Katatonia live in Greece

Μόλις γύρισα και εγω στην βάση μου. Λοιπόν έχουμε και λεμε. (για Θεσσαλονικη)

Dayligh misery: Περασαν και δεν άγγιξαν. Τυπικές ατομσφαιρικές συνθέσεις χωρίς κανένα παθος και μια μπαντα φανερά άπειρη επι της σκηνής. Πάμε για καμιά μπυρίτσα καλυτερα.

Sorrowful Angels Πολύ καλοι, η εκπληξη της βραδιάς για μένα. Καλός ήχος για support καλή σκηνική παρουσία και τα κομματια απο το ep τους να ακουγονται πολύ καλύτερα απο σκηνής. Αξιοι.

Sirenia: Το ανέκδοτο της χρονιάς. Καταρχήν στην σκηνή βγήκαν χωρίς μπασίστα και πληκτρα, τα οποία μαζι με τα χορωδιακά και κάποια δευτερα φωνητικά ακουγαμε σε “κονσερβα”. Η aylin ήταν απόλυτη γλάστρα επι σκηνής, δεν μιλούσε καθόλου αναμεσα στα τραγούδια μιας και τον ρόλο αυτον ανέλαβε ο Morten. Ειδικα μάλιστα στα παλία κομμάτια που ο ρόλος της ήταν και μικροτερος… άστα να πάνε. Μου φάνηκε πως έπαιξαν για έναν αιώνα, δεύτερη βόλτα στο μπαρ για μπύρες. Πάντως το κοινό τους το είχαν και αρκετοι φάνηκα να το ευχαριστιουνται ειδικά όταν παιξαν και μερικα χιτακια τους αρα… what do I know?

Katatonia: ΘΕΟΙ, έτσι απλά. Τρομερή απόδοση, καταπληκτική σκηνική παρουσία, τα νέα μελη έδεσαν ΤΕΛΕΙΑ ειδικά ο κιθαρίστας. Χτυπιούνταν ανελέητα στα δυνατά σημεία των κομματιών παρασέρνοτας τους πάντες απο κάτω. Ακόμα και μένα που είχα καιρό να τραγουδήσω και να χτυπηθώ τόσο έντονα σε live και όλα αυτά χωρίς να χάνουν την σκοτεινη αύρα των τραγουδιων τους. Δεν παιζουν πλεον τίποτα απο τα παλία τους μεν αλλά ίσως και καλυτερα, με αυτον τον τρόπο έχουν ένα πιο δεμενο setlist. Κορυφαίες στιγμές για μενα προσωπικά ήταν The Longest Year, Evidence, For My Demons, Leaders αν και πραγματικα δεν έκανα καμία κοιλία για 1:30 ώρα που έπαιξαν ούτε καταλαβαμε πως πέρασε. Άριστοι.

φωτο (δικες μου :stuck_out_tongue: )

[SPOILER]

[/SPOILER]

setlist Katatonia

1. Forsaker
2. Liberation
3. My Twin
4. Onward
5. Complicity
6. The Longest Year
7. Omerta
8. Teargas
9. Saw You Drown
10. Idle Blood
11. Ghost Of The Sun
12. Evidence
13. July
14. Criminals
15. Day And Then The Shade
16. For My Demons
17. Encore:
17. Dispossession
18. Leaders

μα δεν εχουν ουτε μπασιστα ουτε πληκτρα. ο Morten τα κανει και τα δυο αυτα.

Μόνο που ο σοβαρές μπάντες προσλαμβάνουν σεσιονάδες. Τουλάχιστον για την ποταπή θέση του μπασίστα. :stuck_out_tongue:

ε και σορυ δηλαδη, ποιο ειναι το προβλημα αν δεν δειτε τον μπασιστα να παιζει λαιβ; ο μπασιστας ειτε παιζει ειτε δεν παιζει ειναι το ιδιο πραγμα για το κοινο (κακα τα ψεματα)… αμα ελειπε κανενας κιθαριστας η κανενας ντραμμερ ας πουμε, θα ημουν μαζι σας.

Αυτό.

Βασικα και πλήκτρα έπρεπε να είχαν live μιας και είναι βασικό κομμάτι του ήχους τους. To λεω γιατι αρκετές μπαντες προτιμουν τα πληκτρα τελευταια σε κονσερβα αλλα συνήθως αυτό γίνεται σε μπάντες που τα πληκτρα δεν είναι βασικό μουσικό στοιχείο των τραγουδιών του και προτιμούν αυτην την λύση. Οι σεσιονάδες δηλαδή στην ανεργία να βγούνε;

Xαχαχ είσαι άμπαλος ολκής.

