World Cup 2026

Ευχαριστούμε goat

Κουκουρεγιας

Έπαιξε το 25/26 στη ρεάλ;

Όχι βέβαια, για αυτό και παίζει καλά

Τέτοια μέρα έχει άλλη χάρη αυτό το τριβια να πούμε.

Η μία κίτρινη από τις δύο που οδήγησε στην αποβολή ήταν θέατρο των Ισπανών. Θέατρο και υπερβολές, κλασσικοί Ισπανοί.

Κάποιος έγραψε και για ύπουλο παιχνίδι με φάουλ κάτω από τα ραντάρ.

Ισως να μπορει να το πει κανεις σοφτ, αλλα ηταν ξεκαθαρα φαουλ αφου τον πατησε.
Ουτε οι Ισπανοι δεν διαμαρτυρηθηκαν εντωμεταξυ.

Κατα τα αλλα, 100% δικαιο το αποτελεσμα και μαλλον αναμενομενο. Ο βασικος κορμος της Αργεντινης (αυτοι που ειναι εκει μεσα για να τρεξουν, να δημιουργησουν, να σκοραρουν, να κερδισουν μονομαχιες στο κεντρο) πρεπει να εχει μεσο ορο γυρω στα 33 χρονια, ενω αυτος της Ισπανιας γυρω στα 25 βαρια. Λογικο να κερδισουν οι νεαροι τις περισσοτερες μονομαχιες σε ενα απιστευτα κλειστο ματς και να μπορεσουν να προωθησουν την μπαλα στην περιοχη των Αργεντινων.

Στο πρωτο ημιχρονο ηταν και οι δυο ομαδες παντως παναθλιες επιθετικα. Αν δεν κανω λαθος η Ισπανια ειχε 3 σουτ, τα 2 απλα διεκπεραιωτικα. Απλα η Αργεντινη εμεινε αθλια στα πρωτα 113 λεπτα, οι Ισπανοι μετα την αναπαυλα αποφασισαν να παιξουν μπαλα, εχοντας και τις περισσοτερες δυναμεις.

Κριμα για τον κατσικα, αλλα απο την αλλη γουσταρω που κερδισε η καλυτερη ομαδα του τουρνουα. Ασε που μεχρι σημερα ηταν ντροπιαστικο να εχουν οι Ισπανοι τον ιδιο αριθμο κατακτησεων Μουντιαλ με τους αχωνευτους. Τωρα ισοφαρισαν Ουρουγουαη και Γαλλια με 2 κατακτησεις.

Δεν ξερω τι ονειρο ειδε ο Σκαλονι σημερα και δεν εβαλε ουτε ως αλλαγη τον Λαουταρο. Ατυχοι οι Αργεντινοι με τους τραυματισμους και τις 2 αναγκαστικες αλλαγες παντως, οχι πως θεωρω οτι θα ειχαν αλλαξει πολλα αν ειχε κανει τις αλλαγες του ο Σκαλονι οπως ηθελε.

Γελαμε ακομα πιο ηχηρα με οσους μιλουσαν για FIFA, στημενο, κτλ. Αυτες οι μηδεν κιτρινες καρτες σε παικτες της Ισπανιας σημερα ηταν σιγουρα αποδειξη στημενου για να το παρει ο Μεσι :smiling_face_with_tear:

Πάντως μου φαίνεται τόσο απίστευτο που πλέον δεν θα ξαναδούμε Μεσσι με την Αργεντινή και Ροναλντο στην Πορτογαλία

τέλος εποχής

Δεν έχω ζήσει Μαραντόνα, έχω δει Μέσσι από την αρχή της καριέρας του παιδάκι στην Μπαρτσα. Είναι περίεργο για μένα, πρώτη φορά που βλέπω έναν μύθο από την αρχή μέχρι το τέλος (έστω σε επίπεδο εθνικών ομάδων)

3 Likes

Εμένα στα 1-2 ριπλέι που δείξανε δεν μου φάνηκε να είναι κάτι, αλλά το ότι οι Ισπανοί πραγματικά δεν διαμαρτυρήθηκαν καθόλου, νομίζω ότι μου αρκεί. Μάλλον τον πάτησε πάνω στην κίνηση, ναι.

