World Cup 2026

Μιας και δεν υπήρχε thread, ξεκινάμε σημερα!

1 Like

Καποια στιγμη οταν εχω λιγο χρονο θα σας γραψω για καποια απο τα απειρα εκτρωματικα που συμβαινουν γυρω απο αυτο το Μουντιαλ. Προς το παρον ας σας αφησω με αυτο το καπως πιο συντομο:

Τον Αυγουστο του 2023 πηγα να δω Metallica στο MetLife Stadium, το οποιο βρισκεται στο New Jersey. Ως κατοχος αυτοκινητου και καλομαθημενος τα τελευταια λιγα χρονια, οδηγησα απο το σπιτι μου (καπου 45 λεπτα διαδρομη με διοδια $16-20 πηγαινε ελα). Παρκαρα το αυτοκινητο σε ενα Dunkin Donuts με τεραστιο ρισκο, καθως εδω στην land of the free αν παρκαρεις το αυτοκινητο σου σε παρκιν καποιου “μαγαζιου” ή ακομα και σε parking lot σε εμπορικο κεντρο (οχι γκαραζ ε, εξωτερικο παρκιν) και τα μαγαζια κλεισουν, υπαρχει σημαντικη πιθανοτητα να ερθει γερανος να στο παρει, καθως θεωρειται private property. Γενικα στην Αμερικη η λεξη και εννοια ιδιοκτησια ειναι οτι πιο ιερο υπαρχει, και ειναι κατι που θεωρω αηδιαστικο. Το θεμα ειναι πως οταν τελειωσε η συναυλια, υπηρχαν μπατσοι παντου και κυριολεκτικα ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΝΑΝ να περπατησω πισω στο αυτοκινητο μου (καπου 1 χιλιομετρο μακρια) γιατι θα επρεπε να περασω απο δρομο που δεν ειχε διαβαση και θεωρητικα ηταν επικινδυνο, αν και πρακτικα η κινηση ηταν απλα σταματημενη παντου. Ετσι επρεπε να περιμενω 45 λεπτα μεχρι να αδειασει απο τον απειρο κοσμο η “κανονικη” εξοδος, και μετα να κανω απιστευτα τεραστιο κυκλο για να παω στον δρομο που ηταν το αυτοκινητο, με αποτελεσμα να φυγω καπου 1 ωρα μετα το τελος της συναυλιας, και να πρεπει να οδηγησω αλλα 45 λεπτα για το σπιτι. Επειδη ηταν No Repeat Weekend και την δευτερη ημερα πηγα με την forever one, την οποια δεν ηθελα να ταλαιπωρησω ετσι, το βαλαμε στο παρκιν του γηπεδου το οποιο σε μια πολιτισμενη χωρα θα ηταν τζαμπα, αλλα εκει κοστιζε $40.

Ολα αυτα τα γραφω για να καταλαβετε ποσο δυσκολο ειναι να παει κανεις σε ενα γηπεδο να δει ενα οποιοδηποτε event σε αυτην την χωρα, χωρις να πληρωσει απειρα κερατιατικα. Σε ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να τα πληρωσεις κυριολεκτικα. Δεν σε αφηνουν να φυγεις καν, αν εχεις επιλεξει τον “τζαμπα” τροπο. Να σημειωσω εδω οτι ενω υπαρχει NJ Transit τρενακια απο το γηπεδο προς καθε κατευθυνση, ο ΟΧΛΟΣ που εμπαινε σε αυτα τα τρενα σε συνδυασμο με την μεγαλη αποσταση και την οχι και τοσο πυκνη συχνοτητα των τρενων, θα εκανε την μεταβαση μου προς το σπιτι επισης περιπου ιση με 2 ωρες. Και να σημειωσω οτι υπηρχε ενα εστιατοριο μισο χιλιομετρο απο το σταδιο, το οποιο προσεφερε παρκιν στην εκταση που ειχαν για $40 επισης, και μεταβαση στο σταδιο με βανακι χωρητικοτητας 20 ατομων. Με τεραστιες ουρες για τα βανακια (ειχαν 4-5 που πηγαιναν περα δωθε).

