Woody Allen

Moυ κάνουν τρομερή εντύπωση οι τόσο θετικές γνώμες σας για το Cassandra’s dream:?

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που βρήκατε τόσο καλό…βασικά όταν το είχα δει συμφωνούσα με την πλειοψηφία των απόψεων κοινού και κριτικών όταν βγήκε…είναι μια ανεκτά οκ ταινία, ίσως και στις παρυφές της μετριότητας, προχειράκι και βιαστικό φιλμάκι, με αμφισβητούμενη χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών (έναν πολύ καλό Wilkinson στον αντίποδα), σου δίνει την εντύπωση ότι ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα από το εξαιρετικό Match Point. Τέλος πάντων, λέω να την ξαναδώ κάποια στιγμή, μπας και αλλάξω γνώμη. Ίσως στο story την συνέδεσα πολύ με το Match Point (μιας και με την Κασσάνδρα υπάρχουν κοινά στοιχεία) και την αδίκησα μιας και μπροστά στο Match Point έμοιαζε ο “φτωχός συγγενής”.

Aυτο ακριβως που λες ειναι ο λογος που η ταινια περασε ως μετρια,το γεγονος δλδ οτι εγινε η αναποφευκτη συγκριση με το ‘‘Matchpoint’’.
Κι εμενα ας πουμε μου ειχε κατσει ασχημα το ‘‘The Curse of the Jade Scorpion’’ και σκεφτομαι να του ξαναδωσω μια ευκαιρια καποτε.
Ξερεις τι μου αρεσε στο ‘‘Cassandra’s Dream’’?Η μουντη ατμοσφαιρα του και το γεγονος οτι ειναι η μοναδικη ταινια του Allen με τοσο δραματικη μουσικη!

Γι’ αυτό ευθύνεται ο “πολύς” Philip Glass, θεός8)

Aκριβως,ο ‘‘θεος’’ Phillip Glass!!!

Πες και για καμμια αλλη ταινια η ταινιες του Woody Allen που σου αρεσαν η οχι!:slight_smile:

Πω, τι με βάζεις τώρα και δεν έχω χρόνο:p…Κοίτα είμαι φαν, και η φιλμογραφία του είναι ανεξάντλητη…! Γενικά μου αρέσουν πολύ οι γνωστές κλασικές του (Annie Hall, Μanhattan) και όταν το μπλέκει με τη φαντασία (πχ Πορφυρό ρόδο του Καϊρου) αν και δεν το κάνει πάντα επιτυχημένα (βλέπε Scoop). Νομίζω το χειρότερο του που έχω δει είναι το Small Time Crooks…Το τελευταίο του μου άρεσε πάρα πολύ. Αυτά στα γρήγορα, ίσως κάνω κάποιο υπερ-ποστ όταν βρω τον χρόνο8)

Εντιτ: Και ένα σχόλιο για τον Αλλεν, το “κακό” με αυτόν είναι ότι υπήρξε (και είναι ακόμη) υπερπαραγωγικός, οπότε έβγαλε πολύ νωρίς σχεδόν όλα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν με αποτέλεσμα σε τόσα χρόνια καριέρας και τόσες ταινίες κάπου να επαναλαμβάνεται και να κουράζει. Και επειδή υπάρχουν ταινίες του που με μεγάλη διαφορά χρόνων μεταξύ τους μοιάζουν αρκετά, μοιραία τις αδικούν οι συγκρίσεις…Πιστεύω ότι πρέπει να επιμείνει στο να μας εκπλήσσει όπως έκανε με το Match Point όπου είδαμε μια πλευρά του που δεν μπορούσαμε να τη φανταστούμε (και το έκανε καλά ο άτιμος!). Βέβαια είναι και σε ένα σημείο ο τύπος που κυριολεκτικά κάνει ότι του καπνίσει (και συνεργάζεται με όποιον θέλει), νομίζω το έχει κερδίσει και με το παραπάνω αυτό το δικαίωμα…

Eχω ρίξει τρελά γέλια σε πολλές ταινίες του αλλά με έχουν απογοητεύσει επίσης πολλές. Τον αγαπάω γενικά γιατί τα κλασσικά του είναι πραγματικά απίστευτα αλλά τα τελευταία 15 χρόνια έχει εντυπωσιακά σκαμπανεβάσματα (εντυπωσιακά με την έννοια ότι μπορεί να γυρίζει απο κωμωδιάρες όπως το Holllywood ending και αριστουργηματα όπως το Match Point μέχρι υπέρτατες μαλακιες όπως το τελευταίο του ή το Βίκυ, Κριστινα, Μπαρτσελόνα). Όχι, δεν θα έπρεπε να γυρίζει καθε χρόνο μια ταινία γιατί δεν έχει κάθε χρόνο να πει κάτι. Θα κάνω ποστ ποτάμι καποια στιγμή.

