Κουβεντα για το Black Metal topic

Κρις ξανα διαβασε σε παρακαλω γιατι νομιζω οτι κανεις πλακα αλλα δεν ειμαι σιγουρος…

Νταρθ δεν εισαι κακος … μεσα ειμαι , απλα να ξερεις οτι θα παιζει και το αντιστοιχο μπαχαλο γιατι η προσωπικη περιγραφη του καθενος θα σηκωνει συζητηση απο αλλους δεκα καθε φορα … ο Plunderer ειναι ταλεντο δεν μετραει :smiley:
Και εκει μπαινει και το θεμα της τεχνολογιας , ποσο πολυ σε νοιαζει η περιγραφη μου οταν μπορεις να κανεις ΕΝΑ κλικ στο μασπεις και στο λαστεφεμε … τεσπα κουραστικα λιγο σημερα :lol:

Σύμφωνος, τα περισσότερα συμπεράσματα μπορεί να τα βγάλει ο καθένας μόνος του. Απλά εμένα με ενδιαφέρει λίγο και η οπτική του ακροατή, θέλω να βλέπω τι είναι αυτό που αρέσει στον εκάστοτε ακροατή, πολλές φορές μπορεί να βοηθήσει να δεις και τα πράγματα λίγο αλλιώς και να σκεφτείς “λες ρε?”, όλοι μπορεί να κάνουμε λάθος εκτιμήσεις στο ντούκου. Γενικά το Black είναι περίεργο ιδίωμα, κάποιος που έχει μικρή επαφή χάνει επεισόδια.

Γειά κι από μένα.

Θέλω κι εγώ να πεταχτώ σαν τον παρείσακτο και να προσυπογράψω τα λεγόμενα του Νταρθ. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν περνιέμαι με την καμία για μπλακμέταλλερ, αλλά το είδος με ενδιαφέρει και μάλιστα από αυτό το θρεντ έχω ανακαλύψει κάμποσα συγκροτήματα. Το θέμα είναι ότι ακόμα κι αυτά, μετά από αδικαιολόγητα επίπονη προσπάθεια. Και γενικά έχω προσπαθήσει κάμποσες φορές να το παρακολουθήσω αλλά πάντα τα παρατούσα, για τους λόγους που αναφέρει ο Νταρθ. Η τακτική “όνομα συγκροτήματος/τίτλος δίσκου/εξώφυλλο/ατάκα του στυλ ακούστε το αξίζει” έχει υπάρξει η καταστροφή του τόπικ για όσους δεν ξημεροβραδιάζονται ακούγοντας μπλακμέταλλ. Εκτός κι αν δε σας πολυνοιάζει αυτό μια που οι γνωστοί-άγνωστοι θα ακούσουν ούτως ή άλλως τα πάντα. Όχι ότι οι υπόλοιποι έχουμε πρόβλημα μ’ αυτό (εγώ τουλάχιστον δεν έχω), αλλά η λογική της κάστας να ξέρετε ότι δε βοήθησε ποτέ κανέναν.

Απλά συγκρίνετε τη φυσιογνωμία του τόπικ με τα αντίστοιχα για το χέβι και το ντουμ, τα οποία παρακολουθούνται άνετα από οποιονδήποτε.

Αυτά από μένα. Ελπίζω να ξαναποστάρω εδώ.

και καπου εδω σε νικα ενα νομιστερακι.
εξω απ’ το θρεντ και μην ξανακανεις υποδειξεις! ακους;;;; εξω!!!

Oι Αχερουσία είναι σαβούρα? Ρωτάω εγώ που δεν ξέρω. Αλλά το πόιντ του νομιστεράκη το δέχομαι.

+απειρο και απο μενα, πολυ σωστα ποστς

εχω στην καλυτερη επιδερμικη σχεση με μπλακ μεταλ, αλλα μερικα πραγματα με ενδιαφερουν…ε λοιπον αυτο το θρεντ εχει γινει (τουλαχιστον για τους μη φανατικους του ιδιωματος) εντελως αχρηστο…και να θελουν να παρακολουθησουν, με το χειμαρρο αυτο των κυκλοφοριων δεν μπορουν…
εκτος αν θελετε το θρεντ να ειναι υποθεση 5 ατομων…τελοσπαντων

και γενικα δηλαδη το νοημα του ροκιπεντια ειναι να γινεται αναφορα απλων αλμπουμς και τα καλα να ποσταρονται μονα τους στις κυκλοφοριες?