Οποτε τωρα που ξεκιναει το Μουντιαλ, καποιοι αγωνες ειναι στο Metlife Stadium. Μαντεψτε τι εχουν κανει οι ψυχοπαθεις. Το εισιτηριο για τα τρενακια που ανεφερα (σαν τον ηλεκτρικο της Αθηνας ενα πραγμα ετσι, δεν μιλαμε για κανονικο τρενο) ειναι κανονικα $4 για να πας απο καποιον σταθμο της Νεας Υορκης στον σταθμο στο New Jersey. Και δεν εχει ζωνες, μπορεις να πας τεραστιες αποστασεις με $4 , οπως αλλωστε σε καθε πολιτισμενη χωρα. Ποσο λετε να κανει το εισιτηριο για τις ημερες του Μουντιαλ και την μεταβαση στο σταδιο για καποιον αγωνα? $100. Οχι, δεν πατησα εξτρα μηδενικο. Οποιος θελει να παρει τον ηλεκτρικο για τον επομενο μηνα, θα πρεπει να πληρωσει $100. Το παρκιν για τους αγωνες ειναι $250. Τα φτηνοτερα εισιτηρια ειναι γυρω στα $450 και βλεπεις εννοειται τους παικτες σαν μυρμηγκια. Δυστοπια απλα. Οκ τελικα εγραψα αρκετα απο τα εκτρωματικα, αλλα υπαρχουν πολλα ακομα.

Α ναι, σημερα βλεπω ισοπαλια 2-2 στο Μεξικο - Νοτια Αφρικη και νικη Τσεχιας με 3-2 απεναντι στην Κορεα.

1 Like

Σαν πολλα γκολ βλεπεις. Μεξικο 2-0/2-1, Κορεα 1-1/0-0/0-1 τα δικα μου.

1 Like

Εχει απειρη ζεστη και υγρασια και τα αμερικανικα γηπεδα εχουν περιεργο χορταρι, προβλεπω τις αμυνες να κανουν πολλα λαθη :stuck_out_tongue:

Πραγματικά κουράστηκα μονο που το διαβασα.

Κατα τ αλλα οπως παντα υποστηριζω Γαλλια.

Οι αγαπημενοι μου ιταλοι με ποιους έχουν μπει στους ομιλους;

2 Likes

Ηταν διχως υπερβολη μια απο τις πιο κουραστικες βραδιες της ζωης μου.

Ελλαδα, Δανια και Καμερουν.

8 Likes

aka “οι μαλάκες της παρέας που θα κάτσουν να δουν από τον καναπέ Κουρασάο, Πράσινο Ακρωτήρι και Αϊτή”

1 Like

Γιατι, χολερα εχει το Κουρασαο; :stuck_out_tongue:

Αϊτή - Βραζιλία 1-0 με γκολ Πιερό απο κόρνερ και τι στον κόσμο …

Εγω γουστάρω πάντως την πολυσύνθετη αυτη μορφή του μουντιαλ απ την αποψη οτι έχω περιεργεια να δω την Αιτη και το Καπο Βερντε η το Ουζμπεκιστάν

3 Likes

Δύο ομάδες δεν προκρίνονται από κάθε όμιλο; Θα γράψω ποιες ομάδες θέλω να προκριθούν. Όχι αυτές που θα προκριθούν απαραίτητα αλλά αυτές που θέλω να προκριθούν:

1ος όμιλος: Νότια Αφρική, Τσεχία
2ος όμιλος: Ελβετία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη
3ος όμιλος: Βραζιλία, Αϊτή
4ος όμιλος: ΗΠΑ, Τουρκία
5ος όμιλος: Γερμανία, Ακτή Ελεφαντοστού
6ος όμιλος: Ιαπωνία, Τυνησία
7ος όμιλος: Ιράν, Νέα Ζηλανδία
8ος όμιλος: Σαουδική Αραβία, Πράσινο Ακρωτήριο
9ος όμιλος: Γαλλία, Σενεγάλη
10ος όμιλος: Αργεντινή, Αυστρία
11ος όμιλος: Ουζμπεκιστάν, Κολομβία
12ος όμιλος: Κροατία, Γκάνα

1 Like

Παραδοσιακα υποστηρίζω Αργεντινή, Ολλανδία και (για κάποιον λόγο που ποτε δεν καταλαβα) Μεξικό.

Παρολα αυτά πιστευω πως μπορει να ξυπνησει ο γίγαντας (Βραζιλία) και να πάει τετράδα.

Τα φαβορί τα ξέρουμε. Για εκπλήξεις του τουρνουα ψηφιζω Νορβηγία και Κολομβία.

2 Likes

Καλά άμα πλάκωνε χολέρα εκεί δεν θα έμενε ούτε κολυμπηθρόξυλο

Αχ, δεν παρακολουθεις τα αθλητικα δρωμενα :frowning:

1 Like

Ειδες, φτηνοι ηταν οι Metallica :joy:

Χαχαχαχαχα τι 2020 ρε γαβ γαβ, εγώ δεν θυμάμαι τι έφαγα χθες