Εχω δει τα:

[B]Bullets Over Broadway:[/B] ωραίο και ευχάριστο.
[B]Cassandra’s Dream[/B]: μου άρεσε πολύ, εκτίμησα τον Φάρελ εκεί για 1η φορά.
[B]Vicky Christina Barcelona:[/B] δεν είναι κακή ταινία, έχει κάποιες ωραίες ιδέες περί έρωτα, αλλά ρε Γούντι πες μας δηλαδή, αν υπήρχε τέτοιος άντρας σαν τον Μπαρδέμ στον ρόλο, ακόμη και μεις δηλαδή θα τον ερωτευόμασταν.

^^^ αλερτ αλερτ ^^^

Το Βικυ Κριστινα στο μυαλο μου δεν ειναι μαι καλη/φοβερη/σημαντικη ταινια…Ειναι μια απο τις πιο ευκολες και ευχαριστες ταινιες την οποια ομως θα δω χωρις να μου γυρισουν τα αντερα αναποδα οπως με πολλες ‘‘ευχαριστες’’ και ‘‘ελαφριες’’ κομεντι…Μαζεψα οσες δεν εχω δει…Τελικα ειναι αρκετες…Ισως ξεκινησω με mighty afrodite…

Yγ.Και οι θερινοι με τα και καλα αφιερωματα μας εχουν ταραξει στα ιδια και τα ιδια!

…και πολυ καλα θα κανεις!!!Ταινιαρα!!!

Καταρχάς πολύ ωραίο thread! :slight_smile: Ο Woody Allen έχει συνδεθεί στο μυαλό μου ως ρομαντικές κωμωδίες που δεν θέλω να χώσω μπουκέτο στον υπολογιστή επειδή κόλλησε το σύστημα από τα μέλια…:stuck_out_tongue:
Έχω ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες να βλέπω κανονικά ταινίες του (δεδομένου ότι όσες έχω δει ήμουν μικρός και δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα), και ξεκινώντας με την τελευταία του:
Midnight in Paris λοιπόν,

Εδώ μέσα κρύβονται πολλά όνειρα από την παιδική μου ηλικία (Παρίσι) και πολλά από την νεότερη (Marion Cotillard, ίσως η πιο όμορφη γυναίκα αυτή τη στιγμή) οπότε την απόλαυσα στό έπακρο. Πανέμορφα πλάνα, ιδανική ατμόσφαιρα, φοβεροί ηθοποιοί και γενικά ό,τι έπρεπε για το καλοκαίρι ή γενικά ταινία για θερινό cinema…

Χθές είδα το Melinda and Melinda

Δεν θα πώ κλασσικός Woody Allen (γιατί δεν έχω δεί αρκετές), αλλά θα πώ Woody Allen στα πρότυπα που έχω θέσει στο μυαλό μου: ρομαντική κωμωδία/δράμα με έναν Will Ferrell εξαιρετικό (ο οποίος μου το είχε αποδείξει και στο Stranger than fiction) και με πανέξυπνη πλοκή/παραλληλισμό που ξέρεις ότι θα περάσεις καλά αλλά δεν θα χάσεις τον χρόνο σου βλέποντας άλλο ένα τυπικό happy ending…

Έχω πολύ πράμα να δώ γενικά, θα check-άρω και το υπόλοιπο thread. εσείς τί προτίνετε σε αυτό το ύφος ??

