evil το οτι τα mac είναι πολύ καλά για επαγγελματική χρήση δεν καθιστά αμέσως τα vista χάλια…
για να μην συνεχίσει αυτή η καραμέλα τα xp είναι καλύτερα γιατι χρησιμοποιούν λιγότερη μνήμη,μπλα μπλα
βάλτε τα windows 98 και αφήστε μας.
2009 εχουμε,όλα τα αποθυκευτικά μέσα έχουν εξελιχτεί…
οταν με εναν επεξεργαστή p4 3,2 ghz και 2 gb μνήμη(3-4 ετων μηχάνημα)μπορεις να πετύχεις 0% cpu usage και 40% μνήμης μάλλονI[/I] δεν θα έλεγες οτι είναι χάλια τα vista αλλά ο χρήστης δεν ξέρει τι πρέπει να ρυθμίσει…εε?
Τα βίστα είμαι μέγιστη πατάτα. Γι’αυτό και βιάζονται να βγάλουν τα 7 στην αγορά. Τι το ψιρίζετε; Δεν βλέπετε πως έχει πανικοβληθεί η Microsoft με τις πωλήσεις του μουφολειτουργικού της;
εαν τοτε πιστευεις οτι τα ΜΑC ειναι μονο μουρη-design τοτε εσυ δε ξερεις τπτ απο τη τεχνολογια τους.
Συγκρινεις leopard ? 64bit ? Ολα τα προγραμματα ρολοι ? Ιους δεν ? Καλα δε μιλαω για αποδοσεις
Είμαι κι εγώ γραφίστας εδώ και χρόνια, και έχω δουλέψει επαγγελματικά και σε μακ, και σε ξπ, και σε βίστα, και το πιο σταθερό ήταν το μακ (έχει άλλα ντασαβαντάζ βέβαια, αλλά πιο πιθανό είναι να γίνει ο Καρατζαφέρης πρωθυπουργός με 80%, παρά να κρασάρει ένας μακ που δεν έχει κλείσει 6ετία ζωής). Στη σύγκριση -σε επαγγελματικό επίπεδο πάντα- ξπ με βίστα, ψηφίζω ξπ δαγκωτό και με τα χίλια.
ιοι σε μακ δεν υπαρχουν γιατι δεν τα χρησιμοποιει κανεις σοβαρος ανθρωπος.
ΟΛΑ τα προγραμματα ρολοι ,ιο εχω να κολλησω γενικα απο το γυμνασιο που ημουν ουμπερ νουμπ και αποδοση καλυτερη απο το αντιστοιχο μακ των ιδιων χρηματων.
κοιταξε.
δεν παιρνω μετοχες.
και γω κατα ημουν -ειδικα οταν ειδα σε λαπτοπ σαπχιο τοσιμπα να χουν βαλει βιστα -ενω ειχε 1.5 γιγαμπαητ μνημη ,και την “ετρωγε” ολη.
μετα το sp1 τα βιστα ειναι οκ.
αμα κανεις και μερικα tweaks ειναι οτι πιο σταθερο και ευχαριστο πμπορεις να εχεις στο πσιπσι σου μεχρι την ελευση των 7.
απλως ολοι εμαθαν το ΣΒΙΣΤΑ,ειναι χαλια και το πηραν καραμελα χωρις καν να τους δωσουν μια ευκαιρια.
ναι αν εχεις λαπτοπ βαλε XP ,αν εχεις πεντιουμ 3 βαλε XP με απενεργοποιημενα τα παντα,αν εχεις 4πηρυνο με 4 γιγα raid με ssd και 4870Χ2 και εχεις ακομα XP γιατι τα βιστα τρωνε πολυ μνημηειναι gtp κλπ εισαι για καρπαζιες.
Η λογική δημιουργίας λογισμικού για σούπερ μηχανήματα (με τα δεδομένα της εποχής που κυκλοφόρησε) και η “αναγκαστική” τους χρήση σε λαπτοπ(αμα τα βγάλεις χάνεις την εγγύηση,το πουλάκι λοιπόν μαλάκα) ειναι απο μονη της ηλίθια,όμως.
Το πρόβλημα είναι τι γίνεται με τις “ελάχιστες απαιτήσεις” (και καλά). Όταν σύμφωνα με αυτές μπορείς να τρέξεις vista στο μηχάνημα σου μόνο στα λόγια και στην πράξη κάνει 10 δευτερόλεπτα να σου ανοίξει μια εικόνα, ε κάτι δεν έχουν υπολογίσει σωστά.
Για ένα μέτριο μηχάνημα (δύο ετών και άνω) ούτε καν σκέψη για vista.
Κι επίσης συγχαρητήρια σε όσους τα φορτώνουν αβέρτα σε ότι laptop βγει εδώ και 3 χρόνια…
αυτο να το πεις στο πλαισιο και το καθε πλαισιο.
απλως το κερδος οταν πουλανε καθε μηχανακι εχουν περισσοτερο κερδος βαζοντας βιστα-και αντιστοιχα οι κατασκευαστες (βλ:τοσιμπα σονυ ΗΡ κλπ) εχουν περισσοτερα κερδη.
εσυ τι θα εκανες?
για την ψυχη της μανας σου θα βαλεις XP?
και οχι απο τη στιγμη που πολλοι σου δινουν δισκακι το οποιο φορτωνοντας το κανει εγκατασταση βιστα/επαναφορα σε αρχικη κατασταση δεν χανεις εγγυηση.
Ε δεν ειπα εγω οτι δεν φταιει η Microsoft.Και για το θεμα εγκαταστασης Vista σε νεα λαπτοπ,η Microsoft ευθυνοταν.Και οχι,δεν διναν ολα τα μαγαζια σε ολους δισκακι επαναφορας.Γι αυτο νταξει δεν φταιει η MS :Ρ
Επισης,και για την “κρυφη” παραδοχη της τρελης αποτυχιας των βιστα και της αποφασης για δημιουργια νεου λογισμικου χωρις καν να βγει ενα δευτερο,σοβαρο και πιθανως καλυτερο service pack,η Microsoft ευθυνεται.
Τα XP μετα το SP 2 αγαπηθηκαν πολυ.Και αγαπιουνται ακομη.