Σε ανακοίνωσή του, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απευθυνόμενο σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς τους ζητά :
Nα αποφεύγεται η προβολή σκηνών ακραίας βίας και επεισοδίων με τρόπο που μπορεί να ερμηνευθεί ως ενθάρρυνση για επίδειξη ακραίας αντικοινωνικής συμπεριφοράς.
Nα αποφεύγεται η υποκατάσταση των αστυνομικών και ανακριτικών αρχών.
Nα αποφεύγεται η δημοσιοποίηση εγγράφων και άλλων στοιχείων, που αποτελούν αντικείμενο ποινικής προδικασίας.
Κι όλα αυτά γιατί πρέπει «να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο παρουσίασης των γεγονότων που σχετίζονται με τον τραγικό θάνατο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».
Κατ’αρχας με την παρουσια τους ενωπιο μιας εγκληματικης πραξης μπορουν να προλαβουν ενα εγκλημα. Ξεχασαμε τι εγινε στην Σινδο στην Θεσσαλονικη πριν απο λιγους μηνες οπου λογω της ανικανοτητας και της απυθμενης ηλιθιοτητας των αστυνομικων ενας τυπας εκανε φαρ γουεστ το μερος και σκοτωσε εναν οδηγο λεωφορειου?? Ξεχασαμε κατι περιστατικα ανικανοτητας με Σοριν Ματεϊ και Πασσαρη?
Επισης θα μπορουσαν να προλαβουν εγκληματικες ενεργειες αν δεν εκαναν επιλεκτικες συλληψεις και μπαγλαρωναν κατι εμπορους ναρκωτικων αντι να παιρνουν μιζα.
Στην περιπτωση του Επαμεινωνδα Ραμπο θα μπορουσαν να τον αναφερουν, να μιλησουν σε καποιον ανωτερο τους, κατι ρε παιδι μου. Να πουνε “αυτουνου του εχει λασκαρει, λεει οτι θα τραβηξει πιστολι αν το παιξει κανας τσαμπουκα”.
Στα προσφατα γεγονοτα, θα μπορουσε να προλαβει τους βανδαλισμους, αλλα αυτο θα γινοταν μονο αν δεν τους εκανε η ιδια θα μου πειτε…
Ρε μη με μπερδεύεις με τα φιλαράκια σου… Εγώ δεν φοράω κουκούλες και σπάω μαγαζιά γιατί ο πατέρας μου μ’έχει εξασφαλίσει από τα 12, γιατί ούτε ο πατέρας μου είναι διευθυντής τράπεζας ούτε η μάνα μου έχει χρυσοχοείο…
Λοιπόν ναβούχο μου, αν δεν μπορείς να συζητήσεις όμορφα και πολιτισμένα σήκω και φύγε. Οι υπόλοιποι εδώ μέσα αν και διαφωνούμε σε πάρα πολλά πράγματα και ερχόμαστε σε κόντρα, προσπαθούμε τουλάχιστον να διατηρήσουμε ένα επίπεδο κουβέντας. Αν δεν σου αρέσει σήκω και φύγε για να μη χαλιέσαι κιόλας.
Peace and love Bro 8)
Ο ρόλος της αστυνομίας είναι ΚΑΙ η πρόληψη των εγκλημάτων… Νιώθω λίγο χαζή που προσπαθώ να εξηγήσω κάτι τόσο αυτονόητο :-s Αλλά ναι, ρόλος της αστυνομίας είναι πρώτον η πρόληψη και μετά η καταστολή. Το πώς θα το κάνει, δεν το ξέρω… Εγώ στο Χημικό είμαι, όχι στην Αστυφυλάκων… Κανονικά, αν δε ζούσαμε στην μπανανία που ζούμε, θα έπρεπε αυτό να το γνωρίζουν και να το εφαρμόζουν οι αστυνομικοί που έχουμε. Ένα μέτρο που μου έρχεται στο μυαλό είναι με το να σταματήσουν να πιάνουν τα πρεζόνια και να αρχίσουν να πιάνουν κανέναν μεγαλέμπορο. Πρόληψη και καταστολή μαζί, καθώς και παύση της αηδιαστικής αυτής τακτικής που εξυπηρετεί -φυσικά- συμφέροντα. Ένα άλλο που μου έρχεται στο μυαλό, είναι να περιοριστούν οι χούλιγκανς των διάφορων ομάδων. Έτσι ούτε καταστροφές θα έχουμε ούτε δολοφονίες. Νομίζω απάντησα όσο μπορούσα :-s
Όσο για το κρεντιτ στον Τόλκκι, δε διαφωνώ, και Όσκαρ δώστου, αλλά στη συγκεκριμένη ερώτηση απάντησα και εγώ και αρκετοί άλλοι. Αν ψάξεις κάποιες σελίδες πίσω, θα το δεις. Επίσης, μάλλον δεν έχεις προσέξει ότι σε πολλά ποστς μας όταν αναφερθήκαμε γενικά στην αστυνομική βία, μιλήσαμε φυσικά και για βία στους μετανάστες καθώς και για δολοφονίες μεταναστών. Όχι υποθετικές αλλά πραγματικές.
