Zz top 24/10@ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο φαλήρου

Να πω κι εγω δυο λογακια.Πραγματι πολυ καλη συναυλια,χαλαλι ολα,λεφτα,ζεστη κλπ.Πρωτα απ’ολα ενα τεραστιο συγχαρητηρια στο opening act τους Skelters ,τους οποιους εβλεπα πρωτη φορα και τους οποιους βρηκα τουλαχιστον αξιοπρεπεστατους,αν και τους αδικησε λιγο ο ηχος.Πολυ καλη μπαντα,hard rock/a.o.r υφος με πολυ καλες ιδεες.Oi ΖΖΤΟΡ ηταν φοβεροι,αν και ο Gibbons δεν πολυεβγαζε φωνη,αλλα ειχαν απιστευτο κεφι και φυσικα πολυ καλη αποδοση.Μου ελειψαν τα’‘Beer Drinkers…’’ και ‘‘Francine’’,οπως και σε αρκετους απο εδω φανταζομαι,αλλα δεν πειραζει.Περασα παρα πολυ ωραια και χαιρομαι που ειδα ζωντανα αυτην την τεραστια μπαντα!!!

Χαίρομαι που πέρασες καλά Jiopa και το ταξίδι σου άξιζε τον κόπο! :wink:

Ωραία ήταν! Eίδα μία τεράστια μπάντα που λατρεύω και δεν είχα δέι ποτέ ως τώρα, για την ακρίβεια είχα χάσει ως τώρα 2-3 ευκαιρίες να τους δώ και δεν μπορούσα να ησυχάσω. Εκεί που στεκόμουν (με μία παρέα που είχε και αρκετούς από εδώ μέσα) περίπου 5μ από τη σκηνή και προς το δεξί της μέρος ο ήχος ήταν αρκετά καλός, ακούγαμε κατ’ ευθείαν απο την κολώνα ηχείων δεξιά και έτσι η γνωστή αντήχηση του χώρου δεν μας επηρέασε.
Η εμφάνιση ήταν κορυφαία, είναι φανερό πως διασκεδάζουν ακόμα πάνω στη σκηνή, αλλά ταύτόχρονα και επαγγελματική: Tα γνωστά hits από το Eliminator παίχτηκαν όλα ώστε το κοινό που τους γνωρίζει από αυτά (και κακά τα ψέματα χωρίς αυτό το κοινό ο χθεσινός χώρος δεν γέμιζε…) να μην μείνει με κανένα παράπονο.
Προσωπικό απωθημένο που έμεινε ανεκπλήρωτο, το My head’s in Mississippi. Ο Gibbons έπαιξε/τραγούδησε τις δύο πρώτες στροφές και μετά το γύρισε στο I need you tonight. Όχι πως το τελευταίο με χάλασε, δεν είναι και από τα κομμάτια που παίζουν συχνά τα τελευταία χρόνια, αλλά το MHIIM το είχα ξεγραμένο, ακούω να ξεκινάει να το παίζει και φτιάχνομαι και μετά έμεινα να χρειάζομαι κρύον ντους… :?
Τι να πώ, μακάρι να μας ξανάρθουν α΄φού η συναυλία πήγε καλά και εμπορικά, δεν χορταίνονται τέτοιες μπάντες.

Τα παιδιά που άνοιξαν τα έχασα, μπήκα μέσα ενώ έπαιζαν το Come together προς το τέλος του σετ τους, ας όψεται ο… Καραγεωργίου! :p:lol:

οτι και να πω για το χθεσινο λαηβ ειναι λιγο…απιστευτο…απλα εξαιρετικο…τρολο κεφι και απο αυτους αλλα και απο εμας απο κατω…τουλαχιστον στα χιτς ολοι το διασκεδασαν…οσοι γνωριζουνε τη σημειολογια, κινησεολογια κτλ που συνοδευουν το ονομα των zz top δεν μπορει παρα να εμειναν απολυτως ικανοποιημενοι (οκ μοναδικο παραπονο η ελλειψη του beer drinkers)
απο κει και περα…αξιοπρεπεστατο support οι skelters που σιγουρα κερδισανε υποστηρικτες…
τρελα αναπαντεχη προσελευση που κατεκτησε το κλειστο του tae kvon do…“παπουδες” με μουσακλες, τσοπεραδες με κροσια και μπαντανες, μπαμπαδες με παιδια και μαμαδες ενοιοτε και φυσικα μια ωραια εικονα με γεματες κερκιδες και αρενα…
ο ηχος…απ οσα ειχα ακουσει για τον χωρο εγω δεν το περιμενα αυτο που ακουσα…εκει απο οπου ειδα το λαηβ δεν ειχα κανενα παραπονο…ητανε πααααρα πολυ καλος…λιγο η φωνη του gibbons στην αρχη ηταν καπως αλλα μετα ολα οκ και κυριως η κιθαρα που με καβλωσε με τον ηχο της (και γενικοτερα το παιξιμο ε)

συναντησα και ρασπουτιν(και τον θειο του-respect ε) heetseeker, guardian of the blind, και mr maiden… χαρηκα παιδια…

