Περί αστυνομικής βίας, ρατσισμού (video-σοκ) και ΕΛ.ΑΣ

Το βαζω σε σποιλερ γιατι ειναι πολυ μεγαλο και στην ιδια σελιδα,αλλα τι να πω Thorgal,συμφωνω 70000% σε ολα,μιλησες και για μενα μαζι και καλυτερα κι απο μενα:p:respect:

Ετσι μπραβο, για να καταλαβουμε γιατι η αποδοκιμασιες και αποτροπιασμος μας δεν ειναι ο ιδιος για δυο ασκοπους και αδικους θανατους.
Δεν ειδα κανεναν να επιδοκιμαζει τον θανατο του αστυνομικου (ασχετως αν διαψευστηκε το γεγονος εν τελη) αλλα δεν θα μπορουσαμε να τον βαλουμε στο ιδιο τσουβαλι με την δολοφονια του Σαββατου.

Κατ’αρχας χαρα στο κουραγιο σου να γραψεις τετοιο ποστ. Συμφωνω απολυτα και τονισα ενα κομματι του κειμενου που πιστευω οτι εμπνεει ολους οσους αποδοκιμαζουν την αστυνομια φυσικα οχι σαν θεσμο αλλα σαν ενα διαβρωμενο σωμα που ειναι σημερα.
Εβαλες και μια φοβερη παραμετρο μεσα. Αυτην του να εναντιωνονται βιαιως σε ατομα που στην πλειοψηφια των περιπτωσεων αγωνιζονται για δικα τους δικαιωματα επισης.
Δηλαδη οταν βαρουσαν τους κακομοιρηδες τους συνταξιουχους δεν σκεφτηκαν οτι αυτοι οι ταλαιπωρημενοι [απο τις δυσκολες συνθηκες της καθημερινοτητας (που στην εποχη τους ηταν πιο σκληρη), απο εργασιακες συνθηκες και δικαιωματα υπο του μηδενος και απο πραγματικοτητα κατα την διαρκεια της συνταξιοδοτησης τους που ειναι σαν να τους λεει “αντε, πεθανετε επιτελους”] αγωνιζοταν και για την γαμημενη συνταξη που θα περιμεναν να παρουν και οι μπατσοι οι ιδιοι???
Με αυτες τους τις ενεργειες ανοιγουν τον ιδιο τους τον λακκο.

βαριεμαι να ψαξω τα τελευταια ποστ
οπωτε ρωταω κατευθειαν

ισχυει οτι βγηκε ενας απο το πασοκ (?) και ειπε οτι ειδαμε κατι υποπτους κουκουλοφορους μαζι με αστυνομικους.και οτι και καλα πρεπει να το ερευνησουνε???

Σχόλιο του Θανάση Παπακωνσταντίνου για τα τελευταία γεγονότα:

Eιδικα στην περιπτωση των συνταξιουχων, πιστευω οτι αν οχι εκεινη την στιγμη σιγουρα μετα, πολλοι απο τα ΜΑΤ που συμμετειχαν στην καταστολη (:!:slight_smile: των συνταξιουχων, θα μπηκαν στην διαδικασια να σκεφτουν το κατα ποσο αυτο που εκαναν ηταν σωστο η οχι. Αλλα οχι για πολυ, γιατι η απαντηση ηταν ηδη ετοιμη. “Εκανα την δουλεια μου” θα σου απαντουσαν.

Διαβαζα της προαλλες ενα βιβλιο ενος απο τους διασημοτερους ευρωπαιους πολιτικους στοχαστες της εποχης, του Σλοβενου Slavoj Zizek, καθηγητη φιλοσοφιας κ ψυχαναλυσης στο Ινστιτουτο Κοινωνιολογιας της Λιουμπλιανας. Καποια στιγμη στο βιβλιο του σχολιαζει απο ψυχαναλυτικης πλευρας, ακριβως αυτη τη δικαιολογηση “Εκανα την Δουλεια μου”.

