Εδώ διαβάζουμε ότι είναι ζήτημα της αστικής εξουσίας που έχει ΑΝΑΓΚΗ την αστυνομία να δρα κατασταλτικά απέναντι σε ό,τι την απειλεί (την εξουσία) να την αλλάξει…
dexter αντιδρω στην αδιαφορια. Παθιαστηκαμε ολοι με τον αδικο χαμο του μικρου Αλεξη αλλα δεν ειδα καποια θλιψη για τον επισης αδικο χαμο του επισης μικρου αστυνομικου. οτι ηταν σε υπηρεσια κ οτι ειναι εκπαιδευμενος ν αντιμετωπιζει τετοιες καταστασεις δεν μου λεει κ πολλα. το οτι ειναι αστυνομικος δεν τον καθιστα λιγοτερο ανθρωπο.
Μα γιατι εκνευριζεσαι?? Επειδη σου μιλησα με τον τροπο που μιλας εσυ?? Και ΝΑΙ, οταν συμμετεχεις σε μια συζητηση, εισαι υποχρεωμενος να δεχτεις την οποια κριτικη και παρεμβαση. Αν δεν μπορεις να το δεχτεις αυτο, κανε ακριβως αυτο που μου προτεινες. Μην γραφεις εδω μεσα. Αφενος και να γραψεις δεν θα προσφερεις τπτ εποικοδομητικο, αφετερου σε ταιριαζουν περισσοτερο συζητησεις τυπου " Βαριεμαι".
Κ απο οτι βλεπω την μυγα μου την εχεις εσυ τελικα. Μαλακια μου τοσο καιρο να ψαχνω σε λαθος μερη.
Αν είχες διαβάσει τα ποστ μου αλλά και των παιδιών που τοποθετήθηκαν, θα είχες καταλάβει γιατί σου απευθύνθηκα και θα απαντούσες διαφορετικά. Προφανώς δεν το έκανες ή δεν κατάλαβες ακριβώς τι είπαμε.
Παιδιά, όσο και να έψαξα το γούγλη και το indymedia δεν αναφέρεται τίποτα για το γεγονός. Όσο για το τρωκτικό, η είδηση έχει κατέβει. Οπότε παίζει να είναι και μούφα; Ας το ψάξουμε λίγο πρώτα πριν βγάλουμε τα μάτια μας πάλι
Δυστυχώς πολλές φορές την πληρώνουν αυτοί που δε φταίνε… Εννοείται ότι κανείς δε χαίρεται όταν κάποιος δολοφονείται. Αλλά από την άλλη, όπως αναφέρθηκε πριν, όταν υπάρχει ο φόβος της τιμωρίας το ξανασκέφτεται ο άλλος πριν σηκώσει το περίστροφο. Και ναι, όταν δεν την αναλαμβάνει το κράτος, πρέπει κάποιος να την αναλάβει. Προσωπικά πάντως είμαι ενάντια σε αφαίρεση ζωής ή πρόκληση μόνιμης βλάβης σε μπάτσο, αλλά δε θα τα έβαφα και μαύρα αν πήγαιναν στο νοσοκομείο για κανά μήνα (έχοντας πάντα ως δεδομένο την ατιμωρησία τους από το κράτος), κι αυτό κυρίως για τους ΜΑΤατζήδες και τους ασφαλίτες δλδ…
Σαφώς, αλλά πιστεύω είναι περισσότερο υγιές να κριτικάρουμε την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης διαρκώς όταν μας θίγει και όχι απλώς να ρίχνουμε την ψήφο μας κάθε 4 χρόνια. Το εξής απλό, σε κάθε μεγάλη απόφαση θα έπρεπε να γίνονται δημοψηφίσματα. Αυτό είναι δημοκρατία. Η άσκηση της εξουσίας από βουλευτές που έχουν εκλεγεί με το 30% του ελληνικού λαού χωρίς περαιτέρω λογοδότηση είναι αντιπροσωπευτική ολιγαρχία…
Δεχτερ πριν υποκύψεις στη “γοητεία της αυτοδικίας” αναλογίσου τα παρακάτω:
H 17N ποτέ δεν επέλεξε ως στόχο αστυνομικό που έιχε σκοτώσει πολίτη (ενώ είχε την ευκαιρία -αν λειτουργούσε όπως γράφεις πιό πάνω- να επιτεθεί π.χ. στον Μελίστα που είχε σκοτώσει τον Καλτεζά μετά την δευτεροβάθμια αθώωση του)
Αντίθετα δολοφόνησε έναν αστυνομικό που φύλαγε τράπεζα για να την ληστέψει σε μία από τις πολλές ληστείες τραπεζών που πραγματοποίησε. Το που πήγαν δε τα χρήματα από τις ληστείες ταπεζών της 17Ν το είδαμε όλοι ανακαλύπτοντας την ακινητη περιουσία των πρωοπαλήκαρων της μετά την σύλληψη τους.
Ο θάνατος του Αξαρλιάν δεν λέγεται ατύχημα αλλά κρούσμα τυφλής -όχι στοχευμένης- βίας.