Ποιο ήταν το 1ο band που ακούσατε και γίνατε μέταλα;

καλοκαιρι 2002, 14 χρονων, ειδα τυχαια TV war ενα βραδυ αυπνιας… αναμεσα στις deathιες (που ποτε δεν με ενδιεφεραν) εβαλε Stratovarius “hunting high and low”… :bow2:
The rest is history…

το πρωτο συγκροτημα που ακουσα και αγαπησα απο το metal htan oi metallica…αυτοι ηταν η αρχη για να ασχοληθω με το ειδος…

Εγω παλι οπως εχω ξαναπει πρωτα πορωθηκα με Slayer και μετα με Metallica. Συγκεκριμενα, αρχισα να πορωνομαι με Metallica 2 χρονια απο τοτε που αρχισα να ασχολουμαι με metal…:stuck_out_tongue:

εγω πρωτη φορα ακουσα scorpions το wind of change…αυτο ηταν.
μετα βεβαια μεταπηδησα σε πιο ‘‘βαρια’’,περισσοτερο μεταλ παρα ροκ συγκροτηματα…

Μου είχε γράψει ένας φίλος μου το No leaf clover (Metallica) σε μια κασέτα και πορώθηκα άγρια με το τραγούδι. Και μετά έπεσε στα χέρια μου το VHS του S&M και θυμάμαι μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση το One και από τότε άρχισα να ψάχνω metal τραγόύδια ενώ μέχρι τότε άκουγα και λίγες rockιες (το πρώτο ροκ ήταν οι Διακοπές, των Σκορπιών φυσικά)

Χαααα εποχες…πρωτοτυπια: Black Sabbath και Iron Maiden, το paranoid και το real live dead one.
Πριν ακουγα μονο επικα OST…ακομα ακουω δηλαδη…:respect:

Blind Guardian βασικά και συγκεκριμένα το Into The Storm…

Εγώ πρώτη φορά πρέπει να άκουσα Metallica ή Iron Maiden, αλλά δε με εντυπωσίασαν.
Με τους Iced Earth και τον δίσκο Alive in Athens κόλλησα! :smiley:

λοιπόν ήμουν λίγο άκυρος…
το πρώτο Band ήταν οι Offspring.απο κει μπήκε ο σπόρος…
1 κανονικό metal ήταν ή Metallica ή Iced Earth…:lol:

Iron Maiden - Rock In Rio & Edward The Great.

Θυμάμαι η πρώτη μου επαφή με το rock ήταν μια κασέτα που μου είχε γράψει κάποιος. Είχε μέσα Rolling Stones, Bad Company, Steppenwolf, Greedence Clearwater Revival, Janis Joplin, Led Zeppelin και Doors. Το πρώτο metal πράγμα που άκουσα ήταν μια πολυ κακογραμμένη κασέτα με επιλογές απο το Live Shit των Metallica. Όλα αυτά σε ηλικία 12 ετών αν θυμάμαι καλά και η πλάκα είναι οτι ακόμα τις έχω αυτές τις κασέτες.
Βέβαια αυτό που με σημάδεψε ήταν όταν 1-2 χρόνια αργότερα ανακάλυψα έναν περίεργο δίσκο με καταξεσκισμένο εξώφυλλο, γεμάτο γρατζουνιές και τον ελκιστικό τίτλο We Sold Our Souls For Rock n’ Roll. Πρέπει να ήταν το ίδιο σκοτεινό και βροχερό ακατανόμαστο βράδι που λίγο πιο πέρα στην στίβα των βινυλίων βρήκα και ενα άλλο με κατάμαυρο εξώφυλλο που έδειχνε ένα ζωώδες κεφάλι με κράνος, τεράστιους χαυλιόδοντες και αλυσίδες…No Remorse…Από εκεί άρχισε η πτώση…

ΑΑΑΑΑΑΑΑ! Τι μου θυμησες… Λοιπον πηγαινα εκτη δημοτικου οταν ακουσα το Something Wicked This Way Comes των Iced Earth και συγκεκριμενα το Consequences απο τον αδερφο μου!!!