αυτοι οι skelters, ενω ηταν δεμενοι σαν μπαντα με αρκετα καλο και καθαρο σολο κιθαριστα, ειλικρινα δεν ηξεραν τι μουσικη επαιζαν… Μπερδευαν αρκετα ειδη με αποτελεσμα να με χαλαει σε πολλες στιγμες αυτο που παιζουν …
Θελουν μαλλον και καποιον καινουργιο τραγουδιστη…

Αυτοί οι skelters ήταν που είχαν πάει στο ράδιο αρβύλα?
Αν είναι αυτοί, όντως, θα συμφωνήσω… ο τραγουδιστής τους δε λέει…

Δειτε αυτό το Link! Που τραβάγανε τους ΖΖ Top οι Σκοπιανοί. Προπαγάνδα ακόμη και με τους ΖΖ Top!

Sorry για το οφφ τοπικ σχόλιο, αλλά για ποιά προπαγάνδα μιλάμε?

Τόσα χρόνια στο εξωτερικό τα Σκόπια με το όνομα “Macedonia” τα γνωρίζουν, και γι’ αυτό φταίνε οι ελληνικές κυβερνήσεις, απλά εμείς φέτος το πήραμε χαμπάρι.

ενα απο τα πιο καυλωτικα λαιβ που μπορει καποιοσ να δει !!!

ενα μπουκαλι τζακ κατεβασαμε, κ εγινε του τεξασ το καγκελο…

Λοιπόν, να πω και εγώ κάτι που ταξίδεψα για να τους δω. Με μια λέξη: ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Κέφι, ενέργεια, πολύ καλές εκτελέσεις των κομματιών, επαγγελματισμός, σεβασμός στο κοινό, αντοχή - σχεδόν μιάμιση ώρα όρθιοι είναι πολύ καλά για 60άρηδες. Γενικά τους έβγαλα το καπέλο και δηλώνω ότι άξιζε 100% που τους αφιέρωσα ένα Σαβ/κο χωρίς να είμαι φανατικός ακροατής τους!
Δεν περίμενα να έχει τόσο κόσμο. Έφτασα με το αμάξι 7.45 και έκανα πάνω από μισή ώρα να μπω μέσα! Κοιτάζοντας εκεί μέσα ανθρώπους τόσο διαφορετικούς και από διαφορετικές γενιές, ενίσχυσα ακόμη περισσότερο την πεποίθηση μου ότι εμείς οι Έλληνες μπορεί να βρίζουμε τα “Αμερικανάκια” αλλα τελικά τους μοιάζουμε αρκετά σα λαός. Και κατ’ επέκταση γουστάρουμε και τη μουσική τους!
Να πω και κάτι αρνητικό; Μποεί να λέω μ…ες, αλλά εμένα μου φάνηκε ότι σε Party On the Patio και Legs η φωνή ήταν play back. Ποια η απόψή σας;

Λογικό είναι ο Γκρουέφσκι να αρπάζει κάθε ευκαιρία για να προβάλει την χώρα του και τις θέσεις του και σίγουρα οι επισκέψεις σημαντικών ξένων καλλιτεχνών προσφέρονται…
Το πιό εκνευριστικό είναι η ιδέα πως οι ZZ Top έπαιξαν στα Σκόπια (που είναι μία ελεεινή πόλη, όποιο έχει πάει ξέρει) και δεν έπαιξαν στη Θεσσαλονίκη… [-X

Πες τα ρε μεγαλε,ν’αγιασει το στοματακι σου.(Δεν ειναι τυχαιο που εισαι η συμπαθεια μου εδω μεσα,χωρις να θελω να αδικησω κανεναν.Κριμα που δεν κανονισαμε να βρεθουμε και να γνωριστουμε απο κοντα.Θα δωθει ομως η ευκαιρια γιατι κατεβαινω συχνα Αθηνα.)Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Παντως για αλλη μια φορα φοβερο live.

φιλε ημουν 2η σειρα καγκελο, δεν παιξαν καθολου playback, γινονταν κατι μαλακιες στον ηχο που και που(οπως οταν ανοιξαν με το Got Me Under Pressure, ο Gibbons ακουγοταν σαν τον Lemmy :lol: ). Playback τωρα παιζει η κωλογρια η madonna και οχι οι θρυλοι οι ZZ TOP!!!

Να ‘μαι κι εγώ,
ακόμα έχω ένα χαζό χαζό χαμόγελο από χτες :stuck_out_tongue:
επί 1:30 ώρα βλέπαμε ένα συγκρότημα σε τρελά κέφια να παίζει τον ένα ύμνο μετά τον άλλο και ο κόσμος από κάτω να έχει γεμίσει τον χώρο να περνάει τέλεια
Από μια οι ατάκες της μπάντας από την άλλη ο “χορός” Gibbons - Hill , τα μούσια, αυτά τα μούσια :smiley:
Ένα μπράβο επίσης στο support που έπαιξε πολύ καλά και μ’ άρεσαν πολύ :thumbup:
Ακόμα θέλω να πω για την πολύ καλή οργάνωση μιας και τα συγκροτήματα βγήκαν χωρίς λεπτό καθυστέρηση :wink:
Ο ήχος θέλει ακόμα βελτίωση και είναι περισσότερο που θα κάτσεις
Τέλος λίγο μπλέξιμο είχε στο τέλος με το την έξοδο από τον parking αλλά όχι τίποτα το τρελό (μετά στον κιφησσό που ξαφνικά έφτασα σε βρεγμένο δρόμο και έτρεχα σαν μλκας ήταν λίγο #-o)

