Και ξύπνησε η καλλιτεχνική φλέβα του Αστυνομικού κι άρχισε να βιντεοσκοπεί οτι γίνεται στο τμήμα
Το γαμας τωρα…
Ε μη χαθεί.
Για την αγένεια στην αστυνομία. Πες μου κάποιο άλλο πόστο στο δημόσιο που να είναι υπόδειγμα ευγενείας. Εδώ στο δρόμο οδηγάς μισή ώρα και ακούς τόσα καντήλια από οδηγό σε οδηγό. Ναι με ενοχλεί η αγένεια, αλλά δεν το παίζω σαν θιγμένη παρθένα όποτε βλέπω ότι υπάρχει παντού…
Για το γιατί αστυνόμος δεν καταδίδει αστυνόμο έχω ήδη μιλήσει.
Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος ότι η αλλαγή στην πολιτική ηγεσία θα αλλάξει την αστυνομία… Την επόμενη κυβέρνηση τα ίδια άτομα με αυτά που ψήφισαν την τωρινή θα την επιλέξουν… Ο καιρός γαρ εγγύς
Δεν παιζει να ειδες το βιντεο ε?
Πηρες πρεφα οτι ο αλλος επαιζε παιχνιδακι και οι συναδελφοι γελουσαν? Τους ελεγε “εσυ το Νο1 κι εσυ το Νο2, τωρα βαραει το Νο1, τωρα 5 φορες το Νο2, τωρα φωναζετε ειμαι μαλακας, τωρα ειμαι πολυ μαλακας”.
Α, επισης. Αν το βιντεο ειναι στημενο. Ποιος παραχωρησε το αστυνομικο τμημα? Γιατι ο αστυνομος βγηκε και παραδεχτηκε οτι εγινε αυτο το περιστατικο ΡΕ ΦΙΛΕ?
Θες να μιλησουμε για δημοσιο? Δεν θ’αλλαξει η αποψη μου ε. Για την αστυνομια ομως που υποτιθεται οτι σε εξυπηρετει και σε προστατευει, δεν θα ανεχτω να ακουω οτι δικαιολογουνται. Στο εξωτερικο σε ρωτανε ανα δυο λεπτα αν μπορουν να σε εξυπηρετησουν κι εδω σε φτυνουν στην μαπα και περιμενουν πιπα.
Εγω θα κατεδιδα ενα εγκλημα. Δεν ειμαι ρουφιανος, προστατευω τους παντες ακομα και οσους δεν συμπαθω οταν διακρινω οτι αυτο που κανουν δεν ειναι σημαντικο, αλλα ο βασανισμος σηκωνει κουκουλα και “αυτος αυτος!”. Αν η ρουφιανια δεν ειναι μια φορα ηθικη, ο βασανισμος δεν ειναι 1000.
Ουτε εγω ειμαι αισιοδοξος οτι η αλλαγη στην πολιτικη ηγεσια θ’αλλαξει την αστυνομια. Ειδικα αμα ειναι μεταξυ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τα ιδια κανει ο καθενας. Και δεν ξερω αν υπαρχει κομμα που μπορει να αναλαβει την ηγεσια και να μην κανει τα ιδια. Μονο ενα κομμα το οποιο θα λογοδοτει πραγματικα στον λαο ο οποιος δεν θα αδιαφορει παγερα για οτι γινεται γυρω του σε περιοδους που περιστατικα σαν κι αυτο δεν ειναι χοτ θεμα στις ειδησεις. Ολα απο κει ξεκινανε, απο την συνειδητοποιηση του κοσμου ο οποιος μπορει και πρεπει ν’ασκει πιεση.
Οφειλω να ομολογήσω πως δεν το είδα μεχρι τέλος γιατί δεν είδα κάτι που να με συναρπάσει τόσο πολύ.
Ωραία, κι ας υποθέσουμε πως είναι αληθινό, γιατί μιλάμε μόνο για τους Μπάτσους που δέρνουν και όχι για τους “αναρχικούς” όταν κάνουν παρόμοια πράματα; Βγαίνουν δέρνουν σπάνε μαγαζια και ως επιχείρημα το “βία στη Βία”.
Τι σχεση εχει η Αναρχια με τον χουλιγκανισμο??:-k
Κακώς. Είναι γενικά ένα ιδιαίτερα ψυχαγωγικό βίντεο, και το φινάλε είναι ανατρεπτικό.
1ον, αν δεν το ειδες το βιντεο σορρυ αλλα δεν μπορεις να συμμετεχεις στην κουβεντα. Οσο σκληρο κι αν ακουγεται, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.
