Ο Φιντσερ εκανε παπαδες με se7en και Fight club,εγω ειμαι και φαν του ινταστριαλ-γοτθικου του alien 3 ενω το zodiac ηταν επικο και πολυ δυνατο κατα τη γνωμη μου…panic room,benjamin Gamb, κατω της βασης για μενα και απο κοντα σχετικα το game,που απλα περναει ευχαριστα η ωρα τελικα…
εχει και ο τυπος ενα χαρακτηριστικο τροπο σκηνοθεσιας,που σε καθηλωνει γμτ,νομιζω πως συνδιαζει τελεια αυτη τη νεα βιντεοκλιπιστικη ταση που εμφανιστηκε στα 90ς με την προσωπικη ματια και τον βιρτουοζικο τροπο σκηνοθεσιας που λανσαρει…ειδικα αυτο το se7en,εχει απλα καθηλωτικη σκηνοθεσια,νεα πνοη σε αμερικανικο σινεμα νομιζω τοτες…
Ο Νολαν απο την αλλη,προσωπικα θεωρω οτι δεν εχει γυρισει ακομα αδιαφορη ταινια (το prestige που γουσταρουν οι παντες,το θεωρω μαλλον την πιο χαλαρη του ταινια-και γ@μ@ει λεμε),και γουσταρω απειρα το στυλακι του…αυτη τη κλιμακωτη αγωνια,που σε τσιτωνει και περιμενεις απλα να εκραγει,ολα αυτα τα γμημενα πανοραμικα που χωνει(αρχη dark knight ηταν λεμε επος), αυτες οι τρελες που κανει στο μεμεντο,τι να πω…δεν σε αφηνει να βαρεθεις,τοσο απλα…νομιζω πως ο τυπος στο θεμα αδρεναλινης,παιζει μονος του αυτη τη στιγμη στο Χολυγουντ…
επισης,αυτο που εκτιμω πολυ σε αυτον, και μαλλον κανει τη διαφορα και του χωνω και ψηφο,ειναι οτι γραφει ο ιδιος τα σεναρια του(μαζι με αδερφο του τεσπα)…δλδ οκ,μεμεντο δεν γραφει οποιος κι οποιος ε?Ακομα πιο τουμπανο,το πρωτο του,το following,καταπληκτικο απλα…ψυχαγωγια και ουσια στα καλυτερα της…
εγω λεω Νολαν μαλλον,μιας και δεν με εχει απογοτευσει ποτε,μου αρεσει το γκαζι του,μου φαινεται πολυ υποσχομενος ακομα και πως εχει να δωσει πραματα…το Inception,με το καλυτερο μαλλον τρεηλερ ταινιας εδω και πολλα χρονια,αμα του κατσει,θα μιλαμε ισως ανετα,για τον νεο μεγαλο mainstream σκηνοθετη της νεας δεκαετιας νομιζω…
Ο Φιντσερ με εχει κουρασει,με τα τελευταια του και γενικα οκ,οι περισσοτεροι των μνημονευουν(λαθος μεν αλλα ετσι ειναι),για 2 ταινιες που εκανε 10 χρονια+ πισω…και τωρα γυριζει ταινια για τη δημιουργια του facebook:|…ok,δεν μπορω να πω απο τωρα τιποτα,απλα σαν πρωτο ακουσμα,δεν με ενθουσιασε να το ψαξω δλδ…
Παντως και απο των δυο τις ταινιες σαν συνολο,το Fight Club θεωρω την καλυτερη…