World Cup - Qatar 2022 (Μουντιάλ)

Ο καλύτερος τελικός εθνικών ομάδων που έχω δει στην ζωή μου εξαιρουμένου του 2004 για ευνόητους λόγους.

Σχεδόν όλοι θέλατε Αργεντινή, εγώ ήθελα παράταση πέναλτι και ανατροπές νομίζω όλοι πήραμε ότι θέλαμε. Ακόμα και οι “Γάλλοι” με τέτοια ματσαρα ευχαριστημένοι πρέπει να ναι

3 Likes

Δεν είμαι με καμία πλέον ομάδα. Δε γουστάρω αρκετές, γουστάρω αρκετές, αλλά δεν είμαι με καμία. Θέλω να βλέπω μπάλα και έχω γίνει και αρκετά δύσκολος. Αυτό που είδαμε σήμερα από το 65 και μετά είναι ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Και είναι δίκαιο για τον μεγάλο κοντό (εντάξει, δεν είναι κι ο Dio). Και είναι άδικο για τον τρομακτικό Μ’μπαπε. Αλλά στο τέλος, έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν…

6 Likes

15 Likes

Κατεψυγμενο αιμα.

2 Likes

Χαλασε απο τοτε που το βαρεσε ο Καβανι

@nnnkkk οσοι ψηφισαμε Μεσσι στο πολλ κερδιζουμε? :stuck_out_tongue:

Ακριβώς. Ο Μέσι έβαλε το τρίτο γκολ, ο Μπαπες έκανε χατ τρικ και κάνανε ο,τι έπρεπε για να μπορούν να πουν “τι άλλο να κάνω”.

Σχεδόν μοιραίος ο Λαουταρο που έχασε 5(!) τετ-α-τετ και ο Κολο Μουανι που έχασε την ευκαιριαρα στο τέλος.

Αρχιδατος ο Ντεσαμπ, που είπε στο 40’ “δε θα κάτσω να χάσω εγώ τον τελικό για τους μλκες” και έκανε δύο αλλαγές, που βοήθησαν αρκετά τη Γαλλία.

Καλύτερος παίχτης για εμένα ο Καμαβινγκα, και σε λίγο offtopic δυστυχώς η Ρεαλ θα συνεχίσει να κάνει “αθόρυβα” πλάκα τα επόμενα 5+ χρόνια με αυτόν και τον Τσουαμενι στο κέντρο.

…όμως η μέρα ανήκει στον Λιο, τον καλύτερο που έχει υπάρξει ποτέ, που πήρε ό,τι του αξίζει.

Μλκες θα λέμε πως βλέπαμε επί 15 χρόνια κάθε βδομάδα αυτόν τον άνθρωπο να παίζει ποδόσφαιρο ζωντανά μπροστά στα μάτια μας

9 Likes

Δεδομένων των stakes, του σασπένς και της εναλλαγής συναισθημάτων, μόνο το Μιλαν Λίβερπουλ συγκρίνεται με αυτό το πράγμα που είδαμε σημερα.

(Άντε και το 4-4 της Θρυλαρας με την ΑΕΚ :laughing:)

3 Likes

Τον Μαρτινεζ ξεχασες.

1 Like

και ο λογος που παιζει ο Martinez ειναι ενας γαλλος (ο Maupay)

τεραστια διαφορα με τον Lloris που ολα πηγαιναν διπλα του αλλα τα αφηνε (μαλλον επειδη εχει την τοτεναμ μεσα του)

6 Likes

Καλα δεν ηταν 5, ηταν 3, αλλα εκανε σωστα plays στα 2 απο αυτα. Μαλιστα το γκολ του Μεσσι προερχεται απο δικο του κατεβασμα, κινηση στον χωρο, και σουτ πυραυλο που παιζει και να ραγισε το χερι του Γιορις, με αποτελεσμα να μην πιασει τιποτα στα πεναλτι.

1 Like

Δεν τον ξέχασα, αλλά όλοι αυτοί είναι παιχταράδες που παίξανε όσο καλύτερα μπορούσαν.

Όμως ήταν τελικός από αυτούς που πρέπει, δηλαδή τελικός των αστεριών της, Μέσι vs Μπαπε και κάνανε address και οι δύο.

Όταν πήγε στα πέναλτι, ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα το πάρουν οι Αργεντίνοι, αφού ο Γιορις δεν πιάνει πέναλτι ούτε με αίτηση.

Χαρίλαε σ’αγαπαω, σε εκτιμάω, πιστεύω πως είσαι καλύτερος ποδοσφαιρικά απ’τον Μπαπε, αλλά μια ζωή στην Τοτεναμ αυτά κάνουν, εσύ χεζεσαι σε προημιτελικό στο 83 επειδή θα γίνεις πρώτος σκόρερ στην Αγγλία, κι ο άλλος το βάζει στον τελικό για το 3-3 στο 117’, άλλο μεγάλος παίχτης, άλλο μεγάλος ποδοσφαιριστής

Απίστευτος τελικός.

Αν και υποστηρικτής σήμερα της Αργεντινής (λόγω Μέσι κυρίως) δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ την ανωτερότητα της Γαλλίας αν πραγματικά το άξιζε.
Μετά από ένα τέτοιο ματς άλλωστε αυτό που έχει σημασία είναι τι είδαμε όλοι, το θέαμα, οι συγκινήσεις οι ανατροπές κτλ. Δεδομένα αυτός ο τελικός θα μείνει χαραγμένος στην μνήμη όλων για πολλά πολλά χρόνια.

Πιστεύω όμως ότι η Αργεντινή το άξιζε παραπάνω, ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και την παράταση και δικαιότατα το σήκωσε.

Τεράστιος Λίο, δικαίωση για αυτόν και όλα όσο έχουμε δει από αυτόν όλα αυτά τα χρόνια.
Τεράστιος Εμπαπέ, αυτός όμως το έχει σηκώσει ήδη και πιθανότατα θα το σηκώσει ξανά.

10 Likes

Αν βαλουμε στην ακρη προτιμησεις, συμπαθειες, συζητησεις για την διαιτησια και ολα τα παραφερναλια, πρεπει μαλλον να πουμε καπου εδω οτι αυτος ο τελικος ειναι σχεδον σιγουρα ο καλυτερος τελικος Μουντιαλ που εχουμε δει, με δυο ομαδες που αρνουνται να υποχωρησουν, με παθος, με ενταση, και με καποια πανεμορφα γκολ. Και οχι μονο αυτο, αλλα ηταν και το καλυτερο ματς ολου του φετινου Μουντιαλ, αφου οι δυο ομαδες μας αφησαν το καλυτερο για το τελος.

7 Likes

Ο διαιτητής μποξέρ είναι εκτός γηπέδου?

Καραγκιοζης Μαρτίνες.

2 Likes

Ηλίθια ανώριμη χειρονομία

Πρωην Αρσεναλαιος είναι, τι περιμένεις?

Χρυσό γάντι ο Μαρτίνεζ, χρυσό παπούτσι ο Μπαπέ, νομίζω συμφωνούμε όλοι πως ο Κόλο Μουνί αξίζει το χρυσό τάγκα

6 Likes

Με τα προηγούμενα posts θα περίμενα να το δίνατε τιμής ένεκεν στον Άντζα

4 Likes