World Cup 2026

Είναι Αργεντίνοι επαναστάτες αφού…

Ναι, ναι, μεγάλοι επαναστάτες. Βλέποντας τις αλητείες που έκαναν μετά το ματς προς τους Ισπανούς (ο αρχικαραγκιόζης τερματοφύλακάς τους τους έλεγε για τις μανάδες τους, ο καραγκιόζης Παρέδες πέταξε κάτω 1-2 Ισπανούς κλπ.) αλλά και θυμούμενος πάλι φάσεις μέσα στο παιχνίδι που βαρέσανε χωρίς έλεος και έμειναν ατιμώρητοι, σκέφτομαι, ευτυχώς που το πήραν οι Ισπανοί και έχασαν τα κακομαθημένα εκατομμυριούχα τσουτσέκια. Πούλο, στον πάτο σας μαλακισμένα, πήγατε να το κλέψετε και πήρατε ένα παπάρι.

5 Likes

Εγώ ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω πως η Αγγλία έκατσε και έχασε από αυτή την Αργεντινή. Δηλαδή έβλεπα τον τελικό και συνεχώς σκεφτόμουν αυτό το πράγμα. Δεν ξέρω τι ήταν χειρότερο, το τελευταίο μισάωρο των Αγγλων απέναντι στην Αργεντινή ή η συνολική παρουσία της Αργεντινής στον τελικό;

Riddle me this

1 Like

Αν θελουμε να ειμαστε δικαιοι, να τα λεμε ολα ομως. Οι Ισπανοι επαιξαν επισης σκληρα στο πρωτο ημιχρονο (και οχι μονο), και μαλιστα δυο μαρκαρισματα στον Μεσσι επρεπε να τιμωρηθουν ξεκαθαρα με κιτρινη καρτα. Οπως επισης και μια αγκωνια προς το τελος του αγωνα απο τον Κουκουρεγια στον Σιμεονε στον αερα, που δεν δοθηκε καν φαουλ. Στα εντος του αγωνιστικου χωρου, με εξαιρεση καποιες ενεργειες οπως την δευτερη κιτρινη του Εντσο Φερναντες και μια καφριλα απο Παρεδες, οι διαφορες ηταν μικρες σε αυτον τον τομεα. Αλλωστε οι Ισπανοι εκαναν 21 φαουλ εναντι 24 των Αργεντινων. Γενικα και οι δυο ομαδες επαιξαν ΠΟΛΥ ξυλο.

Στα εκτος του αγωνιστικου χωρου, ή μαλλον πιο σωστα μετα το σφυριγμα της ληξης… αυτα που εκανε ο Παρεδες πρωτιστα και 2-3 συμπαικτες του ακομα (οπως και ενα μελος του προπονητικου team αν δεν κανω λαθος) ηταν απλως απαραδεκτα και ντροπιαστικα. Κανονικα πρεπει να φαει τεραστια τιμωρια ο Παρεδες, και τουλαχιστον 1-2 αγωνες οι υπολοιποι που ενεπλακησαν. Πραγματικα γελοια αντιδραση, και πολυ sore loser συμπεριφορα. Τωρα οκ, το να τσουβαλιαζουμε ολοκληρη ομαδα και αποστολη 25 παικτων για την συμπεριφορα 3-4 θερμοαιμων (και εντελως αδικαιολογητων) Λατινων, ειναι ακυρο κατα την γνωμη μου. Τι φταιει δηλαδη ο Λαουταρο, ο Μεσι, και ο Χουλιαν Αλβαρεζ που μερικοι συμπαικτες τους ειναι χοντρομαλακες?

Ο Oyarzabal ειχε 18 γκολ στα 20 ματς των Ισπανων πριν τον τελικο. Ισως να μην απολαμβανει την ιδια φημη επειδη δεν ειναι τοσο ομορφοπαιδο? Ή επειδη δεν παιζει για καμια υπερεκτιμημενη ομαδα της σειρας στην Αγγλια και παιζει για την φτωχη Σοσιεδαδ? :stuck_out_tongue: Παντως μια χαρα ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ειναι.

Ναι, απλα ελεγα οτι τους στραγγαλισαν ΚΑΙ λογω διαφορας στην ηλικια στις θεσεις που μετρανε πολυ. Ειπες ολους τους μικρουςς της Αργεντινης και τους δυο μεγαλους της Ισπανιας για συγκριση :stuck_out_tongue: Ξεχασες οτι αλλαγη μπηκαν Ερικ Γκαρσια, Πεδρι, Νικο Γουιλιαμς, Φερραν Τορρες.

Το τελευταίο μισάωρο τον Άγγλων είναι πιο αντιποδοσφαιρικό για μένα.
Γιατί (θεωρητικά πάντα) οι Άγγλοι είχαν ικανότητα και δυνατότητα να επιλέξουν διαφορετικό πλάνο, και όμως επέλεξαν αυτό.
Οι Αργεντίνοι στον τελικό, μόνο αυτό μπορούσαν να παίξουν, γιατί περίπου αυτό παίζουν. Θες και λίγο ότι οι Ισπανοί είναι πολύ καλή ομάδα και το πλάνο της εξουδετέρωσε τα λίγα ατού της Αργεντινής, θες και λίγο τις αναγκαστικές αλλαγές στην άμυνα της Αργεντινής που της έκοψαν δύο αλλαγές που ίσως να άλλαζε κάπως επιθετικά την ομάδα; Ε, κατέληξαν σε μια εντελώς αντιποδοσφαιρική λογική.

