YOB - Atma

Λοιπον εδω θα μιλαμε για το νεο δισκο των YOB. Στην αρχη, ολοι θα συμφωνησουμε τι ωραιο που ειναι το εξωφυλλο και δεν εχει επαφη με mainstream πλαστικουρες, ο Κλεαρχος θα αποθεωνει το μουσικο τους υλικο, ο Bleeding θα χει αναμεικτα συναισθηματα, ενω εγω θα λεω οτι οι YOB ηταν μεχρι και το demo, κλασσικα πραγματα, δηλαδη.

01 ?Prepare The Ground? (9:05)
02 ?Atma Mastered? (8:57)
03 ?Before We Dreamed Of Two Mastered? (16:00)
04 ?Upon The Sight Of The Other Shore Mastered? (7:34)
05 ?Adrift In The Ocean? (13:33)

Στο τριτο και πεμπτο κομματι παιζει συμμετοχη Scott Kelly. Απο κατω σε streaming το πρωτο κομματι του δισκου. Μου φαινεται λιγο… περιεργο για YOB κυριως λογω των φωνητικων (σα να υπερβαλλουν σε φασεις). Κλασσικες ριφφαρες καθολη τη διαρκεια βεβαια, περιμενα να σκανε πιο γερα αλλα μ αρεσει. Πρεπει να ακουσω και το υπολοιπο γιατι εχω την υποψια πως θα λειτουργει πολυ καλυτερα ως συνολο.

Πρώτη φορά που βάζεις κουλ ωραίο αβαταρ, προσωπική μου γνώμη. Και περίεργο τίτλο.

Συμφωνούμε για το εξώφυλλο. Αι στα κομμάτια με τα τετριμμένα, αυτό είναι καλό.

Κρατιέμαι δυνατά από το ξύλο του τραπεζιού να μην αποθεώσω. Κι αυτό γιατί είναι το πρώτο κομμάτι του δίσκου. Πέρα από την πλάκα έχεις δίκιο, θα μπορούσε να μπει πιο δυνατά, αλλά προτιμώ αυτά τα ριφ ζοριλίκι Σισυφος φάση. Φωνητικά κλασικά YOB με πιο οζζιλα και φάλτσο όμως από τα συνηθισμένα τους.

@@ πάντως, εγώ δεν είμαι ο κλασικός YOB fan, τους έμαθα εδώ και τους αγάπησα με τις 2 κατεβασιές στη γη που έκαναν στο Roadburn, να μιλήσουν οι νομιστεράκηδες και οι deathster του κόσμου αυτού.

Βασικά οι ΓΙΟΜΠ στο live κρίνονται και περιμένουμε την ατομική βόμπα που θα πέσει στις υπόγες των εξαχρείων. Φέρτε τους.

Και γαμάτος τίτλος ε.

Αtma: in Hindu, Buddhist, and Jain traditions: the higher self.

Οχι ρε εχω ξαναβαλει πολλες φορες. Τελευταια ηταν Μικρος Νικολας ;p απλα αυτο με το ελαφι ειναι αγαπημενο και το κραταω παντα για καιρο.

Ισχυει για τον τιτλο, και το εξωφυλλο μου θυμιζει ελαιογραφια, πραγμα καλο που ταιριαζει στους YOB κατα τη γνωμη μου (πολυ περισσοτερο σε σχεση με του προηγουμενου δλδ).

Και να χανει σε ογκο παντως δε με χαλαει καθολου, αν ειναι να εχουν τετοιες ιδεες στις κιθαρες καθολη τη διαρκεια. Οκ, μια φορα το ακουσα και δεν το ξανακουω επειδη θελω να περιμενω για το υπολοιπο αλλα τα θεματα που παιζονται δω ειναι πολυ πιασαρικα. Η φωνη με χαλασε ομως ρε γμτ, too much, και το stereogum ανεβαζει τα αρχεια του σε καλη ποιοτητα οποτε οταν κυκλοφορησει κανονικα δε νομιζω να ακουγεται και πολυ διαφορετικο. Τοσους δισκους παντως εχουν βγαλει που ειναι ογκολιθοι / μονολιθικοι, και να δοκιμασουν κατι αλλο ετσι για διαλλειμα δε θα με χαλασει. Ισα ισα που πιστευω πως θα κυλαει ωραια ως συνολο.

Δεν τα ξέρω αυτά τα σατανιστικά που λέτε εσείς, εγώ ξέρω ότι όταν λέμε Atma εννοούμε:

[SPOILER][/SPOILER]

Ε για το κομμάτι τι να πούμε, ανάμεικτα συναισθήματα.

SPOILERok, ο ήχος είναι άθλιος τι να πούμε, ΓΙΟΜΠ είσαι. Γαμάει.[/SPOILER][/SPOILER]

Εξωφυλλαρα για αρχη.
Ειπα να μην ακουσω το τραγουδι αλλα δεν αντεξα.
Μια φορα το ακουσα για να μην την παθουμε οπως με το
προηγουμενο που ολο και ακουγα το τραγουδι που ειχε διαρευσει.

Πολυ ωραιο το τραγουδι και οτι εχουν κανει μια αλλαγη στην φωνη το
θεωρω καλο μιας και δεν μπορουν να βγαλουν τον ιδιο δισκο δεκα φορες :stuck_out_tongue:
Η φωνη παντα παντως ηταν ιδιαιτερη αν και παντα κολλαγε γαντι με την μουσικη.
Οσον αφορα την μουσικη,μ’αρεσε παρα πολυ αλλα δεν γινεται και αλλιως ε.
YOB ειναι αυτοι !

