Wacken Festival 2011

Τι και αν έχουν περάσει ελάχιστες μέρες από το τέλος ενός από τα καλύτερα festivals στην Ευρώπη; Οι Γερμανοί ήδη άρχισαν να ετοιμάζονται για το επόμενο.

Λέω φέτος να το τιμήσω!!!

[SIZE=“5”]Confirmed Acts:[/SIZE]

Apocalyptica
Avantasia
Blind Guardian (headlining)
Suicidal Tendencies

8O8O
Apocalyptica,Avantasia,Blind Guardian…:vibrate::vibrate:

ελπίζω να καταφέρω να πάω…:papas:

Το X-mas package που νομιζω οτι ειναι τα πρωτα 10,000 εισιτηρια εγινε sold-out σε 5 ωρες, επομενως αναμενεται γενικο sold-out μαλλον γρηγορα- κατα τον Δεκεμβριο το κοβω, ιδιως εαν ανακοινωθουν κ οι αλλοι 2 headliners.
Επομενως πρεπει να γινει καποιος γρηγορος προγραμματισμος τουλαχιστον στην αγορα εισιτηριων κ οσοι τελικα δεν πανε πουλανε τα tickets τους στο e-bay.

Ισχύει 5 ωρίτσες και άντε γεια. Νομίζω το γενικό εισιτήριο κοστίζει 120 ευρώ με καμπινγκ κλπ κλπ

άρα πρέπει να τρέξουμε να προλάβουμε…:(:frowning:

Να πάτε, θα το χαρείτε, ειδικά αν δεν έχετε ξαναπάει έξω. ΠΡΙΝ βιαστείτε όμως ας γράψω εδώ για κάποιες ενστάσεις που έχω. Έχω πάει 4 φορές Wacken και δε θα ξαναπάω για έναν απλό αλλά ΒΑΣΙΚΟ λόγο, το φεστιβάλ έχει γίνει πολύ μεγάλο, κάποτε κρατούσαν τα tickets σε ένα όριο των 30.000 και ήταν όλα καλά, μπόλικος κόσμος αλλά δεν ένιωθες ασφυξία.

Πλέον (εμπειρία από 2009, 2010):

  1. κόβουν 75,000 tickets + 5,000 προσωπικό/μπάντες/security κτλ + άπειρα fake tickets
  2. στα περισσότερα γκρουπ στις μεγάλες σκηνές δε νιώθεις πλέον ότι παρακολουθείς live αλλά ότι βλέπεις dvd αφού αναγκαστικά κοιτάς τα videowalls, η σκηνή είναι τόσο μακριά σου που καταντά γελοίο, αν καταφέρεις να πιάσεις κάγκελο (+1) ξεχνάς τις μπύρες/παρέα σου(-2) όχι μόνο για το σετ της αγαπημένης σου μπάντας αλλά και για την επόμενη αφού θα βγεις από κει μετά από πολύ ώρα…
  3. Όπως είπα είναι πλέον αδύνατο να μετακινηθείς σαν άνθρωπος στο συναυλιακό χώρο, μετά το μεσημέρι έχει τόσο κόσμο που δύσκολα πας από τη μία σκηνή στην άλλη χωρίς να χάσεις το μισό σετ. Στο σετ των Maiden (είμασταν κάπου στη μέση του χώρου) φίλος βγήκε έξω να πάρει κάτι και ΔΕΝ μπορούσε να ξαναμπεί γιατί όπως του είπαν “εχει γεμίσει μέσα”!!
  4. θα ψαρώσετε τους φίλους σας με ατάκες τύπου “μαλάκα είδα Slayer με 100,000 κόσμο!” αλλά μέσα σας θα ξέρετε ότι ήταν το πιο ξενέρωτο κοινό σε συναυλία Slayer (πράγμα λογικό με τόσο πολύ και ετερόκλητο κόσμο)
  5. ο χώρος του camping φτάνει τόσο μακριά που άμα δε πιάσεις νωρίς (1-2 μέρες πριν ξεκινήσει) θα θες περπάτημα 15-30’ μέχρι να μπεις στο χώρο των συναυλιών, μοιάζει λίγο αλλά μετά από 3 μερες ορθοστασία τα ξαναλέμε. Αν έχει βρέξει υπολογίστε τα 30’ περπάτημα μέσα στη λάσπη
  6. οι τουαλέτες κάποτε ήταν πεντακάθαρες, μιλώ γιαυτές που πληρώνεις 0,50ε, πλέον υπάρχει ένα θέμα με αυτό και η ουρά μετά τις 8.00 (το πρωί) είναι τόσο μεγάλη που θα γνωρίσετε πολύ κόσμο μέχρι να φτάσετε. Αυτές που δεν πληρώνεις είναι οι κλασικές χημικές, είχα μπει μια φορά, δε θέλω να το θυμάμαι…
  7. φέτος τα καλύτερα live τα είδαμε χαρήκαμε στη Wet Stage, που είναι η μικρότερη από τις 4 και κλειστή, χωράει λίγο κόσμο (2,000) αλλά απολαύσαμε πχ GOJIRA, LAKE OF TEARS, ROTTING CHRIST, LIZZY BORDEN
    Στις 2 μεγάλες σκηνές είδαμε IRON MAIDEN, ANVIL, MOTLEY CREW, ALICE COOPER, WASP, SOULFLY, ARCH ENEMY, EDGUY, SLAYER, CALIBAN, IMMORTAL, AMORPHIS, GRAVE DIGGER, KAMELOT, UNLEASHED κτλ
    8 ) στην τρίτη σκηνή είδα VOIVOD και αυτός είναι ένας λόγος που ξέχασα όλα τα προηγούμενα. :slight_smile:
  8. και μια μικρή αλλά βασική λεπτομέρεια: 2 φίλοι που κλείσανε απο το site της metaltix (αν το θυμάμαι καλά) ενημερώθηκαν από τις τράπεζες τους για χάκεμα/κλοπή της κάρτας τους, βασικά είχαν κλαπεί τα δεδομένα όσων (όλων?) είχαν κλείσει απο κει
  9. το ticket κοστίζει 130euro(όχι 120 αφού υπάρχει και ένα fee των 10ευρώ) +κάποια (λίγα) μεταφορικά