¶λλωστε, το συγκεκριμένο θέμα στο οποίο ποστάρουμε μια βδομάδα τώρα, άνοιξε με αφορμή εκείνο το βίντεο σαδιστικής βίας από πλευράς των αστυνομικών, που ανάγκαζαν δύο Αλβανούς -που είχαν κλέψει μια τσάντα νομίζω- να δέρνονται μεταξύ τους (από εξοστρακισμό βρε), όσο τα καμάρια μπατσούληδες βιντεοσκοπούσαν το γεγονός με αυτοάμυνα και αυτοθυσία. Το βρίσκω λοιπόν λίγο άδικο, το ότι αφήνει υπονοούμενο ότι αν σκότωναν τον μικρό Αλία, εμείς θα είχαμε νευριάσει μεν αλλά δε θα είχαμε κλάφσει κιόλας.
Όλα αυτά τα λέω πολύ ειλικρινά και καθόλου επιθετικά ε, να ξέρεις. Πώς θα μπορούσα άλλωστε να επιτεθώ σε έναν συνάδελφό μου στον Εκδοτικό μας Οίκο :)
μία παρατήρηση μόνο, με τα υπόλοιπα συμφωνώ λίγο πολύ. Τα πρεζόνια δυστυχώς τα κυνηγάει ο νόμος, άρα η αστυνομία θα οφείλει να τα μπαγλαρώνει αφού οφείλει να υπηρετεί το νόμο. Με λίγα λόγια, νομίζω πως οι ευθύνες για αυτό δεν είναι στην αστυνομία αλλά στο κοινοβούλιο μας…
Ναι αλλά κυνηγάει και τους (μεγαλ)εμπόρους ρε συ καρβου. Δε γίνεται να είναι μέσα για 10 χρόνια οι χρήστες και τα ναρκωτικά να πουλιούνται σαν κουλούρια. Αυτό λέμε, επιλεκτική εφαρμογή του νόμου = μίζα.
Δεν ειναι το θεμα αυτο,αλλα το οτι πρωτα απ’ ολα θα επρεπε να μπαγλαρωνει τους μαφιοζους μεγαλεμπορους…Δεν φταινε οι νομοι γιαυτο,θεωρω αυτονοητο οτι οι θα προβλεπονται απειρως μεγαλυτερες ποινες γιαυτους
Bleedin, διαβάζοντας το post σου θέλω να σταθώ σε αυτό που λες, πώς θα λειτουργεί η κοινωνία χωρίς αστυνόμευση, ή ειδικότερα στη φράση του ‘‘αντιεξουσιαστή’’ (ήθελα να 'ξερα τι αντιεξουσιαστής είναι, anyway). Εννοείται πώς για να λειτουργήσει μία τέτοια κοινωνία πρέπει να έχουμε σαν δεδομένο ότι οι συνειδήσεις του κόσμου δε θα είναι όπως είναι τώρα. Εγώ π.χ. που υποστηρίζω μία κοινωνία χωρίς αστυνόμευση, δεν υποστηρίζω αύριο π.χ. να βγει ο Καραμανλής και να αφοπλίσει τα ΜΑΤ. Δεν είναι ο στόχος μου να μη βλέπω μπάτσους. Ο στόχος μου είναι να ζήσω σε μία ελεύθερη κοινωνία, χωρίς καταπίεση. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται μεγάλη πνευματική ζύμωση ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι δε χρειαζόμαστε μπάτσους.
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, με πιο απλά λόγια θέλω να πω ότι όποιος μιλάει για μία κοινωνία χωρίς μπάτσους πρέπει να μιλάει και για μία κοινωνία με διαφορετικά μυαλά.
Λέπερ, καταλαβαίνω πλήρως τι λες. Ο κόσμος μας θα ήταν σίγουρα καλύτερος έτσι.
Αλλά θα μου επιτρέψεις να το θεωρώ αδύνατο να συμβεί…
(ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν έχω κάτι προσωπικό εναντίον σου ή εναντίον οποιουδήποτε έχει ίδιες/παρόμοιες απόψεις έτσι? Απλά αυτή είναι η γνώμη μου.)
Δέχτερ με κάλυψες.
Κάνε τώρα μια παραγγγελία χαρτιού για το επόμενο μπεστ σέλλερ μας
Ο από πίσω, νομίζω είναι ο ίδιος με τον έναν από τους δύο που φαίνονταν στις φώτος να είναι μαζί με τα ΜΑΤ. Πολύ πιτσιρίκι όμως το πιτσιρίκι ρε γαμώτο… Γιατί τα στρατολογούν τόσο μικρά; Έβλεπες σε κάτι ταινίες που κάπου στην Αφρική παίρνουν 11χρονα και τα κάνουν στρατιώτες και βλέπεις το ίδιο να γίνεται και στη χώρα σου.