληνικους δρομους η αστυνομια ποιος θα το κανει, εγω που οδηγαω Ντε Σε Βο???8O
Σιγουρα καποια στιγμη πρεπει να γινει ξεκαθαρισμα μεσα στο σωμα της ΕΛ.ΑΣ., να φυγουν ολοι οι κομπλεξικοι και τα φασιστοειδη και να μεινουν ανθρωποι ηθικα καθαροι απο τη σαπιλα του συστηματος που να σεβονται τους συνανθρωπους τους και οχι να αγαπανε μονο το τομαρι τους. Αλλα πως αληθεια θα γινει κατι τετοιο και που θα βρεθουν αυτοι οι “σωστοι ανθρωποι” οταν αυτοι που θα κανουν την “εξυγειανση” θα ειναι πιθανοτατα μελη του υπαρχοντος συστηματος…:?
Αληθεια, οσοι εχετε γνωστους, φιλους συγγενεις κλπ αστυνομικους καντε αν θελετε ενα γκαλοπ: ρωτηστε τους ποια η γνωμη τους για τον ξυλοδαρμο του φοιτητη στη Θεσσαλονικη ΧΩΡΙΣ να εκφερετε τη δικια σας αποψη… Ειμαι πολυ περιεργος να δουμε τι θα βγαλουν τα αποτελεσματα:-k
Aν ένας από αυτούς τους δύο είχαν σκοτώσει κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο τότε θα απολάμβανα τα όσα πέρασαν. Αυτό όμως δεν θα σήμαινε πως θα ήταν και σωστό. Θα ήμουν δικαιολογημένος γιατί θα με έπνιγε η οργή, αυτά που τους έκαναν όμως θα ήταν και πάλι απαράδεκτα. Άσχετα από το ότι θα τα γούσταρα.
Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε, στις λεπτομέρειες διαφωνούμε. Σε αυτό που λες μόνο παραπάνω να σου πω ότι δεν είναι τόσο εύκολο. Οι αστυνομικοί όλη μέρα δεν κάθονται να αναλύουν τις πολιτικές τους απόψεις. Για γυναίκες, μπάλα, ξενύχτια και για τη δουλειά μιλάνε. Όπως συμβαίνει και με τους συναδέλφους/συμφοιτητές/συμμαθητές μας δένονται και όταν συμβαίνουν αυτά δε τους καταδίδουν. Εγώ δεν ξέρω κανένα φοιτητή που να ρουφιάνεψε κάποιον που αντέγραφε, κανένα συνοδηγό που να πήγε σε δικαστήριο και να παραδέχθηκε τα αίσχη του φίλου του οδηγού ή κανένα από εμάς που να φώναξε την αστυνομία στο γήπεδο όταν είδε κάποιον να πετάει μπουκάλι στον αγωνιστικό χώρο ή να καπνίζει μπάφους… Γενικά στην Ελλάδα, προτιμάμε να κλείνουμε τα μάτια από την παρανομία, από το να βοηθήσουμε στην απόδοση δικαιοσύνης και να ρισκάρουμε να μας πούνε “ρουφιάνους”.
Και το βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα, από αστυνομικό βγήκε, που δεν είχε το κουράγιο να κάνει την καταγγελία επώνυμα. Εγώ δεν περιμένω ο έλεγχος της αστυνομίας να γίνεται από την ίδια την αστυνομία. Με άλλους τρόπους πιστεύω θα έπρεπε να γίνεται, ανεξάρτητους από την αστυνομία…
Εδώ. Και άλλα 2 πόιντς:
Ήσυχα-ήσυχα κλείνει ο τόπος με μαύρες γραμμές πίσω μας ήσυχα κλείνει με μαύρες γραμμές, ο τόπος. says:
κ μετα σου λεει
Ήσυχα-ήσυχα κλείνει ο τόπος με μαύρες γραμμές πίσω μας ήσυχα κλείνει με μαύρες γραμμές, ο τόπος. says:
η τουρκια καταπατα στοιχειωδη ανθρωπινα δικαιωματα
μη μπει στην εε
Και δεν ξέρω αν διαβάσατε πως οι παραδειγματικές τιμωρίες των τύπων ήταν μετάθεση/διαθεσιμότητα. Τους λιντσάρανε τους καψερούς.
Έντιτ: Επιτρέψτε μου να σκάσω ένα χαμόγελο για τις σφαλιάρες που άρπαξε ο αρχηγός των ΜΑΤ στο γκάζι τις προάλλες, μπροστά στην οικογένειά του. =)
Καταλαβες τι εννοω. Οπως ο Πολυδωρας λεει με υφακι οτι αυτα περιστατικα ειναι μεμονωμενα επειδη ενα εχουμε μπροστα μας και συζηταμε, ετσι ειπες κι εσυ οτι ενα περιστατικο υπαρχει που ο αστυνομος να μιλαει κατ’αυτον τον τροπο. Κριμα ομως γιατι εγω ξερω παρα πολλα. Τοσα που μου επιτρεπουν να γενικευω. Και δεν ειμαι ο μονος ε. Κανενα απο μονο του δεν ειναι ενδεικτικο δειγμα αλλα αθροιστικα ειναι και παραειναι. Εκτος κι αν ζουμε σε αλλη χωρα, δεν ξερω, μ’αυτα που ακουω απο ορισμενους εδω μεσα το θεωρω πολυ πιθανο.