Τέλος και σημαντικότερο ένα μεγάλο thanks στον Rasputin που με έπεισε - έψησε τελικά να έρθω και δεν το μετάνιωσα :wink::wink::wink:

a kai zz top mhn tyxon kaneis th mlkia kai den ertheis
ama den thes na se kynigaw me mia p****a sto mikos twn geniwn tou billy gibbons

Kρίμα πράγματι, αλλά χθες με τον χαμό που έγινε και με αυτούς που είχα πεί να βρεθώ δεν κατάφερα να τους δώ όλους! #-o
Αλλά σε καμία πιό μαζεμένη συναυλία, σε κανένα ροντέο κλπ. θα είναι πιό εύκολο! :wink:

Αυτό με το Λεμυ τελικά δεν το φαντάστηκα απο ότι βλέπω, και άλλοι έτσι το είδαν. Τελος πάντων είμαι πραγματικά χαρούμενος που πήγα. Καλα τα κλαμπάκια να μαζευονται 500 ατόμα, πραγματικοί οπάδοί του κάθε γκρούπ, αλλα τέτοια μεγάλα μαζικα λαιβ είναι άλλη φάση. Μου αρέσει που υπήρχε πολύ κια ετερόκλητο κοινό και κακα τα ψέματα για να συμβαίνει αυτό χρειάζεται να υπάρχουν και μερικά τεράστια διαχρονικά τραγούδια που να τα ξέρουν και οι πέτρες, τα οποία πολλές φορές (και για πολλά συγκροτήματα) τα απαξιώνουμε με το επιτιμητικό “χιτάκια”. Και οι ZZTop είχαν κάμποσα τέτοια ώστε η χθεσίνη βραδιά να είναι αναμεσα στις καλύτερες συναυλίες που έχω πάει…

τα σπασαν τρελά! :D:D:D

Just Got Paid :

ζήτω τα μούσια 8)

Χτες στο δευτερο τραγουδι το Waitin’ For The Bus, αναψα και ενα πουρο Αβανας που μου ειχαν φερει τον Αυγουστο απο Κουβα και το κραταγα για καποια ‘‘special’’ περισταση… Αυτη ηταν η καταλληλοτερη περισταση να το απολαυσω, βλεποντας τους ZZ TOP να μας λενε τους υμνους που εχουν βγαλει στα 40 χρονια της θρυλικης ιστοριας τους… 8)Απιστευτη εμπειρια αυτη η συναυλια, μακαρι να τους ξαναδουμε. Ο κοσμος ηταν πολυς και εκδηλωτικος και ευχομαι να μας ξαναεπισκεφθουν τωρα που θα βγαλουν και καινουριο αλμπουμ…:smiley:

μουσια καπνοι μπυρες και blues! απιστευτη συναυλια! τα σπασανε οι μουσατοι!:D:D:D

:D:D:D

αγνό Blues - rock από μια τεράστια μπάντα… τα έσπασαν για την ηλικία τους, νά ταν κι άλλο, το κατα ευχαριστήθηκα…!!!

ένσταση μου: ο ντράμερ θα μπορούσε φεύγοντας να χαιρετήσει - ευχαριστήσει τον κόσμο, ο οποίος και γέμισε το κλειστό και τους καταχειροκρότησε

Πάντα τέτοια… 8)

Tρομεροί ήταν! Καλός ήχος παρά το κακό ξεκίνημα, άψογη σκηνική παρουσία από τους Gibbons-Hill, και μίλησαν τα μπλουζ! Για μένα τα χάιλαιτς ήταν τα Μexican blackbird, Just God Paid, LaGrange και μετά βάλτε όλα τα υπόλοιπα για να είστε μέσα. Επίσης ένα καρανότιο “Hellyeah!” που έφτυσε ανάμεσα σε 2 κομμάτια ο Gibbons στο μικρόφωνο. Ο κόσμος τίμησε τους ZZ Top κι έφυγε ικανοποιημένος, αν και οι περισσότεροι έμεναν στατικοί. Ρε παιδιά είναι δυνατόν να μην κουνιέσαι έστω και λίγο απ’ το γκρουβ?

• Καλοί σε γενικές γραμμές οι Σκέλτερς στο υβρίδιο Texas meets Clapton μπλουζροκ τους.
  • Με βάση την προσέλευση και την 1,5 ώρα που έπαιξαν, η συναυλία έπρεπε να κοστίζει 35 ευρώ και όχι 50.
  • Με ενόχλησε που δεν είπαν ένα γεια στο τέλος, αλλά έτσι είναι τα μπλούζ8)
  • Μόνο εμένα μου φάνηκε ότι έχαναν ελάχιστα στο Lagrange?:-k