Εγω παλι ρε παιδια αρχισα να ακουω μεταλλικα 2 χρονια αφου ξεκινησα να ακουω μεταλ
Πρωτα πορωθηκα με Candlemass και μετα με μεταλλικα
Εγω παλι ρε παιδια αρχισα να ακουω μεταλλικα 2 χρονια αφου ξεκινησα να ακουω μεταλ
Πρωτα πορωθηκα με Candlemass και μετα με μεταλλικα
Σοβαρα να σε ρωτησω κατι:
Τι σχεση εχει η εκκλησια;:-s :-s :-s
Δεν μπορουσες να τα κανεις και τα 2 ταυτοχρονα
Εκτος αν το ειπες ειρωνικα για αυτους που ισχυριζονται οτι οσοι ακουνε μεταλ ειναι σατανιστες.
Stratovarius - Episode… και μετα απο ενα μηνα ειχα αγορασει ολη την δισκογραφια τους (μολις ειχε βγει το destiny θυμαμαι)…
Καλο ειναι καποιος να μην μπει κατευθειιαν στα “σκληρα” αλλα να ξεκινησει με κατι ποιο μαλακο και ποιοτικο.Αλλιως χανεται ολη η ουσια και το ατομο δεν αποκταει μουσικη παιδεια.
Δεν το πες και πολυ σωστα αν και καταλαβαινω τι θες να πεις…
Οταν μπεις στα πολυ σκληρα μετα καποια πραγματα απλα δεν μπορεις να τα ακουσεις…(εγω πχ εχασα κατα καποιο τροπο την ευκαιρια να απολαυσω τους rolling stones ας πουμε…). Αντιθετα, ακουσα doors μια περιοδο που ειχα χαλαρα ακουσματα και μου εδωσαν πολλες ωρες ευχαριστησης και ακομα και τωρα τους ακουω και θυμαμαι εκεινη την εποχη :p. Δεν ειναι το θεμα δηλαδη οτι θα χασεις τη μουσικη παιδεια, αλλα την ευχαριστηση του να ακους τα πιο χαλαρα…
πρωτη φορα ειχα ακουσει το deceiver of hearts των within temptationσε εναν τοπικο σταθμο κ ειχα παθει πλακα… εματα γνωστη η συνεχεια
Τι εματες?
πρωτα nightwish, μετα lacuna ακολουθουν within temptation και αλλα πολλα female fronted…
βασικα αρχισα οταν ημοθν αρκετα μικρος και φυσικα με deep purple!!το live των deep purple στην θεσσαλονικη ηταν τ προτο μ και απο τοτε κολησα!!
to group p pistevw oti exei tus perisoterus na akusun metal ine i metallica an k twra exun xasi tin tote aigli tous…fisika to prwto m cd itan to black album!!!DISKARA!!
βασικα αν και ειχα ηδη ακουσει (η μαλλον δει) συγκροτηματα οπως metallica, guns n roses, iron maiden και αλλα μεσω ΜΤV πισω στα 1991, καπου γυρω στα 1994 επιασα ενα τοπικο πειρατικο σταθμο στην πολη μου στο αγρινιο (δεν θυμαμαι τωρα ονομα σταθμου) οπου επαιζε σερι ολα τα αλμπουμ των maiden ΚΑΘΕ μερα…τα ειχα ακουσει απειρες φορες, οποτε μπορω να πω οτι με τους μειντεν εγινα μεταλλας…αλλα μεγαλη ευγνωμοσυνη χρωστω και στα παιδια αυτα του πειρατικου σταθμου για την πλυση εγκεφαλου που υπεστη…
Rock αρχισα να ακουω πριν 7 χρονια οταν ο θειος μου μου εκανε δωρο χριστουγεννων 3 δισκους το forty licks των rolling stones ενα μπεστακι του ελβις και των beatles και απο τοτε αρχισα να ακουω ροκ. Μεταλ αρχισα να ακουω μονος μου οταν πηρα ενα live των metallica και οσο περισσοτερο το ακουγα τοσο περισσοτερο πωρονωμουν.
Χμ… Άκουγα διάφορα διάσπαρτα τραγούδια στο Γυμνάσιο στο ραδιόφωνο και συνήθιζα να τα γράφω σε κασέτες με επιλογές! Ε το ράδιο έπαιζε τα γνωστά: μπαλάντες Scorpions, κάνα Nothing Else Matters-Unforgiven των Metallica, κάνα Guns N’ Roses hitάκι… Οπότε είχα κασέτες ιδιαιτέρως… ποικιλόμορφες! Το πρώτο CD πάντως το αγόρασα επίσης στο γυμνάσιο και ήταν το “Still Loving You”, συλλογή με μπαλάντες Scorpions. Μετά άρχισα ν’ακούω Offspring και Nirvana που ήταν της μόδας τότε… Βέβαια όλα αυτά είναι μακριά απ’το metal όπου την πρώτη μου επαφή και τρέλα είχα κι εγώ με Iron Maiden. 8) Θυμάμαι δεύτερος δίσκος που αγόρασα (μετά τις μπαλάντες των Scorpions) ήταν Black Sabbath το ομώνυμο και τρίτος το Powerslave των Maiden. Άρα με αυτά ξεκίνησα. Χαρακτηριστικά θυμάμαι πως έχοντας τους Maiden στο μυαλό μου για αμιγώς metal, αδυνατούσα να πιστέψω πως οι Sabbath ήταν επίσης metal με βάση το δίσκο που είχα…
"Μα ρε διάολε αυτό το “The Warning” πώς γίνεται να είναι metal?? Δε μου κάθεται καθόλου… Πολύ blues μοιάζει… Αυτός ο δίσκος τώρα είναι heavy metal?? :-k "
(νεανικές ανησυχίες… )
evanescence!!!loooooooooool:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !!!αλλα ενταξει ρε παιδια ολοι απο καπου ξεκιναμε!!ασχετα αν εγω τωρα εχω καταληξει ν ακουω black metal!:lol: :lol: :lol: :lol:
Εγώ δεν μπορώ ακόμη να πως πως είμαι 100% μεταλάς,αλλά προς τα κει πάω όπως φαίνεται.Προς το παρών πειραματίζομαι αρκετά…τέλος πάντων.