Θα σου πω κάτι που μπορεί να σε εκπλήξει. Της Αργεντινής μπορεί να είναι και πιο μικρός σε ηλικία από της Ισπανίας. Ο Σπυρόπουλος είπε στη διάρκεια του ματς ότι οι Ισπανοί είχαν μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 27, με δυο 19χρονους στην 11άδα τους (Κουμπαρσί και Γιαμάλ) και οι Αργεντίνοι κάπου στα 29, με έναν 39χρονο (Μέσι). Ο Μακάλιστερ είναι 27, ο Έντσο είναι επίσης μικρός, Ρόδρι και Φαμπιάν είναι στα 30 τους. Δεν έφταιξε αυτό στους Αργεντίνους, έφταιξε ότι οι άλλοι τους στραγγάλισαν, δεν τους άφησαν να κάνουν φάση.

Τραυματισμοί ρε. Ήταν και άτυχοι, βγήκαν τα δύο σέντερ μπακ. Όσο περνούσε η ώρα, ο Σκαλόνι έκανε το μόνο πράγμα που θα του έδινε ελπίδες να πάρει το ματς, δηλαδή προσπάθησε να το πάει στα πέναλτυ.

Ο Παρέδες είδα στο τέλος του ματς μανούριασε με δυο Ισπανούς, έπιασε έναν από τον λαιμό, πέταξε έναν άλλον κάτω. Ευτυχώς που είναι οι Ισπανοί αντιπαθείς ρε σεις :smile:. Μια χαρά συμπαθέστατη ομάδα αυτή η Ισπανία. Αν είχε και ένα σέντερ φορ τύπου Τόρρες ή Βίγια θα το είχε πάρει πιο εύκολα πιστεύω, εκεί μόνο υστερεί ελάχιστα.

All in all, δικαιότατο το αποτέλεσμα. Τον Τραμπ εν τω μεταξύ καλόκεφο τον είδα στην απονομή, έλεγε σε όλους “good job” και “good job”, λογικά είναι 2 από τις 50 λέξεις που χρησιμοποιεί στον δημόσιο λόγο.

6 Likes

Πάλι δεν έφευγε από το πλάνο. Του έλεγε το τσιράκι του ο Ιταλός καλέ κύριε Τραμπ κάντε λίγο πιο δω, τίποτα το πορτοκαλί μίασμα.

3 Likes

Στο τελευταίο ριπλέι έδειξε το πόδι του Ισπανού να πατάει πάνω στου Οταμέντι, εκεί που πάνε να πηδήξουν. Και ο Οταμέντι έτσι κι αλλιώς κατευθείαν το πέλμα του έπιασε, απλά μάλλον οι περισσότεροι εστίασαν ψηλά στα χέρια, για σπρώξιμο. Τώρα αν αυτό το πάτημα πάνω στη φάση δικαιολογεί επιθετικό φάουλ τι να πω -στη δική μου ποδοσφαιρική κοσμοθεωρία όχι δεν δικαιολογεί, αλλά είναι υποκειμενικό.

Κατά τ’ άλλα προσωπικά εξαρχής δεν έδινα καμία ελπίδα στην Αργεντινή και που το έφτασε εκεί που το έφτασε επιτυχία ήταν. Το ματσάρισμα ήταν το χειρότερο δυνατό, η μεγάλη διαφορά ήταν στην ταχύτητα, είτε μιλάμε για ατομική ταχύτητα παικτών, είτε για ταχύτητα μεταβίβασης, είτε -και κυρίως- για ταχύτητα ομαδικής κίνησης που σχεδόν άμεσα έφερνε επανάκτηση μπάλας. Τα χαφ της Ισπανίας ήταν πιο φρέσκα, καθώς ο χρόνος τους μοιράστηκε μέσα στη διοργάνωση περισσότερο από των Αργεντίνων που -να τα λέμε όλα- έπρεπε να τρέχουν και για τον Μέσι.

