Απο πολλ που έχω δει με το ίδιο ακριβώς ερώτημα σε άλλα ξένα φόρουμ, ο Ρορσαχ βγαίνει πάντα πρώτος και με διαφορά. Ωστόσο εγώ δεν θα ψηφίσω αυτόν. Ακολουθεί μια σύντομη ανάλυση των χαρακτήρων. Υπάρχουν και σπόιλερ για όποιον δεν έχει διαβάσει τυχόν. Επίσης κρίνω αποκλειστικά και μόνο απο το κόμικ, όχι απο την ταινία (που δεν πιάνει ούτε το 1/10 της ψυχογράφησης των χαρακτήρων).
[SPOILER]
Comedian. Σκληρός, τραμπούκος, χύμα τύπος, χωρίς ίχνος ηθικής, σκατόμουτρο, αλλά να που τον ήθελε η γκόμενα στο τέλος παρά το γεγονός οτι πήγε να την βιάσει. Γυναίκες.
Rorschach. Αντιήρωας φάση, σκοτεινός, μανιχαιστής, με φοβερή ψυχογράφηση του παρελθόντος του, cool όσο δε πάει άλλο, κατανοητό γιατί τον γουστάρει ο κόσμος. Και μένα μου αρέσει.
Nite Owl. Ο πιο “νορμάλ” (μαζί με την Silk Spectre) απο τους ήρωες, ο πιο ανθρώπινος ταυτόχρονα, ήρωας με αδυναμίες και κοιλίτσα, αλλά όπως σωστά αναφέρθηκε το ρίχνει το γκομενάκι τελικά. Κι αυτόν τον γουστάρω.
Silk Spectre. Η γυναίκα της παρέας, νορμάλ κι αυτή, δεν ενθουσιάζει ή κάτι τέτοιο μεν, αλλά τι θα ταν το Watchmen χωρίς τη γυναικεία παρουσία. Επίσης να πω πως το μινάκι και το διάφανο ανοιχτό ως τον αφαλό (με disco αισθητική) ένδυμα του κόμικ χώνει στα κολλητά δερμάτινα της ταινίας.
Ozymandias. Τρελά cool μορφή, ο προοδευτικός υπερδιανοούμενος που έγινε υπεράνθρωπος και έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να σώσει την ανθρωπότητα, το οποίο είναι φρικιαστικό στις λεπτομέρειες του. Δεν ξέρεις αν θα τον πεις καλό ή κακό. Και αν θα τον πεις κακό, είναι απο τους πιο εγκεφαλικούς κακούς που έχουν εμφανιστεί ποτέ και ο στόχος του είναι καλός (να σώσει την ανθρωπότητα απο τον όλεθρο). Θέτει το κλασικό φιλοσοφικό ζήτημα του βιβλίου περί ηθικής και για το αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Πιάνει και σφαίρες με το χέρι. Μορφή λέμε (αλλά ΟΧΙ στην ταινία!)
Doctor Manhattan. Το κεφάλαιο με το παρελθόν του είναι απο τα highlights του βιβλίου. Ο πιο δυνατός, σχεδόν σα θεός, σε σχέση με τους άλλους, ενσαρκώνει την “ανώτερη δύναμη”, ας το πω έτσι, της ιστορίας, η σκηνή που κάνει σεξ με την γκόμενα ενώ παράλληλα προετοιμάζεται στην κουζίνα έχει τρελό γέλιο. Ωραίος, αλλά πολύ απόμακρος και ψυχρός για τα γούστα μου.
Ψήφισα τον Ozymandias.[/SPOILER]