Μόλις το άκουσα κι εγώ. Στην αρχή όπως μπήκαν οι κιθάρες ήμουνα σε φάση “ρε τι λένε αυτοί οι άμπαλοι στο φόρουμ, αυτό ΓΑΜΑΕΙ!”. Ε μετά ήμουνα σε φάση “…ναι τελικά είχαν δίκιο και είναι μη άμπαλοι”.
Απλά Warlord Γ’ διαλογής.
Επίσης βλέποντας ξανά το εξώφυλλο νομίζω ότι θα καταλαγιάσει σε πολύ κόσμο αυτή η γλυκιά αίσθηση “αχ πόσο συγκινητικός φόρος τιμής ρε” και θα γίνει “δεν ντρέπεστε λίγο ρε, τόσος κυνισμός πια;”.
Αν το τραγούδι διαρκούσε ένα λεπτό (το πρώτο δηλαδή) θα μιλούσαμε για πολύ όμορφα πράγματα.
Από εκεί και πέρα, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, δεν ενοχλεί κιόλας, έχει και κάποια σημειάκια που αξίζουν λίγο παραπάνω (κάπου εκεί μετά το 03:00), αλλά εφόσον -κακώς*- φέρει το όνομα Warlord, απλά:
ΟΧΙ
*Ανήκω κι εγώ στην σκληροπυρηνική ομάδα του No Tsamis, No Warlord
Το σασί του κομματιού είναι φυσική συνέχεια των (καλών, όχι το Kill Zone δηλαδή ) νέων (τότε) συνθέσεων του Holy Empire.
Προφανώς, αν ο μακαρίτης δούλευε τις φωνητικές μελωδίες καθώς και την παραγωγή/μιξη (όπως έκανε δηλαδή σχεδόν σε κάθε warlord τραγούδι) το αποτέλεσμα θα ήταν 100% σύγχρονοι Warlord (i.e. metallized Lordian Guard).
Αντί για όλα αυτά όμως, εχουμε τις κιθάρες πιο πίσω κι από τερματοφύλακα, φωνητικά γιουροπαουερ του σωρού και μια παραγωγή μπουκωμένη σε σημείο να αμφισβητώ την ευζωία των ηχείων μου.
Για μένα προφανώς και ισχύει No Tsamis, No Warlord. Θέλω να ακούσω το δίσκο όμως, για να μεταλαβω τις τελευταίες νότες που έγραψε αυτός ο, ιδιόρρυθμος ως ανθρωπος μεν, αλλά τιτάνοτεράστιος ως συνθέτης/κιθαρίστας δε.
Καλά, για live δεν υπάρχει ούτε 1 πιθανότητα στο τρισεκατομμύριο να πάω, αν υποθέσουμε βέβαια ότι θα έρθουν Αθήνα. Θα μείνω με την γλυκιά ανάμνηση της προσμονής της πρώτης συναυλίας στο Γκαγκάριν και την απίστευτη απόδοση της μπάντας την τελευταία φορά στο Κύτταρο.
Για την κριτική: Στο I would like to start my reference on the album, pointing this very specific feature which I consist as one of the strongest ones for this release: “Free Spirit Soar” is an excellent produced album. γέλασα δυνατά
Δεν ξέρω πως σας φάνηκε το Conquerors, προσωπικά το βρήκα συμπαθητικό. Το b-side του 7ιντσου (Watchman) το άκοσα 2-3 φορές χωρίς να εμβαθύνω περισσότερο. Δεν πείστηκα, αν και θα προσπαθήσω λίγο ακόμα.
το ακουσε ολοκληρο κανεις;
Προσωπικα το ακουσα μια φορα για την ωρα, τα συναισθηματα ειναι αναμεικτα.
ενω καποια τραγουδια που τα γνωριζω και απο Lordian Guard (Behold a Pale Horse, Revelation XIX) την φωνη του Giles δεν την παλεψα και τα προτιμω ακομα και τωρα με Vidonne.