Μήπως τελικά να ανοίξουμε δεύτερο black metal θρεντ για να συζητάμε εμείς μεταξύ μας ό,τι καμενιά βγαίνει και μας κ****νει και να κρατήσουμε αυτό για τις πιο τρανταχτές κυκλοφορίες;

ΌΟΟΟΟΛΟΙ παραπάνω όσοι υποστηρίζουν ότι το θρεντ έχει γίνει γελοίο, έχουν το εξής δίκιο: τους τελευταίους 3 περίπου μήνες έχουν κυκλοφορήσει ουσιαστικά 2 σημαντικοί δίσκοι κατά μάλλον γενική ομολογία(διορθώστε ελεύθερα), το MASTER’S HAMMER και το HAVOHEJ.
Τα υπόλοιπα είναι περιττά για κάποιον εκτός.

Βέβαια, κάποιος εκτός καλά θα κάνει να ακούσει δισκογραφία MAYHEM, EMPEROR και DARKTHRONE και να αφήσει τα υπόλοιπα ήσυχα.

Επίσης, επειδή τσέκαρα τις πίσω σελίδες, δεν θα έλεγα πως ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ όσοι θεωρούν ότι γαμήθηκε το θρεντ επειδή τα άλμπουμ που προτείνονται θα ήταν καλό να περιγράφονται με κάποιον τρόπο (πλην του “γαμάει-τσεκάρετέ το”) το έκαναν στις δικές τους προτάσεις.

Και τέλος πάντων αγοράζω κάπου 5 bm κυκλοφορίες το μήνα, εγώ τον χρειάζομαι τον πλουραλισμό γιατί μόνο έτσι μπορώ να απογεύγω τις χοντρες μαλακιες - και κυκλοφορούν πολλές. Ας ανοιχτεί άλλο θρεντ, δεν βλέπω άλλη λύση.

Αυτό που λες δε στέκει, δεν είναι απαραίτητο το γεγονός ότι μια Major κυκλοφορία θα είναι απαραίτητα και καλύτερη από μια μικρότερου βεληνεκούς(ή τουλάχιστον θα αφορά κάποιον ακροατή περισσότερο). Το κακό είναι απλά ότι εδω μέσα υπάρχει η εντύπωση της Randomίλας. Ε άμα γίνεται αυτό ακολουθεί και η “τους ξέρει η μάνα τους?” εντύπωση και πάει λέγοντας. Απλά λίγο περισσότερη επιλεκτικότητα και 1-2 εύστοχες αναφορές ώστε να μη χάνεται η μπάλα, δεν είπαμε ντε και καλά να το πιάσει και track-by-track το άλμπουμ κάποιος, λίγο επεξήγηση, να περιμένει πανκιά κάποιος, ατμόσφαιρες, φολκιές, λαμαρίνες, σαπίλα, καφρίλα? Αυτό μόνο.

Εγω αυτο που πιστευω ειναι οτι το θρεντ ειναι ο,τι πρεπει για οσους εχουν απο κοντα το μπλακ ολα αυτα τα χρονια και δεν εχουν “χασει επεισοδια” γιατι αυτα που ποσταρονται ειναι στο 90% τους προσφατες/τωρινες αντεργραουντιλες(βεβαια αυτο ειναι και το υγιες,να εχουμε το μυαλο μας κυριως στις δισκαρες που βγαινουν την εποχη που ακουμε το ειδος).Απλα αυτο γινεται με εναν kinda εμεσενικο τροπο μεταξυ καποιων ατομων με αποτελεσμα να χει χορτασει το ματι μας εξωφυλα και να χανεται η μπαλιτσα.Δε θα χα προβλημα αν αυτος ο τρελος ρυθμος που εχει παρει το θρεντ(απο αποψης αναφορας μπαντων)γινοταν σωστα αλλα νταξει,μια παραγραφος να εξηγησεις τι θα σου παρει,+2 λεπτα?Και προσωπικα τα λογια παραπανω τα περιμενω απο τους πιο εμπειρους.Ο νιουμπι τι να σου αναλυσει,με τι να συγκρινει και ποσο εγκυρη αποψη μπορει να εχει αν τα ακουσματα ειναι ελαχιστα.Επισης αυτο για το my space δεν ειναι επιχειρημα,zine υποτιθεται οτι ειμαστε,αν ειναι ξερω γω να βαζουμε κατευθειαν το λινκ του my space της μπαντας και ξεμπερδεψαμε…Στη τελικη αν θες ξερη και επιγραμματικη ενημερωση για τα τελευταια νεα και τις κυκλοφοριες στον χωρο και μονο αυτο,πιστευω οτι μπορεις να την εχεις και γρηγοροτερα αλλα και σε(ακομα)μεγαλυτερη ποικιλια,αλλου.(εξιδεικευμενα blogs και τα λοιπα.Να ας πουμε,απο οτι καταλαβα μερικοι εδω κανουν κοπι πειστ ο,τι ανεβαζει συγκεκριμενος μπλογκερ.)Οποτε αυτο που υποτιθεται πως θα κανει τη διαφορα εδω(εκτος απο την ενημερωση που ειναι δεδομενη)ειναι η αναλυση και η κουβεντουλα…Δε θα τα ισοπεδωσω ολα,υπαρχουν φορες που γινεται αυτο αλλα στους μη χωμενους λιγο πολυ την ιδια αισθηση αφηνει το θρεντ,οποτε στις περισσοτερες περιπτωσεις μαλλον δε γινεται.