ΕΠΙΣΗΣ EDIT: αλλά διάβασα ότι ετοιμάζει νέα ταινία για το 2012 ονόματει: Nero Fiddled με : Ellen Page, Penelope Cruz, Alec Baldwin, Roberto Benini, Jesse Eisenberg και άλλους, και προφανώς αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον…

Λοιπον,ευχαριστω για τα καλα σου λογια και ξεκιναω:
1)[B]’‘Μidnight In Paris[/B]:Δεν το εχω δει ακομη.Θα το κανω αμεσα!
2)’’[B]Melinda And Melinda[/B]’’:Δεν ειναι κακο,αλλα δεν ειναι και καλο,με την εννοια οτι καπου στη μεση γινεται λιγο βαρυ!Ο Will Ferrell δεν μου αρεσει και σε αυτην την ταινια προσπαθει να παιξει οπως θα επαιζε ο Αllen αν επαιζε και για μενα αποτυγχανει!!!
3)Ti προτεινουμε?
Θα σε παραπεμψω στην πρωτη σελιδα του thread και στην πορεια θα ξαναγραψω αναλυτικοτερα.

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=22308

Έχω δει τις περισσότερες ταινίες του, κάποιες αρκετά παλιά και δε θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες. Με απογοήτευσε πολύ η περσινή του ταινία και ακόμα δεν έχω δει το Midnight In Paris. Προσωπικά λατρεύω το Zelig, το Sleeper, το Manhattan και από τις πιο πρόσφατες το Whatever Works. Ειδικά η επιλογή του Larry David μου φάνηκε ιδανική και θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος που έχω δει ως τώρα στον κλασσικό ρόλο που ανήκε πάντα στον Woody. Μεγάλη απογοήτευση σε αυτό το ρόλο μου είχε φανεί ο Κένεθ Μπράνα στο Celebrity αλλά κρατάω μια επιφύλαξη γιατί ήταν ο πρώτος που είχα δει να αντικαθιστά τον Woody και μόνο γιαυτό ίσως να κράτησα αρνητική στάση απέναντι του.

Το Midnight in Paris το βρήκα μια πολύ ευχάριστη και απλοϊκή ταινιούλα,η οποία χωρίς να διεκδικεί καμιά θέση στο πάνθεον των αριστουργημάτων του Άλλεν,σου αφήνει αβίαστα μια όμορφη διάθεση,σαν μια απογευματινή βόλτα δίπλα στον Σηκουάνα.Πιστεύω πως αν δεν είχα επισκεφτεί το Παρίσι δεν θα έπιανα 100% την ατμόσφαιρα που θέλει να περάσει ο Άλλεν στην ταινία-ωδή για την πόλη αυτή.Χωρίς να με ενθουσιάσει λοιπόν,με ταξίδεψε και μ έκανε να θέλω να ξανανέβω μια βολτίτσα στην πανέμορφη Μονμάρτρη.

‘’[B]Shadows And Fog[/B]’’(1991)

Μολις ειδα το ?[B]?Shadows And Fog[/B]??.Προκειται για μιοα ταινια με εντονες αναφορες στο film noir και στον Γερμανικο Εξπρεσσιονισμο,κατι που είναι πολύ εμφανες από τα πλανα,τις σκιες και την υγρη/θολή ατμοσφαιρα που επικρατει στην ταινια.Μπορω να πω ότι τα νυχτερινα αυτά πλανα και η ολη σκοτεινη ατμοσφαιρα είναι από τα πολύ δυνατα σημεια της.
Εδώ ο [B]Allen[/B] καταπιανεται με μια σωρεια φονων από έναν δολοφονο που κυκλοφορει τη νυχτα ελευθερος και στραγγαλιζει τα θυματα του,ενώ διαφορες ομαδες απλων πολιτων απογοητευμενων από τα αποτελεσματα της αστυνομιας,ξεχυνονται στους δρομους για να τον εντοπισουν!!!Παραλληλα γνωριζομαστε και με ανθρωπους ένος περιπλανωμενου τσιρκου οι οποιοι στην πορεια εμπλεκονται στο ολο σκηνικο.
Συνανταμε πορνες,φοιτητες,αστυνομους,αγανακτισμενους πολιτες,φτωχους,τσιρκολανους και φυσικα τον παντα αγχωμενο,νευρικο και ανησυχο [B]Woody Allen[/B]!Sex,ερωτας,μοιρα,χρημα είναι για άλλη μια φορα τα θεματα που αναλυονται εδώ.Για μενα είναι αξιοθαυμστο το γεγονος ότι ενώ σε κάθε σχεδον ταινια ο προβληματισμος είναι γυρω από επαναλαμβανομενα ζητηματα,οι αφορμες μεσω των οποιων ανακυπτουν οι αναλυσεις,είναι ποικιλες!Εδω ας πουμε,ενώ φαινεται ότι το story είναι να εξιχνιαστουν οι φονοι,πεταγονται υπαρξιακες αναλυσεις γυρω από το Θεο,το πληρωμενο sex κ.α
Στα συν της πολυδαπανης αυτης ταινιας,το αξιοπροσεκτο cast που το απαρτιζει το μισο Hollywood παλι και συγκεκριμενα: [B]John Malkovich,Mia Farrow, John Cusack,Kathy Bates,Jodie Foster,Madonna(!!!)[/B]και η λατρεια [B]Donald Pleasance[/B].

