Champions League 2017-18

Να πούμε επίσης ότι έχει πάρει χρυσό στους Ολυμπιακους του 2008 ο Μεσσι

1 Like

Κακος χαρακτηρας, κομπλεξικος, ψωνιο, μαζι σου. Το οτι κακως πανηγυρισε το πεναλτυ που εστειλε την ομαδα του στο 95’ στους 4 σορυ δεν συμφωνω. Κατ’αρχην ακομα και να μην ηταν πεναλτυ (κλινω προς το οχι αλλα δεν ειναι 100% η φαση) οι παικτες δεν το ξερουνε. Οποιοσδηποτε παικτης στην θεση τοσο εντονα θα πανηγυρισε, μηπως ο Μεσσι δεν πανηγυριζε περσυ την προκριση υπερ της Παρι και το πεναλτυ του Νειμαρ?

Για τα υπολοιπα περι πιο ολοκληρωμενου δεν εχω χρονο για μεγαλη κουβεντα, θεωρω οτι ενω ο Μεσσι ειναι καλυτερος στην τεχνικη και την δημιουργικοτητα (στο σκοραρισμα ειναι πανω-κατω τα ιδια), τα αθλητικα προσοντα του Ροναλντο στα δικα μου ματια τον κανουν πιο ολοκληρωμενο πακετο, γι’αυτο και μπορει να παιξει σε ολες τις θεσεις της επιθεσης. Επισης εχει καλυτερο μακρινο σουτ, δεν με νοιαζει τι λενε οι στατιστικες ματια εχω και βλεπω. Γνωμη μου, μπορει να ειμαι και λαθος.

Κατα τα αλλα απο την στιγμη που δεν προσπαθεις να τον μειωσεις αλλα μιλας για τοπ 5 εγω μαζι σου, τα υπολοιπα (ποιος σου αρεσει πιο πολυ) ειναι θεμα γουστου.

2 Likes

Σε καμία περίπτωση δεν έχει καλύτερο μακρινό σουτ,ούτε φυσικά καλύτερη εκτέλεση φάουλ.
Για τον Μέσι είναι πιο εύκολο ένα φάουλ πάρα ένα πέναλτυ

Σουτ ειπα οχι φαουλ, φαουλ σαφως εχει καλυτερο ο Μασσι.

Να πουμε καλυτερο τεχνικα σουτ ο Μεσσι, πιο δυνατο μακρινο ο Ροναλντο να το κλεισουμε?

1 Like

Καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών έχει να κάνει με τα ποδοσφαιρικά κριτήρια.
** Μεγάλος αστερίσκος και μεγάλη υπόθεση, ότι πάντα κοιτάμε τα πιο επιθετικογενή στοιχεία του ποδοσφαίρου, και όχι τα αμυντικογενή, γιαυτό και δε βάζουμε τέτοιου είδους παίκτες. Πολύ άδικη σύγκριση, καθώς ο επιθετικός αρκεί να βάλει ένα γκολ σ’ένα παιχνίδι, ενώ ο αμυντικός πρέπει να μη φάει κανένα γκολ. Άρα πχ ο επιθετικός σε ένα παιχνίδι αν κάνει χατ τρικ σε 23 προσπάθειες έχει 3/23 αλλα είναι παιχταράς, ενώ ο αμυντικός με 20/23 είναι για β’ τοπικό**

Στα ποδοσφαιρικά κριτήρια απ’ότι βλέπω συμφωνείς πως ο Μέσσι είναι καλύτερος. Το αν είναι καλύτερος αθλητής δεν έχει να κάνει με την ποδοσφαιρική ποιότητα, νομίζω είναι πολύ απλό στο να το ατιληφθεί ο καθένας. Ίσα ίσα το πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής είναι ένα σύνολο που περιλαμβάνει την ποδοσφαιρική ποιότητα και την αθλητική ( αν υποθέσουμε πως έχει μόνο αυτές τις δύο παραμέτρους ). Άρα πως ο Κριστιάνο είναι πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής αφού δεν είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής? Κανείς δε λέει ότι ο Μέσσι είναι πιο ολοκληρωμένος, λέει ότι ο Μέσσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει υπάρξει γιατί σε ό,τι έχει να κάνει με τα ποδοσφαιρικά κριτήρια είναι σχεδόν καλύτερος στα πάντα.So simple.

Στα δικά σου μάτια που λες, και ακόμη και με το “δε με νοιάζει τι λένε οι στατιστικές μάτια έχω και βλέπω”, θα συμφωνούσα και θα προσπαθούσα να κάνω κουβέντα μαζί σου για το γιατί σ’αρέσει ο Κριστιάνο παραπάνω, γιατί θεωρείς τον Κριστιάνο πιο ολοκληρωμένο κατά τη γνώμη σου κλπ.

