Iron Maiden Live in Donighton
…δεν είχαν τί να κάνουν οι κασέτες και καθώς περνούσαν τυχαία από έξω, είπαν:
“Δεν πάμε στο σπίτι της Αλόης να μας ακούσει και να γίνει ένα μικρό μεταλλάκι;” :lol3: :lol3: :lol3:
Ας σοβαρευτώ λίγο! :roll:
Ασυνείδητα το 1989 (10 ετών ήμουν τότε), άκουσα το Sweet Child O Mine (Guns N’ Roses) και μου έκανε τρομερή εντύπωση η εισαγωγή! Το έβαζα ξανά και ξανά να το ακούσω γιατί μου άρεσε απίστευτα αυτή η “σειρήνα”! :oops:
Αργότερα, έμαθα ότι αυτή η σειρήνα έιναι μουσικό όργανο και λέγεται ηλεκτρική κιθάρα…
Ο Slash δηλαδή μου μετέδωσε το μικρόβιο! :bow2:
Ήταν όμως μόνο ένα τραγούδι!
Την επόμενη χρονιά (1990) άκουσα τα Wind Of Change (Scorpions) και Bed Of Nails (Alice Cooper) και εκεί το “μικρόβιο” άρχισε να κάνει τη δουλειά του σιγά σιγά!
Όταν όλοι μου σχεδόν οι συμμαθητές ακούγανε New Kids On The Block και Vanilla Ice :x και εγώ τίποτα, ήταν η πρώτη φορά που έλεγα “ναι! αυτό το τραγούδι μου αρέσει!”
Και πάλι όμως γινόταν σχεδόν ασυναίσθητα!
Η χαριστική βολή ήρθε τον Ιούλιο του 1991, όταν ένα σάββατο μεσημέρι στο “mega style” βλέπω ένα videoclip με κάτι μαλλιάδες να τρέχουν πάνω κάτω σε συνδυασμό με ένα ακομά τύπο με mini-gun που τους είχε ως “στόχους”…
You could be mine! … και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…
Εκείνο το καλοκαίρι μπήκα, συνειδητοποιημένα πια (σχετικό είναι αυτό…), στο χώρο της σκληρής μουσικής!
Την ίδια εποχή άκουσα και το Black Album των Metallica και στα τέλη 1992 - αρχές 1993 τους Iron Maiden… και αυτό ήταν!
Πάντως, με τους Maiden είπα: “Τώρα, είμαι μέταλλο!!!”
six feet under maximum violence:p
το γκρουπ που με εκανε μεταλο ηταν αναμφισβητητα οι Blind Guardian. πιο πριν ακουγα ελληνοφωνο ροκ. σε μια φαση εκει στο σχολειο, βλέπω ενα παλικαρι να εχει ενα cd με ενα ‘καμμενο’ εξωφυλλο. τον ρωταω τι ειναι αυτο, και μεσα στην κουβεντα μου λεει πως εχουν στιχους απο Tolkien.
πληροφοριακα τα βιβλια του τα διαβαζα απο 10-11 χρονων. πορουκλας εγω, επειδη cd player δεν ειχα, μου γραψαν τον δισκο σε μια κασσετα.
οταν το ακουσα επαθα την πλακα της ζωης μου. κυριολεκτικα. το αστειο της υποθεσης ειναι οτι ηταν το Battalions Of Fear…
μετα μου δωσαν μια κασσετα με επιλογες Guardian. οχι τοσο επειδη δε μπορουσα να βρω κατι αλλο, αλλα λογω ενθουσιασμου κατεληξα ετσι ωστε ακουγα την ιδια κασσετα ολη μερα καθε μερα για 8 μηνες…
τα κομματια ακομα δε τα χω βαρεθει.
ετσι λοιπον αρχισαν ολα…8)
Πού είναι το αστείο;
Το “Battalions Of Fear” είναι δισκάρα!
Helloween…!!!
εγω παλι ξεκινησα με δυο τραγουδια: trust απο megadeth και south of heaven απο slayer.
αυτα τα ακουσα οταν μια μερα τα κατεβασα για να τη σπασω στον πατερα μου που δεν του αρεσει η μεταλ αλλα κυριως η ροκ και τελικα πορωθηκα.
