Voivod / Soilent Green / Today is the Day - An Club

Oκ, αυτο θα το παρω σαν απειλη.

Οπλαρχηγος η ΦΑΣΗ. Το κοβω δω ομως για να μη τιγκαρει στο σπαμ.

TITD παντως μου αρεσαν πιο πολυ τελικα σε σχεση με SG. Αλλα παιζει λιγο και το οτι δεν τους περιμενα τοσο καλους. Στο Roadburn με ψιλοαπογοητευσαν.

:cry:

ελπίζω να πεθάνετε όλοι . αυτο , τπτ άλλο .

Kάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό. Πίνω καφέ, ακούω Axis of Eden, τα αυτιά μου βουίζουν ακόμα, και παραμιλάω.

μετά Kiss the pig …παρτα ανάποδα … είναι σίγουρο οτι μέχρι το βράδυ δεν θα μπορείς να ξεχωρίσεις ένα τρόλευ από ένα λεμόνι.

όταν γίνω πλούσιος θα τους φέρνω να παίζουν δίπλα στην πισίνα μου και θα σας απαγορεύω να μπείτε .

Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος ηχογράφησε τη χτεσινή συναυλία και θέλει να μοιραστεί την ηχογράφησή του μαζί μας, ειδοποιήστε με PM σε τέτοια περίπτωση παρακαλώ :).

Εγώ τότε δε λέω πόσο ΓΑΜΗΣΕ όλη η συναυλία, για να έχω πρόσβαση στην πισίνα του μπιμπιμπι

Μα αν το πεις ειναι που θα εχεις προσβαση

/κρυαδες

Μιας και εγώ είμαι από νησί και δεν με νοιάζει η πισίνα του μπιμπιμπι, ας πω πόσο στεγνα κι ασάλιωτα γάμησε το λάιβ.

Καταρχάς κανενός συγκροτήματος δεν είμαι φαν. TITD και Soilent γούσταρα αλλά χωρίς να έχω εντρυφίσει στη δισκογραφία τους. Voivod καμία επαφή. Δεν είμαι και φαν του είδους.
Οπότε πήγα σχετικά ανυποψίαστος στο λάιβ.

Ε, λοιπόν με τους 2 πρώτους, έπαθα κοκομπλοκάρα ολκής!!
Ειδικά οι TITD ήταν τόσο συγκλονιστικοί που δεν έχω λόγια (μάλλον οι αγαπημένοι μου της βραδιάς). Απίστευτη απόδοση, ο Όστιν εκπληκτικός περφόρμερ και γενικότερα μιλάμε μόνο για ατέλειωτο ρισπέκτ. Ο ήχος ήταν εξαιρετικός, αν και μάλλον το μικρόφωνο ίσως έπρεπε να ήταν λίγο πιο δυνατό, γιατί όταν ο Όστιν τραγούδαγε σιγά, δεν ακουγόταν το παραμικρό.

Οι Soilent Green νομίζω ξεκίνησαν λίγο μουδιασμένα (ή ίσως ακόμα εγώ δεν είχα συνέλθει από το σόου των τουντέι και δεν είχα μπει στη φάση), αλλά στο 2ο-3ο κομμάτι απογειώθηκαν στο υπερπέραν διαλύοντας τα πάντα, μαζί και τον αυχένα μου, αφού δεν σταμάτησα δευτερόλεπτο να χτυπιέμαι. Η μπάντα έκανε τρομερό χαβαλέ χωρίς να ενοχλεί και ο τραγουδιστής εκστασιασμένος έκανε χάι φάιβ κάθε τρεις και λίγο με διάφορους από κάτω (ειδικά με μπλίντινγκ, μόνο που δεν τον φίλησε :p).