ευχαριστουμε για τις πληροφοριες…
βασικα πραγματα που πρεπει να σκεφτουμε αρκετα - πριν παρουμε αποφαση να το επισκεφτουμε - ειδικα αν πρεπει να κλεισουμε τοσο νωρις σε σχεση με την ημερομηνια του φεστ.
παντως το line up λογικα θα ειναι μπομπα…

Ωραίος ο mindcrime. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοι ανασταλτικοί παράγοντες με μεγαλύτερο αυτόν της ταλαιπορίας αλλά είναι μια καταπληκτική εμπειρία. Μακάρι να τα καταφέρω να πάω!! :smiley:

1000 Βακεν με 80+ μπαντες παρα ελλινικα μεταλ φεστιβαλ με 4 κ πολυ σας ειναι. Παντως ειναι φοβερη εμπειρια η ολη η φαση. καλο 8α ηταν να πηγαινανε πιο πολλοι ελληνες σε τετοια εβεντς για να δουν τη διαφορα.

Ναι κ εμενα μου φανηκε φετος οτι το Wacken μεγαλωσε πολυ περισσοτερο μεσα σε 2 χρονια, σιγουρα υπαρχει μεγαλυτερη ταλαιπωρια σε σχεση με μικροτερου βεληνικους φεστιβαλ αλλα η εμπειρια του να εισαι μερος του μεγαλυτερου metal φεστιβαλ στο κοσμο ειναι μαγικη.
Επισης για μειωση της ταλαιπωριας camping, τουαλετων, περπατιματος, ορθοστασιας κτλ. θα συνιστουσα ενοικιαση δωματιων σε ξενοδοχεια που βρισκονται κοντα στο Wacken. Αν κ στο camping ειναι πολυ 24-7 μεταλ παρτι ατμοσφαιρα…

Ωραία περιγραφή…σίγουρα με τόσο πολύ κόσμο,που πάει τα πράγματα καταντούν όλιγον τι κλειστοφοβικά, ειδικά μπροστά κάγκελο…αλλά πρέπει νά’ναι αξέχαστη εμπειρία:):!:

Λογικά αυτά που λέει ο mindcrime αλλά πιστεύω πως για άτομα σαν και μένα πχ που δεν έχουν πάει σε Wacken (και το σκέφτομαι για φέτος) ακόμα και αν όλα αυτά φαίνονται σαν αποκαρδιωτικά είναι μια εμπειρία που πρέπει να την ζήσουμε…

Στο κάτω κάτω αν πάθουμε κάτι θα μας πάνε στο ασθενοφόρο υπο τους ήχους της αγαπημένης μας μουσικής με 80.000 κόσμο να χτυπιέται γύρω μας!!!