2ον, οι αναρχικοι, τους οποιους τοσο εχω κραξει, ειναι τεραστια ιστορια και το 99% οσων μιλανε γι’αυτους δεν εχουν ιδεα τι παιζει. Μπορω να ενταξω και τον εαυτο μου σ’αυτο το ποσοστο. Επειδη ομως εχω 1-2 φιλους, κατι εχει παρει το αυτι μου. Δεν σπανε μαγαζια. Και δεν σπανε ολοι. Αναρχικος δεν ειναι οποιος κανει ζημιες. Επιτιθονται ορισμενοι σε τραπεζες και σε πολυεθνικες. Λαθος κατ’εμε, αλλα πρεπει να εχουμε κι αλλα στο μυαλο μας. Ξερεις ποσα τους εχουν χρεωσει αδικα? Ξερεις ποσες φορες κουκουλοφοροι μπαινουν μετα τις φασαριες σε κλουβα των ΜΑΤ και την κανουν λαμογιο απ’την πισω πορτα? Ξερεις οτι ενας κουκουλοφορος σε μια πορεια ειχε φιλικη χαιρετουρα με ΜΑΤατζη? Ξερεις ποσοι απ’αυτους που τα δελτια ειδησεων μας πασαρουν για αναρχικους, κι εμεις το χαφτουμε αμασητι, ειναι πληρωμενοι αστυνομοι?
Α, και το πιο βασικο. Συγκρινετε ρε τους αναρχικους με τους αστυνομους? Το ιδιο πραγμα ειναι να ασκουν βια οι αναρχικοι και το ιδιο ειναι να την ασκουν οι αστυνομοι? ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΡΕ?
Αυτο λεω κι εγω… Εχει ξεφυγει η κουβεντα…
Έχει όντως ξεφύγει η κουβέντα αλλά όχι όπως το εννοείτε εσείς.
Βίβα δέξια.
Κανείς δε λέει ότι δικαιολογούνται. Ίσα ίσα πάνε ενάντια σε θεσπισμένους κανόνες και πρέπει να τιμωρηθούν. Αλλά δε σας φαίνεται γελοίο με αφορμή ένα τέτοιο περιστατικό να κάθεστε και να κάνετε λες και ήρθε το τέλος του κόσμου και λες και έγινε κάτι τόσο τρομερό? Δε διαφέρει πολύ η τωρινή κατάσταση που όλοι ασχολούνται με το αν οι αστυνόμοι είναι καλοί ή κακοί με το αν θα ασχολούνται όλοι με το βρακί της Βανδής. Εμένα μου φαίνεται γελοίο να βγαίνουν δημοσιογράφοι και να ζητούν την αποπομπή του Βύρωνα επειδή ένας αστυνόμος έριχνε χαστούκια σε λαθρομετανάστες. Τόσο καιρό που ο Βύρωνας πέταγε τα χημικά στους φοιτητές δεν έλεγαν κουβέντα και έπαιζαν το παιχνίδι τους στην πλάτη σας. Τώρα παίζουν πάλι το παιχνίδι τους και εσείς τους βοηθάτε.
Εγώ νιώθω ότι το να κάθομαι να μιλάω για τη βία στην αστυνομία, είναι το δέντρο, τη στιγμή που ανέχομαι γύρω μου να υπάρχει τόση βία (σωματική, λεκτική, ψυχολογική). Απλά παίζω το παιχνίδι των σταθμών που δε θέλουν ΝΔ κυβέρνηση και βγάζουν μαζεμένο το υλικό για να κάνουν αντιπολίτευση. Εσάς δε σας πειράζει. Εμένα με πειράζει όμως να με περνάνε για νευρόσπαστο… Αν το πιστεύετε, συνεχίστε να υποκρίνεστε ότι το πρόβλημα είναι η αστυνομία και πηγαίνετε μετά στο τόπικ των αθλητικών να βριστείτε για τις ομάδες, ρίξτε μερικές μούτζες σε αυτόν που μπήκε στη λωρίδα σας αντικανονικά και βρίστε τη μάνα σας που έφτιαξε πάλι φακές. Έτσι κι αλλιώς εσείς δεν είστε μπάτσοι για να έχετε να φοβάστε…
Ξερεις πολυ καλα τις αποψεις μου και τις διαφορες ιδεολογιες μου για να κρινεις οτι ολα οσα λες δεν απευθυνονται σε μενα. Δεν παιζω το παιχνιδι κανενος σταθμου, δεν θελω ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κυβερνηση. Το συνειδητοποιησα εδω και 4-5 χρονια, χωρις να καθομαι ν’ακουω την προπαγανδα των ΜΜΕ. Την παραιτηση του Πολυδωρα την ζηταω εδω και 6 μηνες. Για βια στην αστυνομια φωναζω εδω και μηνες και το συζηταω με τις παρεες μου. Στο φορουμ ετυχε τωρα να μπει θεμα και το συζηταω. Οσο λεμε “ε, ενταξει μωρε, ενα περιστατικο βιας” τοσο αυτα θα συνεχιζονται. Ε ναι, πρεπει να εξοργιζομαστε γιατι συμβαινουν γυρω μας. Δεν ξερω κατα ποσο εγω ειμαι ασφαλης και δεν ξερω κατα ποσο μπορω να πω με σιγουρια οτι μια μερα δεν θα με πιασει η αστυνομια και θα τραβαω τα ιδια. Κι αν δεν συμβει σε μενα, θα συμβει σε καποιον συνανθρωπο μου. Εστω κι αυτο το περιστατικο, μικρο για καποιους, μεγαλο για μενα, με εξοργιζει και θελω να μπει το μαχαιρι στο κοκκαλο. Γιατι εχω βιωσει πολλες μορφες της αστυνομικης βιας.