Ήταν στο δημοτικό,κάπου στην 3η ή 4η τάξη και κάναμε ένα τρομερό αποκριάτικο πάρτυ.Ένα παιδί είχε φέρει 2 cds των maiden(δεν θυμάμαι πια)τους οποίους είχα ακουστά αλλά δεν είχα ακούσει κανένα τους τραγούδι.Ε λοιπόν επειδή εγώ είχα φέρει το cd player βάζουμε να παίξει(maiden σε αποκριάτικο πάρτυ ΧΑΧΑΧΑ καφρίλα) και κάπου εκεί κατάλαβα τι μουσική θα άκουγα στη ζωή μου…βέβαια ενδιάμεσα πέρασα για λίγο από…“άλλο” είδος αλλά τελικά κατέληξα εκεί που έπρεπε.Ε μετά τους maiden,ήρθαν κάτι cds από scorpions και beatles απ τον πατέρα μου,πιο μετά έβρισκα ότι μπορούσα από φίλους ή και αγόραζα και τελικά έφτασε το άγιο internet και λιώνω στο downloading
Basika pote dn akouga “kanonika” Metal.Ta sigrotimata pou mou aresoun einai oi Sabbath.Porosi!!
Oi AC/DC dn einai Heavy Metal…:?
5η-6η δημοτικου ακουγα μια κασετα Nirvana. Δεν εχω ιδεα πως βρεθηκε στα χερια μου…Ισως απο καποιο μεγαλυτερο ξαδερφο ισως μου την εδωσε καποιος οικογενιακος φιλος…Τεσπα.ηταν αρκετη για να με “ψησει” και να με βαλει στην ροκ-μεταλ
Το καλοκαιρι πριν την 1η γυμνασιου, εμεινα για 2 βδομαδες στο εξοχικο ενος φιλου…Ο αδερφος του τοτε αρκετα χρονια μεγαλυτερος (πρεπει να ειχε τελειωσει το σχολειο), ακουγε ολη μερα thrash!
Φευγοντας, “κληρονομησα” κατι παλιες κασετες οπως μου ειχε πει ο ιδιος…Ηταν pantera και nevermore.
Μεχρι σημερα στην λιστα με τις αγαπημενες μου μπαντες!
Στο δημοτικό κάτι λίγα από Scorpions και Pink Floyd από κασέτες της μαμάς (γεια σου ρε μάνα:p). Το μεγάλο κόλλημα όμως ήρθε το '97-‘98, όντας 13-14 χρονών, όταν και έπαιξα το απόλυτα τέλειο και πωρωτικό αλλά και ταυτόχρονα πιο κάφρικο παιχνίδι στο πισί, το Carmaggedon II. Εκεί είχε 4 κομμάτια των Iron Maiden, τα The Trooper, Aces High, Be Quick Or Be Dead και Man On The Edge. Ε, δεν ήθελε και πολύ να μπει το νερό στ’ αυλάκι. Στα καπάκια πήγα και πήρα το Best Of The Beast που κυκλοφορούσε τότε και το έλιωνα πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Μετά άρχισα να ψάχνομαι περισσότερο και τώρα έχω φτάσει να κάνω εκπομπή σε web radio με τίγκα στη ροκ/μέταλ μουσική.
Αν και το χω ξαναναφερει,το λεω και στο κατάλληλο τοπικ.Οι Led Zeppelin και συγκεκριμενα το Whole Lotta Love το πρωτο τραγουδι,το οποιο το άκουσα στο ραδιοφωνο τυχαια και με κολλησε στην κυριολεξια στον τοιχο!!Ημουν περιπου 13-14 ετων.Αυτο ηταν.Εψαξα,εμαθα,και αγορασα μεσα σε 3 μηνες δισκογραφια των Zeps!!Μετα ψαχτηκα με τo κλασσικo heavy metal και ουτω καθεξης…
Αν και ποτέ δεν ήμουν μέταλο (εκτός σε μία μικρή περίεργη φάση που άκουσα Therion) οι Led Zeppelin μου άνοιξαν το δρόμο. Άκουγα το Stairway to Heaven τουλάχιστον 20 φορές την ημέρα.