Τα vista φταίνε!

Τα μονα επιχειρηματα που χεις για τα Μac ειναι οτι ειναι για γκαυ η οτι δεν ειναι σοβαρα… Κανε πρωτα το research σου και μετα κραζε

Προσωπικά με τα vista ένα 8μηνο τώρα και είμαι πολύ ευηαριστημένος…Παντα σε σχέση με τα XP.Δεν είχα ποτέ πρόβλημα σταθερότητας και θεωρώ ότι είναι πιο ασφαλή από τα XP που το firewall τους ήταν διακοσμητικό και δεν είχα ποτέ προβλήματα συμβατότητας(Μιλάω για τα Ultimate me SP1) και μπορεούν επιτέλους να εκμεταλλευτούν σωστα την παραπάνω μνήμη(κάτι που τα XP δεν μπορούσαν) …Γενικά τα θεωρώ αρκετά πιο έυχρηστα από τα XP. Το βασικό πρόβλημα με τα Vista είναι γελοιοδώς βαριά(2GB μόνο για το λειτουργικό είναι απίστευτο) και ότι είναι πολύ δύσκολο για τις εταιρίες υλικού να φτιάξουν Drivers για τα Vista με αποτέλεσμα μερικές σχεδόν να τα παρατήσουν από ένα σημείο και μετά. Τα Vista είναι εξαιρετικό λειτουργικό φτάνει να έχεις το σωστό μηχάνημα(το οποίο είναι μεγάλη Μαλ@!#$).

Όσο για τα 7 οταν είδα την BETA έκδοση σαν εικόνα μου φάνηκαν ακριβώς ίδια με τα Vista(to οποίο είναι καλό) και επίσης έτρεξε ρολόι σε μηχάνημα 3 ετών που Vista δεν θα άντεχε με την καμία.Απλά δεν ξέρω και τα πόσο πράγματικά είναι νεό λειτουρικό η απλά μια αναβαθμιση των Vista που πάνε να το πλασάρουν σαν κάτι νεο.

Ένα επειχείρημα ειναι οτι το designing δεν πρέπει να είναι πάνω απο τα χαρακτηριστικά του pc.

Το mac > pc σε δυνατοτητες κ λειτουργικο .
Να μου πεις τιμη ? οκ τοτε πασο

:? :!:

σωστα την παραπάνω μνήμη(κάτι που τα XP δεν μπορούσαν)

αυτό δεν είναι πρόβλημα των xp. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούσαν να “διαβάσουν” παραπάνω μνήμη, όχι απλά να την εκμεταλλευτούν, γιατί μέχρι ενός σημείου μπορούν να δουν λόγω της σχεδίασής τους. Είναι θέμα αρχιτεκτονικής και όχι λογισμικού. Έχετε ακούσει για 32μπιτους και 64μπιτους επεξεργαστές. Οι 64μπιτοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερη μνήμη. Αν τρέχουν 32μπιτο λειτουργικό, το 4ο gigabyte δεν μπορούν να το δουν, όποιο και να είναι το λειτουργικό τους, αν δεν είναι και αυτό σχεδιασμένο κατάλληλα. Είναι σαν να είναι κάτι σε πολύ ψηλό “ράφι” και δεν το φτάνουν… Γι’αυτο βγήκαν και 64μπιτα XP τα οποία δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη μνήμη και μπορούν να τη δουν στο σύνολό της.

Και μετά αρχίζει το μεγάλο debate για τα mac… 1oν, δεν υπάρχει mac vs pc… Και τα mac ΕΙΝΑΙ pc (personal computers). Σαν hardware πληρώνεις περισσότερα για το λογότυπο και τη σχεδίαση, παρά για το πραγματικό μηχάνημα. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά από άποψη λογισμικού παίρνεις κάτι που είναι ασφαλέστερο από τα win. Ίσως να μην κάνουν για gamers/developers αλλά για καθημερινή χρήση είναι καλύτερα/ασφαλέστερα. Και εξηγώ γιατί:

Εν αρχήν ην το Unix. O “πατέρας” όλων των λειτουργικών (ναι ακόμα και των win αν σκεφτείς ότι πολλά commands είναι απλά αντεγραμμένα). Σήμερα υπάρχει σε δύο πολύ δημοφιλείς “μορφές”: το Linux και το BSD. Και τα δύο είναι ΠΟΛΥ πιο ασφαλή από τα win. Το MAC OS στην ουσία του είναι BSD.

Mac OS X brought Unix-style memory management and pre-emptive multitasking to the Mac platform. It is based on the Mach kernel and the BSD implementation of UNIX

Οπότε, mac os>win. Αλλά γιατί να πάρεις mac και να τον χρυσοπληρώσεις; Βάζεις linux που είναι και τζάμπα. :stuck_out_tongue: Ή βάζετε mac os σε ένα οποιοδήποτε pc σας κάνει κέφι (hackintosh)

ελπίζω να μη σας κούρασα, αλλά όταν πρόκειται για λειτουργικά “ξεχνιέμαι” :stuck_out_tongue: #-o

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω το χαμο που γιντεται με τα μακ. Δεν βλεπω το λογο να αγορασω ενα μηχανημα λιγοτερο σε δυνατοτητες και περισσοτερο σε κοστος, ελεος δηλαδη εκτος κιαν υπαρχει κατι στα μακ που τα κανουν τοσο ξεχωριστα και δεν το εχω μαθει… Απο πλευρας λειτουργικου τωρα ειμαι υπερ του να εχεις λιγο απο ολα δηλαδη να εχεις windows αλλα να εχεις κ ενα λινουξακι να κανεις τη δουλεια σου με οποιο απο τα 2 θες αναλογα τι θες να κανεις καθε φορα… Ενας συνδιασμος του τυπου xp k fedora δε θα με χαλουσε καθολου.