Ξεκιναει αναφεροντας του παραδειγμα του αυστηρου δασκαλου (νομιζω το πρωτοανεφερε ο Freud). Συμφωνα με το παραδειγμα αυτο , ενας δασκαλος ο οποιος δερνει τους μαθητες του οταν αυτοι δεν εκτελουν τις εντολες του, ερωταται γιατι το κανει. Κ απαντα οτι “λυπαται που τους δερνει, αλλα αυτη ειναι η δουλεια του”. Δηλαδη μεταθετει την ευθυνη των πραξεων του στο Αλλο. Μεταθετει την ευθυνη στο λειτουργημα, στην εργασια. Δεν θελει, αλλα δε γινεται αλλιως ειναι η δουλεια του. Δεν φταιει αυτος , αλλα οι ανωτεροι του. Κ ο Ζιζεκ συνεχιζοντας, αναφερει οτι αποποιουμενος ο δασκαλος την ευθυνη κ ταυτοχρονως απαλασσοντας τον εαυτο του απο τις πιθανες τυψεις, περνα στο επομενο σταδιο αυτο της ευχαριστησης (Juissance). Δερνει τους μαθητες, και ακριβως επειδη δεν φερει την ευθυνη γιατι “ειναι η δουλεια του”, το ευχαριστιεται.

Ετσι κ στα ΜΑΤ. Θα σου απαντησουν αρχικως οτι δε θελουν να δερνουν, οτι πιθανον να λυπουνται πολυ, ΑΛΛΑ “ειναι η δουλεια τους”. Η ευθυνη μετατιθεται στο μεγαλο Αλλο. Οπου Αλλο = οι ανωτεροι, η αστυνομια, το κρατος. Απαλλαγμενοι πια απο τις ευθυνες, αρα κ τις πιθανες τυψεις, περνανε στο σταδιο της ευχαριστησης. Δερνουν κ το απολαμβανουν. Κ νομιζω στην περιπτωση των συνταξιουχων αυτο ειναι εμφανες. “Εκαναν ολοι την δουλεια τους. Δεν το ηθελαν ισως, αλλα δεν ευθυνονται αυτοι. Ειναι η δουλεια τους”. Γιαυτο εξαλλου κ κανεις δεν παραιτηθηκε απο το σωμα. Ηταν η δουλεια τους. Η μεγιστη υποκρισια.

εντιτ : νεα ηχητικα ντοκουμεντα απο χθες παρασκευη 12/12/08. Τα ΜΑΤ αμυνονται για να σωσουν τις ζωες τους απο επιθεση αιμοσταγων πιτσιρικων.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=943340

Βγηκε αυτος ο μαλακας ο διοικητης το πρωι στον ΑΝΤ1,το ειδε κανεις;Πω πω,μιλαμε για οργιο,οχι αστεια!Ηταν και ο Μπουμπουκος εκει,ξεσαλωσε ο παιδαρος:p

edit:

Καποιος να σωσει επιτελους τα ΜΑΤ απο τους καννιβαλους:eek:

παμε να δουμε τωρα ενα ωραιο βιντεακι, απο την εκπομπη “Το κουτι της Πανδωρας” του Βαξεβανη.

Το περίφημο χουντογλέντι της Ελληνικής Αστυνομίας 1997 και Η έκθεση της ΕΛΑΣ (1999) για τη σχέση χρυσής αυγής-Αστυνομίας

http://www.youtube.com/watch?v=L2p374rN80E

το βαζω κυριως για το δευτερο τμημα, οπου με εκθεση της ιδιας της αστυνομιας, αποδυκνειται η σχεση αξιψματικων της ΕΛΑΣ με την Χρυση Αυγη και μαλιστα ο εξοπλισμος της δευτερης απο την ΕΛΑΣ.

Και εγώ που νόμιζα ότι το λογικό θα ήταν οι ακροαριστεροί έχουν σχέση με την ΕΛΑΣ… :lol:

ΥΓ : γνωστή η… αξιοπιστία των ρεπορτάζ του Μπαξεβάνη. Σε κάθε εκπομπή ιδεολογικού περιεχομένου γίνεται ρόμπα…

λογικο θα ηταν να μην εχει με κανεναν σχεση και να γινεται κατι τετοιο

σκατα στους φασιστες

Όχι ρε συ… σκληρέ δεν έχουμε φτάσει τα επίπεδα… δημοκρατίας της Γερμανίας. Γι’ αυτό εδώ οι ανάρχες συνεχίζουνε και τρώνε ξύλο από τους χρυσαυγίτες :lol::lol:

ντάξει ότι ακριβώς φοβόμουν…

αρχίστε τώρα να βρίζεστε κ στο φόρουμ, να τρέχουμε μετά…

κρατήστε τους τόνους κ το ύφος, αλλιώς πάμε για κλείδωμα κ … μέτρα

Μην προσπαθείς να μάθεις κάτι σε ένα δέντρο.
Χάνεις τα λόγια σου, xάνεις το χρόνο σου,
Και ενοχλείς και το δέντρο!