Αλλά αυτό ήταν εξαρχής. Ενώ οι Άγγλοι λούστηκαν στη λουζεριά τους.

4 Likes

Κυκλοφορησαν και αλλα βιντεο που δειχνουν οτι αυτοι που ξεκινησαν την μανουρα πρωτοι ηταν Ισπανοι τελικα, και ο Γκαμπι εσπρωξε τον Παρεδες πρωτος, ενω στη συνεχεια του εριξε και γροθια με αρκετη δυναμη στο στηθος. Ισως τελικα να υπηρχαν αλητες μαλακισμενα και στις δυο ομαδες ε?

1 Like

Ποσταρε κανενα αν θες. Και θυμησου οτι η Ισπανια ειναι γεματη με παιχτες της Μπαρτσελονα και αδεια απο παιχτες της Ρεαλ :stuck_out_tongue:

Δε με ενδιαφερει καμια οπαδικη κουβεντα εν προκειμενω, σε αντιθεση με σενα που πρεπει να τα κανεις ολα οπαδικα :stuck_out_tongue:

Απλα βρισκω και disingenuous μια προσεγγιση που με καποιον τροπο η μια ομαδα ειναι ολοι villains ενω η αλλη ομαδα ειναι τα αθωα θυματα. Δεν συμβαινει σχεδον ποτε ετσι αλλωστε. Και οταν τα πνευματα εχουν οξυνθει σε εναν αγωνα, συνηθως υπαρχουν διαφοροι προβοκατορες και στις δυο ομαδες.

Λες να λεω ψεματα για το βιντεο? :sweat_smile: Δεν θα κατσω τωρα να ψαξω ξανα, απλα πεταχτηκε στο feed μου. Τωρα οκ εσυ (και οποιος αλλος) μπορειτε αν θελετε να φατε το σανο οπως γινεται εδω και κανα μηνα με πολυ κοσμο εκει εξω και να θεωρειτε οτι οι Αργεντινοι ειναι μουνοπανα και ολοι οι αλλοι φουκαραδες, it’s a free world.

Ακομα και μετά την λήξη του τελικού, ειδαμε το πιο σάπιο και το πιο πρόστυχο μουντιάλ ολων των εποχών. Σχεδον απο καθε άποψη. Σιγα τωρα μην ασχοληθούμε με τον καθε Paredes - αλλο που φυσικά η FIFA θα τον τιμωρήσει βαριά. Βρήκαμε τον αποδιοπομπαιο τραγο.

Καλως, εγω ειπα απλως να ενημερωσω, για την περιπτωση που σε ενδιεφερε.

Πραγματι, δεν συμβαινει σχεδον ποτε ετσι. Και κανεις δεν ειπε οτι συνεβη ετσι. Το γεγονος ειναι οτι απο αυτους που χασανε, παρα πολλοι ηταν τραγικα γελοιοι losers και το εδειξαν. Καλο ηταν που πηραν πουλο στο ματς λοιπον, δεν αξιζαν τιποτα παραπανω αγωνιστικα και ειχαμε την ευκαιρια να μας δειξουν και τι γελοιοι ειναι κατι Μαρτινεζ που τη μια τους εβριζε τις μαναδες και την αλλη εκλαιγε “συγκινημενος”, κατι Παρεδες και κατι Οταμεντι.

Θα ηταν καλο για σενα να ελεγα οτι λες ψεμματα για το βιντεο :stuck_out_tongue:. Δεν το λεω ομως. Ποσταρε αν θες, εγω δεν εχω δει τετοιο βιντεο. Εχω δει αλλα που υποστηριζουν οτι η Αργεντινη αδικηθηκε απο τη διαιτησια και τους εχω δωσει τη σημασια που τους αξιζει, αλλα τετοιο που λες, δεν εχω δει.

Για τα εξωαγωνιστικα @Aldebaran, αστο καλυτερα. Αν αρχισουμε να μιλαμε για αυτα τα ξεφτιλικια, δεν τελειωνουμε ουτε αυριο. Τουλαχιστον λυπηθηκαν ο Τραμπ, ο Μπεν Γκβιρ, ο Νετανιαχου, ο Ινφαντινο και ο Μιλεϊ, κατι ειναι κι αυτο.

Ναι, κανενας, σιγουρα.

Αν δεν το ειδες, τοτε δεν συνεβη. Και να το δεις δηλαδη, παλι δεν συνεβη. Το narrative ειναι ηδη απο πριν ξεκινησει το Μουντιαλ οτι η Αργεντινη κλεβει, και αρα δεν προκειται με τιποτα να αλλαξει. Ασχετα που ομαδες σαν την Αγγλια, την Γαλλια, τις ΗΠΑ ευνοηθηκαν πολυ περισσοτερο απο την Αργεντινη.

Αργεντινη χωρις ουτε εναν μαλλιά δεν ειναι Αργεντινη… γεμισαμε κλαρινογαμπρους ναουμ’

1 Like