Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Oι συγκεκριμένοι που βγαίνουν και τα σπάνε δεν βγήκαν ξαφνικά από το έδαφος. Έκαναν ντου σε αστυνομικά τμήματα όταν βασανίζονταν αλλοδαποί. Συνέχεια. Μην κοιτάς που δεν μαθαίνονται. Απλά τώρα έχουν και την υποστήριξη πολλών ακόμα εξαγριωμένων. Δυστηχώς δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα είχαν τόσο κόσμο στον πλευρό τους αν ήταν Αλβανός το παιδάκι. Δυστηχώς.

Δεν υπήρχε καμιά δολοφονία Αξαρλιάν. Η οργάνωση για άλλον πήγαινε και πέτυχε τον φοιτητή. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΓΑΛΗ. Δολοφονία δεν ήταν όμως. Διάβασε την εν λόγω προκύρηξη από την 17Ν για τον θάνατο του Αξαρλιάν πάντως και θα καταλάβεις πολλά… Και τότε θα καταλάβεις γιατί δεν εξαγριώθηκε ο κόσμος. Γιατί και εκεί ήταν πολλοί παρόντες και ξέρουν τι επακολούθησε από τον τραυματισμό του Αξαρλιάν μέχρι τον θάνατό του. Διάβασέ την…

Στο στόχαστρο της οργής βρίσκονται οι ηθικοί αυτουργοί για τον θάνατο του πιτσιρικά. Αν θες να βρεις τους ηθικούς αυτουργούς για τον θάνατο ενός μπάτσου πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς σου. Σε κάθε δράση υπάρχει και η αντίδραση. Δεν γίνεται να ξεκινάς έναν πόλεμο και μετά να λες γιατί πέθανα.

Ποια ψήφο ρε Λουκιανέ; Την ψήφο σε ποιούς; Τέτοιες προτάσεις ταιριάζουν σε δημοκρατικές χώρες. Όχι σε “κάτι σαν” δημοκρατικές χώρες.

-Γιατί την πρέζα τους την πούλησαν είτε μπάτσοι, είτε προστατευόμενοί τους.

Δηλαδή τι κόμματα θα περίμενες βρε μάνσον να υπήρχαν, αν δεν ήμασταν μια “σαν δημοκρατία”? Αν υπάρχουν τώρα άτομα που θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα κόμμα, όπως θα το ήθελες στη δημοκρατία που ονειρεύεσαι, γιατί δε το φτιάχνουν τώρα; Τι φοβούνται και δε το φτιάχνουν;

Ή υπάρχουν και ο κόσμος δε τα ξέρει (άρα η σωστή απάντηση στο Λουκιανό είναι “συμφωνώ, ψηφίστε το τάδε”) ή υπάρχουν και δε τα εμπιστεύεται ο κόσμος (και ο κόσμος δε θα αλλάξει άποψη σε μια πιο δημοκρατική Ελλάδα για αυτά) ή δεν υπάρχουν γιατί κανείς δε τα έφτιαξε και δε θα είχε τα κότσια να τα φτιάξει ούτε σε μια πιο δημοκρατική χώρα…

Δεν πιστεύεω όμως πως η ποιότητα των κομμάτων μας είναι χαμηλή γιατί δεν είμαστε δημοκρατική χώρα (άσε που θεωρώ πως έχουμε δημοκρατία, αλλά άλλο θέμα αυτό). Ο λαός ψηφίζει τα κόμματα που του αξίζουν…

ή ο Παυλος Σιδηρόπουλος …Θεός συγχωρεσ 'τον…

Αντε να ξεστραβωθουμε λιγο γιατι διαβασα κατι τραγικοτητες εδω μεσα…Και πρωτου φορτωθω κι εγω την φραση που κανεις(αντε ενας-δυο;το πολυ ) δεν εχει πει εδω μεσα(“μπατσος καλος μονο νεκρος”), καταδικαστεα πραξη θεωρω και την δολοφονια του αστυνομικου.