Βόιβοντ έχω ακούσει ελάχιστα και απ’ όσο έχω ακούσει δεν με τρέλαναν, δεν είμαι και γενικά του θρας οπότε δεν μπορω να πω ότι γούσταρα και τρελά, αλλά το περίμενα αυτό. Για τους 2 πρώτους είχα πάει άλλωστε.
Πολύ καλοί πάντως, 3-4 κομμάτια με ξετίναξαν και ειδικά στο επικό φινάλε με διασκευή Astronomy Domine, μάζευα το σαγόνι μου.

Στα συν της βραδιάς το πανέμορφο και γλυκύτατο γκομενάκι με τα γυαλάκια και τη γαλλική κοτσιδούλα μέχρι τον κώλο, που καθόταν δίπλα μου και ψιλοπιάσαμε κουβεντούλα στους Βόιβοντ. Αν το διαβάζεις αυτό, στείλε πιεμ πλιζ. Ναι, ήμουν πολύ χέστης εγώ για να κάνω κίνηση :oops:

Να πω κι εγώ που έκανα ταξίδι- αστραπή από τη Θεσσ/νίκη (είχα να το κάνω από At the Gates αυτό).

Βασικά για [B]Today is the Day[/B] κατέβηκα, αλλιώς δε θα έκανα τον κόπο. Οι τύποι ήταν το κάτι άλλο, απλά. Βασικά μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι ακουγόταν ΠΟΛΥ καλύτεροι απ’ ό,τι στα C.D. Τα τραγούδια τους ήταν 100% πιο εκρηκτικά live, δεν περίμενα ΤΟΣΗ διαφορά. Τέλειες εκτελέσεις, από τον ήχο δεν είχα κανένα παράπονο και ο Steve Austin όπως το φανταζόμουνα. Θα ήθελα να παίξουν 2 ώρες και, αλλά και μόνο που άκουσα το ‘‘Willpower’’ μου έφτανε (αυτό το γαμημένο intro: '‘I look at your face and I know that you ‘re lyiiiiing’’, όποτε το ακούω θέλω να τα σπάσω όλα). Και ‘‘This machine kills fascists’’ ήθελα, γαμώτο. Αλλά αφού έπαιξαν ‘‘Temple of the morning star’’ πάλι μου έφτανε. Βασικά θέλω αυτό που είπε ο BBB, να τους βλέπω κάθε μέρα live στο σπίτι μου.

[B]Soilent Green[/B] είχα ακούσει λίγα πράγματα. ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ. Αυτή είναι η λέξη νομίζω. Πολύ καλός ήχος κι εδώ, και πολύ καλά, συναυλιακά τραγούδια, ρε γαμώτο. Τον τραγουδιστή δεν το χώραγε η σκηνή λέμε. Οι τύποι το χαίρονταν και φαινόταν.Πρέπει να κέρδισαν οπαδούς οι τύποι, ήταν τόσο ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ.

[B]Voivod[/B] τώρα. Καταρχήν οι τύποι πρέπει να έπαθαν πλάκα από το κοινό. Το οποίο κοινό τα έδωσε όλα, ΟΚ. Ο Snake μου φάνηκε σαν ένα Jello Biafra του metal, ήταν ΤΟΣΟ θεϊλας. Βασικά πιστεύω ότι η εμφάνιση τους ήταν από αυτές που είναι π.χ. στο 8 και το κοινό και η όλη φάση την ανεβάζουν στο 10. Κάπως έτσι μου φάνηκε. Ότι κομμάτι με κομμάτι γινόντουσαν όλο και καλύτεροι, το γούσταραν ακόμα περισσότερο. Και κλείσιμο με ‘‘Astronomy domine’’, ναιιιιι.