Αντίθετα οι Ισπανοί είχαν όλη την τετράδα της άμυνας να υποστηρίζει το επιθετικό build up. Οι Ισπανοί από το 2008 έχουν εστιάσει σε αυτό και όταν οι φουρνιές φέρνουν πολλούς καλούς χαφ αλλά και ακραία μπακ και ένα δυο στόπερ που να μπορούν να το υποστηρίξουν είναι άπαιχτοι. Είχαν απέναντι και μια Αργεντινή με ούτε έναν -πλην Μέσι, που να το λέμε αυτό στα 39 του είναι στα όρια του μεταφυσικού- επικίνδυνο παίκτη να κάνει μια ατομική ενέργεια. Δηλαδή όταν περίπου αναγκαστικά πρέπει να μπει μέσα ο υιός Σιμέονε για να συνεισφέρει στα τρεξίματα και έχει αυτά τα τελειώματα (το σουτ μετά το κόρνερ αλλά και 1-2 φάσεις απ’ τα πλάγια που γυρίζει τραγικά τη μπάλα στην περιοχή) τι να κάνεις…

Όπως σωστά είπες, αν η Ισπανία είχε έναν φορ ανώτερου επιπέδου στην εκτέλεση, μάλλον θα το είχε πάρει πιο εύκολα, και τον τελικό και την διοργάνωση γενικότερα, απ’ την αλλη και το ότι ο Οϊαρθάμπαλ και ο Τόρες παίζουν όπως παίζουν υπηρετεί το σχέδιο. Ίσως πιο πολύ τους έλειψε να είναι σε καλή κατάσταση οι Γιαμάλ και Γουίλιαμς όπως ήταν στο Euro.

Είπαμε, δίκαια επικράτηση σε κάθε περίπτωση.

1 Like

Ούτε στη δική μου το δικαιολογεί, αλλά καλώς ή κακώς πλέον αυτά σφυρίζονται σχεδόν πάντα, οπότε το έχω αποδεχτεί κι ας μη μου αρέσει.

Ο τελικός μου θύμισε κάπως αυτόν του '90. Έλειπαν μια ακόμα κόκκινη κι ένα πέτσινο πέναλτυ :smile:

Πες “πέτσινη” την αποβολή του Έντσο, κυρίως γιατί η πρώτη κίτρινη για διαμαρτυρία τώρα σε αυτό το σημείου του τελικού, ε ψιλομούφα. Με το γράμμα του νόμου σωστή βέβαια.

Για δεύτερη κόκκινη το πάλεψε πολύ ο Παρέδες, να του το δώσουμε.

Η πιο “είναι φωτοσοπ ενώ δεν είναι” φωτογραφία στην ιστορία… :clown_face:

9 Likes

βάλε και Ευαγγελάτο στα αριστερά να γίνει mind blow!

11 Likes

Χααχχαχααα, κι εγώ τον ευαγγελάτο σκέφτηκα.

Αν μιλάμε πάντως για κάρτες, ας πούμε κάτι και για τον Μακάλιστερ.

Πολυ bad losers οι Αργεντινοι. Στα πανηγυρια εχουν φαει πολλοι Ισπανοι κατι ψιλες. Εχω δει τουλαχιστον 3-4 διαφορετικα σκηνικα σε βιντεο

Γιατί δεν ψοφάει ρε…γιατί…

2 Likes

Σόρυ αλλά αυτό χθες δεν ήταν απλά “bad losers”. Μιλάμε για τέρμα αντιαθλητική συμπεριφορά και αλητεία. Και δεν είναι 1-2 σκηνικά στο τέλος. Από την αρχή του ματς έπαιζαν σκληρά με την ανοχή του διαιτητή - όπως και με Αγγλία - και μετά τη λήξη μπήκαν σε ξύλο mode.
Καμία έκπληξη βέβαια.

3 Likes

Απαραδεκτοι ηταν. Πεσαν πολυ στα ματια μου