Μετά όμως από αυτό:

αλλάζει όλο το θέμα. Πως γίνεται να είσαι αντικειμενικός από τη στιγμή που λες πως αφού τον βάζει ψηλά τότε από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου? Αν εγώ τον βάζω στη θέση 37, θα είχα διαφορετική αντιμετώπιση μόνο και μόνο γι’αυτό? Δεν ανέφερες κανέναν αντικειμενικό λόγο που ο Κριστιάνο είναι πιο ολοκληρωμένος/καλύτερος ή ό,τι άλλο, παρά μόνο που αυτό νομίζεις εσύ με τα δικά σου μάτια, αλλά αν μπει ψηλά τότε όλα γκουντ. Τώρα δεν είναι η ώρα να αναφέρεις τα 50000 γκολ που έχει βάλει, τη στατιστική σαν ένα κοινό πλαίσιο σύγκρισης για όλους, εσύ την απέρριψες με το “στα δικά μου μάτια”.

Άρα κατέληξε σε ποιο θέμα θέλεις να εστιάσουμε, στο αντικειμενικό ( όσο αντικειμενικό μπορεί να είναι, όπως το παράδειγμα με τους αμυντικούς ανέφερα παραπάνω ) ή στο υποκειμενικό?

Αν θες αντικειμενικό βρες εσύ μόνος σου ένα πλαίσιο σύγκρισης ( 10-15-20 κατηγορίες που κατά τη γνώμη σου εκφράζουν το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής εβερ ), αν δε σ’αρέσει το λινκ που έχει ανέβει και να συγκρίνουμε. Είμαι σίγουρος πως ο Μέσσι θα είναι 1ος σχεδόν σε όλα ή εστω στο τοπ 3. ό,τι κι αν βάλεις.

Αν θες υποκειμενικό τότε αλλάζει και πάμε να μιλήσουμε για μπαλίτσα. Να πω τη γνώμη μου σε αυτό, ο Κριστιάνο είναι παιχταράς, μ’αρέσει πάρα πολύ να τον βλέπω και ξέρει όλη την μπάλα που ξέρει η Ρεάλ μαζί ( ναι βάζω και το Μόντριτς ). Οι κινήσεις του είναι σεμιναριακές και πιστεύω πως αν η Ρεάλ έπαιζε πιο ορθολογικά και δεν τον ψάχνανε συνέχεια, θα είχε και πιο πολλά γκολ και πιο καλά στατιστικά (γκολ/προσπάθεια πχ). Αλλά αυτό δεν τον κάνει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή, είναι η γνώμη μου για τον παίκτη

2 Likes

5 posts were merged into an existing topic: Νβα

το μπασκετ δεν ειναι δωρο απο τα θεια :wink:

Που πας βρε Roma…

Διαστημικη μπαλα απο τη λιβερπουλ,κριμα που τα σκατωσε στο τελος

Το πρώτο που έφαγε ήταν φόλα, το δεύτερο άτυχο. Πράγματι έπαιξε διαστημική μπάλλα πάντως. Τι είναι αυτός ο Σαλάχ ο άτιμος ρε…

1 Like

o Λόβρεν τί βύζμα έχει και παίζει σε αυτή την ομάδα -και γενικότερα σε τέτοιο επίπεδο-, αυτό θα ήθελα να ξέρω

κατά τα άλλα αυτό είναι, για εμένα τουλάχιστον, ποδόσφαιρο.-
αδιανόητη Λίβερπουλ

2 Likes

Ο Λοβρεν και το τερμα ειναι πλεον οι αδυναμιες της εντεκαδας. Θα τα κανονισει ο Κλοπ πιστευω.

Ναι ρε, αυτο ειναι ποδοσφαιρο. Χαρμα οφθαλμων η Λιβερπουλ…

2 Likes

Μη λετε μαλακιες μωρε, εμεις θελουμε να βλεπουμε τικι τακα και γκολ με σουτ πανω στη γραμμη

Χρυση μπαλα στο σαλαχ απο τωρα

1 Like

Μια χαρά ωραιότατο είναι το τίκι τάκα όταν γίνεται όμορφα.

2 Likes

Καποτε ισως, τωρα μιλαμε για το πιο αποκρουστικο θεαμα.
Οπως λεει και ο γεωργιου, λιβερπουλ να την πιεις στο ποτηρι. Ο κλοπ δεν παιζει κανενα συστημα, τους μαζευει πριν το ματς κ τους λεει ‘‘μπετε μεσα κ πηδηξτε τους’’ :joy:

2 Likes

Καλό ήταν το τικι τακα αλλά ως ένα σημείο μετά απλά κοιμοσουν όρθιος

Άτυχη η Μπάγερν, έχει και γυάλινους μερικούς παίχτες. Με τη μισή ομάδα κατέληξε να παίζει πάλι. Η Ρεάλ δύσκολα θα το χάσει (και) φέτος.

Δεν υπήρχε Ρεαλ στο χθεσινό παιχνίδι αλλά τελικά κατάφερε να το πάρει. Ο Ζινταν είναι άψογος πραγματικά

νισάφι όμως και από αριστερά κάθε επίθεση, ριμπερί και σέντρα, πιο προβλέψιμοι -και ανούσιοι- πεθαίνεις… ναι μεν άτυχη και σε φάσεις και σε τραυματισμούς αλλά και μετριότατη ομάδα από την άλλη…

όλα δουλεύουν πάλι για αυτό το καρκίνωμα φέτος

1 Like

Θα κάνει τη δουλειά που πρέπει η Λίβερπουλ

2 Likes