να προσθέσω μερικά πράγματα ακόμη πάντως (αν και σπάνια διπλοποστάρω στο ίδιο thread):
1)Το καλύτερο Wacken για μένα ήταν το 2002, είχε 25,000 tickets και η εμπειρία ήταν απίστευτη ενώ μπορούσαμε να είμαστε μπροστά (χωρίς προσπάθεια) πχ σε Candlemass, My Dying Bride και Warlord (λέω τις καλύτερες στιγμές για μένα τότε), στους Candlemass μάλιστα πήγαμε αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον Dickinson (φέτος αυτό θα ήταν αδύνατο, το να πάμε σε 2’ στη δίπλα σκηνή). Το 2006 γουστάραμε MINISTRY παρόλο που είχε αρχίσει να αυξάνεται ο κόσμος αλλά ακόμη και τότε ήταν καλά.
Τώρα (και ενώ το φεστιβάλ γίνεται στον ίδιο χώρο με τότε!!!) έχουν αυξήσει πολύ τον αριθμό των προβάτων που στοιβάζουν μέσα (είναι πολλά τα λεφτά Αρη, όλοι μαζί στο δρόμο που χάραξαν οι έλληνες διοργανωτές κτλ). Ε κόβεις που κόβεις 3 φορές περισσότερα βάλε και 3 φορές μεγαλύτερο χώρο (ο χώρος του camping πχ είναι 3 φορές μεγαλύτερος από τότε, λογικό). Φαντάσου πχ τη Μαλακάσα φέτος στο Sonisphere με διπλάσιο κόσμο στον ίδιο χώρο με φέτος, θα σαρέσει? μάλλον όχι
2)Από την άλλη έχουν χεστεί και πάνω τους σε θέματα ασφαλείας με αποτέλεσμα πχ τα Wall Of Death να απαγορευονται από το 2009, όπου ο κόσμος άνοιγε πχ στους Heaven Shall Burn και η μπάντα έλεγε “οχι οχι, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό”, ακούγεται γελοίο? είναι!! Φέτος φυσικά και να ήθελε ο κόσμος να κάνει δε θα μπορούσε επείδη ο χώρος είχε γεμίσει παντού! Φέτος μάλιστα βλέπαμε συνέχεια στα videowalls μυνήματα τύπου “Please No Circle Pit” κτλ
3)ίσως σας φανεί παράξενο αλλά ο κόσμος που πάει στο wacken πλέον ΔΕΝ πάει για τις μπάντες, είναι μόδα, έχει γίνει γνωστό ως η μέκκα των φεστιβάλ και άλλες τέτοιες μπούρδες με αποτέλεσμα να παίρνουν tickets όλοι 8 μήνες πριν και μετά να μαθαίνεις ποιος/οι είναι headliners. To αποτέλεσμα? Κόσμος που θα γούσταρε κάποιες μπάντες δεν τις βλέπει εκεί γιατί το έμαθε εκ των υστέρων. Και ξαναλέω, στο WACKEN δε βλέπεις ποτέ πλέον μαζικά τον κόσμο να χτυπιέται, μοιάζει περισσότερο σαν να βλέπεις το support μιας μεγάλης μπάντας όπου ο κόσμος περιμένει να ξεσπάσει, ε, αυτό δε γίνεται ποτέ μαζικά γιατί απλά είναι αδύνατο 80,000 να γουστάρουν την ίδια μπάντα ακόμα και αν αυτή λέγεται SLAYER ή SOULFLY (αναφέρω ενδεικτικά 2 φετινά παραδείγματα που λέγαμε “αχ να βρισκόμασταν στο Gagarin ή στο Περιστέρι”).
4)Το καλό όμως είναι ότι τα φεστιβάλ είναι πολλά πλέον, και εξαιτίας του ανταγωνισμού κλείνουν όσα γκρουπ περισσότερα μπορούν όλοι. Το αποτέλεσμα? Μπορείς να δεις τις ίδιες πάνω κάτω μπάντες σε διαφορετικά φεστιβάλ. Γι’αυτό σας λέω, περιμένετε, δείτε ποιοι παίζουν που και τσεκάρετε. Στη γερμανία μόνο γίνονται τουλάχιστον 5-6 μεγάλα φεστιβάλ το καλοκαίρι. To Summer Breeze πχ έχει πολλές μπάντες, το Hellfest στη Γαλλία επίσης και από ότι άκουσα οι συνθήκες είναι παρόμοιες με αυτές του Wacken παλιότερα. Μάλλον θα το προτιμήσω, άσε που θα έχουν και CORONER :wink:

ε ναι ρε παιδιά…
αν και δεν έχω πάει έξω, ο κόσμος μετά τις 30-35.000 δεν εχει νόημα να αυξάνει…
να πας σε φεστιβάλ με 100.000 να κάνεις τι??? εγω ας πούμε που εχω μυοσκελετικο πρόβλημα για να μην νιώσω πίεση πρέπει να το δω το φεστιβάλ απο τα 400 μετρά…

*τραγικό το παράδειγμα μου αλλά αυτό με καίει :stuck_out_tongue:

οχι δεν ειναι κα8ολου γελοιο να απαγορευονται τα wall of death. Μετα απο το 8ανατο 19 ατομων κ ολα τα μιντια στραμμενα πανω στο Βακεν να περιμενουν το στραβοπατημα για να σπιλωσουν το ονομα του στα καναλια απο ασχετους γερμανους δημοσιογραφους…τοτε κ εγω 8α τα απαγορευα τα wall of death(για φετος μονο).Κ μονο το ακουσμα του ονοματος “τοιχος 8ανατου” υστερα απο 19 νεκρους ειναι πολυ. Παντως πιστευω οτι ειναι μονο για φετος αυτο κ του χρονου 8α ειναι παλι οκ. Ετσι κ αλλιως το Βακεν εχει συνδεσει το ονομα του με τα μεγαλυτερα cicle pits k wall of deaths ever.

? ποτε εγινε αυτο??

*ναι ειμαι ψιλοασχετος

Υπαρχει ταξιδιωτικο γραφειο που οργανωνει εκδρομες σε τετοια festivals?

Παρεξήγησες, θεωρώ γελοίο το να παρακαλάει η μπάντα για κάτι τέτοιο και όχι το ίδιο το γεγονός ρεσυ. Αλλωστε εγώ είμαι ενάντια σαυτό έτσι κι αλλιώς αφού μοιάζει εντυπωσιακό στα dvd αλλά το θεωρώ άχρηστο και extra dangerous. Είμαι παππούς βέβαια, προτιμώ τα sing along κτλ :slight_smile:

Νope, δεν έλεγα για φέτος αφού απαγορεύεται από πέρυσι! (οι Heaven Shall Burn ήταν το 2009) Δεν εχει να κάνει με αυτό που λες και οχι δεν ισχύει για μόνο για φέτος, μάλιστα κάποιοι μέσα στο φεστιβάλ μου λέγανε ότι έχουν στο μυαλό τους να απαγορευτεί ακόμα και το crowd surfing.

μιλάει για το gay φεστιβάλ σε άλλη γερμανική πόλη λίγες μέρες πριν το Wacken, όπου μαζεύτηκαν 1,500,000 κόσμος (στο περίπου) σε χώρο που χώραγε το 1/3. Στη μοναδική είσοδο (η οποία ήταν μέσα από ένα τούνελ) για τη σκηνή (dj sets κτλ) ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου οι 19 άτυχοι.

από Ελλάδα? δε νομίζω. αλλά είναι πολύ εύκολο και σχετικά λίγο το κόστος αν κλείσεις νωρίς αεροπορικά.
πχ εμείς κλείνουμε:
Aεροπορικά 100e για Βερολίνο
Λεωφορείο 64ε Berlin>Wacken>Berlin
festival ticket 130e (περιλαμβάνει το camping)
Ισως χρειαστείς και 1 διανυκτέρευση πριν ή μετά, σε Βερολίνο ή Αμβούργο.

Αυτοί που κλείνουν δωμάτιο σε hotels κοντά στο Wacken πρέπει να προσθέσουν στο κόστος τις 3-4 μέρες στο δωμάτιο + την ενοικίαση αυτοκινήτου (εκτός και αν βρεις στο Itzehoe όπου έχει λεωφορεία για Wacken κάθε μέρα (τις μέρες του φεστιβάλ) με 8e.

Circle pits το 09’ παντως ηταν κομπλε απο οτι θυμαμαι.