Χαιρετίσματα σε Bleeding και Red Rum που γνώρισα. Κρίμα που δε γνώρισα κι άλλους, θα τα πούμε σε άλλες συναυλίες στο μέλλον. :slight_smile:

Λατρεύω VOIVOD, όχι τώρα, από παλιά, πολύ παλιά, η ακύρωση στο rockwave ήταν χτύπημα και το 2010 ταξιδέψαμε Γερμανία για την πάρτη τους και δε το μετανειώσαμε, ακόμα μιλάω γι?αυτό. Οταν ανακοινώθηκαν τα 2 φετινά live για την ίδια μέρα με κρύα καρδιά αποφάσισα να κάψω τους VOIVOD (!) οπότε μόνο χαρά μου προξένησε η ένωση των 3 σχημάτων και ας έμοιαζε μη συμβατή σε κάποιους, μα καλά, σοβαρά τώρα, χάνεις 2 μπάντες απλά για να πιεις μια μπύρα απέξω?! Αλλά κάπως έτσι χάνεις και μια εμφάνιση Agnes Vein ε?
Τα σχόλια πάντως από (κάποιους) οπαδούς των Voivod για τους [B]TODAY IS THE DAY[/B] με καναν να γελάσω, ανούσιος θόρυβος ε? έλεος ρε παιδιά, τα ίδια ακούγαμε για τους Voivod πριν 20+ χρόνια, μωραίνει ο άνθρωπος, και ο μεταλλάς συνεχίζει να είναι μέσα στη συντήρηση, ω ναι, και ο «προγκρεσιβάς»(τρομάρα του). Εγώ δεν είχα μεγάλη επαφή με TITD και ομολογώ πως έπαθα ένα σοκ, πάντα τέτοια! Ο λόγος που ακούω μουσική και πάω σε άπειρες συναυλίες είναι για κάτι τέτοιες στιγμές!!!
Οι [B]SOILENT GREEN[/B] έσπειραν, ιδανικοί για live, μας ξεκούρδισαν όπως πρέπει αν και άργησα λίγο να χαθώ λίγο μιας και είχα ένα θέμα παλιότερα με τους στίχους τους αλλά η μουσική μετράει οπότε πάσο…
Για τους [B]VOIVOD [/B]δεν έχω λόγια, απλά είναι κρίμα να μη γεμίζουν ένα ΑΝ… έλεος δηλαδή, στα 80ς λέγαμε είναι δύσκολο να τους πιάσει ο κόσμος, ότι είναι 20 χρόνια μπροστά και ότι άλλο ελιτίστικο κατέβαζε το κεφάλι μας, τώρα τι διάολο όμως? Μέχρι surf κάνει ο άνθρωπος ρε αχάριστοι! :smiley:

[B]videos:[/B]
VOIVOD:[B][U]The Prow[/U][/B]
SOILENT GREEN: [B][U]Blessed in the arms of servitude[/U][/B]
TODAY IS THE DAY [B][U][I]video[/I][/U][/B]([I]όποιος γνωρίζει τίτλους ας βοηθήσει[/I])

είχα την ζήλια/ψώρα, έβαλες και το βιντεακι [B]mindcrimeK[/B] και μας έκανες την καρδιά περιβόλι…(μπράβο πάντως)

ο snake είναι θεός.!

*τελικά μάθαμε γιατι ακυρώθηκε το live στη λαρισα?:-s

Για να γινει ο χαμος της Αθηνας :stuck_out_tongue:

Καλα ακομα σκεφτομαι την εμφανιση των Voivod! Τρελαθηκα

Και γω από νησί είμαι.
ΣΥΝΑΥΛΙΑΡΑ. ΣΥΝΑΥΛΙΑΡΑ ΟΜΩΣ!
Και τι συγκίνηση με το Temple of the morning star.
Επίσης, κρίμα που ήμουν ένα βήμα πριν τη λιποθυμία σε voivod (αναθεματισμένη κούραση).
Κατά τ’ άλλα, ας επαναλαμβανόμαστε, ΣΥΝΑΥΛΙΑΡΑ!

[SPOILER]τσιερζ για πασα την κατάλληλη στιγμή ;)[/SPOILER]

Today Is The Day. Ο Steve Austin είναι guru του αμερικάνικου ήχου (Lamb of God και Mastodon μεγάλωσαν στα γόνατά του) και να τον βλέπεις στη σκηνή προκαλεί δέος. Τρομερός ήχος, ισοπεδωτική εμφάνιση, μου έλειψαν αρκετά αγαπημένα κομμάτια όπως το “This Machine Kills Fascists” ή το “Crooked”, αλλά οκ, “Willpower” live. Τέλος. Κλάσεις ανώτεροι από το λίγο που τους είχα δει στο roadburn κάποιες μέρες πριν.

