5 πιο συγκλονιστικές συναυλιακές εμπειρίες

:roll:
Δλδ?

Άσε μας ρε Γιοζίμπο!
Εδώ ο άλλος έχει δει Pink Floyd ξέρω 'γω!Όταν θα βγει κάποιος και θα πει “Έχω δει Led Zeppelin” και ένας άλλος “Έχω δει Beatles” ε τότε πρέπει να κλειδωθεί το παρόν θρεντ

Ενδιαφέρον για’μενα είναι το διαφορετικό, το προσωπικό κλπ. Εδώ βλέπω το 99% (Ok, υπάρχουν 3-4 φωτεινές εξαιρέσεις) των post να γράφουν μόνο είτε για metal η για rock, και ένα τεράστιο ποσοστό των συγκροτημάτων που αναφέρθηκαν είναι ίδια μεταξύ τους. Το θέμα δηλαδή είναι πως γίνεται τρελή ανακύκλωση των ακουσμάτων γύρω από 2-3 ταμπέλες, αυτό σίγουρα ΔΕΝ είναι ενδιαφέρον, τουλάχιστον όχι για εμένα. Τώρα αν π.χ. ο φλουντοποιημένος “τελειώνει” κάθε φορά που βλέπει άτομο που έχει πάει στους Floyd το 89, μάλλον πρόκειται για προσωπικό του ζήτημα, όχι πως φαντάζομαι πως δεν θα ήταν τρομεροί οι Floyd το 89. :stuck_out_tongue:

Αν το κοιταξει κανεις ψυχρα και στατιστικα,οντως ετσι ειναι.Για την πλειοψηφια πχ οι Ac/Dc ηταν μια συγκλονιστικη live εμπειρια.Λογικο ομως αυτο σε ενα φορουμ που λεγεται rocking.gr,ετσι δεν ειναι?Προφανως σε ενα φορουμ προσανατολισμενο στη Τζαζ θα ισχυαν τελειως διαφορετικα πραγματα.Απλα επειδη προκειται για βιωματα που συγκλονισαν τον καθενα για διαφορετικους λογους,ειναι λιγακι ατοπο πιστευω να χαρακτηριζω την επιλογη καποιου μη ενδιαφερουσα,αναλογιζομενος ξανα τονιζω σε τι ειδους φορουμ συμμετεχω…
Απ την αλλη και συ υποκειμενικα μιλας βεβαια,απλα θεωρω τετοιους χαρακτηρισμους ειτε"προβοκατορικους"ειτε"ελιτιστικους",χωρις ομως να υπονοω οτι ισχυει κατι απ τα δυο.

1ον , στο rocking.gr είμαστε και το forum έχει συζητήσεις γύρω απο τη rock μουσική και όχι μόνο (κάτι που τιμάει και το site και τους χρήστες).

Και 2ον , πως να μην αναφέρουμε τα ίδια συγκροτήματα και τις ίδιες συναυλίες , αφού στην ίδια χώρα ζούμε όλοι και στα ίδια events πάμε.
Εγώ απο την άλλη βλέπω , πολλές διαφορές και ποικιλία μεταξύ χρηστών ,ακουσμάτων και γενικά ενδιαφέροντος για την ίδια μουσική.

Δεν είπα πως είναι παράλογο κάτι τέτοιο, προφανώς και είναι λογικό, λογικό βέβαια μόνο επειδή ήμαστε στο ροκιν.γκρ. :stuck_out_tongue: Όμως για’μενα δεν είναι σωστό, είναι λάθος ο τρόπος που έχει μάθει ο περισσότερος κόσμος να ακούει την μουσική, μέσα και γύρω από τις ταμπέλες. Επίσης, αν οι χαρακτηρισμοί μου κάνουν κάποιους σε βάθος χρόνου (έστω 1-2 άτομα) να αλλάξουν άποψη και να κόψουν την ανακύκλωση των ακουσμάτων τους εγώ θα είμαι ικανοποιημένος, ακόμα και αν θεωρηθώ ελιτιστής η/και προβοκάτορας. :smiley:

Edit: Και όλα τα παραπάνω τα γράφω ως ένας άνθρωπος που επίσης ανακύκλωνε τα ακούσματα του σε μικρότερη ηλικία.

Και’γω στην ίδια χώρα μαζί σας είμαι, αλλά αυτά που διάλεξα δεν είναι μόνο ροκ/μέταλ ούτε είναι τα ίδια και τα ίδια.

edit: Ενδιαφέρουσες συναυλίες γίνονται πάρα πολλές, απλά πολλές απ’αυτές δεν είναι γνωστές, τώρα απο’κει και πέρα είναι θέμα του καθενός αν έχει ας πούμε “ανοίξει αρκετά τα αυτιά του” για να τις ακούσει.

Και πολύ καλά έκανες , αλλά όλοι εδώ γράφουμε υποκειμενικά ,τις απόψεις μας .
Τώρα αν ταιριάζουν μεταξύ τους είναι αυτό που μας ενώνει νοητά.
Δεν είναι περιοριστικό το rock ως μουσική , γι’αυτό και όλοι μας ακούμε και άλλες μουσικές ,είναι αυτό που μας ξεχωρίζει .
Το ίδιο το rock μας κάνει πολυσυλλεκτικούς…αργά ή γρήγορα.