Πολυ ωραιες σκεψεις…Αλλα τι λεω, αυτα ειναι συνομωσιολογιες…[-X

Υ.Γ.:Επειδη ημουν δουλεια ολη μερα και δεν ειδα τηλεοραση ουτε ενημερωθηκα…Με την βαλλιστικη τι εγινε; Οριστικα εξοστρακισμος; Και που; Λεπτομερειες υπαρχουν καπου;

+100000

Είναι λυπηρό να βλέπεις ότι υπάρχουν κάποιοι δολοφόνοι ανάμεσα μας αλλά είναι τραγικό να βλέπεις ότι κάποιος από αυτούς υποτίθεται πως σε προστατεύει. Εκεί είναι που συνειδητοποιείς ότι έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Αν ζούσα σε μια κοινωνία άκανων ανθρώπων και τέλειας λειτουργίας των νόμων θα είχα σοκαριστεί με την δολοφονία του αστυνομικού (αν δεν υπήρχε η δολοφονία του παιδιού). Αλλά αν η γιαγιά μου είχε ροδάκια θα ήταν πατίνι…

@Κarvou

Δεν έχει να κάνει με το αν η ποιότητα των κομμάτων είναι χαμηλή ή όχι. Έχει να κάνει με το ότι κανένα κόμμα δεν μπαίνει στην βουλή για να κάνει αυτό που θα έπρεπε αλλά για οτιδήποτε άλλο. Γιατί θα έπρεπε να μπει; Για το αυτονόητο. Για να διοικήσει την χώρα και να φτιάξει τις ζωές των κατοίκων; Γιατί μπαίνει; Για να “φτιάξει” τις ζωές των βο(υ)λευτών του και των εγγονιών τους, να τσεπώσει ότι μπορεί και να φύγει. Οι φασίστες που μας διοικούν δημιουργούν μικρούς φασίστες-κομματόσκυλα που ρίχνουν την ψήφο τους σε αυτούς γιατί θα τους βολέψουν.Αλλα αυτό είναι το θέμα. Κάποτε είχαμε Χούντα και έπεσε για τον απλο λόγο ότι ο λαός είχε επίγνωση του καθεστώτος.Και είχε επίγνωση γιατί το καθεστώς δεν “δωροδοκούσε” κανέναν από αυτούς. Τώρα ο λαός δωροδοκείται, μετατρέπεται σε κομματόσκυλο και ψηφίζει σκεφτόμενος την βολή του. Γίνεται και ο βολεμένος ψηφοφόρος καταπιεστής των (πολλών περισσότερων) καταπιεσμένων με αυτόν τον τρόπο. Και το κακό είναι πως κανείς από τους αντιπολιτευτές δεν παίζει το παιχνίδι της αντιπολίτευσης. Δεν μπορείς να πεις για παράδειγμα εγώ θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ γιατί αυτοί είναι αγνοί. Συγκαταβατηκές αντιπολιτεύσεις μπροστά από τα φώτα, απλοί κομπάρσοι στις αποφάσεις, που παίρνουν το ξεροκόμματό τους από τα κλεμμένα πίσω από αυτά. Δημοκρατία δεν σημαίνει: “Κάθε τέσσερα χρόνια έχουμε εκλογές”.

Για αυτό σου λέω πως ο λαός έχει τα κόμματα που του αξίζουν. Το να αλλάξει μυαλά ο λαός θέλει παααααρα πολύ κόπο, χρόνια και εξ ορισμού εμφανίζεται το εξής οξύμωρο σχήμα “να αλλάξει μυαλό ο λαός για να γίνουμε δημοκρατία”…

Με τρώει να κάνω ένα ερώτημα, αλλά μια και θα είναι οφ τόπικ, πάω να το κάνω στις “πολιτικές εξελίξεις”…

Επειδη εγω ανεβασα την ειδηση με τον “θανατο” του αστυνομικου,ως γεγονος,
ανεβαζω και την διαψευση.http://troktiko.blogspot.com/2008/12/m_12.html

