Woody Allen

σε ποιον πλανήτη;

Σε κάθε πλανήτη και σε κάθε ηλιακό σύστημα

ε λολ…

κατα τ’αλλα,με εχει καλυψει ο Γρακχος φουλ σε ολα

then life lost all meaning

Παιδια ενταξει…

Καληνυχτα,απλα!!!

Το καταλαβαμε οτι δεν γουσταρετε Αllen και δικαιωμα σας,κανενα προβλημα,αλλα ρε συ Γρακχο,οχι ρε συ κοντρα για την κοντρα!!!
Ο τυπος ειναι γελοιος!!!

Θέλω ειλικρινά να μου εξηγήσεις σε τί διαφέρει αν πάρω την τελευταία φράση σου και πω “όχι, ο Άλλεν είναι ο γελοίος”.

Τέλος πάντων, ΟΚ έβγαλα το άχτι μου και φεύγω. :smiley: Να ξέρετε πάντως πως καλά σας γαμάει ο Γουίλ Φέρελ, μία από τις μεγαλύτερες και λιγότερο προφανείς κωμικές ιδιοφυίες των καιρών μας.

το step brothers χωνει το συμπαν
\m/

OK,Γρακχο ειναι η αποψη σου και τερμα!Δεν υπαρχει λογος να παραταθει η συζητηση,διοτι δεν με ενδιαφερει να σε πεισω.

Η σύγκριση Will Ferrel με Woddy Allen σε ότι αφορά το χιούμορ είναι να συγκρίνεις ταινίες τύπου scary movie με τους Monty Python και να υποστηρίζεις πως το scary movie είναι πιο αστείο. Μιλάμε για ένα ηθοποιό που μαζί με τον Στιλερ όταν εμφανίζονται στην οθόνη σε κάνουν να θέλεις να πάρεις ένα πιρούνι να το χώσεις στο μάτι σου και να το σπρώχνεις μέχρι να φτάσει στο εγκέφαλο για να σταματήσει να δέχεται εικόνες, περιμένοντας ταυτόχρονα να πεθάνεις από αιμορραγία για να γλυτώσεις, αλλά τελικά πεθαίνεις από… κρυοπάγημα.

Ο παραλληλισμός που κάνεις Ντεντ μου φαίνεται απίστευτα μονόπλευρος και άκυρος και με κάνει να πιστεύω ότι απλά δεν πιάνεις την κωμωδία τύπου Γουίλ Φέρελ, αλλά τέλος πάντων. Για την ιστορία και για όποιον δεν το κατάλαβε τέλος πάντων, το νόημα αυτού που έγραψα δεν ήταν να συγκρίνω άμεσα το χιούμορ τύπου Γούντι Άλλεν με το χιούμορ τύπου Γουίλ Φέρελ (χαίρω πολύ μωρέ, το ξέρω ότι δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη), αλλά να υπερασπιστώ έναν αγαπημένο και παραγνωρισμένο κωμικό από τις τουλάχιστον δύο απαξιωτικές εκφράσεις του jiopa (“καραγκιόζης” + “γελοίος”) που μου άφησαν την αίσθηση ότι ήταν υποτίθεται θεμιτό να γραφτεί κάτι αφ’ υψηλού στο θρεντ του Μεγάλου Κωμικοτραγικού Γούντι, λες και ενδιαφέρουν τους τίμιους Γουίλ Φέρελ αυτού του κόσμου οι ανάλογες νεοϋορκέζικες νευροψυχώσεις. Over and out, συνεχίστε.

Με καλυψες απολυτα,Dead.

Γρακχο,oτι κι αν πεις, ο Woody Allen,ειναι τεραστια προσωπικοτητα για την εβδομη τεχνη,ενω ηθοποιοι τυπου Will Ferrell,Ben Stiller,Adam Sandler και Steve Carell ,απλα υπαρχουν για να γυριζουν ταινιες και να βγαζουν λεφτα οι βιντεοκλαμπαδες.

Ξερω οτι διαφωνουμε και δεν με πειραζει καθολου,αλλα ο Will Ferrel σε ταινια του Allen μου φαινεται κατι σαν ανιερη συμμαχια.
Τες πα,για να τον διαλεξε ο ιδιος ο Αllen προφανως κατι παραπανω απο μενα θα ηξερε!!!:slight_smile:

ε man sorry αλλά όταν διαβάζω και εγώ “ο Γουίλ Φέρελ, μία από τις μεγαλύτερες και λιγότερο προφανείς κωμικές ιδιοφυίες των καιρών μας” με πιάνει κάτι :stuck_out_tongue:

Ο μόνος λόγος που κρατάω μια μικρή πισινή σε οτιδήποτε προτείνει ο Lupin, που στα κινηματογραφικά διαβάζω προσεκτικά και με μεγάλο ενδιαφέρον πάντα ότι γράφει, είναι το κόλλημα του με αυτόν τον Ferrel. :p:p

Επίσης ειλικρινά το λέω δεν υπάρχει κάτι να πιάσω στον εν λόγω κωμικό (ο θεός να τον κάνει), έτυχε να δω αρκετές ταινίες του (δυστυχώς) και μπορώ να κρίνω άνετα από αυτές.

Αυτά τα ολίγα για τον Mr. Ferrel από εμένα. :slight_smile:

αυτό γαμεί βασικά. πολύ γέλιο. με την καμμία απογοήτευση.

