Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Ο,τι ειδος ταινιων και να γουσταρει κανεις, Νοσφερατου επιβαλλεται να εχει δει, δλδ απλα πρεπει. Ειναι τεχνη.

Edit: Τουτο για τον ηθοποιο
http://lefobserver.blogspot.com/2011/02/max-schreck.html

Επειδή δεν είμαι καλή αφηγητής…θα σ στείλω αύριο σε pm το κομμάτι του Βαλούκου! Τπτ φοβερο ίσως, αλλα μη μείνεις κ με την απορία :stuck_out_tongue:

Απίστευτο το Νοσφεράτου, αλλά η τέχνη βρίσκεται στο The Cabinet Of Dr. Caligari. Παίζει όλο στο γιουτιουμπ: http://www.youtube.com/watch?v=ALqnSUMHPrA

Το πρώτο θρίλερ που δημιουργήθηκε ποτέ, με απίστευτο, ανατρεπτικό φινάλε και εξωπραγματικά -για την εποχή- σκηνικά.
Δείτε το.

Σοφικ,σίγουρα ανήκει στα κλασσικά και πρέπει να το δεις, αλλά να. θα μου μείνει ψυχολογικό ξερωγω =/ Μιας και μιλάμε για κλασσικά θέλω να δω και το Metropolis που άκουγα γι’αυτό τόσο καιρό και μπήκα μια μέρα στο imdb και βλέπω ‘sci-fi’ και μετά το ‘ψαρωτικό’ τρέηλερ. Tαινία του 1927!!. sci-fi.
btw,ενδιαφέρουσα ταινία φαίνεται το Shadow of the Vampire. Μπαίνει στο watchlist.

Να στείλεις Reddish nut, θέλω να τα ξέρω όλα (όχι γιατί είμαι κουτσομπόλα.)


τερμα αναμενομενα πραματα.

[SPOILER]προς το τελος ανησυχησα οτι δεν θα παιζει ο γαμαντερ στο 2 αλλα φυσικα ειχε τρομερη ανατροπη:p[/SPOILER]

  1. [B]WarGames[/B] : ένα από τα πολύ πρώιμα ( ίσως το πρώτο ) hacker movie, με έναν Μάθιου Μπρόντερικ στα πρωτα του κινηματογραφικά βήματα. Σημερα μπορεί να δείχνει αρκετά απλοικό σαν ταινία και σε κάποιες στιγμές ισως και κλισε, αλλά εν έτη 1984 ήταν πολύ πρωτοποριακό σαν ιδέα.

[B]Βαθμός : 7[/B]

  1. [B]City Of God[/B] : ένα πολύ δυνατό, σκληρό και ιδιαιτέρως έξοχο ξενόγλωσσο φιλμ, που πραγματεύεται το σκληρο κόσμο των συμμοριών στις εξαθλιωμένες φτωχογειτονιές και φαβέλες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

[B]Βαθμός : 9[/B]

ωραίος! δεν την ήξερα την ταινία.
θα το δω το βράδυ για ευνόητους λόγους. ;p

κατά τα άλλα, reddish nut και dimi_tallica μου κίνησατε την περιέργεια (κουτσομπόλης alert) για το nosferatu. διαολεμένα ανατριχιαστική ταινία. so, ή κάντε εδώ την κουβέντα ή στείλτε μου κι εμένα pm.

Γαμώ το Nosferatu αν και αρκετά βαριά ταινία (κυρίως λόγω εποχής) και με γάμησέ τα αργό φινάλε. Τέρμα Αγγελοπουλικό το πλάνο με το άλογο στο τέλος…

On topic:

Τελειότης! Animation του Rob Zombie τίγκα στη βία, nudity και εντελώς b movie χιούμορ. Βέβαια δεν περίμενα κάτι λιγότερο από το Rob.

thumbs up για το City Of God :thumbup:

On topic:

καθυστερημένα αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Σάρεσε;…γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις:):!:

κοίτα, άν κι εγώ δεν είμαι θρησκευόμενο άτομο, μου αρέσει το θρησκευτικό στοιχείο όταν δε καταντά κουραστικό και δε μιλάει ΜΟΝΟ για τον Θεό (απ’τη μία πλευρά), και στη μουσική ακούω religious black metal πχ, αλλά και στις ταινίες ειδικά όταν είναι θρησκευτικού μυστηρίου και νιώθεις να σε μαθαίνει κάτι νέο ή θέλει να περάσει ένα μήνυμα. όπως και στο The Da Vinci Code και Angels & Demons, έτσι κι εδώ γούσταρα μέν με τη θεματολογία, αλλά πιστεύω πως θα πρεπε το σενάριο να έχει περισσότερο βάθος, και η ερμηνεία να ήταν καλύτερη. έτσι ήταν σαν να παίζει μόνο ο Hopkins κι αυτός χαλαρά. θα μπορούσε τη θέση του Kovak να έχει ένας Keanu Reeves, και ο Hopkins σαν δαίμονας (που του ταίριαζε πιο πολύ) να κάνει περισσότερα πράγματα (μόνο που τότε παίζει να γινόταν action movie). περιμένουμε ακόμα και το Constantine 2…