“Από το γραφείο τύπου της ΓΑΔΑ διεψεύσθη η είδηση του θανάτου νεαρού αστυνομικού που ειχε τραυματιστεί παλαιότερα απο κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό.”
JO CALLAHAN

Tην ειχατε αναρτήσει στις 9.46 σημερα.

troktiko: Μακάρι να εννοεί αυτή την περίπτωση ο αναγνώστης του οποίου το mail έχουμε. Να μην είναι άλλη περίπτωση νεαρού αστυνομικού που έφυγε. Μακάρι να είναι όλοι ζωντανοί στην σκηνή σαν ροκ συγκρότημα. Αν κάποιος ήθελε να ρίξει το κλίμα και να το γυρίσει υπερ της ΕΛ.ΑΣ με ψευδείς ειδήσεις, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Και ενα μπονους για εναν αγαπημενο μας ανθρωπο.http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_7668.html

Ε οχι ρε παιδια. Τωρα πως θα χαιρομαστε. Ποιον αδικο θανατο μπατσου θα επικαλειται ο nihilist. Αμαρτια.

Ναι ειναι ειρωνικο και δεν βοηθα στην ροη της ομορφης κουβεντας. Ντιλιτ. Αλλωστε οσα επρεπε τα γραψανε η δεχτερ και ο Isis και και και.

δε βοηθάς… δεν είναι δουλειά των μοντς να κυνηγάνε από πίσω χρήστες που ξέρουν τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουν, αλλά παρόλα αυτά το κάνουν. Αφού ξέρεις πως κάνεις βλακεία, τότε συγκράτησε τον εαυτό σου και μη το ποστάρεις. Ενήλικας είσαι, όχι παιδί…

Το ποστ σου μένει… Τα επόμενα οφ τόπικ σβήνονται

@ Deathster
Νομίζω πως κάθε πούστης δικηγόρος με 7 γράμματα, απαντάει στο ερώτημα του πανώ:p

Δήλωση Κουγια όταν του σπάσαν το γραφείο:«Λυπάμαι πολύ γι αυτό που έγινε. Δεν καταστρέφουν μόνο το γραφείο μου αλλά και τη Δημοκρατία. Θα συνεχίζω να είμαι ο ίδιος δικηγόρος, να υπερασπίζομαι δίκαιους και φτωχούς ανθρώπους, γιατί η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο των φτωχών και των αδυνάτων. Εγώ θα πεθάνω στα δικαστήρια. Ελπίζω από φυσικό θάνατο».

:lol::lol::lol:Τί λε ρε τρομπεν των φτωχων???Αυτό λεμε ολοι…Ψόφα!!!

για γέλια ή για κλάμματα?

καλά να δούμε γελιά που θα κάνουμε όταν μετά από χρόνια μπορεί και να δεις τον Κούγια μέσα στην Βουλή, έτσι όπως έγινε και με τον Λυκουρέζο, που ανέλαβε την υπεράσπιση του Μελίστα με την έκβαση που όλοι γνωρίζουμε. Για κλάμματα είμαστε. Συμφωνώ με αυτό που είπε ο Κάρβου, ο λαός έχει τα κόμματα που του αξίζουν.

Έμαθα ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, προσανατολίζονται να στειλουν τον υπόδικα του ΑΤ Πατησίων (ναι ντε, αυτόν με το λουλούδι) σε ακριτικό νησί μέσα στις επόμενες βδομάδες.
(απο δελτίο του ΕΧΤRΑ νομίζω… δε θυμάμαι)

Και ερωτώ? Γι να αλλάξει κάτι σ’αυτή τη χώρα ΠΡΕΠΕΙ να το έχει βγάλει στην εκπομπή του ο Μάκης? :? :-k
(ένας είναι ο Μάκης!)

Δεν περιμένω απάντηση… σκέψεις κάνω…

Ρε σεις εγώ λυπάμαι για αυτό που κάνανε του Κούγια οι αλήτες. Είναι συνάνθρωπός μας, να βγάλει το ψωμί του θέλει κι αυτός. Κωλόπαιδα, δεν έχουν όρια.