Οι Soilent Green ήταν η πιο “συναυλιακή” μπάντα της βραδιάς και διέλυσαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Κομμάτια απ’όλους τους δίσκους, ο Ben Falgoust (επίσης στους Goatwhore) είναι αδιανόητα τεράστιος frontman, o Brian Patton (Eyehategod) στην κιθάρα είναι απίστευτα cool, γενικότερα όλη μπάντα σπέρνει. “It was just an accident”, “Sewn Mouth Secrets” και κλείσιμο με “Antioxidant”, ντάξει τι να λέμε τώρα. Αν έπαιζαν και το “Last one on the Noose” θα λιποθύμαγα.

Voivod ήταν κι αυτοί απίστευτοι, κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος της μεγάλης δισκογραφίας τους παίζοντας αγαπημένους ύμνους όπως “Forlorn”, “Tribal Convictions”, “Ripping Headaches”, ένα καινούριο κομμάτι, encore με “Voivod”, “Nothingface” και “Astronomy Domine”. O Snake ήταν εμφανώς κλασμένος από μπάφους και έσταζε αγάπη, ο Blacky όμως ήταν λες και δεν πέρασε μια μέρα από το 1985 ξερωγώ, ΘΡΑΣ πόρωση, πολύ σταθερός και ΑΓΑΠΗ ο Away στα τύμπανα. Το κοινό τα έδωσε όλα με stagediving και moshing, πολύ όμορφη εικόνα οι Brian Patton και Steve Austin δίπλα-δίπλα να τραγουδάνε στο “Tribal Convictions”.

Αυτά. Από άποψη συνολικού πακέτου (3/3 απιστευτομπαντάρες με υπερεμφανισάρες) πάει για λάιβ της χρονιάς.

κάνοντας κλικ [U]εδώ[/U], μου χαρίζετε δόξα και μπαίνετε στην κλήρωση για χνουδωτό πλυντήριο.

Επ ψηλε, Nuclear War στο encore κι οχι nothingface, το οποιο το παιξανε αλλα οχι εκνορ :wink:

Α μπράβο ναι, αλλά νομίζω το κόψανε στο σπάσιμο στο τέλος, ή όχι, ένιγουέη, δεν το περίμενα το Nuclear War με τίποτα, αλλά ήθελα το War and Pain το ομώνυμο, καλά όχι ότι έχω παράπονο, μαλακίες λέμε να περνά η ώρα. :slight_smile:

:lol::lol::lol: Τo the point

Στη διάσταση που είχα βρεθεί στους voivod, πέρα από το γεγονός ότι όταν άνοιγα τα μάτια προσπαθούσα να βρω τους άλλους δύο κιθαρίστες που άκουγα ενώ τα είχα κλειστά, σκεφτόμουν ακριβώς αυτό. Πόσες ιδέες έκαναν πάσα σε άλλα συγκροτήματα…

Φορούσε και μπλούζα Baroness νομίζω ε;

[SPOILER][/SPOILER]

Τίμιο καφροπέσιμο, παρακαλώ το γλυκύτατο γκομενάκι να ενδώσει.

Συγκινητικά ποστ από Lepper Jesus και MindcrimeK, μεταλικές αγκαλιές κλπ.