αμπαλος οχι
ρεαλιστης ναι
ΠΡΟΣΧΗ. δεν λεω οτι ειναι αχρηστος ο μπασιστας. το καθε αλλο.
απλα ο ηχος του μπασου δεν ειναι και τοσο εμφανης οσο αλλων οργανων και θα μπορουσε ανετοτατα να ειναι κονσερβα, οπως εγινε και χθες.

Επιμένεις και χειροτερεύεις τη θέση σου απλά. :lol:

#-o

Ειδικά στα live το μπασο είναι παρα πολύ σημαντικό στο ήχο μιας μπάντας, οκ ευχαριστηθηκες το live γιατι προφανώς σου αρέσουν πολύ οι Sirenia και καλα έκανες αλλα μην λεμε και ότι θέλουμε τώρα.

δεν λες ομως κι εσυ κατι να εξηγησεις τη θεση σου

οχι, εγω στο λαιβ πηγα για τους κατατονια.
οι sirenia απλα μου αρεσουν, δεν τρελαινομαι κι ολας.

Τι να εξηγήσω ρε παλίκάρι μου, οτι λες βλακείες? Τα μπάσο στηρίζει όλα τα ρυθμικά και ο ήχος του μια χαρά εμφανής είναι, όπως και η απουσία του. Αν εσύ δεν ξέρεις να τον ξεχωρίσεις είναι άλλο θέμα.
Συν ότι εγώ όταν πάω σε μία συναυλία πάω για να δω μια μπάντα ζωντανά. Όχι για να ακούσω το cd της.

ναι, οκ, ειμαι αμπαλος με τα μουσικα οργανα, δεν ξερω που μου παν τα 4. πραγματικα. δεν ηξερα ομως οτι για να ακουσω μουσικη πρεπει να ξερω να παιζω τα παντα… σορυ.
εγω λεω αυτο που ακουω. εσυ μαλλον θα ξερεις κατι παραπανω που δεν ξερω εγω (λογικο).

Το επιβεβαιώνουν και οι pig destroyer :stuck_out_tongue:

και ξαναλεω, εγω ειμαι ενας απλος ακροατης και λεω αυτο που ακουω, οκ; καταλαβενετε τι λεω; δεν ξερω απο μουσικη. στους κανονες του φορουμ δεν ειδα κανεναν κανονα που να λεει οτι στο φορουμ θα γραφουν μονο αυτοι που παιζουν μουσικα οργανα η εχουν αμεση σχεση με τη μουσικη…

Την επόμενη φορά που θα τους δω λαιβ θα τους ρωτήσω τι έχουν να πουν για την απουσία μπασίστα. :stuck_out_tongue:

edit: στον rip_noob πήγαινε αυτό.

Σε βλεπω ωρα και χτυπιεσαι για αυτο παρεμβαινω αλλα μια σημειωση…Στο λαιβ πας να ακουσεις τη μπαντα να παιζει λαιβ.Ξερεις η δεν ξερεις απο μουσικη δεν εχει σημασια νομιζω.

συμφωνω, δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να πηγαινει να δει μια μπαντα να παιζει κονσερβα, εννοειται. αλλα τι να κανουμε που το συγκροτιμα αποτελειται απο 4 μελη; αυτο προσπαθω να πω τοση ωρα.

Αν και δεν ξέρω πόσο νόημα έχει πλέον αυτή η συζήτηση, έρχομαι να σου θυμήσω το πρώτο ποστ μου για τους σεσιονάδες. Αν δεν ξέρεις τι είναι ο σέσιον μουσικός πες το να εξηγήσουμε.

φυσικα και ξερω. απλα η μπαντα ειχε 2 επιλογες, η μια ηταν η λυση της κονσερβας (η πιο ευκολη) και η δευτερη ειναι οι σεσιοναδες. καλως η κακως διαλεξαν την πρωτη και ειναι δικαιωμα τους.
νταξει ας το ληξουμε το θεμα. σε λιγο θα αρχισουν να ποσταρουν τα παιδια που πηγαν στη σημερινη συναυλια.

back from athens

ειδα λιγο sirenia
αδιαφοροι για μενα

και ΚΑΤΑΤΟΝΙΑ
οι οποιοι γαμησανε

φοβερη ενεργεια και ανταποκριση του κοινου (ουτε οι lost να ητανε)

το σετλιστ ειναι το ιδιο με θεσαλλονικης

headbanging
και παλι headbanging

τα νεα μελη οντως δεσανε πολυ με τους υπολοιπους
και τωρα εχουμε 4 μαλλιαδες!! :stuck_out_tongue:

ρισπεκτ στο μπλουζακι του νεου κιθαριστα dawn of the dead!!

και ρισπεκτ στο τελειωμα της συναυλιας
με τις πρωτες νοτες του demon των θεων ENTOMBED