Metallica - Blackened και μετα το Black Album…
Από νηπιαγωγείο ήδη είχα μια επαφή με συγκροτήματα όπως Rainbow και scorpions γιατί άκουγε λίγο η μητέρα μου… Από δημοτικό ήδη είχα επαφή με συγκροτήματα όπως οι Metallica,Iron maiden,Ozzy λόγω του μεγάλου μου ξαδέρφου… Κάπου στα μέσα του δημοτικού πορώθηκα όσο δεν πάει άλλο με το Kings Of Metal των Manowar! Μπορεί να μην είναι το πρώτο συγρόκτημα που άκουσα, αλλά ειναι ένας από τους κυριότερους λόγους που είμαι αυτό που είμαι σήμερα.Και είμαι πολύ περήφανος γι’αυτό που είμαι!!!
ki ego apo mikroulhs akouga klasika Papakonstantinou pou vaze o pateras mou, eidika sto amaksi otan taksideuame gia to xorio thimamai akouga oles tis kasetes. megalonontas den endiaferomoun kai toso na psaxto opote akouga otinanai. ospou pros to gymnasio ekei sto telos konta me arxes lykeiou apofasisa na asxolitho perissotero, kyrios giati evlepa sygkrotimata sto tote MTV pou mou aresan ta tragoudia tous poly. tote htan ths modas to Nu Metal opote paizan sygkrotimata san tous System of a Down, Korn, Slipknot, P.O.D., Limp Bizkit, Linkin Park klp klp opote arxisa na psaxnome ki ego agorazontas apto diskopoleio albums aptous teleutaious kyrios. dystixos h eutixos h dipsa mou nakouso olo kai perissotera kainourgia kai pio dynata pragmata den stamatise opote arxisa na proxorao ftanontas sto extreme metal, eidika me ton erxomo neou computer kai tou internet, pou me voithise na anakalypso kai para ma para polla kainourgia sygkrotimata. pleon akouo oti pio dynato yparxei, eidikotera apto xoro tou Black Metal, xoris ayto na simenei oti parameno kollhmenos kai den mporo na euxaristitho eksisou kala ta ypoloipa eidoi metal, alla ki asxetes mousikes san thn trance kai thn rap…
ΑΚΟΥΣΑ ΡΟΚ ΣΤΑ 8 ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΤΙ BEST TΩΝ SCORPIONS KAI DEEP PURPLE,ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΟΛΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟ MASTER OF PUPPETS.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΡΩΣΗ!!!
Ωραιο signature phantom…
Blind guardian-Somewhere far beyond.Επι ένα μήνα είχα φάει κόλλημα και όλη μέρα δεν άκουγα τπτ άλλο(Ωραίες εποχές:)
Χρειαζεται ομως μια διορθωση…it’s a way of life
και εισαι κομπλε
Μετά τους Dire Straits και τους Scorpions στην ηλικία των 13-14 σειρά πήραν οι Metallica με το Garage Inc.
Απο κεί και πέρα τα πράγματα πήραν άλλη τροπή με αγαπημένα album στο Γυμνάσιο το Κings Of Metal και Τunes Of War των Grave Digger.Ρομαντικά χρόνια
Μπραχαμι???
Γειτονακια ειμαστε…8)
Η πρωτη φορα που πραγματικα πωρωθηκα με metal μπαντα ηταν οταν ακουσα 14 χρονων το Edge Of Thorns των Savatage.Δισκαρα!!!Η τελευταια τους με Criss Oliva.
Ελα ρε!! Κι εγω Μπραχαμιώτης είμαι! που κοντά είσαι αν επιτρέπεται?
Tetarth dhmotikou emena epese sta xeria mou to Live After Death-Iron Maiden kai to Thriumph Of Steel -Manowar(Tous opoious meta afou wrimasa kai toys ksegrapsa giati den phgaina thn olh ideologia toys) alla porw8hka me maiden kai meta egine to ela na deis!!!
Prin paw ekth dhmotikoy , akoyga mono ellhniko rock . E sto diskadiko dipla apo ta ellhnika rock cd`s eixe ta maiden . Moy kinhse to endiaferon to ekswfyllo toy The Number of The Beast … goystara trella … meta apo 3 meres anakalypsa Metallica , tespa mesa ston epomeno xrono ta akoysmata moy perielamvanan mpantes opws Maiden,Metallica,Savatage,Sabbath kai ta resta .