Villagers of Ioannina City - Age of Aquarius (2019)

Για να μην εκφυλίσουμε τις Νέες Κυκλοφορίες.

5 Likes

Υπέροχο εξώφυλλο!

Κι ο δίσκος έχει μπόλικο ζουμί κι αυτό είναι καλό

έχω ακούσει μόλις 5-6 λεπτά , tool +mysleepingkarma μου ερχονται στο μυαλο,

1 Like

Έχει και προς το τέλος μερικές αναπάντεχες όμορφες ομορφιές

1 Like

Πολυ καλος ο δισκος μια ακροαση που του εδωσα στο στρημ, μου αρεσει που δεν το επαιξαν safe να πανε με φουλ κλαρινα (ξενερα στο YT εντωμεταξυ, που ειναι οι ελληνικοι στιχοι, που ειναι τα κλαρινα) αλλα χρισημοποιουν Τσαμπουνες και κλαρινα μονο οταν το απαιτει το κομματι. Αν σκεφτεις οτι η πλειοψηφια του κοσμου θα τους αποθεωνε αν απλα εβγαζαν ενα Ριζα 2 με διασκευες παλι το λες τολμηρο.

4 Likes

Το λες σίγουρα ένα τουλάχιστον βήμα εμπρός. Έχει τα μειονεκτήματά του, αλλά η συνολική εικόνα είναι εύκολα με θετικό πρόσημο. Κι αυτό γιατί έχει 3-4 εξαιρετικές στιγμές με αποκορύφωμα το Millenium Blues, όπου δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα ηχούσαν οι Floyd αν συνέθεταν ένα blues/soul κομμάτι. Ε, τώρα το άκουσα κι αυτό.

1 Like

Και εμενα το Millenial Blues μου εκανε πολυ εντυπωση, χαμος στο τσατ εντωμεταξυ την ωρα που επαιζε, παει χαλασανε :smile:

Σκάσανε σιγά σιγά και τα κομμάτια μεμονωμένα από το κανάλι της μπάντας

Πολύ καλός δίσκος. Απλοϊκός, μπολιασμένος με τα εμπνευσμένα δάνειά του και ικανός ν’ αντέξει και να ζωντανεύει τον κόσμο στα live. Αν αυτό είναι το βασικό κι επιδιωκόμενο για κάθε μπάντα, τότε οι V.I.C. το καταφέρνουν πολύ καλά. Τώρα το αν σε κάποια τραγούδια η διάρκεια θα έπρεπε να λιγοστεύει θα αφήσω το χρόνο να μου το εξηγήσει αν στέκει ή όχι, σε μένα προσωπικά. Το “Cosmic Soul” το επιλέγω ως το ωραιότερό μου - μ’ έφερε κι έναν Βόρειο αέρα από τους Audrey Horne.

I will follow you to the end of the world… 'ντάξει;

3 Likes

Arrival γαμεί ε? λάθος το dance of night εννοούσα :laughing:

1 Like

Ειλικρινά κρίμα που σπατάλησα, λόγω hype, τον χρόνο μου για να έχω άποψη για κάτι που κάνουν ήδη καλύτερα 1000 μπάντες εκεί έξω.
Κλασικό, βαρετό ψυχεδελικό ροκ που ακούγεται ευχάριστα αφού είναι πανεύκολο άκουσμα. Οι VIC θέλουν καμιά 1000 ζωές ακόμα για να μπουν στην ίδια πρόταση με Pink Floyd και σε καμία περίπτωση δεν καταλαβαίνω πως το συγκεκριμένο τραγουδί μπορεί να συνδεθεί με τους θρύλους.

Ο στόχος της μουσικής δηλαδή είναι να ακούγεται δυσάρεστα και να είναι δύσκολο άκουσμα;

O δίσκος είναι στο ριπιτ πάντως. Έχω την αίσθηση ότι είναι παράδειγμα μπάντας που 1-2 τραγούδια τη στιγμάτισαν και χάθηκε λίγο η συνολική εικόνα. Το Ζβάρα μου θυμίζει πολύ τη φάση που έγινε-γίνεται τα τελευταία χρόνια με τον Πεχλιβάνη του Θ.Παπακωνσταντίνου, με αποτέλεσμα να εστιάζουμε στο λεγόμενο χιτ. Είμαι σίγουρος ότι αν δεν υπήρχε αυτό το σκηνικό, ο νέος δίσκος θα είχε πολλή μεγάλη απήχηση (ενδεχομένως και να έχει) και δε θα μιλάμε για την μπάντα του Ζβάρα και των Καρακολιών.

4 Likes

Εμένα που αυτό το άκουσμα που ακούγεται σχεδόν πάντα ευχάριστα δεν βρήκα κάτι να του προσαψω .

Αλλά κακα τα ψέματα παιδιά, ζούμε εποχή fast forward, δεν θα κάτσω να του δώσω κι άλλη ακρόαση, θα συνεχίσω με Atlantean Kodex και άλλες μπάντες

3 Likes

Τέλεια το έθεσες, ΑTLANTEAN KODEX και άλλες μπάντες :laughing:

2 Likes

Εγώ Floyd μόνο από miley μπορώ να ακούσω, ποιοί VIC τώρα

Συγνώμη εκ των προτέρων για όσους το δούν

2 Likes

Νομιζω οτι γαμ**ι ο δισκος. Αυτα!

3 Likes

Eμένα μου άρεσε πάντως. Πολύ ωραία φωνή. “Αν οι τουλ παίζανε στόνερ με παραδοσιακά” μου έβγαλε, μου άρεσε περισσότερο από το Riza (που βασικά μου αρέσανε 2-3 κομμάτια, ειδικά το Tι Κακό). Mου έβγαλε μια μονοτονία, λίγο παρόμοιο vibe στον δίσκο (δεν τον άκουγα με στίχους προσεκτικά βέβαια, οπότε εντείνεται το εφέ) και δεν ψοφάω για τα τελευταία κομμάτια αλλά γενικά πολύ όμορφη δουλειά και επ’ουδενί δεν τους αξίζει το κράξιμο που τρώνε που έχει γίνει μόδα. Καλά, δεν θεωρώ ότι το αξίζει καμία μπάντα από αυτές που τα ακούνε, μασωνικοί μουσικοπατερισμοί είναι αυτά αλλά τέσπα.

Αλλά ρε συ @akefaloskavalaris λες κάτι ευχάριστο και πανεύκολο στο άκουσμα σαν να είναι μειονέκτημα αυτό, είναι πολύ εύλογο το σχόλιο από κάτω. Ποιες άλλες 1000 μπάντες εντωμεταξύ ακούγονται σαν οι Kyuss να παίζουν παραδοσιακά ελληνικά αλά Tool; Είμαι άσχετος από στόνεροτέτοια οπότε μπορεί να χάνω κάτι αλλά αυτά που λούζει καθημερινά το Αιλληνικό Στόνερ δεν ακούγονται έτσι…

4 Likes