Ε καλοί και οι Gojira (και το From Mars To Sirius δισκάρα) αλλά έχουν δρόμο μπροστά τους ενώ με το τελευταίο τους εμένα δεν με πείσανε. Επιπλέον, οι πρωτομάστορες της δεκαετίας ήταν άλλοι (Meshuggah) οπότε αν μιλάμε για 10 μπάντες μόνο οι Gojira σίγουρα δεν είναι μέσα …
awake για το θέμα fake (ουάου, ρίμα) κάνεις μεγάλο λάθος κατά τη γνώμη μου μια και αυτό δεν είναι κάτι το υποκειμενικό, οκ μπορεί τα λάιβ τους να είναι “θεατρικό” show αν θες αλλά μην ξεχνάς ότι ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες και ερεθίσματα για να βγάλει μουσική. Ο αγαπημένος σου Keenan και οι υπόλοιποι Τοοl με τα Χ ερεθίσματα βγάλανε το aenima, οι Slipknot με αυτά που είχαν παίξανε αυτό που τους εξέφραζε. Τώρα αν δεν εκφράζει και σένα αυτό δεν τρέχει πρόβλημα αλλά μην πας να περάσεις αυτή την άποψη ως αντικειμενική.
Όταν έχεις περάσει στη ζωή σου όσα ο Taylor, ε, τι συναίσθημα είναι λογικό να βγάλεις στην τέχνη σου;
Αυτό παρερμηνεύεις ως fake μάλλον
η στιχουργια των slipknot ανηκει στον corey taylor
οποιος εχει ασχοληθει και εχει διαβασει συνεντευξεις του
θα καταλαβει πολυ ευκολα
οτι περιγραφει αληθινα αισθηματα τα οποια προερχονται απο προσωπικα βιωματα
+το οτι ψαχνωταν να χρησιμοποιει μη συνηθισμενες λεξεις για να εμπλουτιζουν το λεξιλογιο τους οι οπαδοι τους
@awake
οτι χρεωνεις
στους slipknot για τις μασκες
πολυ ευκολα καποιος μπορει να χρεωσει τους tool
οτι εκμεταλλευτηκαν και αυτοι τη μυστικοπαθεια τους
τα ιδιαιτερα λαιβ τους και τα βιντεοκλιπ τους για να πουλησουν
η μελωδια ειναι σχετικη
το vol 3 ειναι γεματο απο μελωδιες
αν εσενα δεν σαρεσουν οι συγκεκριμενες μελωδιες
αυτο δεν καθιστα το συγκεκριμενο δισκο τουλαχιστον (και τον επομενο) ως μη μελωδικο
επισης καποιοι το 99 ηταν πανω απο 15 χρονων
και σημερα εχουν ξεπερασει τα 30 και ακουνε ακομα slipknot
τελος οποιος δεν μπορει να κατανοησει τι κανανε οι slipknot για το metal
απο το 99 και επειτα
πολυ απλα εθελοτυφλει
+οτι οι slipknot ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛ , δεν ειναι heavy metal,δεν ειναι power metal,δεν ειναι death metal, ειναι METAL ομως!οπως ητανε metal και οι mordred, και οι coroner του grin,και οι celtic frost του into the pandemonium και αλλοι τοσοι που στην εποχη τους τρωγανε κραξιμο…
-μικρο τριβια για οσους τους θεωρουν αμπαλους μουσικα : καποια μελη τους προωριζονταν για το tribute στους death που διοργανωνε ο james murphy
Λίγα πράγματα αυτή η δεκαετία και αυτό οφείλετε καθαρά, είτε μας αρέσει είτε όχι, στην κατάρρευση της μουσικής βιομηχανίας. Τα περισσότερα σπουδαία και πρωτοπόρα πράγματα χάθηκαν κάτω από τους -πολλαπλάσιους από κάθε άλλη δεκαετία- τόνους μετριότητας και σκουπιδιών. Θα περάσει πολύς καιρός για να γίνει μια αξιόπιστη αποτίμηση αυτής της δεκαετίας.
Αν θέσω ως κριτήριο την όσο το δυνατόν περισσότερο 00ς προέλευση (SOAD, tool, QOTSA, όλο το post κίνημα, και αρκετά αλλα που αναφέρθηκαν είναι 90ς - οι Slipknot, Muse και White stripes μοιράζονται αλλά τους συμπεριλαμβάνω) και τον συνδυασμό καλλιτεχνικής αξίας και εμπορικού αντίκτυπου, προσωπικά καταλήγω σε αυτά τα τέσσερα ονόματα μόνο:
a) Arctic monkeys (οι μόνοι καθαρά 00ς)
b) White Stripes (Jack White)
c) Muse
d) Slipknot
Για το “καθαρό” metal οι μόνοι που έκαναν σημαντικό breakthrough ήταν οι Mastodon.
Εκτός ροκ ξεχώρισε η Amy Winehouse.
Προσωπικές αδυναμίες:
α)τα γερόντια Them Crooked Vultures (το Εlephants και το Warsaw* να μην είχε ο δίσκος και θα ήταν τέλειος-γαμώ την μεγάλη διάρκεια των cd γαμώ, τα 45 λεπτά του βινυλίου λειτουργούσαν και σαν φίλτρο)
β) οι gothic folk rockers Murder By Death
γ) οι post rockers Mono
Έχουν δυνατότητες και για παραπάνω οι:
α) Editors
b) Black Rebel Motorcycle Club
Ίσως και να ξεχνάω κάτι…
*Λοιπόν μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι το κομμάτι πρέπει να έχει γραφτεί για τον Ian Curtis. Λέτε τώρα που το έχω αυτό στο μυαλό, όταν το ξανακούσω να μη μου φανεί τόσο μέτριο; Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες σου αλλάζουν την οπτική.
και ξεκκινω
Lamb Of God
Disturbed
System Of a Down
A perfect Circle (γτ tool ειναι του 93 :p)
Linkin Park (τα πρωτα 2 ΚΑΙ ΜΟΝΟ)
Slipknot
απο δω και κατω δεν πολυ ακουω
Mastodon
Εnforcer
Trivium
Ας παραδεχτουμε
Bullet for my Valentine
Αν και εχω την αισθηση οτι κατι σημαντικο ξεχνω ειπα 10 μπαντες ολες για τους λογους τους. Αλλες γτ ειναι πολυ Δυνατες και τις γουσταρουμε και αλλες γτ ειναι δυστηχως η ευτυχως ακρως influential
Οχι μωρε τι να κανουν κι αυτα τα παιδια, τις μπαντες που τους αρεσουν θα ερθουν να υπερασπιστουν.
Απλως εγω εξεφρασα την ‘‘ευγενη’’ επιθυμια μου.
Ρε iron_aris, εχω απαντησει σοβαρα σε αυτο το θρεντ, ψαξε και βρες το ποστ, μπορει να βρεις μπαντες να γουσταρεις !
Απλα ειδα ολα αυτα τα ‘‘αγαπητα’’ ονοματα μαζεμενα σε ενα ποστ, ε και δεν αντεξα !!
Ανθρωπος ειμαι και εγω, υποκυπτω στους πειρασμους. αχαχαχα