Ωραία ερώτηση!Λοιπόν,θυμάμαι κάποτε στα τέλη των 80ς ήταν,όταν το MTV αυτό το μεγάλο κανάλι ΤΟΤΕ(μην κοιτάτε τώρα που είναι για τα μπάζα τελείως) είχε συνεχώς στο airplay μα συνεχώς όλα τα hard rock group της εποχής(Guns n roses,cult,whitesnake,def leppard,bon jovi,skid row etc.)Eτσι ασυναίσθητα αν και μικρός τότε είχα αρχίσει να γουστάρω την φάση.Αργότερα δε όταν είδα live videoclip από Dream theater(στο MTV πάλι) εν έτει 1993 μιλάμε έχασα την λαλιά μου!(Και το videoclip του one από Metallica μεγάλη επιρροή επίσης)Αυτό ήταν!Την επόμενη μέρα είχα κατέβει Happening για βινύλια(που λεφτά για cd τότε!).Αnd then all had just begun… 8)
Ξεκίνησα απο Queen…και μετά απο πέρασμα κλασσικών (Purple, Zeppelin, Floyd) η metal πόρτα άνοιξε με MAIDEN : ))… Λεπτομέριες δεν νομίζω να σας πολυενδιαφέρουν γι’αυτό βάζω τελεία εδώ.
Με τους Scorpions k Sabbath απο τους γονεις (να ναι καλα )
και με τους Metallica στα 8 απο τον αδερφο…
Αλλα η βομβα εσκασε οταν ακουσα πρωτη φορα ACDC σε ηλικια 10 ετων περιπου,εκτοτε…ααααχχχχχ
Me Scorpions, kai malista mia syllogi me mpalantes. Tote pou den akouga kan rock! Gia tin akriveia eixa arxisei me Jazz (tin opoia goustarw akoma…) Blackbirth, to kollima mas to ksereis omws, alla gia mena irthe pio meta. Enas psilolignos kyrios pou diafimize perixaris tin kolasi… Ma fysika! Hell Ain’t A Bad Place To Be! Syneiditopoiisa se vathos poso dikio eixe merika xronia argotera…
Η πρωτη ενδειξη ηρθε αρχες δεκαετιας 90 οταν πιαναμε MTV και κολλouσα μπροστα στην οθονη καθε φορα που εβαζε Alice Cooper,guns n roses,Metallica κλπ. Αλλα τοτε δεν ημουν καν 10 οποτε σαν πρωτη επιρροη εχω το paranoid των sabbath λιγα χρονια μετα(καπου στα 14).Πηγα σε ενα δισκοπωλειο και ζητησα να μου γραψουν μια κασσετα με το paranoid και κομματια των guns,deep purple kai nirvana που μολις ειχα ανακαλυψει την υπαρξη τους.Η κασσετα ελιωσε μετα απο λιγους μηνες ανελεητης χρησης…Ανακεφαλαιωση:sabbath,metallica,guns n roses,deep purple.Δε μπορει να ειναι μονο ενα συγκροτημα.Ειναι καταστασεις.Ολοκληρη μεταβατικη περιοδος σε μενα.Η ακομα καλυτερα,τραγουδια που σημαδεψαν τη παιδικη μου ηλικια οπως sweet child on mine,paranoid,fear of the dark κ.α.Θα μπορουσα να γραψω αρθρο
Iron Maiden-The Number Of The Beast
Οσο περίεργο και αν φαίνεται,το 1ο metal cd που άκοθσα ήταν το crystal logic τών manilla road…up the hammers!![/list]
ωραιο nickname
Blind Guardian
Εγω παλι ξεκινησα πολυ περιεργα!Το πρωτο πραγμα που ακουσα ηταν το THELI… 8O 8O 8O 8O
πρωτα απ’όλα δεν είμαι χεβιμεταλας. ροκας είμαι αλλα ακούω και metal.
τέλος πάντων είχα πάει βόλτα με την μητέρα μου και βρηκαμε κατι cd των doors τα οποία είχαμε μόνο σε βιννύλιο και έτσι τα πήρε. εγώ της έλεγα μην παίρνεις βλακείες, (ήμουν μικρός και άκουγα μαλακιες). τελικά έφαγα τεράστιο κόλλημα
“I listen two kinds of music” που λέει και το λαϊκό ρητό.
από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια…
Από τα κλασικά ξεκίνησα. Metallica & Maiden. Και πριν φτάσω εκεί, RHCP. Έτσι, για να ξεψαρώσω λίγο από τα συνηθισμένα…
Εγω αρχισα με οτι αρχισαν ολοι οι τωρινοι σαρανταρηδες και πενηνταρηδες :Black Sabbath. Και το πρωτο τραγουδι τους που ακουσα ειναι το paranoid. Ετσι αρχισα να την ψαχνω πιο πολυ και με αλλα συγκροτηματα οπως οι Metallica, Iron Maiden, Judas Priest και φετος αρχισα να ακουω πιο “καφρικα” συγκροτηματα οπως oi Cannibal Corpse, Oi Slayer, Arch Enemy, και πολλα αλλα απο thras, death και black.
Το πρωτο τραγουδι metal που ακουσα ειναι το Postard From Planet Earth απο Skyclad 8O οταν πηγαινα δημοτικο. Το πρωτο μου cd το πηρα πολυ αργοτερα στο γυμνασιο και ηταν το Something Wicked This Way Comes απο Iced Earth
ΙRON MAIDEN
Iron maiden, scorpions, manowar
Εγώ άρχισα με SYSTEM OF A DOWN.,.,.,.
Ήμουν 8-9 ετών (!) και βρέθηκαν στο σπίτι κάτι κασέτες Metallica!
Δε θυμάμαι πώς έγινε, αλλά άρχισα και τις άκουγα… Μετά πέρασα (γρήγορα ευτυχώς!) την ψιλο-pop φάση στο δημοτικό, αλλά φαίνεται δεν είχα ξεχάσει τους Metallica! Οπότε το δεύτερο κλικ ήταν Nightwish, Blind Guardian κ.ά.
Maiden εννοειται…