Metallica ή λεφταλικα? ποιο ειναι το πιο σωστο? πουλήθηκαν απλά ή ξεπουλήθηκαν?

ψιτ να ξέρεις, τα δικαιώματα της ταινίας τα έχουν οι λεφτάλλικα.
Μην την ξαναδείς, κονομάνε!

CrisP σωστός! That’s my point!
Δε μπορείς να τους κράζεις για “εμπορική στροφή” και να αποθεώνεις το MOP το οποίο ήταν το πρώτο αλμπουμ για το οποίο άκουσαν τόσο κράξιμο (Elektra, tour με Ozzy, ακόμα και για τις “όχι thrash” ταχύτητες των κομματιών).

Αυτά τα ολίγα από μένα.

Μακαρι να ηταν ετσι και να ειχαν μεινει φειδωλοι στο 82 με τις οποιες διακυρηξεις.
Μονο που η κοροιδια (για τις αντι-συστημικες δηλωσεις μιλαμε τωρα ετσι?) συνεχιστηκε μεχρι το 90 all the way (και οχι μονο).
Και αυτο ειναι η μια πλευρα απο το πολυγωνο.

Ναι, ναι, είναι πραγματικά απογοητευτικό, τέτοια κοροιδία πια από τους άλλοτε εκλεκτούς για την σωτηρία του κόσμου… :frowning:

[φωνή φίλιππα συρίγου από τους ουρανούς] είναι κλοπή, είναι ΚΛΟΠΗ! ωωωω… ωωωωωωωωωω… ωωωωωω… [/φωνή φίλιππα συρίγου από τους ουρανούς]

To '82 ήταν 19 χρονών ! Σκέψου τον εαυτό σου στα 19 έχεις ακόμα ακριβώς τις ίδιες απόψεις;

Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενά σου. Το αντίθετο. Το ξέρω ότι είναι αλήθεια αυτά που λες. Απλά, προσωπικά, το θεωρώ χαζό να δίνεις τόσο μεγάλη σημασία όταν κάποιοι τύποι στην άλλη άκρη του κόσμου δεν τηρούν αυτά που έλεγαν πριν κάμποσα χρόνια και να μιλάς για ψευτικους όρκους και χαμένες υποσχέσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είχες ταυτιστεί με τα λεγόμενά τους και τους στίχους τους (όπως όλοι οι έφηβοι με τα αγαπημένα τους συγκροτήματα) αλλά σχεδόν κανείς δεν νιώθει έτσι. Ίσως να φταίει που ήταν άλλες οι εποχές τότε. Τώρα ισχύει αυτό που είπε ο Κρισπ. Θα ήταν γελοίο αν γινόταν κάτι παρόμοιο στις μέρες μας.

Εγω δεν εμεινα στο 82. Δεν εχω κολλησει εκει οπως καταλαβαινεις.

Παραδοξως, προσωπικα δεν εχω αλλαξει αρκετα απο τοτε που ημουν 15 στις αποψεις μου. Και μιλαω για την ουσια.

Αυτο που εχω γραψει μπορεις να το χρησιμοποιησεις ως επιχειρημα εναντιον μου φυσικα, αν και εγω δεν το βλεπω ετσι. Κουβεντα κανουμε. Και ξερεις τι? Αν απο αυτη την συζητηση μπορεσουμε και καταφερουμε να κανουμε εναν πιτσιρικα να προβληματιστει και να την ψαξει λιγο παραπανω μπας και δει τι κρυβεται πισω απο αυτα που του σερβιρουν, τότε θα εχουμε συνεισφερει σε κατι παραπανω. Δεν ειναι μόνο η κουβεντα για τους μεταλικα. Ειναι και το τι “υπαρχει” πισω απο αυτην.

E μετά μεγαλώσανε κονομήσανε, με την αξία τους, γλυκαθήκανε, όπως ο καθένας μας αυτό θα έκανε. Μην είσαι υπερβολικός.