Ως ‘‘misleading content’’ να το βαλουν οσοι το δουνε.:!:

Kαι στις δυο περιπτωσεις, τα ποσοστα των μεγαλων κομματων αυξανονται.

Ακομα και αν το ακυρο δεν παει πουθενα, επηρεαζει το αποτελεσμα καθως τα ποσοστα βγαινουν βασει των εγκυρων ψηφοδελτιων.

Οποτε:

4/10 ψηφους ΝΔ σημαινει 40%

ομως

4/9 ψηφους (η 10η πχ. ειναι η ακυρη) σημαινει 44%

Ο αριθμος των ψηφων των κομματων ειναι ιδιος, ομως τα ποσοστα επι τις εκατο αυξανονται με λιγοτερα εγκυρα και αυτο ειναι που μετραει.

Δηλαδη αυτος που θελει να ‘διαμαρτυρηθει’ και να ‘αντιδρασει’ ριχνοντας ακυρο, απλα εξυπηρετει το κομμα εξουσιας να ανεβασει τα ποσοστα του.

Λιγο οφφ-τοπικ, αλλα να το θυμηθουμε οταν θα παμε να ψηφισουμε, ωστε να μην ευνοηθουν απο την αγνοια-απροσεξια πολλων τα γνωστα λαμογια.

Εdit: Τωρα ειδα, τα ειπε ο καρβου.

Μπραβο ρε Βακιλλε. Ναι, ειναι προσβλητικο, ναι, ειναι υβριστικο, αλλα γουσταρα να το επαναφερω γιατι μονο ψεμματα δεν λεει. Και επειδη πολλοι μαλλον ειναι ανικανοι να καταλαβουν την αληθεια οταν προσπαθεις να κανεις συζητησεις και αναλυσεις ισως τους ειναι πιο ευκολο να την καταλαβουν ετσι…
Ναι, οι “καθως πρεπει”, οι λογικοι, οι συνετοι, οι ηθικοι, οι σωστοι, ολοι αυτοι που εχουν “επιπεδο” θα χαλαστουν και ισως παρεξηγηθουν. Αλλα δεν με νοιαζει. Μπουχτισε ο κοσμος απο τετοιους γι’αυτο φτασαμε ως εδω και παμε ακομα παρακατω. Ελπιζω τουλαχιστον να μην ειμαι και γω τετοιος…

Δεν διαφωνω πολυ. Το εχω πει και αλλες φορες. Υπαρχει ο ευκολος δρομος στη ζωη, υπαρχει ομως και ο δυσκολος που ομως εχει καποιες πιθανοτητες παραπανω να ειναι και ο “σωστος”. Απο κει και περα ειναι θεμα του καθε “ανθρωπου” τι θα επιλεξει.
Ακραιο (και ισως αστοχο) παραδειγμα: Μια κοπελα που θελει να βγαλει πολλα λεφτα αλλα βαριεται να προσπαθησει με εναν διαφορετικο τροπο ισως διαλεξει να γινει πορνη (το τονιζω πως ειναι κατ’επιλογην της). Ναι, νομιμη πορνη, με χαρτια κλπ. Κοινωνικο εργο επιτελει και αυτη. Ποσες απο εσας (δεν αναφερομαι στις κοπελες του φορουμ εννοειται) θα επελεγαν τον ιδιο ακριβως “δρομο”?:-k