Τωρα νταξει εγω ποτε μου δε καταλαβα κιολας πως μπορει καποιος να ακουσει και να αφομοιωσει,πχ, 3-4 δισκους σε 1 βδομαδα αλλα φανταζομαι οτι αυτο ειναι στον καθενα:dunno:

Όσκαρ μουσικής ανωριμότητας και εδώ πέρα. Πάμε γι’ άλλα, μόνο ο νομιστεράκης μιλάει σωστά.

Και δεν είναι τυχαίο που ο χαμούλης γίνεται στο μπλακ μέταλ θρεντ, με όλα τα παρελκόμενά του. Το θέμα δεν είναι να μάθετε να ζείτε στον κόσμο όπου θα μπαίνει ο κάθε manos86/tetrasatanic/kvltblackmetal_gate13 (τυχαία γιούζερνεημς), θα κατεβάζει όλο το μήντιαπορταλ και το μπουνάλτι, θα έχει και άποψη ειδήμονως και θα προσπαθείς να ξεφύγεις από το ίδιο τσουβάλι που θα καταλήξεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο -επειδή άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Το θέμα είναι να κατανοήσετε ότι στην τελική, παρόλες τις σοβαροφανείς ακυρότητες που μπορεί να γράψει ο καθείς έχοντας το μεγαλείο του ίντερνετ να τον σιγοντάρει (ναι είμαι ένας απ’ αυτούς, σταρχίδια μου κιόλας) δεν απολαμβάνετε τη μουσική σας περισσότερο απ’ αυτόν. Δε πα να έχετε αγοράσει όλη τη δισκογραφία της τάδε μπάντας σε λιμιτεντ βινύλια, να έχετε αναλύσει το φιλοσοφικό της υπόβαθρο, να αντιλαμβάνεστε ποιες είναι οι επιρροές της και όλα τα υπόλοιπα γραφικά που εδώ είναι πιο κυρίαρχα από αλλού.

Είναι απλά μουσική. Κανείς δεν είναι καλύτερος από κανέναν και κανείς δεν την κατέχει καλύτερα από κανέναν.

Το thread έχει γίνει εντελώς derailed εν μέρει δικαιολογημένα.Το ειχα πει και σε ενα παλιότερο post οτι οσο υπάρχει υπερπροσφορά χωρίς ουσιαστικό quality control καθώς και ο υπεροπτισμός απέναντι σε ένα νέο αυτί και το κόμπλεξ του ακροατή να παρουσιαστεί ως ψαγμένος το μπάχαλο είναι αναπόφευκτο…και βλάπτει και το ίδιο το BM(Να δεχτώ το ‘‘γούστα είναι αυτά’’ αλλά ως ενα σημείο έτσι?).

Το ‘νήμα’ δεν νομίζω πως μπορεί να αλλάξει δραματικά καθως το black metal ειναι αρκετά ιδιόμορφο.Το να σχολιάζουμε το δισκίο από κάτω από το εξώφυλλο δεν προσφέρει ουσιαστικά και πολλά.Αντε να το προσδιορίσεις π.χ σε depressive η να αναφέρεις κάτι related.Ενα δεύτερο thread πιο προσιτό και light ίσως είναι μια λύση…

Εχει γινει πολυ κουραστικο πλεον…

Προλογος.

