Ρε τι μαπα δισκος ειναι αυτος!
Με χάλασαν τα πάντα. Συνθέσεις, παραγωγή, εξώφυλλο. Όλα. Έμεινε το όνομα, αλλά έτσι δε γίνεται δουλειά.
Καλημέρες και χρονια πολλα σε οσ@ς γιορταζουν
Τρεφω απιστευτη εκτιμηση και σεβασμο για τον Eric Burdon απο τοτε που δουλευα στο Μετροπολις και εμαθα τις δουλειες του με τους War.
Δεν θα ειμαι ποτε φανμποης των Animals, αλλα οπου ακουσω τραγουδι τους σταματω αυτοματα ο,τι κανω για να απολαυσω αυτη τη μαγικη φωνη, ενος απιστευτου μουσικου, που εζησε τα παντα με καθε πιθανο τροπο.
Σαν σημερα λεει κυκλοφορησε το House of the Rising Sun σαν single στο UK και αυτη η ζωντανη εκτελεση ειναι μια απο τις αγαπημενες μου.
Κάντε όμως αν θέλετε τον κόπο να δείτε αυτή την εξαιρετική στιγμή στο “Μουσικό Κουτί” πριν λίγους μήνες. Μετά την πρώτη στροφή κι εκεί που νόμιζα ότι ο ΕΒ βαριόταν, απογειώνει το τραγούδι με μοναδικό τρόπο.
Αν στα 80 τους ολοι οι αγαπημενοι μας ηρωες τραγουδουν οπως αυτός ο μπάρμπας που έπεσε στη χύτρα με τα ναρκωτικα και το αλκοόλ, τότε η διασκέδασή μας είναι δεδομένη για αρκετές δεκαετίες ακόμη.
Αν αυτό το τριήμερο έχετε χρόνο για να δείτε μία εκπομπή, δείτε όλο το επεισόδιο. Αξίζει.
♫ Ο θρύλος της Ροκ Eric Burdon στο «Μουσικό κουτί» ΕΡΤ1 (29.9.2021) - YouTube
Κυκλοφόρησε και μάλιστα ως name your price στο bandcamp!
Η έννοια του “κάνω ό,τι θέλω με το thrash μου” είναι αυτό το άσμα. Άλλο η εισαγωγή, άλλο τα φωνητικά, άλλο το ηρωικό riff που μπαίνει, άλλο το Maiden-ικό τελείωμα και άλλο η crossover με τρέμολο εκπνοή του.
Υ.Γ. Κάτι άσχετο προς εκείνους, που κάποτε είχαν την TV100 στο κανάλι έξι και την παρακολουθούσαν. Υπήρχε μια εκπομπή με αυτοκίνητα, μηχανές, αγώνες κλπ, του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο τύπος που την παρουσίαζε μίλαγε πάντα με μία ηρεμία και δίπλα του είχε ένα τιμόνι με κοντέρ αυτοκινήτου. Το ζητούμενο μου, λοιπόν, για να μη φλυαρώ: Το μουσικό χαλί της εκπομπής ήταν ένας instrumental κιθαριστικός δυναμίτης, τον οποίο ποτέ μου δεν κατάφερα να βρω. Το θυμάται κανείς; Και ποιο μπορεί να είναι;
Χωνεύοντας την σκορδαλιά:
Υπέροχο ταξίδι ομορφιάς.
Το καλυτερο σολο του,ατελειωτη απολαυση ο δισκος απο την αρχη μεχρι το τελος! Φερτε τον για λαιβ με τετοιο αλμπουμ οπωσδηποτε τωρα που βγηκε απο rehab
Πολύ κρίμα, rip