Αν η αστυνομια ηταν οντως αυτη που “πρεπει”, ποσοι πιστευετε οτι θα ειχαν προβλημα μαζι της? Μια αστυνομια διπλα στον πολιτη, να τον εξυπηρετει και να τρεχει “αμεσως” μολις την χρειαστει καποιος συνανθρωπος μας. Μια αστυνομια που να φερεται με τη στοιχειωδη ευγενεια στους πολιτες κατανοωντας πως ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λογος υπαρξης της ειναι να τους υπηρετει.
Μια αστυνομια μακρια απο διαφθορα, σαπιλα, παρακρατικους και λοιπους που δεν καταδεχομαι ουτε καν να ονομασω. Μια αστυνομια που θα υπηρχε για να προστατευει τους διαδηλωτες και οσους παλευουν για ενα καλυτερο μελλον (ενα καλυτερο μελλον ΚΑΙ για τους ιδιους τους αστυνομικους) και οχι να τους ριχνει χημικα και ξυλο με τοση ανεση και ευχαριστηση… Μια αστυνομια που δεν θα σε χαρακτηριζε αλητη και καθαρμα επειδη θα τολμουσες να πας για καφε στα Εξαρχεια, επειδη πας γηπεδο, επειδη εχεις μαλλια, επειδη δεν φορας γραβατα. Μια αστυνομια που δεν θα φακελωνε πολιτες. Μια αστυνομια που να αποτελειται απο ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Μια αστυνομια που ο “μπατσος” θα περναγε το Σαββατο το βραδυ απο τα Εξαρχεια και θα πλησιαζε σαν φιλος τον μικρο Αλεξη να τον ρωτησει αν περναει καλα με τους φιλους του και αν θελουν καμια βοηθεια…
Αληθεια, τι απο ολα αυτα εχει κανει η ΕΛΑΣ???:-k:-k:-k Οχι, πειτε μου ρε, γιατι στο τελος θα νομιζω πως ειμαι τρελος που τους μισω. Ναι τους μισω. Οπως ειναι τωρα τους μισω. Τους συχαινομαι.

Και αυτο αναλυθηκε. Προσωπικα δεν βλεπω και μεγαλη διαφορα στη γενικοτερη νοοτροπια της αστυνομιας μεταξυ κυβερνησεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οπως ειπε ο ChrisP, επί Ανδρεα Παπανδρεου ηταν που ειχε δολοφονηθει ο Μιχάλης. Επι ΠΑΣΟΚ Σημιτη ηταν που ειχαν φαει το ξυλο της ζωης τους οι συνταξιουχοι. Απλως ισως τωρα τελευταια λογω καιρικων μεταβολων να παρουσιαζουν μια ηπια αυξηση τα “μεμονωμενα περιστατικα”.#-o

Συγγνωμη αλλα τωρα αδικεις ΠΑΡΑ πολυ κοσμο. Καποιες εποχες παλαιοτερα οταν καποιοι φωναζανε (φωναζαμε) κατα της ασυδοσιας της ΕΛΑΣ ολοκληρη η υπολοιπη “σωστη και καθως πρεπει” κοινωνια τους (μας) χαρακτηριζε αλητες, αναρχικους, περιθωριακους, πρεζακια κλπ. Προφανως καποιοι γνωριζανε καποια πραγματα που ο πολυς κοσμος αγνωουσε. Δεν τους αδικω γι’αυτο. Αλλα οταν δεν ξερεις καποια πραγματα καλυτερα να ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ προσβλητικα για αλλους. Εδω υπαρχουν ατομα που εχουν και αποψη για τα επεισοδια και ποιοι τα κανουν χωρις καν να εχουν κατεβει ποτε στη ζωη τους ουτε σε μια (1) πορεία!!!#-o Θεέ μου!! Απλως η διαφορα με πριν ειναι οτι τωρα καποια πραγματα εγιναν γνωστα (σε πληροφορω ελαχιστα με οσα εχουν πραγματικα συμβει ολα αυτα τα χρονια) και “ξυπησε” ή μαλλον “αντεδρασε προσωρινα” ενα αρκετα μεγαλο κομματι της κοινωνιας. Μετα θα μεινουν παλι ολα ιδια και ειμαι σχεδον σιγουρος γι’αυτο.
Οποτε για πια ψυχολογια του οχλου και συλλογικο ασυνειδητο μιλας?[-X