Είμαι ένας από αυτούς που διαβάζουν τα σχόλια από το προηγούμενο thread και πραγματικά δεν έχω καταλάβει αν όντως o threadstarter τα εννοεί αυτά που λέει ή τρολλάρει ανελέητα.

Όπως και να 'χει, Freakhood μπορείς να βρεις μια άλλη μπάντα που παίζει καλή μουσική και γράφει ωραίους στίχους, με ένα ή δύο δίσκους (παράπανω από 2 το πράγμα γίνεται ύποπτο), που να λέει αυτά που λέγαν οι Metallica κάποτε και να γίνει η νέα σου αγαπημένη μπάντα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλές εκεί έξω, συν ότι δε θα έχεις το φόβο να γίνουν μεγαθήρια και να σε ξεχάσουν, όπως έγιναν οι Metallica, γιατί αυτά τα χρήματα που παίζαν τότε πλέον έχουν περάσει στο παρελθόν για τις μπάντες.

Αν ανοίξεις τα μάτια σου θα δεις ότι υπάρχουν και άλλες μπάντες που ενδιαφέρονται για ‘σένα και μπορούν να σου προσφέρουν πολλά περισσότερα από ότι οι Metallica, οι οποίοι σου φέρθηκαν σκάρτα και άνανδρα. Η ζωή ίσως αρχίζει από τους Metallica, δεν τελειώνει όμως σ’ αυτούς.

Οι Metallica πάντα ήθελαν να γίνουν διάσημοι και να βγάλουν λεφτά. Οπότε, μια χαρά συνεπέστατοι είναι στις αξίες τους.

Δεν υπάρχει κανένα πολύγωνο φίλε Freakhood, μόνο μια ξεκάθαρη ευθεία την οποία αδυνατείς να δεις. Γιατί ενοχλήθηκες από τις διακηρύξεις των Metallica μόνο; Οι περισσότερες μέταλ μπάντες αντισυστημικοί και επαναστάτες το παίζουν γιατί έτσι προστάζει το ύφος και η παράδοση του συγκεκριμένου μουσικού χώρου. Λίγοι πραγματικά το εννοούν και ακόμα λιγότεροι καταφέρνουν να μείνουν πιστοί σε τέτοιες διακηρύξεις.
Στα 19 του ο καθένας ονειρέυεται να αλλάξει το κόσμο, σύντομα αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι τόσο απλό όσο το φανταζόταν. Έτσι κι αλλιώς η εξέλιξη των Metallica, επαναστάτες στα νιάτα τους και μέρος του συστήματος στα γεράματά τους, αντικατοπτρίζει την εξέλιξη των περισσότερων ανθρώπων πάνω στο πλανήτη. “Φυσιολογικά” πράγματα.

Εγώ θέλω να διορθώσω κάποιες ανακρίβειες και μετά θα κάτσω πάλι πίσω ήσυχα να διαβάζω αυτό το χρυσαφένιο θρεντ.

Το Master of Puppets ΔΕΝ έγινε πλατινένιο τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας του, έγινε χρυσό. Πλατινένιο έγινε to 1988, META την πρώτη πλατινένια κυκλοφορία τους που ήταν το Cliff 'Em All παρακαλώ. Το Justice έγινε πλατινένιο άμεσα.

6 εκατομμύρια αντίτυπα έχει δώσει συνολικά μέχρι σήμερα στην Αμερική, ποτέ δεν έφτασε το μύριο την εποχή της κυκλοφορίας του. Το Load έγινε τριπλά πλατινένιο μόλις βγήκε. Συνολικά δεν έχω βρει ακριβή νούμερα για το πόσο έχει δώσει κάθε άλμπουμ τους αλλά το Load είναι (όχι πολύ) πίσω από το Puppets και το Ride the Lightning και στα ίδια περίπου με το Kill 'Εm All.