Το προβλημα δεν ειναι η αστυνομια. Το προβλημα ειναι ενα με πολλες πτυχες. Ειναι οι αντιλαϊκες κυβερνησεις που περαν οσων διαφορων κανουν και μας αναγκαζουν καθε χρονο να ζουμε χειροτερα, επιτρεπουν τετοιες συμπεριφορες και μαλιστα τις ενθαρρυνουν και τις πριμοδοτουν αντι να τις τιμωρουν. Το οτι δεν ειναι αυτο το προβλημα, δεν σημαινει οτι δεν ειναι προβλημα. Προβλημα ειναι και τα κατευθυνομενα ΜΜΕ. Προβλημα ειναι και η πολιτικη των κυβερνησεων που μας θελουν να παιρνουμε 700 ευρω δουλευοντας 10-12 ωρες τη μερα. Ολα αυτα ειναι μειζοντα ζητηματα κι αν τους γυρισουμε την πλατη το σιγουρο ειναι οτι μια μερα θα κλαιμε. Για τις αλλες μορφες βιας που συνανταμε στην καθημερινοτητα, κανε τοπικ. Οδικη συμπεριφορα. Οικογενειακες σχεσεις. Οτιδηποτε. Για μενα δε νοειται σκεπτικο “βια υφισταται παντου, γιατι να συζητησω αυτην της αστυνομιας”. Ας μη συζητησουμε τιποτα κι ας μην εχουμε διαθεση ν’αλλαξουμε τιποτα. Ολα πανε καλα.
Ενιγουεϊ, το θεμα απ’τη μερια μου εληξε. Θα επανελθω μονο αμα δω χοντραδα.
Eγώ που μίλησα για κατάργηση της αστυνομίας, υποστήριξα επίσης ότι το αστικό κράτος πρέπει να πάψει να υπάρχει, γιατί ο σκοπός του είναι η παρασιτική δράση μίας μικρής ομάδας προνομιούχων σε βάρος εκατομμυρίων.
Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε κάποιο νορμαλ χρονικό διάστημα, για εμένα είναι μία αισιοδοξία εντελώς βραχυπρόθεσμη σε κλίμακα εκατοντάδων ετών. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήνεται το αστικό κράτος να διαπράτει τα εγκλήματα του ανεξέλεγκτο και να αφαιρεί δικαιώματα από τους πολίτες όποτε του καπνίσει.
Αυτό θα έγραφα. Δεν είδα να τάχθηκε κανείς μας υπέρ της βίας στα γήπεδα ή υπέρ των οδηγών. Απλά ας μιλήσουμε σήμερα για αυτό που είδαμε σήμερα. Τα άλλα τα λέμε στην ώρα τους (συχνά, και σύντομα ξανά, ούτως ή άλλως.)
1.Γι’αυτο τον λόγο έβαλα τους αναρχικούς σε εισαγωγικά.
2. Πες μου, αν 4 μπάτσοι δουν έναν αναρχικό σ’ενα στενό τί θα τον κάνουν; Θα τον πλακωσουν. Άμα 4 αναρχικοί δουν μόνο του έναν μπατσο σ’ενα στενό θα κάνουν το ίδιο πράγμα. Γιατί λοιπόν κατηγορούμε μόνο τους μπάτσους; την ίδια πράξη δεν κάνουν κ οι 2;
Υ.Γ. δεν είμαι φασίστας! Απλώς αρνούμε να βρίζουμε μόνο τους μπάτσους και να μη βρίζουμε τους αναρχικούς.
Και εγώ δεν συμφωνώ με τις πρακτικές των μπάχαλων (και δεν είναι όλοι οι αναρχικοί τέτοιοι) κάτω από αυτές τις συνθήκες αλλά έχει διαφορά η βία όταν προέρχεται από τους αδύνατους και όταν προέρχεται από τους δυνατούς. Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι.
H πλακα ειναι οτι ολοι αυτοι οι περιεργοι τυποι που τα Μ.Μ.Ε. τους εχουν ονομασει αναρχικους με τις μεθοδους και τη βια που καταφευγουν εχουν καταντησει χειροτερα φασιστοειδη και απο τους ιδιους που δηθεν πολεμανε…
και επιτελους ας σταματησει το παραμυθι οτι ολοι αυτοι οι τυποι ειναι ειτε αριστεροι ειτε ακροαριστεροι…δεν μπορω να θεωρησω αριστερο καποιον που καιει την ελληνικη σημαια η βαζει φωτια στο αγαλμα του αγνωστου στρατιωτη…φασιστα ισως…
στην ιστορια αυτης της χωρα μεγαλυτεροι πατριωτες απο τους αριστερους δεν υπαρχουν…αλλα μαλλον σημερα στην ελλαδα δεν υπαρχει αριστερα (εννοω οσων αφορα τα κομματα) για να υπερασπιστει την ιστορια της…
δεν προκειται να αναφερθω περισσοτερο στο συγκεκριμενο θεμα…[-X
οσων αφορα στο θεμα με τον αστυνομικο τι να πει κανεις???λυπηρο…