Καλυτερος/αγαπημενος χαρακτήρας από το watchmen

επρεπε να γινει αυτο το πολλ καθως δεν εχουμε μιλησει πουθενα στο φορουμ(νομιζω)για τους χαρακτηρες και την ψυχοσυνθεση των ηρωων αυτου του επους,αν και ειναι ενας απο τους κυριους λογους που το εργο αυτο θεωρειται τοσο σπουδαιο.

για εμενα μαλλον ο rorschach,αν και πιο ενδιαφερον χαρακτηρες με ιδιοτυπη σταση ειναι ο comedian και ο ozymandias.

πειτε και εσεις τις αποψεις σας!

ε,Rorschach προφανως,ολοι αυτον θα χωσουν,δηλαδη και τα 10 ατομα που θα ψηφισουμε εδω:p…

ο κουκουβαγιας γιατι χωνει ωραιο γκομενακι

dr.Manhattan…ολοι οι αλλοι να πανε να μαζεψουν κανα χορταρακι γιατι τους εχει ενα φτυσιμο!!!:stuck_out_tongue:

ανετότατα rorschach.όπως και να το κάνουμε δε μπορεί να είναι κάποιος άλλος.
και ειδικά στην ταινία οι μονόλογοί του είναι οι καλύτερες στιγμές της.

Απο πολλ που έχω δει με το ίδιο ακριβώς ερώτημα σε άλλα ξένα φόρουμ, ο Ρορσαχ βγαίνει πάντα πρώτος και με διαφορά. Ωστόσο εγώ δεν θα ψηφίσω αυτόν. Ακολουθεί μια σύντομη ανάλυση των χαρακτήρων. Υπάρχουν και σπόιλερ για όποιον δεν έχει διαβάσει τυχόν. Επίσης κρίνω αποκλειστικά και μόνο απο το κόμικ, όχι απο την ταινία (που δεν πιάνει ούτε το 1/10 της ψυχογράφησης των χαρακτήρων).

[SPOILER]
Comedian. Σκληρός, τραμπούκος, χύμα τύπος, χωρίς ίχνος ηθικής, σκατόμουτρο, αλλά να που τον ήθελε η γκόμενα στο τέλος παρά το γεγονός οτι πήγε να την βιάσει. Γυναίκες.

Rorschach. Αντιήρωας φάση, σκοτεινός, μανιχαιστής, με φοβερή ψυχογράφηση του παρελθόντος του, cool όσο δε πάει άλλο, κατανοητό γιατί τον γουστάρει ο κόσμος. Και μένα μου αρέσει.

Nite Owl
. Ο πιο “νορμάλ” (μαζί με την Silk Spectre) απο τους ήρωες, ο πιο ανθρώπινος ταυτόχρονα, ήρωας με αδυναμίες και κοιλίτσα, αλλά όπως σωστά αναφέρθηκε το ρίχνει το γκομενάκι τελικά. Κι αυτόν τον γουστάρω.

Silk Spectre. Η γυναίκα της παρέας, νορμάλ κι αυτή, δεν ενθουσιάζει ή κάτι τέτοιο μεν, αλλά τι θα ταν το Watchmen χωρίς τη γυναικεία παρουσία. Επίσης να πω πως το μινάκι και το διάφανο ανοιχτό ως τον αφαλό (με disco αισθητική) ένδυμα του κόμικ χώνει στα κολλητά δερμάτινα της ταινίας.


Ozymandias
. Τρελά cool μορφή, ο προοδευτικός υπερδιανοούμενος που έγινε υπεράνθρωπος και έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να σώσει την ανθρωπότητα, το οποίο είναι φρικιαστικό στις λεπτομέρειες του. Δεν ξέρεις αν θα τον πεις καλό ή κακό. Και αν θα τον πεις κακό, είναι απο τους πιο εγκεφαλικούς κακούς που έχουν εμφανιστεί ποτέ και ο στόχος του είναι καλός (να σώσει την ανθρωπότητα απο τον όλεθρο). Θέτει το κλασικό φιλοσοφικό ζήτημα του βιβλίου περί ηθικής και για το αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Πιάνει και σφαίρες με το χέρι. Μορφή λέμε (αλλά ΟΧΙ στην ταινία!)