Ήμουν στο γυμνάσιο θαρρώ, και πήρα το Live After Death από τον αδερφό ενός κολλητού μου. Με το που άρχισε η εισαγωγή του Aces High, the deal was closed. :smiley: Πιο πριν νόμιζα πως μέταλ ήταν μόνο το black και μου καθόταν κάπως περίεργα. :stuck_out_tongue:

εντιτ: ξέχασα να πω πως το Live After Death το πήρα λόγω του θεϊκού εξώφυλλου. Αλλιώς το πρώτο μου μέταλ άκουσμα θα ήταν Transcendence από Crimson Glory. :slight_smile:

καλοκαιρι πεμπτης δημοτικου μου βαλε ο αδερφος μου να ακουσω guns n roses , scorpions , iron maiden , judas priest…

ε και τωρα ειμαι αγριο μεταλλο…:!:

oυοοο είσαι και πολύ τρου να ουμ:metal:

Manowar - Into the Glory Ride
Δούλευα πιτσιρικάς καλοκαίρι 86 σε ένα μηχανουργίο και ένας τυπάς μεγαλύτερος από μένα με ρώτησε τη μουσική ακούω και του λέω είμαι ροκκάς ακούω Παπακωνσταντίνου, γέλασε και σε περίπου 20 κασέτες μου έγραψε σπουδαίους δίσκους από Metallica, Scorpions, Led Zepelin, Manowar και άλλους.
Ο πρώτος που άκουσα ήταν το Into the Glory Ride που μου φάνηκε δυναμίτης σε σχέση με αυτά που άκουγα μέχρι τότε…

Iced Earth - Alive In Athens!

Ήταν πριν από αρκετά χρόνια, όταν πρωτοβγήκε. Το πήρα κρυφά από τον αδερφό μου και το άκουσα στο CD Player. Θυμάμαι που μου έκαναν εντύπωση τα Melancholy, Watching Over Me, I Died For You και Prophecy! Αν είχε μέσα και το A Question Of Heaven θα κολλούσα πιο εύκολα… :roll:

Από τα πρώτα συγκροτήματα που άκουσα ήταν Stratovarius, Gamma Ray και Nightwish, αλλά ουσιαστικά οι Iced Earth με κράτησαν στο Metal.

Εγω ευτυχως ειχα το σπορο απο πολυ μικρος μιας και η μεγαλη(10 χρονια διαφορα) αδερφη μας τα ψιλο-επρηζε για να πω την αληθεια στις διακοπες στο αυτοκινητο με Σιδηροπουλο,Τρυπες και Doors,Nirvana…Αυτα ηταν γυρω στο 94-95-96…Μετα γυρω στο 99-00 θυμαμαι τον εαυτο μου μπροστα στο ραδιοφωνο να ακουω ανελειπως Ατλαντις ΦΜ και να γραφω σε κασσετες διαφορα!!Περισσοτερο ελληνικα φυσικα αλλα οχι μονο!!Μεσα σε αυτα που ειχα γραψει εχω το Aliens απο WARLORD!!!:smiley: Δεν ηξερα τι ηταν αυτο αλλα μ αρεσε παρα πολυ!Επισης το shadow play σε καποια διασκευη…Ενα διαλειμμα και το 02 ο αδερφος ενος φιλου μου και γειτονα μου γραφει κασετουλα με maiden metallica rem radiohead(φυσικα τα πιο γνωστα τους)…Κολλαω απο εκει αλλα το χειροτερο εγινε καλοκαιρι 03…Οταν αυτος ο φιλος μου ειχε το edward the great se cd…Ακουσα 2-3 κομματια μαζι του…καραγουσταρα και πηρα να το αντιγραψω σε κασσετα:lol: …Flight of icarus το πρωτο κομματι που λατρεψα…Μετα ασχοληθηκα για αρκετο καιρο μονο με μειντεν(ΠΑΤΕΡΕΣ:D ) και μετα ανοιχτηκα και συνεχιζω να ανοιγομαι…Καποια στιγμη φιλος του αδερφου μου μου εφερε διαφορα σιντι που δεν ηθελε πια…Αναμεσα τους ηταν και το cannons of destruction have begun…EEE αποκαλυψη…:smiley: …Κοιτα πως εχουν περασει 5 χρονια ρε…:-s

xmm 8υμαμαι εποχη mtv…αν και το πρωτο clip των lp το χα δει στο mad αν 8υμαμαι καλα ηταν το one step closer και απο τοτε εγινα nu metalο!:slight_smile:

οντως θυμαμαι οταν γυρισα απο chicago το 2000 περιπου επιανα κι εγω mtv. τι εγινε με αυτο?