Στην Elektra υπέγραψαν το 1984, λίγο μετά το Ride the Lightning, το οποίο ήταν προφανώς ο πρώτος δίσκος που τους έκραξαν χοντρά, γιατί ήταν πιο σοφτ, πιο μελωδικοί, υπήρχε το Fade to Black κλπ. Την ίδια εποχή υπέγραψαν και στην Q Prime των Burnstein/Mensch, των μάνατζερ δηλαδή που έχουν και σήμερα, τέρατα του χώρου.

Συνεχάτε.

Πόσο δύσκολο είναι να κατανοήσουμε ότι η ΔΟΥΛΕΙΑ των Metallica, εδώ και πολλά χρόνια, είναι όλο αυτό το πράγμα (μουσική, marketing, ρούχα, παπούτσια, περιοδικά, ταινίες κτλ κτλ κτλ )? Σίγουρα θα προτιμούσαμε να παίζουν μόνο μουσική, και να ασχολούμαστε μόνο για αυτό μαζί τους. Από τη στιγμή όμως που αυτή είναι η δουλειά τους, και δεν είναι υπάλληλοι, αλλά αφεντικά, τότε στα 30 χρόνια και κάτι που παίζουν είναι λογικό να θέλουν να εξελίξουν την επιχείρηση. Αυτό ΔΕΝ είναι κακό. Μιλάμε για επιχείρηση. Ούτε είναι κακό να έχεις επιχείρηση, ούτε είναι κακό να θες να την εξελίξεις, αρκεί να μην ενοχλείς τους συνανθρώπους σου. Καλώς ή κακώς, ζούμε σε μια καπιταλιστική κοινωνία, οι άνθρωποι είναι Αμερικάνοι, coca cola και άγιος ο θεός, αυτό που 'θέλαν να πετύχουν το πέτυχαν. Δεν υποχρέωσαν κανέναν να τους ακολουθήσει και δε φοβήθηκαν να πάρουν και ρίσκα που ίσως τους έβγαζαν εκτός πορείας.

Τώρα, τα ξεπουλήματα και τα σχετικά υπάρχουν μόνο στη λογική των μεταλλάδων. Και στην τελική, προσωπικά προτιμώ μια μπάντα που ρισκάρει και βρίσκει νέους δρόμους, που πιθανότατα θα την οδηγήσουν και σε νέα κέρδη, παρά μια μπάντα που μια ζωή επαναπαύεται στις παλιές της δάφνες παίζοντας τα ίδια και τα ίδια. Όπως είπε κάποιος παραπάνω, το κόψιμο των μαλλιών τους οδήγησε και άλλους, απενοχοποιημένα πλέον, να τα κόψουν και να μην είναι καραφλομαλλιάδες. Αυτό είναι το πιο απλό παράδειγμα του ότι οι Metallica οδηγούν και εκτός μουσικής. Αν δε σου κάνει, δεν τους ακούς, δεν ασχολείσαι μαζί τους. Κράζοντάς τους, τους ενισχύεις μόνο.

Επίσης, το να έχεις τα ίδια μυαλά στα 50 με αυτά που είχες όταν ήσουν 18-19 χρονών δείχνει άνθρωπο μονόχνωτο, κολλημένο σε πιθανότατα παράλογα αξιώματα, χωρίς καμία περιέργεια να ανακαλύψει νέους ορίζοντες, που μπορεί να του αλλάξουν τα μέχρι τώρα πιστεύω του. Δεν ολοκληρώνεται η προσωπικότητά σου στα 20, εκεί αρχίζει. Στα 20 σου πιθανόν και να κάνεις λάθος, αυτό κρίνεται μόνο από το χρόνο, και ο χρόνος νομίζω έχει δείξει ότι η εξέλιξη και οι κινήσεις των Metallica μόνο λανθασμένες δεν ήταν. Για τους ίδιους τουλάχιστον.