Ωπ :!: Εδώ είμαστε !

Δεν είχα ιδέα ότι θα έβγαινε καινούργιο album.
Κατά το δεκαπενταύγουστο θα μας έρθει λοιπόν απ’ό,τι βλέπω.

Ναι, δεν άντεξα ούτε κι εγώ και το άκουσα το νέο τραγούδι.

Με άρπαξε από το σβέρκο με το που πάτησα το play.
Νομίζω θα είναι ιδανικό για opening track ενός ακόμη μεγαλειώδους δίσκου.

Εντάξει, τα φωνητικά δεν με ξένισαν τόσο. Μια χαρά δένανε.
Ίσως ο ήχος να έχει “καθαρίσει” λίγο και να είναι λιγότερο τραχύς και γι’αυτό να έρχονται στο προσκήνιο πιο έντονα οι αλλαγές.

…και ναι, αυτό είναι εξώφυλλο ! Το είπα κι εγώ…

Ετοιμαστείτε για μεγάλες στιγμές…

Prepare The Ground !

Edit: αυτό -->

KΑΙΝΟΥΡΓΙΟ YOB!?!?!?!??!Καπως απο το πουθενα εσκασε αυτο!!!
Το εξωφυλλο γαμαει…γαμαει ασχημα ομως!!!Τρεις φορες πηγα να πατησω το Play αλλα θα περιμενω για να αποθεωσω!!
Η πλεον αναμενομενη κυκλοφορια αυτη τη στιγμη.

εγω θα αντεξω, γιατι περιμενω ολες οι γκαυλες να πεσουν μαζι αυγουστο, με μπιρα και παραλια και γιομπ! :stuck_out_tongue:

σωστή και τίμια προσέγγιση 8)

http://www.decibelmagazine.com/liver-failure/studio-report-yob/

ΡΙΒΙΟΥ:
[SIZE=“5”]http://www.doommantia.com/2011/07/yob-atma.html[/SIZE]

λάιβ με νέο τυμπανιστή (των Dark Castle):

Και YOB+Dark Castle=L.F.E.:

more stuff:

Δεν διαβασα ολο το review γιατι ειναι τεραστιο αλλα στις πρωτες γραμμες λεει αυτο

In my humble opinion, Yob have released two near-perfect albums, ‘Catharsis’ in 2003 and ‘The Great Cessation’ in 2009. These two near-masterpieces were as close to perfect as you can get but both had very minor flaws that were just enough to stop them from getting scoring the perfect 10/10

Και στο τελος βαζει 10/10 στο Atma :!:
Βραζουμε στο ζουμι μας !

8O8O Ξερετε

Διερευσε ?

Ω ναι! Και γαμεί αβέρτα!

Το ακούω ασταμάτητα από χθες αλλά θέλει ακόμα πολλές ακροάσεις για να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη. Για αρχή μου φαίνεται πιο ατμοσφαιρικό από τα προηγούμενα.
Έχει τις κλασσικές YOB στιγμές που διαλύουν τα πάντα αλλά έχει και αρκετούς πειραματισμούς που με έχουν αφήσει με ανοιχτό το στόμα. Ο δίσκος είναι ΝΤΟΥΜ αλλά έχει και πολλές ατμοσφαιρικές σλατζ στιγμές που με τη συμμετοχή του Κέλι, έχω πιάσει τον εαυτό μου να κάνει πολλούς αυθόρμητους παραλληλισμούς με Neurosis, αν και φυσικά η μουσική επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από τους Neurosis αλλά ακόμα δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς.

Όπως και να 'χει, ΔΙΣΚΑΡΑ.

ναι εχεις δικιο ακουσα πολλα ποστμεταλ στοιχεια μεσα σε αυτο το κατα τα αλλα απιστευτο αλμπουμ! για μενα μεχρυ τωρα και απ τις ακροασεις που του ριχνω χθες ειναι πολυ πολυ καλο

[SIZE=“5”]Adrift In The Ocean.-[/SIZE]

Μαλακιες. Οι YOB ηταν μεχρι και το demo.

[SPOILER]Θα το ακουσω αποψε και θα σας πω.[/SPOILER]

ΜΠΑΜ.

ΤΟ ΑΝΤΡΙΦΤ ΙΝ ΔΕ ΟΣΕΑΝ.

Ενταξει οι τυποι ειναι κι επισημα πλεον η μεγαλυτερη doom μπαντα των ημερων μας. Τι εγραψαν οι ανθρωποι ρε πουστη μου. Δεν το χωρα ο νους μου. Και τι σερι κυκλοφοριων ειναι αυτο. Φερτε τους για live ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ.

Prepare The Ground και Atma νορμάλ ΥΟΒ κομματάρες. Το Before We Dreamed Of Two με lead φωνητικά Scott Kelly δεν ξέρω δε μου’πε και πολλά, το Upon The Sight Of The Other Shore μετριότητα και να μην υπήρχε δε θα με χάλαγε, όμως το Adrift In The Ocean είναι ένα απίστευτο έπος τελειότητας και πείτε μου κι εμένα αυτό το σόλο που σκάει εκεί πριν το εντεκάλεπτο από ποιό πλανήτη ήρθε γιατί από δω σίγουρα δεν είναι.