Θα ήθελα με πολυ λίγες κουβεντες να γράψω κάτι (ίσως τελευταίο) στο θρεντ που πραγματικά “αγαπησα” και σίγουρα μου το ανταπέδωσε σε μεγάλο βαθμο. Σας ευχαριστώ όλους γι αυτό, μιας και όπως ειχα γραψει λίγες σελίδες πιο πριν, κάθε πρωι στην δουλειά πριν απο κάθε τι άλλο άνοιγα να δω τι “στο καλό” βάλατε πάλι εδω πέρα…

Ανάπτυξη.

Πάς http://www.metal-archives.com/ στο advanced search και πατάς στο Music genre(s) την λέξη black-σκέτη- total 17.626 κυκλοφορίες απο αρχής κόσμου (δεν ξέρω για άλλους αστερισμούς σε συμπάν, παίζει συντομα να πάρω κάτι demο απο τον Σείριο, να δω τι λένε και μέτα θα ψάξω κάτι distro απο γαλαξία ανδρομέδας και σας λέω συμπαντικό total…:roll:) μιλάμε οτι δεν παίζει σε όλη μας την ζωή να ακούσουμε ούτε το 1/17 καλα…και ακολουθει 10ετία που θα γινει χαλασμός…

Απλά αν ακους πολλά είδη μουσικής δεν πρέπει να διαβάζεις αυτό το θρεντ κατ εμέ, αλλά να ψάξεις πρώτα αλλού και ύστερα να φτάσεις σε αυτό το θρεντ. Ωστε να ξέρεις εκ των προτέρων τα σοβαρα και μετά εδώ να δουμε κάπως πιο βαθύτερα το θέμα.

Με τον τρόπο αυτό ίσως καταλάβουμε καλύτερα την ελίτ του είδους, μέσω μιας ποσοτικής διαδικασίας, απο την άλλη τωρα μπορώ να καταλάβω οτι δεν ενδιφέρει πολλούς ανθρώπους μια τέτοια ίσως και ψυχαναγκαστική φάση, αλλά είναι μια μέθοδος αυτό ειναι γεγονός.

Είναι λοιπόν πιθανό αντι να ακούσεις Deathspell Omega που θα έπρεπε αφου είχες την όρεξη βρε αδερφε να περάσεις και σε αυτον τον ήχο, να καταλήξεις να διαβάσεις αυτό το πόστ που θα σε στείλει να βάλεις Puritas Virginum…
Aκούστε το Decenie De Souffrance δεν θα σας μεινει άντερο απο τα γέλια, ειδικά με τα φωνητικά του τύπου, μιλάμε κλαιω :lol3: για να καταλάβετε το έχω ακούσει τόσο επειδη γελάω που παίζει να έμπαινε και σε λίστα με τα αγαπημένα του 2005#-o

Επίλογος.

Υπάρχει καλύτερο black metal, προσπάθεια για black metal και αστείο black metal. Είναι απόφαση του κάθενα μας ξεχωριστά που θα στρεψει το αυτί του και γιατί.

The End

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω τι ακριβώς “ουσιαστική” κουβέντα εννοούν όσοι το λένε.

βασικά το ζήτημα είναι το name-dropping. Και είναι γενικότερο στο rockipedia, απλά στο ΒΜ θρεντ φαίνεται περισσότερο. (και τώρα που το σκέφτομαι, το’χω κάνει κι εγώ ως ένα βαθμό σε άλλα θρεντς, οπότε ώρα για αυτοκριτική, αλλά είμαι έτσι κι αλλιώς υπεργαμάτος τύπος οπότε συγχωρούμαι. :p)

Το κάθε θρεντ είναι ζήτημα των χρηστών-θαμώνων του να το περιποιηθούν και να το κάνουν ανθρώπινο και φιλικό.

Σε απλά λόγια, το ποστ τύπου εξώφυλλο-“ακούμε και το νέο των astamatitespartouzes που γαμάει” είναι ένα κακό ποστ. Name-dropping μπορεί να γίνει στο “τι ακούτε τώρα” και κανείς δε θα’χει παράπονο. Πλέον όπως είπε και ο plunderer είναι εύκολο να μπεις στο metalarchives και να βρεις χιλιάδες κυκλοφορίες. Το ζήτημα είναι εδώ μέσα να γίνεται ένα ξεσκαρταρισμα.