Το ποστ μου θα είναι τεράστιο. Ζητώ συγνώμη από όσους τους φανεί κουραστικό…
Δεν ξέρω αν καταφέρω να το συγκεντρώσω σε συγκροτημένο λόγο, προς το παρόν κάνω σκόρπιες σκέψεις…

Πρώτα-πρώτα, θέλω να ξεκαθαρίσω σε όλους ότι θεωρώ -το λιγότερο- αφελείς αφορισμούς τύπου “μπατσος σωστός μόνο νεκρός”, “όλοι οι μπάτσοι είναι γουρούνια” κλπ. Μια σύγχρονη κοινωνία ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ αστυνόμευση. Το γιατί, είναι εύκολο να το αντιληφθεί κάποιος, αλλά θα φέρω ένα παράδειγμα.

Όλοι αναγνωρίζουμε αυτό το πρόσωπο και τι έκανε.

Υπάρχει όμως στην κοινωνία μας και αυτός:

(Κώστας Πάσσαρης)

Πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές ανάμεσα στους 2?

Ας μη γελιόμαστε, δεν σκοτώνουν ΜΟΝΟ οι μπάτσοι. Και δε δέχομαι ότι η δολοφονία από χέρι μπάτσου είναι χειρότερη από μια δολοφονία από χέρι π.χ. ηλεκτρολόγου. Η δολοφονία είναι φρικτή σε όλες τις περιπτώσεις. Σήμερα στην εκπομπή “Μηχανή του χρόνου”, ακούστηκε ένας αντιεξουσιαστής που δήλωνε: “Ονειρεύομαι ένα κράτος χωρίς Αστυνομία, όμως ξέρω ότι δεν μπορεί να υπάρξει. Θα επικρατήσει το χάος (αν γίνει αυτό)”. Σε ένα μη αστυνομούμενο κράτος, η διαφορά θα ήταν ότι ένας “μικρός Αλέξης” δεν θα είχε σκοτωθεί από σφαίρες μπάτσου, αλλά π.χ. ιδ. υπαλλήλου. Θα ήταν καλύτερα έτσι? δε νομίζω…

Επίσης, είναι κοινό μυστικό η σχέση της αστυνομίας με παρακράτος, ΧΑ και προβοκάτορες-μπάχαλους.
Τι σας κάνει να πιστεύετε πως άμα οι δεσμοί αυτοί κοπούν, θα εξαφανιστούν και τα “μπάχαλα”? Γνώμη μου είναι πως τα μπάχαλα θα είναι ακόμα εκεί, απλά αυτή τη φορά δε θα είναι “κεντρικά ελεγχόμενα”. Η κατάσταση που επικρατεί με τους γηπεδικούς χουλιγκάνους ενισχύει την άποψή μου. Νομίζετε πως “κρατικό” μπάχαλο με “μη-κρατικό” μπάχαλο θα έχει μεγάλη διαφορά?

Το πρόβλημά μας δεν είναι η Αστυνομία αυτή καθ’αυτή. Δεν ζούμε σε μια ονειρική κοινωνία με σάπια αστυνομία. Η Αστυνομία (και τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας) είναι ο καθρέπτης ενός κράτους. Σάπια αστυνομία = σάπιο κράτος/κοινωνία.

Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο isis, και στην Αυστρία υπάρχει υψηλή αστυνόμευση, αλλά το επίπεδο ζωης είναι πολύ υψηλότερο, οπότε δεν είναι “ενοχλητική”. Εκεί είναι το κλειδί. Η απόγνωση και η κοινωνική απαξίωση ήταν που έβγαλαν τοσο κόσμο στους δρόμους. Αν το βιοτικό μας επίπεδο ήταν αξιοπρεπές, αν οι νέοι αυτής της χώρας μπορούσαν να βρουν μια καλή δουλειά με καλά λεφτα (δεν εννοώ τα σημερινά “βολέματα”, νομίζω όλοι θέλουμε να υπάρχει δουλειά για όλους, και όλοι να πληρώνωνται καλά και να ζουν άνετα) δε νομίζω να είχαμε τέτοια μαζική κινητοποίηση.