Doctor Manhattan
. Το κεφάλαιο με το παρελθόν του είναι απο τα highlights του βιβλίου. Ο πιο δυνατός, σχεδόν σα θεός, σε σχέση με τους άλλους, ενσαρκώνει την “ανώτερη δύναμη”, ας το πω έτσι, της ιστορίας, η σκηνή που κάνει σεξ με την γκόμενα ενώ παράλληλα προετοιμάζεται στην κουζίνα έχει τρελό γέλιο. Ωραίος, αλλά πολύ απόμακρος και ψυχρός για τα γούστα μου.

Ψήφισα τον Ozymandias.[/SPOILER]

Εντάξει Ρόρσαχ τα σπάει και εννοείται ότι είναι ο αγαπημένος μου, αλλά επειδή παραείναι προφανής η επιλογή, ψηφίζω Κομίντιαν γιατί γαμεί και δέρνει (στην κυριολεξία) ότι κινείται. Έχει άπειρα ελλατώματα αλλά και ποιος δεν έχει. Αυτός το ήξερε ότι τα είχε και δεν έδινε δεκάρα.

Επίσης μορφάρα είναι -αλλά έχει περιορισμένο ρόλο- ο Hooded Justice.

ellanor,respect για την παρουσιαση,μεσα στο μυαλο μου εισαι στην αποψη για τους χαρακτηρες.

keyser,συμφωνω οσο δεν παει στην αποψη για τον comedian,η σταση του απεναντι στη ζωη ειναι αν μη τι αλλο ενδιαφερουσα και μπορω να πω οτι οταν το πρωτοδιαβασα ηταν ισως ο αγαπημενος μου χαρακτηρας.

τελος,επειδη τελειωνοντας το watchmen μου ειχε δημιουργησει περιεργα συναισθηματα η κινηση του ozymandias,εσεις τι θα κανατε ξεροντας τι ειχε συμβει?

Θα απαντήσω αργότερα στο ερώτημα, αλλά για την ώρα πάρτε κάτι να ΛΙΩΣΕΤΕ! Δηλαδή δεν έχω λόγια απλά. :lol:#-o

Πολύ ωραίο θρεντ και πόλ! Ευγε.

Γενικώς αυτό που μ’ άρεσε πάρα πολύ στο συγκεκριμένο κόμικ, που λογικά είναι και χαρακτηριστικό του Moore, είναι πως σκιαγραφεί τέλεια την προσωπικότητα του χαρακτήρα.

Παρά το γεγονός ότι οι 2 απ’ αυτούς που θ’ αναφέρω είναι ψιλόδεξιών απόψεων, οι 3 αγαπημένοι μου χαρακτήρες είναι κατά σειρά: rorschach, comedian, dr. manhattan

Τον μεν πρώτο το συμπάθησα απ’ την πρώτη στιγμή δεν ξέρω γιατί. Θύμιζε λίγο κάτι σε δρ house ίσως. :lol:
Πάντως του αναγνωρίζω ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή παρέμεινε πιστός στα πιστεύω του με οποιοδήποτε τίμημα.

Για τον comedian μου άρεσε και μένα ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζε τη ζώη όπως είπατε. Ωστόσο ήταν λίγο σκληράδι και απάνθρωπος και με χάλαγε αυτό.

Και τέλος ο manhattan, θεωρώ πως ήταν ένας πραγματικά πολύ καλός άνθρωπος, που έτυχε να αλλάξει απροσδόκητα η μοίρα του.

o ενας δεξιος που λες ηταν ο κομιντιαν.ο αλλος?

Εχώ την εντύπωση πως και ο ρορσαχ είχε τέτοιες τάσεις…

Εχει περάσει και καιρός βέβαια αλλά έτσι θυμάμαι ότι τον είχα αντιλιφθεί τον ρορσαχ…

Πάντως ρε πούστη ο moore σε κάνει να δένεσαι τόσο πολύ με τους χαρακτήρες, που σου λείπουν όταν τελειώνεις ένα βιβλίο του…

ε ο rorschach προφανως.

wtf? ψοφαω με scooby doo και σποϊλερια “ποιος σκοτωσε τον κομιντιαν”. φανταζομαι οτι ειναι καποιο απλα αστειο σποτακι και δεν προσπαθησαν η δεν εκαναν πραγματικα κατι τετοιο.

α ενταξει το γραφει στα σχολια. τρομαξα.

Γαμώτο για τον μόνο που δεν έχω καταλήξει είναι ο ozzymandias. Απ’ την μία τον μισώ, κια απ’ την άλλη αναγνωρίζω πως είναι τρελή και σατανική διάννοια…

Θα φανώ πολύ γραφικός άμα πω ότι έδωσα την ψήφο μου στον ρορσαχ;

Τσεκάρετε εδώ όσο αφορά το καρτούν.