Χωρις να είναι η καλυτερη του,αξιζει τον κοπο διοτι είναι πραγματικα πολύ διαφορετικη εν συγκρισει με ο,τι ειχε κανει ως τοτε,αλλα και με ο,τι ακολουθησε!!!

Δηλώνω φαν του Γούντυ Άλλεν κι ας μην έχω δει απολύτως όλες τις ταινίες του (δεν είναι και εύκολο ζωή να έχουνε). Αλλά πραγματικά το Midnight In Paris μου φάνηκε από τα χειρότερα που έχει κάνει. Ήταν τραγικά αδιάφορο. Δεν είχε σενάριο (καλά, αυτό δεν είναι καινούργιο), δεν είχε σοβαρούς χαρακτήρες, δεν είχε καν ατάκες. Το μόνο που έχει είναι ένα βαρετό και χωρίς βάθος name dropping (ή το κινηματογραφικό του αντίστοιχο) αγαπημένων του καλλιτεχνών.

Χίλιες φορές φάρσες τύπου Scoop και Πράσινου Σκορπιού που μπορεί να είναι γενικά κακές αλλά έχουν τις εκλάμψεις τους (συν του ότι έχουν τον ίδιο να κάνει τον εαυτό του και όχι κάποιον άλλον) παρά τόσο επίπεδες ταινίες όπως αυτή και το Anything Else.

H επόμενη ταινία του θα είναι για τη Ρώμη. Άντε, πλησιάζουμε. Όταν φτάσει στην Αθήνα ελπίζω να κάνει μία κινηματογραφική εκδοχή του θεατρικού του: “Ο Θεός”

Εγω παλι το Μιντναιτ ιν Παρις το θεωρησα αριστουργημα…
Μου Θυμισε τοσο πολυ τον καλο βουντι απο εποχες ανι χωλ και χανα εντ χερ σιστερς…
Αυτος ο ρομαντισμος που ξεχυνεται απο παντου, το παρισι οπως θα πρεπε να ναι στα καλυτερα του, εκανε και καλο ηθοποιο τον οουεν ουιλσον! η φωτογραφια της ταινιας τελεια, το σεναριο αψεγαδιαστο με μια μαριον κοτιγιαρντ να αποδεικνυει γιατι ειναι η πιο σεξυ γυναικα στον κοσμο.

Τωρα επειδη για τις αλλες δεν ειπα τπτ θεωρω τον βουντι τον μεγαλυτερο ρομαντικο παραμυθατζη που υπαρχει (δεν ειναι τυχαιο που εχει παρει της περισσοτερες υποψηφιοτητες οσκαρ σεναριου απο οποιον δηποτε αλλον)

Απο βουντι εχω δει Annie Hall, Hannah and Her Sisters, Sweet and Lowdown, Match Point, Vicky Cristina Barcelona, You-ll Meet a Tall Dark Stranger, Midnight in Paris και γενικα τους επομενους μηνες θα δω και καποιες αλλες που θελω στανταρ

θεωρω απο αυτα που χω δει αριστουργηματα τα πρωτα 3, το βικυ και το μιντναιτ, το ματς ποιντ το θεωρω καλη ταινια αλλα δεν με κερδισε τοσο, το μελαχροινο αντρα μια απιστευτη μουφα :stuck_out_tongue:

