BRUCE DICKINSON και συγκεκριμενα το πρωτο πρωτο κομματι TEARS OF THE DRAGON…ενα βραδυ του 1999 καθως αραζαμε σε ενα παρκακι στις 3 τα ξημερωματα ενας φιλος εκανε μια κινηση που εμελλε να αλλαξει την ζωη μου…[SIZE=“3”]ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ…!!![/SIZE]
¶ρχισα να ακούω Evanescence πρώτα αλλά δεν εμπέδωσα αρκετά τι θα πει ροκ μέχρι που έμαθα τους Lordi. Εκεί ήταν το μεγάλο κόλλημα!!
supermonstar13
Πριν δυο χρονια ακουσα RAINBOW και καταλαβα ποια ειναι η πραγματικη μουσικη. Ακουω και μεταλ, αλλα γενικα πρωτιμω τη ροκ του 70:bow: .
Αυτα ειναι!!!
Savatage! Αν και δεν ήταν οι πρώτοι που άκουσα, ήταν όμως η πρώτη band που με έβαλε για τα καλά στο τριπάκι. Έχοντας ακούσει το best of “from the gutter to the stage” η συνέχεια έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να το καταλάβω μπορώ να πω…
Gutter Ballet, Hall of the Mountain King, Believe, Edge of Thorns, Chance. Τα πρώτα τραγούδια, στην πρώτη ever μεταλ κασέτα μου. Μαζί μ 'αυτά ήταν 2 τραγούδια των Stratovarius, το Lost and Lonely Days των Warlord, το Paranoid και το Bright Eyes των Blind Guardian!
Οι Maiden και οι Metallica ακολούθησαν…
Μέταλο δεν έγινα… άνθρωπος είμαι… Τεσπά…
Ελληνικό ροκ ακούω από κούνια. 3-4 ετών κοβόμουν για Ξύλινα Σπαθιά απ’ότι μου λένε και για Τρύπες. Οι πρώτες μου κασέτες με μεταλ (και ροκ) ήταν στη πέμπτη δημοτικού. Είχα ζητήσει από τον πατέρα μου μία και μία από τον θείο μου (ο ζήτουλας). Ε, πήγα σπίτια τους και μου έβαζαν διάφορα κομμάτια και όποιο μ’άρεσε μου το έγραφαν (όχι μόνο μεταλ, αλλά και ροκ- το τονίζω. τεσπά). Πχ ain’t my bitch - metallica, kyuss - green machine, rage against the machine - sleep now in the fire,power of the night - savatage, song for the dead - qotsa,whole lotta rosie - ac/dc,drama - L7 και άλλα πολλά… Ο δίσκος που ξετρελάθηκα μετά ήταν το let there be rock των ac/dc και είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω. Οι δίσκοι που μ’έκαναν να κατάλαβω που θα κατασταλάξω ήταν στη πρώτη γυμνασίου (ή έκτη δημοτικού- δε παίρνω κι όρκο) το nevermind (nirvana),το black album (metallica) και το evil empire (rage against the machine).
ΤΗΕ ΕΝD.
Julio Iglesias …solo artist but made me a metalhead
παλι καλα που δεν ειπες enrique inglesias
Αν θυμαμαι καλα ξεκινισα με deep purple,scorpions… αλλα κολλησα ασχημα mε την metal οταν ανακαλυψα τους soad:band:
Bailamoooooooooooooooooooos :dance:
ο nihilist ξεκινησε με George Michael
The Iron Maiden…,μαζι με τους sabbath
Rock: Pink Floyd, Rush
Metal: Iron Maiden
Και μενα αυτο το τραγουδι πριν απο 2 χρονια…
Iron Maiden το πρώτο album. Το οποίο εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο μου
Ήταν το Into The Storm των Blind Guardian…
Εγω δεν ακουσα κατι και ειπα “θα γινω μεταλλο”…Μεταπηδησα απτη ροκ την οποια ακουγα απτον πατερα μου στο αυτοκινητο κλπ απο 4 χρονων…
Metallica (Sad but true) και Rainbow (Stargazer)…
- Δημοτικό είχα μία κασσετά του Χριστοδουλόπουλα.
- Στο τέλος του δημοτικού με αρχές γυμνασίου, άλλαξα και έπεσε στα χέρια μου μια κασσέτα με ποπ χιτάκια της εποχής: Αll that she wants, no limit, informer, connected κλπ
- Τν ίδια χρονιά έτυχε να γράψω μία κασσέτα με πιο ροκ διαθέσεις: Rock bottom, Youth Gone Wild, Wild Side, Serenade, Running Free, The Headless Children, Hell’s Bells, Serenade, Phantoms of death κλπ
- 1993: Πήγα σε δισκοπωλείο για πρώτη φορά και έγραψα σε κασσέτα το νέο δίσκο ενός συγκροτήματος ονόματι Scorpions, με τίτλο Face the heat.
- Tην επόμενη εβδομάδα πήγα και έγραψα έναν δίσκο που άκουγε ένας ξαδερφός μου πριν 2 καλοκαίρια από το πρωί μέχρι το βράδυ, και θυμόμουν τον τίτλο μόνο ενός κομματιού ονόματι the unforgiven.
Εγώ δεν είμαι μέταλο
Πρώτα ακούσματα πάντως από Maiden…