Εύγε στον τύπο που το έφτιαξε, πειστικότατο ομολογουμένως! Ψάρωσα και γω μόλις το είδα. :lol:

Κατα τ’ άλλα, σχετικά με το θέμα της κίνησης του Ozymandias, αλλά και γενικότερα, κάποια σχόλια γύρω απο τους χαρακτήρες ακόμα…

Με το Watchmen ή τα άλλα έργα του στα '80ς ο Moore αναδόμησε πλήρως το υπερηρωικό στυλ (σε σημείο που δε θα είχε νόημα να ξανασχοληθεί κάποιος με υπερήρωες μετά απο αυτό). Είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς αν χαρακτήρες όπως ο Rorschach ή ο Ozy είναι “καλοί” ή “κακοί”, γιατί απλά είναι και τα δύο, ή μάλλον, πέρα απο αυτά.

Κι αυτό γιατί ο Moore έδωσε νομίζω στην έννοια του “υπερανθρώπου” τη νιτσεική της εκδοχή. Ο Υπεράνθρωπος στέκεται πέρα απο το Καλό και το Κακό και δημιουργεί τους δικούς του κανόνες ηθικής, τους οποίους επιβάλλει μετά στον κόσμο. Δεν είναι πια ο φωτεινός ήρωας του παρελθόντος (κάτι που βλέπουμε και στον προάγγελο του Watchmen, το “Miracleman”, που διαβάζω αυτόν τον καιρό). Επίσης ο υπεράνθρωπος όσο βρίσκεται κοντά στο να γίνει θεός, άλλο τόσο βρίσκεται κοντά στην παράνοια και την τρέλα. Σα να ισορροπεί σε ένα σκοινί.

Έτσι λοιπόν ο Ozymandias ενσαρκώνει τον υπεράνθρωπο αυτόν κατά τη γνώμη μου, ενώ ο Dr Manhattan είναι μια εναλλακτική, πιο “πνευματική” εκδοχή του, που όπως διάβασα αλλού θυμίζει κάτι σαν “θεό”.

Ο Comedian πάλι είναι ο “μηδενιστής” της υπόθεσης, εκείνος που βλέπει τα πάντα ως ένα αστείο και ως κάτι χωρίς νόημα σε τελική ανάλυση, και που θα σνόμπαρε σχέδια όπως εκείνα του Ozy. Ο Rorschach έχει την δική του ηθική, αρκετά απόλυτη (κάτι που γίνεται και η αιτία του τέλους του), αλλά πιστή σε ό,τι υποστηρίζει, ενώ οι υπόλοιποι χαρακτήρες μπορούν και ελίσσονται και έτσι αποφασίζουν να κρατήσουν το μυστικό στο τελος, βλέποντας πως η κίνηση του Ozymandias είχε επιτυχία, παρά το αποτρόπαιο της πράξης. Αν και η ατάκα του Dr Manhattan στον Ozy στο τέλος αφήνει να εννοηθεί πως ακόμα και αυτή του η πράξη δεν ήταν αρκετή.

Έχει βγει μέχρι και βιβλίο για τη φιλοσοφία και το Watchmen, ίσως το τσεκάρω κάποια στιγμή…

βεβαια εγω δεν εχω καμια σχεση με το κομικ και με το βιβλιο(αν εχει βγει) αλλα με βαση την ταινια ψηφιζωdr.Manhattan:D

ellanor,το βιβλιο που λες το τσεκαρα σημερα στον παπασωτηριου,εκανε νομιζω καπου στα 10 ευρω και μου φανηκε πολυ ενδιαφερον.γενικα μαλλον πρεπει να το τσεκαρω καποια στιγμη.

Πανέμορφα τα λέτε εδώ.

Δυσκολεύομαι να διαλέξω, υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες στο κόμικ, αλλά η αλήθεια κρύβεται εδώ.

Επί τη ευκαιρία, το τελείωσα, και θα ακολουθήσει ποστ υπεραποθέωσης! 8)

Θα’ μαι ξενέρωτος, βαρετός ή και χαζός (επειδή μάλλον δεν έπιασα πολύ το βαθύτερο νόημα του κομματιού αυτού), αν πω ότι το κομμάτι που διαβάζει το κόμικ του ο πιτσιρικάς ήταν το χειρότερο και πιο βαρετό μέρος του έπους, για μένα???