[B]Clint Eastwood - Letters From Iwo Jima (2006)[/B]

πολη καλη ταινια η σκηνοθεσια του ηστγουντ οπως παντα αψεγαδιαστη πολυ μεγαλο σεβασμο στο γιαπωνεζικο στοιχειο και κεν ουαταναμπε σε πολυ καλη ερμηνεια

Classic 80’s σαπιλίκι με κανίβαλους, πιράνχα, άγρια ζώα και τίγκα βία!

Πας για Ingmar Bergman, Τριλογία της Σιωπής

  1. Through a glass darkly
  2. Winter Light
  3. The Silence

Ολόκληρη η φιλοσοφία του θεού καταρρέει σε 3 φάσεις…
Αλλά αν κατάλαβα καλά, πρέπει να σ αρέσει περισσότερο η μυστικιστική-dark ατμόσφαιρα σε μια ταινία :wink:

η βλεπεις απλα τον δεκαλογο του κισλοφσκι

Χα! Να το κίνητρο που έψαχνα για να τον δω on the spot! :smiley:
Ό,τι έχω δει απο kieslowski ως τώρα, έχει αφήσει τη μασέλα μου να κρέμεται για μεεεεεεερες μετά…

ευχαριστώ!! ντρέπομαι γι’αυτό που θα πώ, αλλά από Bergman έχω δεί μόνο το The Seventh Seal. δε ξέρω τι φταίει, ίσως επειδή είναι παλιές μου φαίνονται κάπως αργές οι ταινίες του. σίγουρα όμως είναι γεματές νόημα και ποιοτικές.

και ναι, μου αρέσει η μυστικιστική-dark ατμόσφαιρα, ειδικά όταν ξεφεύγει και μπλέκει με δαίμονες/σατανάδες, είτε με έναν εξορκισμό, είτε με οποιαδήποτε σατανική πράξη. το The Devil’s Advocate πχ γιαυτό είναι μία απ’τις αγαπήμενες μου ταινίες! και τα Omen άν ήταν ελάχιστα πιο φρέσκα θα γαμούσαν!

Black Death…ένα επικομεταλικό:p έργο εποχής 1348-9 πανδημία πανώλης, με μάχη Θεού και δαίμόνων, με τον Σον Μπην
…πολύ καλύτερο απ’ότι περίμενα
:):!:

Θένκς για τις προτάσεις…μπαίνουν στη λίστα to be downloaded :wink:
Ποιότικές και γεμάτες νόημα, ε? Μου φαίνονται πολύ παγιδευτικοί χαρακτηρισμοί. Για μένα όλα έχουν νόημα…ειδικά όταν δε χαρακτηρίζονται ‘‘ποιοτικά’’!
Μη ντρέπεσαι…εμένα στο bergman μ έχωσε ένας χοντρός wannabe κριτικός σινεμά και μια ντεκαπαρισμένη bodybuilder…! :stuck_out_tongue: Έχει όντως τελείως δικό του στυλ…που πρέπει να το συνηθίσεις για ν αρχίσεις να τον πιάνεις! Ρε, άμα έχεις λινκ για το Sevent Seal ή το Virgin Spring, είναι εύκολο να μ τα στείλεις σ ένα pm? Δεν τα βρίσκω πουθενά χωρίς commentary dub :?

Για δεύτερη φορά:

Λοιπόν πρώτη ταινία του [B]Dany Boyle[/B] (slumdog milionaire, beach, 28 days later, trainspotting)

πρωτη ταινία του σεναριογράφου του trainspotting, beach (δε θυμαμαι ονομα)

πρώτη ταινία [B]ewan mc gregor[/B] επίσης

Απίστευτη μαύρη κομωδία σε επίπεδα καλτιάς, με τρείς φίλους που συγκατοικούν, και φέρνει τα πάνω κάτω στη σχέση τους ένας τέταρτος συγκάτοικος…

[SPOILER]Λεφτά, πριόνια, κομμένα μέλη, δολοφονίες, παράνοια, φιλικές σχέσεις που διαταράζονται, κι ένα επικό τέλος για κερασάκισ την τούρτα[/SPOILER]