Επίσης, πολύ καλό είναι και αυτό:

κάποτε περνούσα μια φάση που έψαχνα τα φιλμ του, είχα δει ακόμα και κάτι άκυρα μιούζικαλ που είχε βγάλει. Δεν θυμάμαι να αναφέρθηκε και το What’s New Pussycat? που ήταν και η πρώτη του ταινία (αν και δεν πρωταγωνιστούσε) δίπλα στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

Ναι,ειπα οτι στο '‘Τhe Curse of the Jade Scorpion’'θα ξαναδωσω μια ευκαιρια καποια στιγμη,αλλα με την πρωτη το ειχα βρει μετριο.
Το ‘‘Small Time Crooks’’ οταν ειχε βγει ειχε φαει τρελο θαψιμο,αλλα προσωπικα το βρηκα μια χαρα ταινια!!!

Είχα περάσει κι εγώ μια φάση που έλεγα “ε, και;” αλλά το ενδιαφέρον μου πήρε τα πάνω του, τον λατρέυω πλέον. Το [B]Purple rose of Cairo[/B] είναι η πιο γλυκιά και μελαγχολική ταινία που έχω δει και το [B]Mighty Aphrodite[/B] από τις πιο γλυκές, αλλά ανεβαστικές. Αγαπημένη μου είναι ίσως το [B]Manhattan[/B]. Και καταστάσεις σαν το [B]Love and Death[/B] και το [B]Everything you always wanted to know about sex but were afraid to ask[/B], απλά δεν επαναλαμβάνονται.

Από τις πιο αδικημένες ταινίες του. Προσωπικά, την έχω αυθεντία στο θέμα της σχετικότητας και της οπτικής που βλέπει κανείς τα πράγματα. Μου έχει αφήσει μια αίσθηση χαμηλών τόνων, ενώ δε το συνηθίζει.

Ούτε τη σκηνοθεσία έχει κάνει πάντως. Το σενάριο έκανε, αλλά ναι, είναι η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο σαν όνομα. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις. Είναι τόσο άκυρη η ταινία αυτή, σε χαοτικό σημείο. Τέτοιες ατάκες, τέτοιες συμπεριφορές. Είναι και ο Sellers στη μέση που πάει σε άλλο επίπεδο οτιδήποτε κι αν συμμετέχει.

Wretch,εχεις κανει πολλη καλη προσεγγιση των ταινιων και με βρισκεις συμφωνο σε ολα!!!

Λοιπον δεν θα ξαναπω τωρα τα κλασσικα περι του αν πρεπει ο Woody Allen να γυριζει μια ταινια το χρονο,αλλα θα επικεντρωθω στην ταινια που μολις ειδα.
Η ταινια δεν είναι κωμωδια.αλλα δραμα και μαλιστα αρκετα δραματικο!!!Στην μουντη και καταθλιπτικη αυτή ταινια οπου πρωταγωνιστουν οι Colin Farrell και Ewan McGregor,παρακολουθουμε τη ζωη δυο αδελφων,τα παθη τους,τα ονειρα τους,τη μιζερη ζωη τους και το πώς προσπαθουν να ξεφυγουν από τα προβληματα που τους εμποδιζουν να αποκτησουν την ευτυχια.
Ο Woody Allen γυριζει μια ταινια στο Λονδινο,με αμιγως Βρετανους ηθοποιους με ιδιαιτερη προφορα και βαζει το μαχαιρι μεσα στην καρδια της οικογενειας.Μπορω να πω ότι η ταινια μου αρεσε πολύ,διοτι ο 72χρονος τοτε Αllen απεδειξε περιτρανα ότι μπορει να κανει και δραματικες ταινιες με εξισου μεγαλη αποτελεσματικοτητα .Μπορω να πω οτι και οι δυο ηθοποιοι παιζουν πολύ καλα,εχουν χημεια μεταξυ τους και δεσιμο,αποφευγοντας τις δραματικες εξαρσεις του Χολυγουντ και τις πομπωδεις ερμηνειες!
Θα τολμησω παιδια να πω ότι το ??Cassandra?s Dream?? μου αρεσε λιγο περισσοτερο από το ??Matchpoint?? διοτι το ειδα χωρις να αισθανομαι ότι πρεπει να το βαφτισω αριστουργημα επειδη το ιδιο εκαναν και οι κριτικοι και αναφερομαι φυσικα στο ??Matchpoint?? το οποιο είναι βεβαια μια πολύ καλη ταινια,αλλα τοτε μπηκε στη ζωη μας καπως τσαμπουκαλιδικα.
Το ??Cassandra?s Dream??είναι μια αξιοπρεπεστατη κι αξιοπροσεκτη ταινια !!!

Έχω πλέον και εγώ την άποψη, ότι είναι καλύτερη (ή μάλλον πιο αγαπημένη) από το match point και φταίει και ο κολοπαιδαράς ο Farrell για αυτό. Και έχει κάνει και καλό σερί στην συνέχεια. Κλέβει της εντυπώσεις από τον έτσι κ αλλιώς πολύ καλό McGregor εδώ, κάνει στο καπάκι το In Bruges και μετά κλέβει τις εντυπώσεις και από τον Norton στο μέτριο κατά τ άλλα ματσοδράμα Pride and glory. Θα ρωτούσα αν έχει δει κανείς στο The way back, αλλά είμαστε ήδη οφτόπικ.

Το Cassandra?s Dream ειναι ψιλοδιαμαντακι ρε και περασε σχεδον απαρατηρητο απο τον πολυ κοζμο.
Εχει και φοβερο φιναλε :wink:

Aκριβως οπως το λες!!!