1)Μandrake,σημερα εχω προγραμματισει να δω το ‘’[B]Anything Else[/B]’’.Nα το αναβαλλω δλδ?
2)Savealekos:Δες και αλλες,υπαρχουν πολλα αριστουργηματα ακομα να ανακαλυψεις.’[B]‘Manhattan’’,’‘Manhattan Murder Mystery’’,’‘Radio Days’’,’‘The Purple Rose Of Cairo’’,’‘Love And Death’’,’‘Bananas’’,’‘Sleeper’’,’‘Μighty Afrodite’‘κ.α[/B]
3)To ‘’[B]You’ll Meet A Tall Dark Stranger[/B]’’ ειναι μακραν η χειροτερη του…
4)To ‘‘Midnight In Paris’’ δεν το εχω δει ακομα.

Δεν έχω δει το You’ll meet… ακόμα. Το Anything Else θεωρώ ότι είναι η χειροτερή του. Αν έχεις άλλες κάβα, δες την τελευταία

το you ll meet είναι κάκιστο. μακραν το χειροτερο

‘’ [B]Anything Else[/B]’’(2003)

Oταν καθεσαι να δεις μια ταινια στην οποια ξερεις εκ των προτερων οτι πρωταγωνιστουν η ηθοποιος([B]Christina Ricci[/B]) που επαιζε στο ‘’[B]Casper,Το Φαντασματακι[/B]-καθε δευτερο Σαββατο απογευμα στο Mega’’ (#-o) και ο τυπος που επαιζε σε ολα τα ‘’[B]Αmerican Pie’[/B]’ (#-o),προφανως οι ελπιδες για κατι καλο ειναι μειωμενες και εχεις αγωνια να δεις τι ποιοτητας θα ειναι το αποτελεσμα!
Eχω ξαναγραψει οτι προτιμω τις ταινιες του [B]Allen[/B] οπου παιζει και ο ιδιος και σ’αυτην παιζει,αλλα εδω πραγματικα η λεξη επαναληψη παιρνει σαρκα και οστα ακομη κι απο την παρουσια του ιδιου.
Κατ’αρχας ο τυχαρπαστος [B]Jason Biggs[/B] παιζει με το ιδιο νευρο και τον ιδιο τροπο που συνηθως χρησιμοποιει ο [B]Allen [/B]με αποτελσμα να εχουμε στην ταινια δυο νευρικους [B]Allen[/B],μια ανισορροπη,πλην sexy[B] Cristina Ricci [/B]και μια απαλευτη υστερικη μανα,δλδ τεσσερις τυπους που παιζουν σχεδον με τον ιδιο τροπο.Οι ατακες ανεμπνευστες,το παιξιμο χαλια,σκηνες πραγματικα κουραστικες κι ενώ μεχρι το 40ο λεπτο της ταινιας ελεγα:??Xμ,δεν είναι κακο!??,πραγματικα από εκει και περα ο [B]Woody Allen [/B]μου εδειχνε ότι προσπαθουσε με νυχια και δοντια να δημιουργησει ένα ψιλοαισχος και μαλλον το καταφερε!!!
Αντιλαμβανομαι και συμμεριζομαι την αποψη ότι ο ερωτας ως θεμα,οσο πολυχρησιμοποιημενο κι αν είναι,παντα ηταν και θα είναι πηγη εμπνευσης για πολλους δημιουργους.Και ο Woody,πριν και μετα από αυτην την ταινια το ξαναχρησιμοποιησε το θεμα με αρκετα καλα αποτελεσματα.Εδω όμως κυριολεκτικα,ενώ θα μπορουσε να πει πολλα,απλα καταφερνει να κουρασει.
Η ταινια είναι του 2003 και πραγματικα λεω ευτυχως που δεν την ειχα δει τοτε,διοτι θα μου ειχε κοψει τα φτερα με πιθανο αποτελεσμα να μην ξανασχολουμουν με τον [B]Woody Allen [/B]και να εχανα ταινιαρες τυπου [B]??Matchpoint??,??Cassandra?s Dream [/B]και?[B]?Whatever Works[/B]??.Eυτυχως ,ξαναλεω,που δεν την ειδα τοτε!!!