Ναι αλλά είχαν και αυτά προβλήματα στο να την χρησιμοποιήσουν πλήρως…Εγώ για αυτό μιλάω ότι κανάνε τα Vista σωστότερα…

Κοίτα, χωρίς να έχω τρελές γνώσεις επί του θέματος, στη σχολή με μακ έχοντας ανοικτό firefox, και photoshop cs2 πήγαινε σφαίρα.
Στο pc μου δε γίνεται αυτό… (Βέβαια παίζουν και άλλα θέματα, καθώς καταναλόνονται πόροι στο pc μου από προγραμματάκια όπως antivirus κλπ…)
Πάντως απ όσο ξέρω τα mac κάνουν καλύτερη διαχείρηση του hardware, δηλαδή δεν είναι τόσο βαριά.
Αλλά και πάλι, προφανώς και δεν είναι για τον απλό χρήστη, οπότε είναι άκυρη η σύγκριση windows, mac, linux, οτιδήποτε.

Ίσα-ίσα που είναι για το μέσο χρήστη… Οι πιο δύσκολες/εξειδικευμένες εργασίες είναι που πρέπει να σε απασχολούν. Δλδ το καθημερινό browsing, το να δεις καμμιά ταινία, να γράψεις μια εργασία κλπ γίνεται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο σε κάθε λειτουργικό. Έχουν μείνει απλά στο μυαλό μας “μύθοι” για το κάθε λειτουργικό… Πάρε το λίνουξ για παράδειγμα… Ναι, πριν 10 χρόνια ήταν κόλαση το να εγκαταστήσεις καινούργιο πρόγραμμα… Τώρα είναι point-and-click διαδικασία χωρίς να σε απασχολήσουν εσένα οι λεπτομέρειες… Ανοίγεις μια εφαρμογή, διαλέγεις στη λίστα τί θέλεις, κάνεις κλικ και το βάζεις. Τέλος.

Πάντως απ όσο ξέρω τα mac κάνουν καλύτερη διαχείρηση του hardware, δηλαδή δεν είναι τόσο βαριά.

αυτό είναι αλήθεια για όλα τα unix-based λειτουργικά (mac os x, ubuntu, fedora, suse, mandriva, mint κλπ). Δλδ τα λεφτά του από άποψη λειτουργικού τα αξίζει (αν και βάζεις λίνουξ που είναι τζάμπα και παίρνεις τα ίδια καλούδια). Από άποψη hardware σε κάθε λάπτοπ αυτή την εποχή μπορείς να βρεις πάνω-κάτω τα ίδια specs. Απλά πληρώνεις και το design για τα mac. Αυτό το κάνει και η sony βέβαια, καθώς και όλες οι άλλες εταιρείες που πλέον βγάζουν κάποιο cool μοντέλο… Εγώ δεν θα έπαιρνα ποτέ mac πάντως. Είμαι με xp και fedora 10 αυτή τη στιγμή και έχω να μπω στα xp από τον Αύγουστο…

Δε μιλάω για την λειτουργικότητα των mac (δεν μπορώ να μιλήσω για άλλα λειτουργικά καθώς δεν έχω επαφή) πάντως για το μέσο χρήστη θεωρώ πως δεν είναι. Πχ πόσα παιχνίδια έχουν port για mac?

Ο gamer όμως δεν θεωρείται ως ο μέσος χρήστης… :wink:

και σιγα-σιγα θα βγουν για όλες τις πλατφόρμες… Εγώ προσωπικά, (αν ήμουν gamer) θα είχα ένα linuxάκι για καθημερινές δουλειές και θα έμπαινα win μόνο για trackmania :lol: και αυτό μόνο για να μην αναφέρω wine/virtualbox…

δεν εχει καμια σχεση με το θρεαντ αλλα ειπα να το βαλω ειδω.Κατεβασα ενα DVD απο το pirate bay και επειδη θελω χωρο για τον δισκο θελω να το διαγραψω αφου πρωτα το εχω γραψει.Το προβλημα ειναι οτι ολα τα αρχεια ειναι χυμα σε εναν φακελο και εχουν διαφορετικες καταληξεις οπως vob κλπ.Με απλο drag and drop θα γραφτει ωστε να ειναι σαν κανονικο Dvd ή θα πρεπει να τα βαλω σε ξεχωριστους φακελους πρωτα;

Τι drag and drop μωρε,βαλε κανα Nero ή Easy Media Creator εκει και θα στα κανει αυτο ολα σωστα.

Nero -> DVD Video -> και βαλε ολα τα αρχεια μεσα . και τα AUDIO TS k ta VIDEO TS . Kαι καλυτερα γραφτο σε 8χ

ευχαριστω φιλε,θα το δοκιμασω btw ξερεις κανα λινκ για να κατεβασω το nero;

Τορρεντς.Ουπς,μπαντ γουορντ.

βερυ βερυ μπαντ γουρντ γιου εντ μι γουιλ γκοου του χελ:p