Ακουσα Worms κ Conquerors και δεν τρελαθηκα. Ειδικα με την φωνη. Μου φανηκαν και καπως ασυνδετα σαν κομματια οσο παιζανε. Επισης δεν μου αρεσε και ο ηχος. Διαβασα κατι κριτικες για καθαρο ηχο κτλ. Εμενα μου φανηκε κακο ηχητικα. Ισως να φταιγε το youtube. Σιγουρα θα το ακουσω και πιο προσεκτικα
Μετα απο 3-4 ακροασεις μου φαινεται παρα πολυ καλο το νεο Warlord!
Πολυ καλη δουλεια απο τους κιθαριστες οι οποιοι τιμουν την μνημη του Tσαμη με χαραχτηριστικα riffs.
Εχει ψωμι παντως,θελει ακροασεις…
Το άκουσα 2 φορές, μία φορά Youtube και μία Spotify. Έχω ένα θεματάκι με τη φωνή του Giles σε ορισμένα σημεία, αλλά γενικά τη παλεύω,
Γενικά το άλμπουμ συνολικά μου φαίνεται υπερβολικά καλό, με σωστή παραγωγή και ωραία εκτελεσμένα τα κιθαριστικά μέρη αλά Tsamis. Γενικά φαίνεται ότι έχει μπει πολύ μεράκι και φαίνεται ο σεβασμός των συντελεστών προς τον αείμνηστο Τσάμη. Θεωρώ ότι όλες οι συνθέσεις είναι του Τσάμη, δεν έχω διαβάσει credits αλλά μάλλον έτσι θα είναι. Σχεδόν όλα τα τραγούδια είναι γνωστά είτε από Lordian Guard ή από demo, bonus, b sides κλπ από διάφορες κυκλοφορίες. Ψήνομαι να το αποκτήσω και σε φυσική μορφή.
Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος δίσκος είναι “περίεργος” με την εξής έννοια:
Μπορεί να αδικηθεί από σκληροπυρηνικούς που δε δέχονται καν το όνομα Warlord δίχως τον Τσάμη, ενώ ταυτόχρονα και όντας ο τελευταίος τους, μπορεί να υπερεκτιμηθεί από άλλους. Σχεδόν ψύχραιμα, καθώς πρόκειται για τεράστια αδυναμία και αφού τον έχω ακούσει πολλές φορές, θεωρώ ότι όχι μόνο αξίζει να φέρει το συγκεκριμένο όνομα, αλλά ταυτόχρονα κλείνει ( με ιδανικό τρόπο ο,τι ξεκίνησε σχεδόν 40 χρόνια πριν.
Ψυχραιμα, το άκουσα και δεύτερη φορά…πέρα από κάποιες μελωδίες που μου έφεραν νοσταλγία, μου φάνηκε αρκετά μέτριο το αποτέλεσμα. Ακόμα και να μην είχε κυκλοφορήσει πάντως, δεν θα άλλαζε τίποτα για μενα στο μύθο των Warlord.
Pass
Τον ακουσα 3 φορες μεχρι τωρα
Να διευκρινησω οτι ειμαι αρρωστος με Warlord.
Τα ακουω ολα οσα εχουν γραφτει και θα γραφτουνε.
Το βασικο για μενα ειναι οτι φαινεται η απουσια του ΤΣΑΜΗ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ!!
Και δε το λεω για το παιξιμο του,αλλά για τη δομη των συνθεσεων.
Πιστευω οτι με Τσαμη εν ζωη και τα δικα του στανταρ ο δισκος θα ταν ολοκαθαρο 8αρι.
Βαρυ 6αρι για μενα τωρα και καλο παιδι ο Giles αλλά θα ηθελα ενα τραγουδιαρη πολυ πιο λυρικο και ναναι στο πνευμα των Warlord,πραγμα που ο συγκεκριμενος δεν τοχει,γνωμη μου παντα