Εχω βρει και μουσικους που παιζουν καλη μουσικη, βγαζουν ωραιους στιχους και κανουν και αλλα πραγματα.
Ναι με πληρωνει το ροκιν για να τρολαρω, τωρα στα 45 μου και με την ανεργια που υπαρχει τριγυρω, ειναι μια καλη και προσοδοφορα απασχοληση!
Αμα διαβασες και τα δυο thread θα καταλαβες πως δεν ειχα κανενα τετοιο σκοπο. Απλα προεκυψε.
Ασχετο. Υπηρχε μια μπαντα απο Αγιο Δημητριο, οι Furor. Να υποθεσω πως δεν εχεις σχεση…
Οσο για το αλλο που γραφεις, ολοι ειμαστε μερος του συστηματος, δεν διαφωνησα σε αυτο. Μόνο που οπως λενε και αλλοι οι μεγαθανατοι και το πρωην συντροφι τους: the system has failed
[B]
“I hope that Metallica will be remembered or looked upon as a band that cut through all the political and business bullshit…” Lars 1989[/B]

Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου έκατσα και τα διάβασα όλα τα σχόλια, τόσο πολύ κάηκα… χαχα!

Υπάρχει μια μπάντα από Άγιο Δημήτριο, οι Furor, ο κιθαρίστας είμαι. χαχα

Καλώς ή κακώς, αυτοί είναι οι Metallica, είτε μας αρέσει είτε όχι. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις κινήσεις τους.

Μια παρενθεση. Αμα οντως παιζεις στους Furor, εχουμε κανει εκπομπη καποτε. Δεν θυμαμαι αν ειχατε ερθει ολοι μαζι γιατι πανε και χρονια απο τότε.
Για τα υπολοιπα, pm, αν θελησεις.

Η συζητηση συνεχιζεται κανονικα,

Μην εισαι τοσο σιγουρος για την τελευταια φραση. Επειδη εχει τυχει να βρεθω στο Λος Αντζελες και να μιλησω με πολυ κοσμο, δεν φανταζεσαι ποσοι τους εχουν διαγραψει. Ουτε εγω το περιμενα να ακουσω τοσες φορες την λεξη “πουλημενοι”.

Επειδη οι “συνεπεις” μπαντες συνηθως ειναι για τον πουτσο, χιλιες φορες μεταλλικα κ ας ειναι πουλημενα τομαρια.

Μα αυτο δεν λεω τοση ωρα εξαρχης? Οτι δηλαδη ειναι πουλημενα τομαρια. Το προφανες.

Καλα μωρε του δινετε ακομα σημασια? Δεν τον βαρεθηκατε?

Βασικά, αν το είδες από το wikipedia έχει κάποιες ανακρίβειες.
Έγινε χρυσό [I]μέσα[/I] στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του (ήτοι πάνω από 500.000 αντίτυπα, τα 300.000 μέσα στον πρώτο μήνα). Κυκλοφόρησε 24/2/86 και έγινε χρυσό στις 4/11/86. Πλατινένιο (1.000.000 αντίτυπα) έγινε σωστά όπως λες το 1988 ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του Justice.

Επίσης, 6 εκ. πωλήσεις στην Αμερική είχε το 2003. Σήμερα έχει ξεπεράσει τα 10 εκ. (μόνο στην Αμερική πάντα).

Το Ride είναι κοντά στο Puppets σε πωλήσεις. Το Load έπεται…

Επίσης, στα βιντεο είναι διαφορετικά τα standards όσον αφορά τις πωλήσεις. Γι’ αυτό και το Cliff em All έγινε γρήγορα πλατινένιο και το liveshit είναι 15 φορές πλατινένιο.

Λεπτομέρειες βέβαια. Η ουσία είναι πως σε κάθε άλμπουμ κάποιος τους θεωρούσε ξεπουλημένους. Αυτό που ήθελα να δείξω είναι ότι η μεγάλη επιτυχία ήρθε πριν έρθει ο σατανικός Bob Rock, πριν γυρίσουν βίντεο κλιπ και φιλήσουν το δαχτυλίδι του MTV κλπ κλπ.
Ήρθε στο MOP.

Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τις απόψεις του. Άλλος θεωρεί ότι ξεπουλήθηκαν για το Fade to Black και τις ακουστικές κιθάρες, άλλος επειδή κουρεύτηκαν.