Αν και το κουρασα, θελω να πω και δυο λογια για την επιθεση στον νεαρο αστυνομικο. Δεν εχει και τοσο μεγαλη διαφορα αν καποιος πεθανε ή αν εχει μεινει αναπηρος σε καποιο κρεβατι. Για μενα το δευτερο ειναι χειροτερο αλλα η πραξη ειναι αυτη που μετραει. Και οταν επιτεθενται, κυνηγουν, δερνουν ή σκοτωνουν εναν άνθρωπο 30 σιγουρα ειναι ΟΛΟΙ τους ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΑΝΑΝΔΡΟΙ ειτε ειναι μπατσοι, ειτε αναρχικοι, ειτε ολυμπιακοι, ειτε παναθηναϊκοι, ειτε οπαδοι της Ουνικαχα Μαλαγα. Ειναι ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ακομα και αν ο αλλος δεν πεθανει. Για μενα η προθεση με την οποια ενεργει καποιος ειναι ισως το πιο σημαντικο απ’ολα. Ελπιζω ο ανθρωπος να ειναι καλα αν και δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι αυτο. Σιγουρα το “συστημα” δημιουργει καταστασεις μεσα απο τις οποιες υπαρχει “δραση-αντιδραση” οπως ειπωθηκε αλλα ΠΟΤΕ δεν κανεις τετοιο πραγμα.[-X Ομως το πιο σωστο που ειπωθηκε ειναι οτι πρεπει να κατανοησουμε τη διαφορα μεταξυ της δολοφονιας απο προθεση ενος παιδιου απο καποιον που πληρωνοταν ακομα και απο τους γονεις του παιδιου για να το προστατευει, και της μαλακισμενης “αντιδρασης” ενος πληθους ηλιθιων που στην τελικη δεν επιλεχθηκαν με κανενος ειδος “αξιοκρατικα κριτηρια”.

Αν δεν σας καλυψα λυπαμαι.

Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δε βγαίνεις να υπερσασπιστεις αυτούς που έχουν μια αντίθετη αποψη και κατηγορούνται ως φασίστες…Αυτό δεν είναι προσβολή?
Εγώ στο κουοτ που εκανα περιέγραψα το πώς κρίνω ψυχολογικά τα όσα διαβάζω εδώ και γενικότερα… σε παρακαλώ να μου υποδείξεις που ακριβώς είναι η προσβολή…θα χαρώ να ανακαλέσω!

Δεν νομιζω πως εγω μιλησα ποτε εναντιων αυτων που εχουν διαφορετικη γνωμη απο μενα. Αν θυμαμαι καλα συνεχως εναντιων της ΕΛΑΣ αναφερομαι και ουσιαστικα “εξηγω” την επιλογη μου. Αλλα απο το δικο σου κουοτ καταλαβα πως υποννοεις οτι ολοι οσοι τασσονται τωρα εναντιων της αστυνομιας ειναι αβουλα οντα χωρις ιδιαιτερη κριτικη ικανοτητα και χωρις δυνατοτητα σωστης αξιολογισης των γεγονοτων και πως ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λογος που το κανουν ειναι επειδη “συμπιπτει” με τη γενικοτερη σταση της κοινωνιας αυτη τη στιγμη απεναντι στο συγκεκριμενο γεγονος. Οτι δηλαδη λενε ο,τι λενε επειδη απλως "το λενε ολοι"¨, επειδη ειναι “μοδα”, επειδη “πουλαει”. Ενω στην ουσια ακριβως τα ιδια ατομα αν η σταση της πλειοψηφιας τοσο εδω μεσα στο φορουμ οσο και στην κοινωνια γενικοτερα ηταν ακριβως αντιθετη θα υποστηριζαν ΑΚΡΙΒΩΣ τα αντιθετα πραγματα. Και εγω απλως απαντησα πως υπαρχουν αρκετα ατομα που ειχαν την ιδια ακριβως αποψη πολλα ετη φωτος πριν την υιοθετησει “το συνολο” και συμπεριληφθουν και αυτοι στον “οχλο”.

Αυτο καταλαβα εγω και θα χαιρομουν να μου πεις οτι εννοουσες κατι διαφορετικο…