Ο Αλέξης δεν είναι το μόνο αθώο θύμα.
Πόσα φανταράκια δεν έχουν χαθεί από εγκληματικές αμέλειες του ΕΣ? Πέρσι στις φωτιές κάηκαν ζωντανοί τόσοι συνάνθρωποί μας. Δεν βγήκαμε στους δρόμους γι’αυτά. Ο τραγικός θάνατος του Αλέξη ήταν που έκανε το ποτήρι της συσσωρευμένης οργής να ξεχειλίσει, με τα αποτελέσματα που όλοι είδαμε.

Επιστρέφω στην Αστυνομία. Πρέπει να δούμε όλοι, τι είδους αστυνομία θέλουμε. Και γω εξοργίζομαι με όλα όσα έχω δει το τελευταίο καιρό. Η ανάγκη να γίνει μια ΣΟΒΑΡΗ κάθαρση στην αστυνομία είναι επιβεβλημένη. Και στη συνέχεια να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της στην κοινωνία μας.

Δεχτερ, σ’εκτιμώ και το ξέρεις. μπορείς όμως να μου εξηγήσεις (είτε εσύ είτε ο οποιοσδήποτε) τι σημαίνει “αστυνομία που προλαμβάνει”? Πώς μπορεί η αστυνομία να προλάβει π.χ. ένα δολοφόνο? Ψάχνοντας εξωνυχιστικά τους πολίτες έναν-έναν μην τυχόν και έχουν όπλα? Παρακολουθώντας μας όλους ψάχνοντας για “περίεργες” συμπεριφορές? Σόρρυ αλλά εμένα αυτά μου βγάζουν έναν αέρα χούντας…

Τέλος, ένα τεράστιο κρέντιτ στον Τόλκι που διατύπωσε το σοφό ερώτημα “θα γίνονταν τα ίδια αν στη θέση του μικρού Αλέξη ήταν ο μικρός Αλία?” Ειλικρινά αδερφέ δεν ξέρω τι να απαντήσω…

Εεεε, αν δεν μπορουσαμε να αποτρεψουμε ενα εγκλημα τοτε την αστυνομια θα την ειχαμε απλα σαν συνεργο της εξιχνιασης του μετα. Και φυσικα δεν γινεται η προληψη εγκληματικων ενεργειων με σωματικο ελεγχο στον καθενα.

Μια ζωή κλέφτες… Φαντασία μηδέν…

Αν θέλετε κάνετε και σε μας τους άλλους πιο σαφές τί εννοείτε, εσείς οι από πάνω, αντί να συνθηματολογείτε.

συμφωνω με το παραπανω ποστ του μπλιντιν

και γω σκεφτομουνα αυτα που αναφερει πανω κατω αυτες τις ημερες

τοσοι και τοσοι συμπολιτες μας δεν εχουν πεθανει??
ποσοι και ποσοι υποφερουν???

γιατι ο μοναδικος αποδεκτης της οργης να ειναι οι αστυνομοι??
ενω οι πραγματικοι εγκληματιες να ζουνε ζωη και κοτα
και καθαρματα τυπου κουγια να ευημερουν??

γιατι αυτους τους εχεις αναγκη…γιατι αυτοι θα βαλουν το παιδι σου στο δημοσιο…γιατι αυτοι καλυπτουν τις οποιες πραξεις τους με ενα πεπλο ευεγερσιας…ενω τον μπατσο γραμμενο τον εχεης εξαρχης για ολους τους παραπανω λογους…

Πριν κανα δίμηνο σε ένα μπατσάδικο δολοφονήθηκαν 2 μετανάστες. Δεν ακούστηκε τίποτα για το θέμα…

Αστικό κράτος χωρίς αντιθέσεις γίνεται? Δε γίνεται…

Εαν οι αλλαγές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι θα ήταν παράνομες…
Και ο Αλιέντε που ανήλθε με εκλογές στην εξουσία φαγώθηκε λόγω των αυταπατών του περί “καθαρού” και “πιστού” στρατού.

Ωραίο post :slight_smile:

Έπρεπε να έρθουν κι άλλα άτομα σήμερα στην διαμαρτυρία στον λευκό πύργο.