Και ένα καλό ποστ είναι όνομα-τίτλος-εξώφυλλο-περιγραφή(ντάξει, όχι σεντόνια)-youtube/myspace λινκ. Τουλάχιστον έτσι με βολεύει εμένα να ψάχνω τη μουσική μου. Προφανώς, για να γράψεις μια γνώμη για έναν δίσκο, θα πρέπει να τον ακούσεις κάμποσο και όχι με τη μία (δεν είναι μπηχτή για κανέναν αυτό), οπότε και εγώ που θα μπω να διαβάσω, θα ξέρω ότι ΟΝΤΩΣ εκτιμάς τον δίσκο και τον προτείνεις και δεν το θεωρείς σκουπίδι και θα ρίξω μια αυτιά.

Το ΒΜ θρεντ χαώθηκε γιατί ακριβώς έχει πολλούς θαμώνες που ενδιαφέρονται. Δεν είναι κακό να ψάχνονται οι χρήστες με underground κυκλοφορίες. Ίσα-ίσα. Απλά χρειάζεται να γίνει μια αυτοδιαχείριση από πλευράς της “σέκτας” των μπλακμεταλλάδων χρηστών ώστε να μην είναι το θρεντ ένα μπλακμέταλ “βαριέμαι” ή τσατ-ρουμ.

Ανοιχτό διάλογο με τον Έλληνα -μπλακμεταλά- πολίτη.

Για το black metal thread συγκεκριμένα δεν έχω άποψη μιας και δε το διαβάζω. Έχω άποψη όμως ως χρήστης για το πνεύμα των κατηγοριών του rockipedia που θα ήθελα να υπάρχει εκεί μέσα.

Καταρχάς, όπως λέει και ο Bleedin, το namedropping δε βοηθάει κανέναν, πέρα των seeders ενός κακού δίσκου. Αν βλέπετε namedropping, ζητείστε ευγενικά από το χρήστη να πει κάτι παραπάνω και εξηγείστε του γιατί να μη το κάνει ξανά. Πάντα θα εμφανίζονται νέοι χρήστες που θα το κάνουν (όπως και με τα greeklish π.χ.), αλλά εφόσον τους το λέτε, θα το κόβουν νωρίς.

Παρόλα αυτά, νομίζω πως το θέμα του rockipedia το βλέπω διαφορετικά με πάρα πολλούς από τους παραπάνω χρήστες. Για μένα, στο rockipedia πρέπει να γράφονται σχεδόν όλα. Προσωπικά δε θα χαλιόμουν αν πόσταρε κάποιος μέχρι και τους δίσκους που άκουσε και δε του κίνησαν το ενδιαφέρον και μου έλεγε πως είναι μαλακία αυτός ο δίσκος. Στο μέλλον, με ένα search θα μπορείς να βρεις σύντομα, μία κριτική για τους περισσότερους δίσκους που κυκλοφορούν.

Οι δίσκοι που είναι σημαντικοί ή εξαιρετικοί για κάθε ιδίωμα, νομίζω πως αξίζουν και δικό τους τόπικ στις “Κυκλοφορίες” (όπως και γίνεται σε ένα μεγάλο βαθμό) και όποιος θέλει να βρει τι ξεχώρισε στο Black metal φέτος, μπορεί να το ψάξει εκεί ή να ρωτήσει στο bm thread για να του πει κάποιος στα γρήγορα. Επίσης, κάποτε στο alternative topic, υπήρχαν χρήστες που είχαν το κουράγιο και την καλοσύνη μια στο τόσο να μαζεύουν όλες τις προτάσεις που είχαν γίνει στο τόπικ, σε ένα ποστ και να ξεχωρίζουν εκεί μέσα αυτές που τους φάνηκαν ενδιαφέρουσες. Για την “αυτοσυντήρηση” του τόπικ σας, σκεφτείτε κι αυτή τη λύση.

Νομίζω ότι σε όλη την κουβέντα, η φράση που πρέπει να καρφιτσωθεί σε ένα ποστ ιτ, είναι η παραπάνω.

Το μπιεμ -που λέτε κι εσείς- είναι αναμφισβήτητα η τελευταία επανάσταση στο χώρο του μέταλ, εδώ και πολλά χρόνια.

Η εκτίναξη που το είδος γνώρισε στα 90ς, είχε ένα αντίκτυπο στις γενιές μουσικών και ακροατών, που ακολούθησαν. Δημιούργησε δε ένα καλτ στάτους στο είδος, αφού πολλοί είναι αυτοί που προσπάθησαν να το προσεγγίσουν, να το καταλάβουν και να το διαμορφώσουν.