Η αστυνομια γνωριζει πολυ καλα ποιοι κανουν το καθηκον τους και ποιοι οχι. Αλλα γιατι να τους κυνηγησει? Για να αναγκαστουν μετα να τρεχουν ολοι? Ελα μωρε, δε γαμιεται? Ας παιξουμε κανα ταβλακι ακομα.
Την επισημη καταγγελια μου την γραφουν στ’αρχιδια του και τους λεω κι ευχαριστω. Και το γνωριζεις αυτο. Τι εγινε με τον επικεφαλης της ομαδας που ξυλοκοπησε τον Κυπριο? Ειπε το αλλο το παιδι οτι εχει μεγαλη θεση στο Κιλκις. Τι εγινε με τους αστυνομους που συνελαβαν τον Παναγιωτη χωρις στοιχεια? Τιποτα. Με τους αστυνομους που ψευδομαρτυρησαν και εδωσαν τσαντες με ενοχοποιητικα στοιχεια στους 61 συλληφθεντες της 8/3? ΤΙΠΟΤΑ. Και μιλαω για περιπτωσεις που επρεπε να λειτουργησει αυτοκλητα ο εισαγγελεας… Ποσο μαλλον για καταγγελια ενος μαλακα πολιτη.
Οσο για το τι θελω. Θελω υπουργο ο οποιος δεν ειναι φασιστας. Θελω κυβερνηση η οποια να ενδιαφερεται για τον πολιτη κι οχι για την τσεπη της και την τσεπη των επιχειρηματιων και των πλουσιων τους οποιους εξυπηρετει. Μια τετοια ηγεσια θα φερει αυτοματα την αλλαγη στην αστυνομια, αφου θα ενδιαφερεται για την καλυτερη εξυπηρετηση του πολιτη και δεν θα τον αντιμετωπιζει πελατειακα στις εκλογες. Καθε αστυνομος που συμπεριφερεται ετσι, θα πρεπει να διωχνεται απ’το σωμα κι αν η συμπεριφορα του το επιβαλλει, να φυλακιζεται. Αλλα ειπαμε, σιγα μην γινει τιποτα… Αλλωστε σε μια εβδομαδα το κυριο θεμα θα ειναι το βρακι της Βισση στις συζητησεις των περισσοτερων.
+1000000000000
Πως θα αντιδρούσατε αν είχατε μπροστά σας τον βιαστή-δολοφόνο της κόρης σας; Δεν δικαιολογό την ενέργεια αλλα να σκεφτόμαστε πως θα αντιδρούσαμε σε τέτοιες συνθήκες
Αφήστε που το βιντεακι μο φάνηκε και λίγο μούφα
Μεγαλοι ηθοποιοι οι 2 Αλβανοι… Και ο Πολυδωρας καλος σκηνοθετης… Αντε να ανεβασουνε και κανα Αμλετ…
#-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o
Το ξαναλεω ε. Αυτο το παραδειγμα ειναι οτι πιο ηλιθιο μπορει να φερει κανεις. Το ειπα και στην αρχη, αλλα επιμενετε. Δηλαδη ρε γαμωτο, θα σκεφτοσουν καθαρα εκεινη την ωρα? Θα σκεφτοσουν καθαρα? Θα ελεγες οτι αυτο που κανεις ειναι λαθος? Βαλτε το λιγο μπρος.
Οσο για το αν ειναι μουφα το βιντεο, θα πρεπει να εκαναν αλλες 9 μουφες βιντεο για ξεψαρωμα γιατι τοσα βρεθηκαν στο κινητο του ιδιου αστυνομου…
Α και μιλώντας για μεμονωμένα περιστατικά, να θυμίσω ότι στο προπέρσινο καρναβάλι στην Πάτρα είχαν μπει στην πλατεία Όλγας που μαζεύεται φοιτητόκοσμος και με την απειλή όπλων μαζέψανε μερικούς συνομήλικους και γνωστούς μου. Α, ναι, θέλετε το λόγο. Προληπτικά.
Επίσης dark_of_the_sun κρετινίζεις.
Καλα, οι προληπτικες συλληψεις ειναι οτι πιο γελοιο υπαρχει…
Με την απειλή όπλων επαναλαμβάνω. Στα 18χρονα. Την ίδια μέρα γονατίσανε και βρίζανε επί μισή ώρα έναν τύπο από άλλη πόλη που φιλοξενούσα, επειδή είχε πιει λίγο παραπάνω και περπατούσε χαρωπός. Μιαμ.
Αλλά ντάξει, μεμονωμένα περιστατικά είναι, δεν τρέχει μία, μαζί τους είμαστε.