Today Is The Day ήταν σαφώς καλύτεροι από Βερολίνο, λίγο πιο καυλωμένοι, λιγότερο κομμάτια. Δεν έσπασε και χορδές ο Austin. Τέτοια αγάπη από τούτον δεν την περίμενα, αλλά οκ, μέχρι και μισή ώρα πριν τη συναυλία πείραζαν τις κοπέλες που περνούσαν κάτω από από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου τους και χάζευαν την κοκκινόμαυρη σημαία πίνοντας τσιγάρα και τρώγωντας παγωτό, οπότε λογικό ήταν να βρίσκονται σε happy mood. Χάρηκα που είδα κόσμο να αρρωσταίνει για πάρτη τους, εγώ δεν ‘νιώθω’ τόσο, αλλά η εμπειρία να τους βλέπει κανείς live είναι έως και τρομακτική.
Όσο για τα σχόλια που αναφέρθηκαν, οκ, δεν θα τον μάθουμε τώρα “τον κλασσικό τον μαλάκα τον Έλληνα (μεταλά)”.

Soilent Green σας έχωσαν καλά ε; Ήθελε λίγο κίνηση παραπάνω πάντως για να ξεφύγει η κατάσταση. Κι αυτός ο ψηλολέλεκας, τι στον μπούτσο τον ταΐζουν και έχει τέτοια ενέργεια; Πουλούσε μπλουζάκια, έστηνε μηχανήματα, έκανε τη συναυλία του και μετά περιφερόταν στο χώρο. Τόσα χάι φάιβ έχω να δω από την εποχή του Jordan. Αυτά με τα καράτε κιντ και τις μπαντάνες τα κάνανε ίδια και πριν 10 μέρες πάντως, ήταν στημένο το σκηνικό. Αλλά το ηχητικό ξύλο ήταν αληθινό. Και όντως πρέπει να κέρδισαν οπαδούς με την απόδοσή τους και την ένταση που βγάζανε.

Voivod δεν είμαι από αυτούς που τους περίμεναν 20ετία, αν και έχω κάνει θρασάς δεν έφαγα ποτέ σοβαρό κόλλημα μαζί τους, αλλά τον απόλαυσα το βιασμό όσο κι εσείς. Forlon, Tornado, Ripping Headaches…, δύο από το πρώτο στο encore και Astronomy Domine… και λοβοτομημένος να είσαι κάτι θα νιώσεις. Με ήχο sonic τελείως καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Στενές επαφές τρίτου τύπου… Το σκηνικό για το μικρόφωνο στο τέλος είναι για να επιβεβαιώνουμε τη γραφικότητά μας, τόσο καλό λάιβ και να τελειώσει χωρίς μαλακία δεν γίνεται.

Γενικά τρεις αρκετά διαφορετικές μπάντες που όλες έπιασαν τον ήχο τους όπως έπρεπε και με απόδοση για να τραβάνε τα βυζιά τους οι φανμπόηδες. Ακόμα και για μόνο μία από τρεις να ήσουν εκεί θα γούσταρες, αλλά κι έναν άσχετο να πετούσες μέσα, ε κάτι θα έβρισκε να φτιαχτεί, απ’ όλα είχε το πρόγραμμα.
Μαζί με το Entombed-Dark Tranquility-Candlemass πριν καμιά δεκαριά χρόνια, το πιο ολοκληρωμένο πακέτο συναυλίας έβερ για μένα. Και εις ανώτερα…

Κάπου εδώ να διευκρινήσω ότι τα περί αβαν-γκαρντ και χρωστούμενων “πρώτα και πάνω απ’ όλα” στους VOIVOD ήταν λιγάκι υπερβολικά, υπήρξαν και κάποιοι CELTIC FROST οπότε φίφτυ-φίφτυ το πράμα και καθαρίσαμε.

Όχι τυχαία τους ακούτε και τους δύο να παίζουν μπάλα στο νέο NEGATIVE PLANE, το οποίο είναι όπως έχουμε πει ο δίσκος της χρονιάς και να το ακούσετε όλοι σας.

βάλτε τα setlists αν βρεθούν

Για Voivod (χωρις ακριβη σειρα, στο περιπου)

Unknown Knows
The Prow
Ripping Headaches
Ravenous Medicine
Tribal Convictions
Global Warning
Forlorn
Nothingface
Brain Scan
Overreaction
ενα καινουριο
Τοrnado