Όχι, δεν συμφωνώ. Σίγουρα το να είναι κάποιος ροκάς, μεταλάς, χιπ-χοπάς, ντανσάκιας κλπ κλπ σημαίνει πως έχει ξεφύγει από το να ακούει την μουσική απλά ως τυχαίο background όπως κάνει ο περισσότερος κόσμος, όμως επίσης συνήθως σημαίνει πως έχει μαντρώσει τα γούστα του γύρω από 1-2 ταμπέλες, και ψάχνει μόνο αυτές λες και βρίσκεται το άγιο δισκοπότηρο κάπου μέσα τους.

Το τι αρεσει στον καθενα και το τι βρισκει συγκλονιστικο ειναι κατι τελειως υποκειμενικο…
Νομιζω πως αυτο που προσπαθεις να κανεις,κυριως ο τροπος του “μεσσια της μουσικης”,δεν ειναι κατι που μου αρεσει…Ειναι σαν να υποβιβαζεις ολους οσους βρισκονται εδω και σαν να τους λες ασχετους η δεν ξερω γω τι αλλο.
Αν εχεις να προτεινεις κατι καλο ως ακουσμα ασχετα απο τον χωρο που κινειται μπορεις ελευθερα να το πραξεις στον καταλληλο τομεα του.Ισως υπαρχουν αρκετοι που μπορουν να βρουν κατι ενδιαφερον σε αυτα.

edit: ειμαστε Off-topic οποτε ας ποσταρουμε οτι λεει το νημα

Όχι, το να είναι κάποιος κολλημένος σε κάτι δεν είναι κάτι υποκειμενικό, σε αυτό αναφέρομαι εγώ και μόνο, και όχι στο αν κάτι μου αρέσει η όχι που όντως είναι κάτι υποκειμενικό.

νομίζω οτι είσαι τουλάχιστον αυστηρός ,
και αν κάποιος βρεί το ‘‘αγιο δισκοπότηρο’’ σε αυτή τη μουσική ?
είναι κατακριτέο ?
δεν ξέρει να ακούει μουσική ?
όπως είπα όλα είναι υποκειμενικά και όλα δεκτά .Ειδικά σε αυτή τη μουσική.

Όχι, δεν είναι έτσι, δεν είναι υποκειμενικό το αν οι περισσότεροι ανακυκλώνουν τα ακούσματα τους γύρω από μερικές (λίγες) ταμπέλες. Αλλά επειδή έχω αρχίσει και επαναλαμβάνομαι και δεν μ’αρέσει σταματάω εδώ. :smiley: Βγήκαμε λίγο off-topic, όμως έπρεπε να απαντήσω.

δικαιωμα του και παλι να ειναι οσο κολλημενος θελει και σε οτι θελει…

Σίγουρα, όμως δεν νομίζω πως γράφαμε για δικαιώματα εδώ, έχει ξεφύγει λίγο η συλλογιστική σου.

Συμφωνώ. Το γούστο είναι υποκειμένικό (προφανώς), τα κολλήματα όχι.

Yojimbo σε σκυλάδικο έχεις πάει ποτέ?

  1. Manowar το 2007 στον Ξιφασκίας! Κορυφαίο σετλιστ και συναίσθημα!
  2. Therion το 2007 στο Γκαγκαριν! Απολαυστικοί!
  3. Overkill το 2003 στο Ροδον! Η πιο πορωτική συναυλία που έχω πάει! Απίστευτη απόδοση! Οι Destruction δεν υπήρχαν μετά!
  4. Nevermore το 99 αν θυμάμαι καλά στο Ρόδον! Μόλις είχε βγει το Dreaming Neon Black!
  5. H πρώτη των Skyclad tο 94 στο Ρόδον! Απίστευτες στιγμές λατρείας και πόρωσης! Αξέχαστη η εισαγωγή με Civil War Dance και κλειστές κουρτίνες οι οποίες ανοίγαν σιγά σιγά μέσω καπνών και ηδονής! Shock the system!
  1. Overkill το 2003 στο Ροδον! Η πιο πορωτική συναυλία που έχω πάει! Απίστευτη απόδοση! Οι Destruction δεν υπήρχαν μετά!

ενιωσα σαν να με πυοβολάνε8O

1)Tα δάκρυα του Jon Oliva για τον Chris (21/1/1996 Rodon)
2)το «τι είναι αυτό που βλέπω» σε όλη τη διάρκεια του σετ του King Diamond (25/2/90 Rodon)
3)η κλεισμένη φωνή στους Metallica (27/6/93 Nεα Σμύρνη)
4)το τέλος του σετ των Fear Factory και η αναμονή μέχρι να βγουν οι Black Sabbath (4/12/97 Birmingham)
5)W.T.Y.D. (Annihilator 1991), όλο το live των Deceptor (1991), η πάρε να?χεις εκτέλεση των κομματιών (Sepultura 1993), τα τσίπουρα στον Παπάζογλου (αρχές 90ς), το χαμόγελο του Chuck ενώ σκούπιζε την κιθάρα που έσταζε (1998 ), η πρώτη νότα του A Pleasant Shade of Gray στη θεσσαλονίκη(1999), Warlond live (2002), βγαίνοντας απο το μετρό και κοιτώντας το Brixton Academy ή το Madison Square Garden ή το Radio Music City Hall ανεξάρτητα του ποιον θα έβλεπα μέσα…

… πως στο καλό να διαλέξεις 5 στιγμές…