Όπως με όλα τα είδη που είναι στον αφρό, δημιουργούνται ανάγκες που έχουν να κάνουν με αυτούς που ασχολούνται - το λίγο ή πολύ δε μας ενδιαφέρει, είναι άλλο θέμα - με το είδος. Ανάγκες πραγματικές, που μεταφράζονται σε ανάγκες καταναλωτικές. Οπότε η κουβέντα πάει μοιραία στο δίπολο προσφοράς-ζήτησης.

Εκεί είναι που έρχεται ο εκφυλισμός αγαπητοί μου. Αυτό συμβαίνει με όλα τα είδη που πουλάνε ικανοποιητικά, και μαζί με την έξτρα ζήτηση υπάρχει και υπερπροσφορά.

Αυτό πιάνει αρχικά τις δυνάμεις που εμπλέκονται οικονομικά στο χώρο. Παράδειγμα, δε μπορώ να φανταστώ ένα μαγαζί τύπου Bowel (πολύ καλό παρεμπιπτόντως) να επιβιώνει στην Αθήνα του 1995, που με το μπλακ ασχολούνταν πόσα, 200 άτομα ας πούμε. Τώρα που ασχολούνται 2000 άτομα - λέμε τώρα, αυθαίρετα τα νούμερα που παίρνω-, όχι μόνο στέκεται, αλλά χρειάζεται να υπάρχει εξειδικευμένο μέρος σαν κι αυτό.

Κατά δεύτερον, πιάνει και το ίντερνετ, και οποιαδήποτε άλλο κοινωνικό υποσύνολο. Δε φταίει κάποιος χρήστης συγκεκριμένα, μάλλον όλοι μαζί. Κάποια παιδιά που ασχολούνται πρώτα με αυτό και μετά με τα υπόλοιπα, είναι λογικό να μην καλύπτονται.

Εμένα πχ που με το είδος έχω ελάχιστη ενασχόληση, αλλά θέλω να ακούσω και κάτι καλό παρόλο που έχω μείνει στους Emperor-Darkthrone-Arcturus-Ved Buens Ende, το ΒΜ θρεντ με καλύπτει. Κοιτάζω τις μπάντες που έχουν καθολική αποδοχή, υποθέτω ότι κάνουν κάτι σημαντικό, και αυτές τσεκάρω. Από εδώ μέσα λοιπόν πρόσφατα έμαθα αυτό το μαραφέτι που λέγεται Deathspell Omega, κατέβασα, άκουσα, και με εντυπωσίασε, και προχωρώ μετά στους Anaal Nathrak.

Ο καθένας λοιπόν προσπαθεί (με βάση και το ερώτημα που θέτει η φράση του σόμν) πρώτα απόλα να σταθμίζει σωστά τις ανάγκες του για να ανταποκρίνεται στην κατάσταση. Τα ίδια συμβαίνουν σε όλα τα παρακλάδια.

Αυτά τα ολίγα λοιπόν.

Δεν είναι πολύπλοκο ρε παλλίκαρε.

Κάτι τέτοιο εννοώ, δε λέω ντε και καλά να πλέξεις το εγκώμιο των Urfaust.

Αφού και συ συμφωνείς δεν είναι ανάγκη να ειρωνεύεσαι.

Το να γράφεις και 5-10 γραμμές κάτω από τίτλο-εξώφυλλο δεν ακριβώς ουσιαστική κουβέντα. Απλώς μερικές παραπάνω πληροφορίες είναι. Ουσιαστική κουβέντα θα ήταν να συζητούσαμε κατά πόσο το black έχει αντίκτυπο ανάλογο με τα early 90’s, αν το NSBM είναι μόνο για τα μπάζα ή είναι και για τον πούτσο ταυτόχρονα ή αν (δικιά μου θεωρία αυτή) μπάντες όπως οι Revenge, Proclamation, Black Witchery κτλ. αγγίζουν αναλογικά την ακρότητα που είχε έν έτει 1985 το Seven Churches των Possessed. Δεν βλέπω όμως και πολύ κόσμο να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, αν κρίνω από την μειωμένη κίνηση που είχε το 00’s Black Metal thread του νομιστερακίου.

Anyway, νομίζω ότι ο ντόρος που έγινε ήταν κάπως ανούσιος αφού σε όλο το rockipedia υπάρχει το name-dropping σε μεγάλο βαθμό.

Και όπως είχα γράψει σε ένα ποστ που “χάθηκε κατά τη μεταφορά”, blackmetal = ελιτισμός, οπότε εδώ η αποψάρα του καθενός είναι ΝΟΜΟΣ. Οι αδύναμοι ας αποχωρήσουν. :wink: